Lyst på noe digg til helga?

Glutenfri pizza blir ofte enten bare en klissete deig eller uspiselig gummi, men nå er det heldigvis kommet både gode glutenfrie produkter i butikkhyllene og flere brukbare oppskrifter å oppdrive. Denne oppskriften ble iallefall en storfavoritt her i huset allerede etter første forsøk, og jeg har ikke telling på hvor mange lørdager denne har stått på menyen det siste året. Den smaker som en hvilken som helst vanlig god hjemmelaga pizza. Oppskrifta fikk vi av Lasses sjef på Lillesand, og jeg tar meg den frihet å dele den her på bloggen.
Til bunnen trenger du:

  • En pakke Semper fin mix
  • En halv pakke tørrgjær
  • 2 ts sukker (for hevingens del)
  • 1 stor ts fiberhusk
  • 3 ss olje (jeg bruker raps)
  • 3,5 dl lunkent vann

Bland nesten hele posen med Semper-mix og resten av det tørre i en bolle, og tilsett deretter olje og vann. Rør alt godt sammen, deigen skal være ganske klissete. La den heve på et lunt sted i 30 minutter, og klapp den ut på et smurt stekebrett (jeg bruker olje på spray-boks for å få fettet jevnt over plata). Bruk av det som er igjen av Semper-mixen når du klapper ut deigen for å unngå at den fester seg på hendene. La den deretter etterheve mens du steiker kjøtt og/eller annen topping.Topp pizzaen med det du ønsker, og steik på 225 grader i 15-20 minutter. Toppingen hos oss består stortsett av Peppes pizzasaus, revet mozarella, og masse kjøtt -som regel karbonadedeig, bacon og pepperoni. "Gainerpizza!"

 

 Enjoy!

Lovelyliller.com

Skrevet: 16.01.2014  //  Kl.15:51
Nam nam .:)
Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits