Som vanlig måtte det litt viljestyrke til for å komme seg opp av sofaen igjen etter middag i kveld, men jeg har iallefall fått støvsugd og rydda i leiligheten. Jeg får nok ingen medalje for årets husmoremne akkurat, men det er herlig når man først har fått shinet litt! Resten av kvelden har jeg tilbragt i sofaen med litt New Girl på TV-skjermen.  Jeg tenkte egentlig bare å dele fredagsmiddagen med dere før jeg finner senga -ikke noe hokus pokus, men noe kjapt, sunt og enkelt slik jeg liker det.

Kjapp og enkel fredagsmiddag: Biffstrimler, stekt potet og wok-grønnsaker.Begynn med å varme opp steikepanna mens du deler opp potet i passe store biter. Steik kjøttet først slik at det kan hvile mens du steiker potet og grønnsaker. Hellstrøm hadde nok ikke akkurat blitt imponert om han fikk høre hvordan jeg tilbereder poteten min, men det funker fjell! 4 min i microen i en matboks som tåler varme, og deretter over i steikepanna med litt olje, salt, pepper og gjerne oregano/provence-krydder. Dette går kjempekjapt og stekt potet er noe av det beste jeg får til middag. Fres til slutt grønnsaksblandinga og tilsett gjerne litt sweet chili saus til -det skal ikke store mengdene til for å piffe opp smaken litt.


God helg!

Jeg lovte oppskrift på dette brødet sist uke, så jeg fikk mamma til å gå gjennom bakeprosessen med meg. Oppskrifta har hun fått av arbeidsgiveren sin på Økomat i Levanger, og alle ingrediensene vi har brukt kommer fra samme butikk. Du kan selvfølgelig bruke råvarer du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker, men dette blir iallefall et 100% økologisk brød med bare naturlige råvarer.

I motsetning til mange av brødene du får kjøpt i butikken, er dette fullpakket med næringsstoffer. I tillegg til fullkornsmel inneholder denne oppskrifta ulike typer frø, nøtter og kjerner som tilfører ekstra proteiner og sunne fettsyrer, samt vitaminer og mineraler. Brødet bidrar bl.a med omega-3, jern, zink, kalium, magnesium, E-vitamin og folat. Ikke minst gir nøttene, frøene og rosinene en ekstra god og fyldig smak.Dette er en kalddeig som settes kvelden i forveien. Jeg tenkte derfor å gå gjennom oppskrifta og prosessen steg for steg med dere.

Du trenger:

 • 1 kg sammalt speltmel
 • 1 kg speltmel (kan byttes ut med sammalt om du ønsker brødet 100% grovt. Smaker like godt!)
 • ca. 300g lettkokte havregryn
 • 2dl sesamfrø
 • 2dl linfrø
 • 2dl hakkede cashewnøtter
 • 1dl gresskarkjerner
 • 1dl solsikkefrø
 • 2-3ts salt
 • 1dl rosiner
 • 1pk gjær
 • 2 liter vann

1. Alle tørrvarene måles/veies opp og blandes i en ekstra stor bolle, men sett av ca. 1/2 pose av melet til utbakingen:

2. Tilsett vann og elt godt sammen med ei tresleiv. Alternativt kan du bruke kjøkkenmaskin for å spare armene:

Deigen skal være seig og henge godt sammen når den er klar til å settes til heving:

3. La deigen stå til heving over natta før du fortsetter utbakingen neste morgen. Da skal deigen ha hevet litt og henge enda bedre sammen:

4. Deigen er klissete, så strø godt med mel utover bordet før du begynner utbakingen:


(legg merke til linselusa nede til høyre, hun kjente nok lukta av mat)

5. Del deigen i fire deler og arbeid godt med stykkene. Du kan med fordel bruke en stekespade e.l redskap for å unngå at deigen klistrer seg til bordet. Bruk resten av melet mens du knar:

6. Rull delene til lange pølser og legg de side om side i en stor form. Pensle gjerne med litt olje eller smør mellom hvert brød for å lettere dele de fra hverandre etter steking. Skal du bake færre brød kan du selvfølgelig godt bruke vanlige brødformer. Topp gjerne med litt ekstra havregryn for syns skyld:7. La brødene etterheve under et kjøkkenhåndkle i en liten time før du setter de i ovnen. Stek på 180-190 grader i 70-75 min på over- og undervarme. Om brødene begynner å bli brune på toppen kan du legge et bakepapir over de resten av steketiden.


La brødene avkjøle seg litt før du nyter de med den beste samvittighet. Dette resulterte iallefall i en meget god søndagsbrunsj ute i sola her i huset!

 

Som vanlig har jeg vært et par dager på CARE, men denne uka ble det resepsjonsarbeid på meg i tillegg til litt treningsveiledning og gruppetime. I dag er jeg forøvrig hjemme i Malvik igjen, og etter å ha sovet ut godt (10 timer igjen, og hadde det ikke vært for vekkeklokka hadde det nok blitt enda lengre..!) startet jeg dagen med et stort fat med ordentlig kraftfrokost.Kombinasjonen egg og potet er ny favoritt før trening.
Jeg føler det gir en ordentlig metthetsfølelse og et jevnt og stabilt energinivå i mange timer etterpå. I dag brukte jeg kokte poteter fra gårsdagen som jeg freste i panna med litt olje, tomat, paprika, salt, pepper og potetkrydder. Deretter klekte jeg et par egg i panna, strødde over hakket vårløk, salt og pepper, og la til slutt ei skive mozzarella over hvert egg.

Planen etter frokost var nemlig å jogge ned til midtsandtangen og ta ei sprint-økt igjen, men planer går ikke alltid helt som man har tenkt.. Det ble en 10-minutters rolig joggetur, 4 stigningsløp, litt tøying, et halvt sprint-drag og en real strekk på meg før jeg bare måtte avbryte og halte meg hjem med drikkeflaska trykket hardt mot låret.Jeg kom meg hjem og fikk lagt is på med en gang. Det gjør vondt, men enda verre er det med hodet, for jeg følte meg rimelig dum der jeg halta meg hjem! Aldri har jeg hatt en skikkelig strekk før, og jeg kan jo ikke annet enn å skylde på for dårlig/lite oppvarming. Jeg følte jeg hadde varma opp bra nok, men det hadde jeg jo tydeligvis ikke. Nå blir det bare om å la beinet hvile mest mulig og krysse fingrene for at det ikke blir en langvarig helingsfase.

Nå skal jeg bare sitte her og synes litt synd på meg selv og jobbe med PT-arbeid frem til Lasse kommer opp så jeg kan syte til meg litt trøst.
Håper dere er ordentlig nøye med oppvarming om dere skal trene i dag! Det er så viktig, og definitivt verdt den ekstra tida det tar.

Ingen kan vel si noe annet enn at det er skikkelig grillvær for tida, og lørdagskosen de siste to helgene har derfor vært grillmat. I går måtte maten riktignok nytes innendørs (ikke lenge til VM er over nå, hurra!), men grillmat smaker heldigvis like godt uansett hvor man spiser det!Ved flere anledninger har jeg fått servert maiskrem som tilbehør til maten hos svigers, og det er utrolig godt til all slags mat. Derfor måtte jeg få fremgangsmåten, og det var slående enkelt! Derfor må jeg selvfølgelig dele oppskrifta med dere: bland en boks mais (avrunnet) med 1dl fløte i en kjele, og la det koke i 3-4 minutter. Deretter moser du det sammen med en stavmikser, og smaker til slutt til med litt salt og pepper. Voilà!Hva ligger på grillen hos dere i sommer?

Det merkes godt at det er sommer, og ikke minst finvær, for på treningssentrene er det romslig om dagen! Som PT blir jeg ikke akkurat løpt ned av kunder heller, men nå skal jeg iallefall starte opp med en fast gruppetime på Care hver tirsdag fremover i sommer. Det tror jeg blir kjempemoro og spennende, men jeg skriver mer om det i eget innlegg litt senere.

På Levanger har jeg iallefall vært som vanlig også denne uken. Min mor har dratt på ferie, så denne uka ble det bare jeg og min lillesøster Monika i barndomshjemmet hvor jeg overnatter når jeg er på Levanger. Til tross for at begge var på jobb begge dagene rakk vi oss en tur på besøk hos gammeltante, gammelonkel og farmor, og fikk også kost oss med frokost ute på verandaen på onsdag. Monika ble til og med nedover på Care for å melde seg inn og har nå fått nytt treningsprogram av meg. Jeg har sagt det før, men sier det igjen; jeg blir så glad når de jeg bryr meg om prioriterer sin egen helse!


Litt sterkt sollys, men er det finvær så skal man ut!

I dag har fløyta dessverre fått en helt annen tone, og i formiddag bøttet regnet ned!..men litt regn hindra meg selvfølgelig ikke i å kose meg med en god frokost også i dag:
Frokosttapas av røkt ørret, babybel-ost, tomat, agurk, paprika, salt og pepper (tannpirkere hadde nok vært en god ide her).  Kaffe og kiwi til dessert!

Kjæresten sover ut etter nattarbeid, så formiddagen har i grunn gått litt sent i dag. Litt kjedsomhet resulterer heldigvis i noe fornuftig, så jeg har iallefall fått tørket en del støv og impregnert en haug med sko om ikke annet. I morgen starer jeg heldigvis arbeidshelg, så da får jeg litt mer å henge fingrene i!

Ønsker dere alle en fortsatt fin dag!

God søndag! Har dere hatt ei fin helg så langt? Helga mi har iallefal vært ganske så bra. Den starta med seinvakt på sykehjemmet på fredag, og deretter ble det Star Wars på skjermen sammen med samboeren. Lørdag gikk med på å sove til langt på dag, slappe av med frokosten og deretter begi seg i vei på beintrening med knebøy helt ned på 3 repetisjoner. Deretter bars det rett i 70-årsdag med tre-retters på Rica Hell hotell. Kjempegod mat!

I dag har jeg i grunn ikke kommet lengre enn morgenstell og frokost, og jeg har vel egentlig ikke helt store planene for dagen heller. Begge har treningsfri på styrkefronten, men det spørs om det blir en runde med litt cardiotrening etterhvert.

Men frokosten har jeg iallefall gjort skikkelig, til tross for at vi glemte butikken i går og kjøleskapet begynner å tømmes.. Takk og pris for søndagsåpent.


Scrambled eggs av to egg, smør, paprika, purreløk, gressløk, paprikakrydder, salt og pepper, og en stor kopp med jordbær og blodappelsin med yoghurt til dessert.


Blodappelsina smakte dessverre kjempebeskt denne gangen, så den var ikke god selv med yoghurt på.. Jordbæra derimot gikk lett ned!Da skal jeg se om jeg får fortsatt litt på innlegget mitt om Forever Fat Loss. Jeg merker det er litt vanskelig å skulle oppsummere ei hel bok (som også er skrevet på engelsk) om et så sammensatt tema som det kosthold er, men det er også veldig greit å få jobba gjennom boka på dette viset i ettertid for min egen del. Så innlegget kommer!

Da ønsker jeg alle en fortsatt flott søndag, uansett hvilke planer dere har!

God morgen!

Etter min noe forkorta ukentlige tur til Levanger kom jeg hjem til Malvik igjen i går. I dag er jeg derfor klar for å hive meg på trening igjen etter et par dagers treningsfri, og i dag tror jeg det blir bryst og skuldre som skal få kjørt seg. Etter en periode med helkroppsprogram savna jeg selvfølgelig splitt-program igjen, så jeg ser frem til å få kjørt ut disse muskelgruppene skikkelig i dag! Jeg trente fremside lår og rumpe på mandag, og stålheten henger fortsatt i, hehe..


Lille Simba ville bare si hei, hun også. Så fin, men passe tullerusk!


I gårkveld var vi bedt i bursdag hos svigermor, og i den anledning lette jeg frem bakekona i meg igjen.
Planen var egentlig pavlova-kake, men da det viste seg at det allerede stod på menyen ble det plan B, nemlig eplekake. Denne godsaken er til og med gluten- og sukkerfri!Ettersom kaka må være glutenfri brukte jeg like gjerne kakemiksen til Funksjonell Mat, og tilsatte 3 små økologiske epler kuttet i båter, samt litt sukrin og kanel. Alle så ut til å synes kaka var god, de turte iallefall ikke å si noe annet! Det er alltid moro når man baker gluten- og sukkerfritt og selskapet liker det. Jeg har brukt denne kakemiksen før, og jeg synes den rett og slett er genial.

 

Nå er det frokost og trening etterfrulgt at vakt på sykehjemmet som står på planen for dagen, så da ønsker jeg alle en super dag i sola!

Lyst på noe digg til helga?

Glutenfri pizza blir ofte enten bare en klissete deig eller uspiselig gummi, men nå er det heldigvis kommet både gode glutenfrie produkter i butikkhyllene og flere brukbare oppskrifter å oppdrive. Denne oppskriften ble iallefall en storfavoritt her i huset allerede etter første forsøk, og jeg har ikke telling på hvor mange lørdager denne har stått på menyen det siste året. Den smaker som en hvilken som helst vanlig god hjemmelaga pizza. Oppskrifta fikk vi av Lasses sjef på Lillesand, og jeg tar meg den frihet å dele den her på bloggen.
Til bunnen trenger du:

 • En pakke Semper fin mix
 • En halv pakke tørrgjær
 • 2 ts sukker (for hevingens del)
 • 1 stor ts fiberhusk
 • 3 ss olje (jeg bruker raps)
 • 3,5 dl lunkent vann

Bland nesten hele posen med Semper-mix og resten av det tørre i en bolle, og tilsett deretter olje og vann. Rør alt godt sammen, deigen skal være ganske klissete. La den heve på et lunt sted i 30 minutter, og klapp den ut på et smurt stekebrett (jeg bruker olje på spray-boks for å få fettet jevnt over plata). Bruk av det som er igjen av Semper-mixen når du klapper ut deigen for å unngå at den fester seg på hendene. La den deretter etterheve mens du steiker kjøtt og/eller annen topping.Topp pizzaen med det du ønsker, og steik på 225 grader i 15-20 minutter. Toppingen hos oss består stortsett av Peppes pizzasaus, revet mozarella, og masse kjøtt -som regel karbonadedeig, bacon og pepperoni. "Gainerpizza!"

 

 Enjoy!

Som dere kanskje ser har jeg gjort et lite forsøk på å endre litt på designet her inne, men totalgrønn som jeg er når det kommer til koding og denslags er det ikke store greiene jeg får gjort akkurat, haha.. Velvel, litt mer stilrent ble det nå iallefall, og det er godt med litt forandring så det får være sånn enn så lenge.

Som jeg skrev på instagram her om dagen, er jeg nok ikke vinterens største fan. Når det kommer til kulde er jeg ei lita pingle, mørket er ikke spesielt oppløftende, og jeg har aldri vært spesielt glad i vinteraktiviteter. Men en ting skal vinteren ha -den er utrolig vakker å se på! Iallefall når snøen har lagt seg og himmelen er klar. Da er det også utrolig herlig å gå turer, for lufta er ekstra frisk om vinteren synes jeg. Og så kommer jo jula da, og en jul uten snø er jo trist.Men nå hadde jeg egentlig ikke tenkt å diskurere vinteren med meg selv her.

Jeg har gjenoppdaget søtpoteten, og den siste uka har den inngått i middagen både som chips og stappe, men denne lure rota gjør seg også i bakst. Tidligere har jeg laget Børges søtpotetkake, og den er også god å bruke muffins. Denne gang ble det pannekaker, og det var slettes ikke galt det heller!To mellomstore pannekaker:

 • 1 søtpotet (kokt og stappet)
 • 1 egg
 • 10g proteinpulver
 • 1ss fiberhusk
 • 2-3ss sukrin
 • kanel, kardemomme, steviadråper

Søtpoteten deler jeg opp i 4-5 biter og koker i 15-20 minutter. Deretter tar jeg av skallet og moser den med en gaffel (behold gjerne skallet om du moser den med en mix master e.l, der er det mye god næring). Bland sammen det tørre, tilsett egget og potetmosen, og spe eventuelt med litt vann eller melk. Stekes på lav varme.

 

Nå står frihelg for tur, og jeg ønsket helga velkommen med min første beinøkt på PHAT-programmet -uvant med så mange øvelser på en og samme økt! Pump i hver en fiber i lårene.. Men det er bare digg ;)

God helg!

Cravings og søtsug etter alt jeg ikke "har lov" til å spise er forlengst borte, men søtmumsen i meg er nok enda ikke død. Jeg fortsetter som vanlig og prøve ut nye vrier og varianter med diett-maten min jeg, og i gårkveld ble det en rask sjokoladepudding da jeg til slutt fikk slepet meg inn døra etter seinvakt. Må ha noe å glede meg til mens jeg sykler opp bakkene! Men når man er både trøtt og sulten orker man ikke bruke evigheter på å lage mat, da vil man ha det der og da. Ikke verst at man faktisk kan ordne seg ordentlig sjokoladedessert på bare noen få minutter da?Til en porsjon trenger du:

 • 1 egg
 • 200g cottage cheese
 • 30g proteinpulver med sjokoladesmak
 • 1-2ss kaffe (spar litt av morgenkaffen i et glass)
 • en klype salt
 • sukrin eller annen søtning til du er fornøyd
 • gjerne stevia-dråper med sjokoladesmak
 • kanel og kardemomme

 

Slik gjør du:

Cottage cheese, proteinpulver og kaffe kjøres med miksmaster eller stavmikser (evt moses med gaffel) til du har en jevn krem, og deretter vender man inn resten av ingrediensene. Hell over i ei skål, og kjør på middel-høy varme i 2-4 minutter. "Steketiden" avhenger nok litt av microen og skåla du bruker. Jeg vil anbefale å bruke ei vid skål fremfor ei dyp, slik at puddingen blir omtrent like tykk hele veien. Følg med mens den varmes, slik at du unngår å ende opp med en sementklump. Jo lengre du lar den stå, jo mer kompakt og kakete vil den bli.


Server gjerne med bær eller frukt, lag en saus, krem eller glasur til, og enjoy!

Hei, og god lørdag!

Dere kan jo gjette hva dagen min har bestått av.. Trening og matlaging, hvem hadde vel trodd det? Men i dag har det ikke bare vært styrketrening på agendaen, jeg startet faktisk med "morgenkardio" før første måltid. Det som er så fint med periodisk faste er at du kan sove lenge og fortsatt kalle det for morgenkardio, selv om det er langt over frokosttid, høhø. Full av futt og motivasjon dro jeg iallefall på meg superundertøyet (august? sommer? hvor?) og gikk ned til togstasjonen. Der stod nemlig fortsatt sykkelen min etter gårsdagens Trondheimstur, så da var det bare å hente den og sykle hjem igjen. Med andre ord 30min rask gange + 20  min sykling, inkludert et par stygge oppoverbakker. Merket at kondisen ikke var helt på topp da jeg snublet pesende inn døra!


Etter å ha spist et altfor oversalta måltid og kompensert med noen liter vann (nesten ikke overdrevet engang), heiv jeg meg etterhvert på sykkelen for å bygge litt røv! Digger å trene rumpe og hamstrings, det svir og er moro.

 

I dag ble det følgende øvelser:

 • Ettbeins strakmark (får aktivert musklene så godt med denne føler jeg)
 • Knebøy
 • Strakmark
 • Nordic hamstring
 • Liggende legcurls
 • Hip thrust
 • div magetrening

Det svei godt i stumpen til slutt skal jeg si! Godt å være motivert og "kose" seg sånn på trening igjen.

 

Og til høyre har vi da altså dagens blitsmorgenform.

 

 

Men ojojoj, i dag har jeg en diettoppskrift som jeg faktisk ble meget fornøyd med som jeg må dele! Og ikke minst er den uhyre enkel.

Ingredienser:

 • 2 eggehviter
 • 30g puffet ris
 • sukrin/stevia
 • smaksessens (jeg brukte bananessens)

 Stivpisk eggehvitene med søtning, og tilsett rispuffene og essensen. Form runde klatter på et bakepapir, og stek på 150 grader i 45-50 min. La de avkjøles i 10-15 min før du knasker i vei. Enjoy!


De ble sprø og kjempegode!

 

Hva har dere brukt lørdagen til?

Da nærmer mandagen seg slutten, og dagen har rett og slett vært strålende på alle tenkelige vis!

Jeg begynte ikke på jobb før kl.09 i dag, hvilket betyr at jeg faktisk rekker å våkne innen jeg forlater huset. I tillegg våknet jeg til solskinn og fuglekvitter, og da kan man jo ikke annet enn å stå opp med et smil om munnen. Jeg hadde en trivelig dag på jobb, og deretter syklet jeg videre (i singlet!) til trening. I dag ble det ren skuldertrening, og det er bare rett og slett Kos -med stor K, det! Jeg har alltid elsket å trene skuldre.

 • Militærpress 5 x 8
 • Enarms sidehev i kabel 4 x 15
 • Upright rows med tau i kabel 4 x 12
 • Foroverlente sidehev 3 x 12
 • Facepulls 4 x 15

Jeg begynte jo i utgangspunktet med en egenkomponert 4-splitt for litt siden, men ettersom jeg har hatt litt lite arbeid de siste ukene så har det altså blitt til en 5-splitt. Trener ikke direkte etter noe fast opplegg, men jeg har alltid en plan for hvordan jeg skal kjøre gjennom muskelgruppa som står på tapeten, før jeg går inn i treningssalen. I dag var det iallefall total treningsglede- og fokus!

Etter trening koste jeg meg med riskakene og sjokogrøtblandinga mi ute i sola, før jeg syklet videre til posten. Der hadde nemlig konkurranseskoene mine ankommet!


Nå skal jeg bare lære meg å gå i dem. Jeg har hatt de på i hele ettermiddag! Er de ikke nydelige?

Også har jeg selvfølgelig kost meg med litt herlig diettmat i dag også! Jeg mener det; er det rart jeg trives med dette? Jeg har liksom ingen planer om å fråtse i boller og godis når konkurransen(e) er over. Jeg elsker jo både maten jeg spiser, og måten jeg spiser på nå. Kroppen har det bra, og jeg koser meg. Hvorfor skulle jeg ønske det annerledes? Ja, jeg hadde drømmer om mat og cravings langt opp etter ørene tidligere på dietten, men nå har alt liksom forsvunnet. Det jeg har lyst til å lage meg etter konkurranse, er en helt perfekt havregrøt full av alt som smaker godt. Og kanskje eksperimentere litt mer på den alternative bakefronten til lørdagskosen.

Men over til dagens søtmums-fat; i dag prøvde jeg meg på diett-cookies! Jeg skal på ingen måte prøve å påstå at disse smaker som originale gode kjeks du får hos bakeren eller i butikken, men som hverdagssnacks etter min standard utgjorde de en magisk liten stund ute på verandaen.


Nystekte kjeks med iskald skyr! Jeg satte skyren i fryseren mens kjeksene stekte.


Oppskriften er meget enkel, ettersom jeg ganske enkelt må benytte meg av de matvarene jeg har til rådighet på dietten. Om jeg kunne bake som jeg gjorde før diettstart, hadde jeg nok brukt litt proteinpulver, peanøttmel, havremel, mandelmel eller annen tørrvare, og gjerne litt fett i tillegg, f.eks cocosa eller eggeplomme.

Men over til oppskriften ja! Jeg blandet 70g havregryn, 1 liten ts fiberhusk, kanel, apple pie spice, kardemomme, pittelitt nellik, litt salt og stevia/sukrin i en bolle, og tilsatte to eggehviter samt litt smør-essens. Da lukter de iallefall nydelig. Dette rørte jeg godt sammen, før jeg lagde tre runde, flate klatter på et bakepapir. Kjeksene fikk steke på ca.180 grader i 18 minutter, og da var de akkurat passe myke etter min smak. De fikk ligge noen minutter på ei rist, før jeg nøt de sammen med min lille skyr ute i sola, med et glass iskald fun light til.

 

Nå skal jeg straks betale konkurransebikiniene! Gjett om jeg gleder meg til den dagen de dukker opp i posten!

 

Blåmandag? I think not.
Flere som har kost seg i dag?

Jeg har hatt en super fredag -fra start til slutt!

Jeg må vel gi litt av æren for det til været. Humøret stiger alltid et par hakk når sola skinner og temperaturen er god! Men poseringstrening og god og energisk styrketrening gjør ikke akkurat dagen verre det heller.

I dag var det dag 3 som stod for tur, med andre ord bryst, skuldre og triceps:

 • Skråbenk med manualer
 • Hantelpress over hodet
 • Dips
 • Cable crossovers
 • Triceps pushdown med tau
 • Dips mellom benker -droppsett

Vel hjemme og nydusja nøt jeg middagen ute i varmen!


Det er selvfølgelig en seng av potet- og brokkolistappe under flykræsjet mitt. Er ikke lei av diettfavoritten enda!

Til kvelds prøvde jeg noe nytt i dag, og det ble en meget god dessert! Med de ekstra karbohydratene jeg har fått på treningsdager, har det jo nesten åpnet seg en hel ny verden av muligheter. Da er det bare å sette kreativiteten i sving! Ikke at det er noe hokus pokus med denne retten, den er i grunn meget enkel:


Jeg knuste noen riskaker og stekte dem i panna med kanel, apple pie spice og sukrin. Det blir karamellsmak! De varme riskakene spiste jeg sammen med en kald boks mager kesam smaksatt med stevia og banana flavor. Det føltes nesten litt eksklusivt ut! Jeg avsluttet jeg naturligvis måltidet med bringebær og en svær bolle med havregrøt. Herremin, så glad jeg er for å ha fått havregryn på dietten! Nå mangler jeg bare egg og banan så er min verden komplett.

Jeg tror faktisk ikke det blir lenge til jeg kryper under dyna og tar turen til drømmeland nå. Har planer om å være så grei å klippe plena for farmor i morgen, og så har jeg faktisk litt sosiale planer!

 

Nightynight!

I dag har jeg hatt én time på skolen, og den gikk med på foredrag av redaktøren i lokalavisa. Huff, så tøft jeg har det! ;)

I tillegg har jeg rukket med å få levert ut et par jobbsøknader til, men det er neimen ikke lett å få noe. Men jeg har ikke gitt opp enda, det blir! Etter den lange og meget slitsomme skoledagen syklet jeg hjem igjen, og begynte med mitt første bakeprosjekt siden diettstart. I morgen blir det oppkarbing på denne frøkna, og den anledning tryllet jeg frem en søtpotetkake! Den er sukkerfri, men allikevel rik på karbohydrater -noe som da gjør at den egner seg perfekt på oppkarbing. Jeg tok utganspunkt i Børges oppskrift, men gjorde noen endringer.

 Hihi, jordskjelvkake!

Du trenger:

 • 200g søtpotet
 • 100g havremel
 • 30g sjokoladeprotein
 • 1 egg
 • 2 eggehviter
 • 1ts bakepulver
 • 1ss kanel
 • 1 liten ts kakaopulver
 • 1-2ts kardemomme
 • 1/3ts nellik
 • søting etter ønske
 • en liten klype salt

Og her mangler bare kakaopulveret og hovedingrediensen, nemlig søtpoteten.

Men den kommer her!

Søtpoteten kokes i ca.20 min, og moses deretter til en jevn masse. Jeg brukte stavmikser, men har du ikke det kan du fint trykke den ut med en gaffel eller en potetstapper.


Bland det tørre i en bolle.


Klekk egget og en av eggehvitene og rør sammen med søtpoteten (spar den andre eggehviten, den skal stivpiskes og vendes inn til slutt).


Rør alt godt sammen, vend inn den stivpiskede eggehviten, og hell røra over i en form -helst med bakepapir.

Jeg stekte kaka på 180 grader i ca.25 minutter.

 

 

Den lukter iallefall helt nydelig, håper den smaker like godt!
-men det er jeg i grunn ganske sikker på. Jeg syndet såpass at jeg smakte litt på røra! "det skulle jo vært i kaka, så da hadde jeg jo spist det uansett"-unnskyldningen er fin.

Jeg sa det ville bli litt mateksponering her i disse dager, gjorde jeg ikke? Jeg føler skoledagen snegler seg av gårde i et usaklig tregt tempo i dag, så da går man blogge litt for å få tiden til å gå. At jeg er så rastløs og lei kan jo kanskje ha en liten sammenheng med at jeg er ivrig etter å komme meg på toget til Trondheim, hehee..

 

Her er iallefall en veldig god, enkel og næringsrik søtsak jeg blandet sammen her en kveld. Ikke noe hokus pokus, men veldig godt!

I bunnen finner man skyr "utmelka" med litt skummet melk, toppet med go lean frokostblanding (kan bestilles fra iHerb her), banan, klementin, skogsbær og cottage cheese.

Go lean er et veldig greit alternativ for de av oss som er glad i frokostblanding, men som ikke er så keen på alt det tilsatte sukkeret som er i de fleste blandinger man finner i norske butikker. Den har høyt protein- og fiberinnhold, og inneholder relativt lite karbohydrater (ikke at jeg har noe imot karbohydrater, men raffinert sukker klarer kroppen seg veldig fint uten. Da supplerer jeg heller med ekstra frukt!).Da fikk jeg iallefall slått i hjel noen minutter, bare to go en halv time til langhelg! Er ikke skole igjen før på onsdag, og det ser jeg ikke direkte mørkt på akkurat.

 

God fredag alle sammen, ønsker alle en kjempefin helg!

Jeg hadde iallefall en veldig god start på påskeferien, med pers på 8 pull-ups! Det går sakte, men sikkert fremover.

Pull-upsen ble fulgt opp av ei utrolig god beinøkt med god kontakt, så nå tror jeg snart det blir litt ordentlig kjøtt på beina her. Håper iallefall på det. Og i kveld fikk jeg omsider den elskede havregrøten min ♥ Ble peanøttgrøt, jeg tror jeg har en liten forkjærlighet for alt med peanøttsmak.

50g havregryn, 0,5 boks mager kesam, salt, splenda og en scoop chocorite peanutpulver. Kanel, rosiner og walden farms chocolate dip som topping.


Men jeg hadde lyst på pannekaker igjen også, så da ble det litt av begge deler! I dag ble det kokos- og vaniljesmak.


Omtrent samme oppskrift som i går; to eggehviter, 20g kokosmel, 20g vaniljeprotein, 1ts fiberhusk, 1ts bakepulver, kardemomme, 0,5dl skummet melk rørt godt sammen. 1 eggehvite stivpiskes med splenda og en klype salt, vendes inn i røra, før det stekes på middel-høy varme. Synes riktignok peanøttlappene ble bedre.

Tror jeg skal rydde litt mer her nå, og kansje pynte litt til påske! I morgen tar jeg turen hjem igjen, og på søndag får jeg besøk, så da tenker jeg jeg må prøve å få det litt hyggelig her.

God påske!

Frøken Surrehue!

I dag startet jeg dagen med å skru av vekkerklokka i et forsøk på å sette den på slumre, og våknet en time senere og spratt opp av senga. Ofret sminken og morgenkaffen min, prioriterte å få ordnet matpakkene (som jeg var for lat til å gjør klar i gårkveld) og skyndet meg av gårde for å rekke skolebussen. Sjelden jeg tar den, men den er veldig grei å ha i slike situasjoner.

Etter skola hadde jeg ei knallbra økt på bein, biceps og mage, og nå satser jeg på at stumpen vokser litt her!

Dagens øvelser

 • Strakmark
 • Utfall
 • Beinpress
 • Ettbeins strakmark
 • EZ-curls
 • Hantelcurls
 • Beinhev
 • Tåhev
 • Planken
 • Skrå crunches

Etter treninga var jeg så fornøyd at jeg glemte å ta med meg treningsskoene hjem (trenger de egentlig til kroppsøvinga i morgen) og jeg glemte å kjøpe havregryn. Det var ganske sørgelig, for jeg hadde store planer om havregrøt til kvelds. Men da måtte jeg være litt kreativ i stedet, så til kvelds ble det peanøtt-banan-og søtpotetkake!Jeg kokte opp ca.120g søtpotet og kjørte den til en jevn blanding sammen med en halv banan med stavmikseren, og rørte inn 30g chocorite penøttpulver, litt kanel og en halv boks mager kesam. Deretter stivpisket jeg en eggehvite med splenda og en liten klype salt, vendet røra forsiktig inn, og kjørte blandinga noen minutter i microen. Det ble så masse røre at jeg ikke fikk plass til alt å skåla, så da hadde jeg litt venterøre å spise på mens jeg ventet på at kaka skulle bli ferdig også.

 

Midtveis i uka og to dager til påske! Ikke galt.

Også håper jeg dere sørafor nyter sommerværet deres, her har vi nemlig REGN, flom og ras, og sommeren ser jeg langt etter. Det var litt av en våt fornøyelse å gå hjem i dag!

Jeg begynner å vurdere å droppe alt som kalles utdanning og bli hjemmeværende husmor.  Det hadde ikke vært galt, virkelig. Jeg trives så godt med å kunne gjøre akkurat det jeg vil, når jeg vil, hele dagen. Pusle hjemme i huset, rydde, vaske og ordne (ja, jeg liker det faktisk), bake og kokkelere, gå tur og trene når det passer meg best. Det er akkurat det jeg har gjort hele helgen, og det var vemodig og se at mandagen nærmet seg i gårkveld. Jeg har kommet meg på skolen nå altså, men jeg sitter i grunn bare og gleder meg til neste helg.

Men søndagen var fin og gjorde godt (og smakte godt), så da poster vi litt bilder fra dagen.


Jeg startet dagen med å lage en salt og ostegratinert variant av proteinrullen, før jeg tok meg en runde med 40 minutters morgenkardio. Da var det bare å steke opp 200g karbonadedeig, kutte opp salat og hive innpå da jeg kom inn! Ikke galt med kebab til frokost, og etter frisk luft og litt aktivitet smakte det ekstra godt. Til middag ble det disse skolebollene! Det ble forresten masse vaniljesaus til overs som jeg spiste med skje rett fra kasserollen.

 

Etter å ha ryddet rundt og puslet med mitt hele dagen, ga jeg til slutt etter for vaffelpresset som ikke var til å komme unna. Ikke at det egentlig gjør meg noe, vafler er kongelig.Søndagens vaffeloppskrift:

Pisk 1 egg og 1 eggehvite med ønsket søtning (jeg brukte både sukrin, splenda og steviadråper), og bland i 1dl skummet melk, 40g havremel, 1ss bakepro, 1-2ts fiberhusk, 1ts bakepulver og  kardemomme. Røra fikk stå og svelle ei lita stund før jeg sprayet jernet med 1 kcal-spray og stekte på middels varme. Gomlet dem i meg med mager kesam, jordbærsyltetøy og kalorifri sjokoladesaus.

 

Nå skal det sies at helga ikke bare har vært så fin og fantastisk, det er fortsatt utrolig tungt å tenke på at en god venn faktisk er borte. Men det hjelper veldig å slippe å stresse merker jeg, da klarer jeg å få det litt på avstand og se at det fortsatt er mye godt her i livet. Derfor synes jeg det er litt vanskelig å måtte være på skolen og forholde meg til både lærere og elever, og leve opp til plikter og forventninger. Etter skolen har jeg vakt på gymmen også i dag. Jeg har bestemt meg for å prøve å ta én dag av gangen, ikke forvente for mye av meg selv, men sette meg noen små, enkle mål for dagen. I dag er målene å gjennomføre ei norskframføring som jeg fikk utsatt fra forrige uke, kjøre mine 20 pull-ups på tid, og gjøre så godt jeg kan på markløft. Trening hjelper så lenge jeg er innstilt på det og det er lystbetont, men jeg orker ikke å presse meg selv til å gjøre noe om hodet ikke er med. Jeg skal gjøre mitt beste, og det er mer enn bra nok for meg akkurat nå.

Bare 5 dager til helg, og ikke minst påskeferie!

Jeg har hatt ei utrolig gledelig helg, rett og slett!

I går var jeg tidlig oppe (til å være på en søndag), lagde litt matpakker, og så kjørte jeg på fjellet oppi Vera sammen med mamsen. Ei venninne av mamma har hytte oppi der, men ettersom hun bor ganske langt unna, har mamma fått litt vaktmersteransvar der og får bruke hytta som hun vil. Det hadde tydeligvis snødd "littegranne" oppi der, så vi brukte hele formiddagen på å hakke og skuffe et par tonn med is og snø fra hyttetaket og plattingen. Tungt fysisk arbeid, men det var godt å få brukt kroppen til noe annet enn standard styrketrening og gange, særlig i frisk fjelluft, skinnende sol og i godt selskap!


Ble noen kaffe- og spisepauser underveis i sola. Så herlig!

Jeg var nær ved å sovne i bilen da vi kjørte hjem utpå ettermiddagen, akkurat i tide så vi slapp unna snøstormen som satte i gang på hjemturen. Da jeg til slutt var hjemme hos meg selv oppe på haugen igjen, syntes jeg det var på sinn plass med litt kake for å toppe den fine helga, så da ble det en luftig eplekake på meg!Protein- og fiberrik eplekake

Ingredienser:

 • 1 egg
 • 2 eggehviter
 • 20g proteinpulver med vaniljesmak
 • 1ss mandelmel
 • 1ss pofiber
 • 1 stor ts fiberhusk
 • 1ss sukrin
 • en dæsj fun light eple og pære
 • kardemomme
 • nellik
 • tørkede epleringer
 • tørket eplestrøssel
 • kanel

De tørkede epleringene kan fint erstattes med vanlige eplebåter. Tror faktisk det ville vært bedre, da de tørkede ringene er ganske seige. Både epleringer og strøssel kjøpte jeg under Fitnessmessa i februar, men kan bestilles her.

Stivpisk eggehvitene med sukrin. Bland alt bortsett fra epleringene/båtene og strøsselet godt sammen og rør det forsiktig inn i eggehvitene. Hell røra over i en form, og fordel epleringene/båtene utover. Strø kanel, sukrin og tørket eplestrøssel over til slutt, og stek på 180 grader i 20-25 min. La kaka stå en liten stund før du hiver innpå. Enjoy!

Beklager at jeg er dårlig til å svare på kommentarer om dagen. Men jeg leser dem, og setter utrolig stor pris på dem! Tusen takk!

 

Dagen i dag startet jeg som i går, -med kaffe og særemneskriving, før jeg mekka meg en ordentlig porsjon med mat. Jeg lekte litt flink husfrue og vaska på kjøkkenet, og så satte jeg av gårde ned til gymmen, ikledd både boblejakke og overtrekksbukse. Jeg ser nok ut som en liten inuit når jeg er ute og går om dagen, men jeg hater å fryse, så det får bare være! Var iallefall varm i kroppen og klar for trening da jeg kom frem. I dag var det rygg som stod på planen, og jeg tok mine 20 pull-ups på 3,56 min. Startet vel på ca.7,30, så det går helt klart fremover!

I kveld har jeg bakt litt og bare kost meg.
Måtte selvfølgelig bake fastelavnsboller/scones, selv om jeg er forever alone og bare har meg selv å bake til (mer på meg!). Jeg nøt bollene med søtet kesam, syltetøy og litt walden farms-varianter med en kopp kakao (prøve fra iHerb) og Aristokattene på skjermen. Aldri for gammel for Disney!Oppskrift:

 

 • 1dl/50g speltmel
 • 20g vaniljeprotein
 • 1ss pofiber
 • Liten ts bakepulver
 • 1ts fiberhusk
 • 1ts splenda
 • Kardemomme
 • Salt
 • 1 egg
 • melk (ca.0,5dl)

Bland alt det tørre, og tilsett egg og melk. Det blir en ganske klissete deig, som klattes på bakepapir og formes til boller. Jeg stekte dem på 220 grader i 10 min, og de ble faktisk helt perfekte! Jeg blir så positivt overasket hver gang en av oppskriftene mine faktisk blir vellykket.Har dere hatt en fin fastelavnssøndag?


Hva gjør man når man egentlig bør nilese til historieprøve? Jo, man baker. Deretter spiser man, og så må man jo blogge om det. Denne kaka ble nemlig så god at jeg tror nesten jeg hadde turt å servere den til normale mennesker også, så da må jeg jo huske å lagre oppskriften.


Selve kaka:

 • 1 halv, most banan
 • 20g peanøttproteinpulver
 • 1ts fiberhusk
 • 1 eggeplomme
 • 1ss mager kesam
 • 1 liten ss walden farms peanut spread (evt vanlig peanøttsmør)
 • litt salt
 • 1 eggehvite stivpisket med 1ts sukrin

Mos alle ingrediensene godt sammen, og vend røra forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten. Hell over i en søt, liten form, og stek på 200 grader i 10-12 min.

Glasur:

 • 1-2ss mager kesam
 • 20g sjokoladeprotein
 • 1ts walden farms caramel dip

 

Enjoy! Det gjorde iallefall jeg.
Og nå er det straks sengetid på denne frøkna. Føler ikke jeg får nok søvn uansett hvor mye jeg sover for tida!

Til kvelds i går ble det en form for grov focaccia med utgangspunkt i proteinrullen til Kristine. Jeg byttet ut sukrin, kanel og kardemomme med salt, og tilsatte i tillegg 40g havregryn. Før jeg stekte strødde jeg havsalt og oregano over. 

 

Spiste med mye forskjellig pålegg på, men det var igrunn veldig godt i seg selv! Ville nok vært bedre uten havregryn, da det ble litt kornete, men det fristet til gjentakelse allikevel.

Nå har jeg snart naturfagprøve.. Wish me luck!
Deretter har jeg vakt på gymmen, og jeg er veldig klar for helg igjen!

Hva skal dere foreta dere i helga?


De siste dagene har jeg hatt mat og oppskrifter på hjernen, så ettersom jeg hadde treningsfri og dermed god tid i dag, ble det litt ekstra spennende mat. Så da ble det vanilje- og kokoskake med blåbærfyll på meg. Nomnomnom!

Ingredienser:

 • 2 eggehviter
 • 1 eggeplomme
 • 30g kokosmel
 • 1ss proteinpulver med vaniljesmak
 • 1ss mager kesam
 • 1 liten ts bakepulver
 • 1ts vaniljepulver
 • 2-3ss sukrin/splenda
 • noen dråper stevia vanilla
 • vann

Eggehviter stivpiskes med sukrin, og resten blandes sammen før det forsiktig røres inn i hvitene. Røra helles i en liten kakeform (min er ca.20cm i diameter), og stekes på 180grader i ca.25 min. La den kjøle seg ned og sette seg litt før du fortsetter.Del kaken forsiktig på langs, og smør skyr blåbær utover før du legger over den andre delen igjen. Som topping blanda jeg mager kesam, sukrinmelis og noen dråper stevia vanilla, og gjorde et forsøk på å pynte med litt sukkerfritt blåbærsyltetøy. Kaken fikk stå i kjøleskapet til jeg ikke klarte vente lenger, også nøt jeg den med en kopp blåbær-te!

I dag hadde jeg tung beintrening på planen, men av en eller annen grunn var det helt forferdelig tungt og jeg hadde mest lyst til å legge meg ned og grine, for å være helt ærlig. Jeg kom meg riktignok gjennom det jeg hadde bestemt meg for, og til tross for at det var tungt, så nådde jeg målene mine før økta. Og at dette var årets hittil hardeste økt, sier egentlig bare litt om nivået på de andre, for denne var ikke dårlig den heller. Haha, always look at the bright side. Satser på en sterkere økt i morgen. Pappsen min har vært så snill og gitt ryggen min litt juling i dag, så da er den forhåpentligvis fit for fight i morgen.

Men jeg måtte selvfølgelig prøve meg på Kristines proteinrull jeg også, som alle andre, og jeg vet hva jeg kommer til å spise resten av uka iallefall. Herremin, så godt! Og ikke minst mettende, med tanke på kaloriinnholdet.


Jeg delte den i to, og hadde smøreost, sukrin og kanel på den ene delen, og sukkertfritt eplesyltetøy og kanel på den andre. Namnamnam!

Har du testet ut rullen?

Når det er mørkt, glatt, det blåser, snør og sludder, og man er nødt til å gå en halvtime med tung sekk på ryggen i dynnblaute sko, da er man ikke blid. Så vet dere det.

Men jeg er i godt humør nå altså! På tirsdagen hadde jeg nok ei heftig volumøkt, på beina denne gangen, og etterpå var jeg så vanvittig kjørt at hviledag på onsdag ble en selvfølge. Jeg gikk til skolen, men ellers lå jeg utslått i sakkosekken og kosestolen fra jeg kom hjem fra skolen og til jeg subba til sengs. Digg! Så Skjønnheten og udyret (Disney♥), spiste god mat og ladet batteriene. I dag var jeg fit for fight igjen, og etter en time med gym på skolen var det av gårde for å bygge V. Ble ei småstressa økt fordi jeg skulle få skyss hjem, men økta ble temmelig god allikevel, og jeg klager ikke akkurat når pappa er så grei og kjører meg hjem i disse dager med sørpe, sludd og dritt og æsj (ja, jeg er veldig glad i norsk vintervær).

Akkurat nå sitter jeg her god og mett. Prøvde ut to nye småretter til kvelds i dag, og begge ble ganske vellykka! For det første måtte jeg jo teste ut vaniljeris, og jeg gjorde det så enkelt at jeg blanda ca.50g fullkornsris med 30g vaniljeproteinpulver. Til dessert ble det blåbærpai à la Andrea. For en gangs skyld ble jeg veldig fornøyd med deigen, men selvfølgelig var det hele tatt på slump så jeg ikke vet nøyaktig hvor mye jeg brukte av hva. Men det var iallefall 2-3ss kokosmel, 2-3ss havremel, ca.1ss mandelmel, 1 egg, litt salt, noen dråper stevia og pittelitt vann. Den ble både god og jobbe med, og smakte utrolig godt. Jeg synes både kokosmel og mandelmel setter en veldig god smak på bakst. Fyllet er en halv boks cc og masse blårbær søtet med sukrin. Litt rennende fyll, men ellers ble paien super!

 

Flere enn meg som er klar for helg?
God natt!

Prøvde meg på noe nytt til kvelds; peanøttlapper, og de ble faktisk vellykket og veldig gode! Så gode at jeg må dele oppskriften, og sørge for at jeg har oppskriften selv senere også, for de skal gjentas! Ble litt forskjellig pålegg på, men aller best var de med syltetøy. -synes søtmomsen, selvfølgelig. Neste gang blir det sjokosaus også, tenker jeg.Tok oppskriften på slump, men det var vel omtrent:

 • 3 eggehviter
 • 2ss peanøttmel
 • 1ss bakepro
 • litt salt
 • 2ss sukrin
 • 1/4 ts bakepulver
 • 2ts fiberhusk

Stivpisket eggehvitene med salt og sukrin, og rørte forsiktig inn resten. Så smurte jeg røra i små klatter utover et bakepapir og stekte de på 200 grader i ca 10-15 min.

 

Jeg tror aldri jeg har stressa og styra på med så mye de siste dagene før jul før! Har bakt som bare det, pakka inn litt gaver og prøvd å få laget ferdig kortene mine, samt vaska badet. Skulle vaska resten av huset også, men det har jeg ikke rukket med. Sier meg ferdig med baksten nå, men har fortsatt mange gaver og kort som må gjøres ferdig, skrives på og leveres. MEN jeg liker det! Har enormt med julestemning og juleglede i år. Fikk til og med sneket inn ei temmelig god høyreps-økt på beina i kveld!

I dag stod jeg opp litt seinere enn planlagt, og satte i gang med julekortene mine. Det er koselig å sitte ved kjøkkenbordet i nattboksa med en kopp te, julemusikk på radioen, mens det spraker i peisen og jeg klipper og limer. Ingen dårlig start på dagen det! Også har jeg hatt besøk av min bestevenninne Julie som jeg treffer så altfor sjeldent, og hennes sjarmtroll av en sønn.

Årets julebakst er nå oppe i seks sorter, pluss tre typer julenøtter:

- Mandelkjeks med oppskrift fra Blisunn.no

- Kransekakekuler som jeg har lagt ut tidligere her, men med fullfettsmandelmel slik at vann ikke er nødvendig.

- Noras kakemenn. Gjorde noen justeringer i oppskriften så de ble ikke helt som kakemenn, men fortsatt veldig gode!

- Vaniljemuffins som jeg har lagt ut her.

- Mandel- og kokosmakroner med oppskrift på bloggen til Vilde. + alle julenøttene hennes. Hva skulle jeg vel gjort uten bloggen din?

- Nøttecookies. Tok utgangspunkt i denne oppskriften, men byttet ut mandelmelet med peanøttmel, og stekte de i ovnen ved 200 grader i ca.10 min, med en cashewnøtt på toppen.

 


Årets mest forseggjorte gave. Lavkarbo-kakeboks med bakst og oppskrifter.

I morgen skal jeg på julelunsj hos farmor, før jeg drar hjem til momsen, mine søstre og deres kavalerer! Gleder meg sånn! Mamma og lillesøster bor riktignok bare på andre sida av byen, og jeg treffer søstra på skolen daglig, men det er ekstra stas når det er jul. Også er storesøster hjemme! Skal på vakt på gymmen også i morgen, men det er bare halv vakt før jeg skal hjem igjen og spise risengrynsgrøt med mandel i. GIRA!

Flere som deler min juleentusiasme?

Gjett hva jeg har brukt min første feriedag på!

Et lite hint:Du gjettet mest sannsynlig rett, for jeg er omsider ordentlig i gang med julebaksten min! Er ferdig med tre sorter nå, men må visst en tur på butikken før jeg kan fortsette. Alt er sukkerfritt selvfølgelig, og så langt er vel alt lavkarbo også. Ingen egenkomponerte oppskrifter denne gangen, har prist meg lykkelig over at det er så mange andre bloggere som er flinke med slikt, sånn at jeg bare kan låne deres oppskrifter. Skal legge ut linker og en dom for alle sortene når jeg har kommet litt lengre og fått prøvesmakt. Skal prøve å sette i gang med litt julevask også nå, men det er dessverre ikke like moro. Men det er moro å leke litt husmor, så jeg skal alltids få shina litt her.

 

Back to work, ha en fortreffelig dag alle sammen!

I går var det tid for den etterlengtede pepperkakebakinga sammen med mamsen og Monika. Dét er helt klart en av adventstidas koseligste høydepunter. Da setter vi på julemusikken, mamma kjevler ut deigen, og jeg og Monika stikker utkakene og spiser opp en tredjedel av deigen. Vi brenner selvfølgelig et par av brettene, og hver eneste kake blir misformet. Det ble riktignok en liten hump i min sukkerfrie førjulstid, for man må jo smake på deigen gjennom hele bakeprosessen for å forsikre seg om at den holder seg like god. Også er det jo obligatorisk å dyppe (litt for mange) kjeks i iskald melk for å smake når de er ferdige. Gårsdagens kveldsmat ble med andre ord pepperkaker, klementiner, melk og nøtter. Jul anyone?

   

Jeg kjenner jeg har mer enn nok skolearbeid å henge fingrene i nå, og har vel egentlig ikke tid til verken baking eller Trondheimstur, men det er jo så mye triveligere. Fornuften lenge leve? Skal prøve å multitaske litt i løpet av skoledagen tenker jeg, men kjenner jeg meg selv rett så blir det vel mer facebook, fitnessbloggen og blogglesing. Selvdisiplinen min holder liksom ikke til mer enn trening og delvis kosthold. Men alt ordner seg til slutt, alltid. Livet er fint sånn.

Er du i gang med julebaksten?

I dag er egentreingsperioden i kroppsøvinga over, så i går dro jeg på gymmen for å teste hvordan det hadde gått med målene. Var ikke helt i mål med alt, men det var ikke langt i fra. Det sureste var at jeg ikke nådde målet om 5 pull-ups! Klarte 4,5 TO ganger, men den siste halvre rep'en ville bare ikke. Derfor måtte jeg lage litt trøstemat, og ettersom det nye proteinpulveret mitt fra x-life minna meg så vanvittig om vaniljekrem, ble det disse skolebollene! Jeg lærte at proteinpulveret ikke skal være med inn i ovnen da. Etter ti min der inne var proteinpulveret hard uspiselig gummi, men bollene ble iallefall gode. -og mettende! Det skal litt til for at jeg føler meg ordentlig mett (med mindre jeg har tatt av med et enormt spisegilde), men disse metta faktisk veldig. Nesten så jeg ble litt kvalm da jeg hadde trykt ned alle tre, haha. Nomnom.I dag er det bryst som står på treningsplanen, og jeg gleder meg til å kjøre benk igjen. Det har faktisk blitt en ny favoritt! Deretter skal jeg hjem og pakke litt, for etter skolen i morgen setter jeg snuten mot Trondheim hvor jeg skal tilbringe helga. Har planer om å få gjort unna en god del gavehandel, ta en tur på Kaliber, og hilse på Vilde/Lillemy! Og selvfølgelig (nesten viktigst av alt) kjøpe speltlomper!

 

Håper dere alle har en fin første desember. Nå kan vi telle ned til julestrømpa og tre nøtter til Askepott!Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


Annonser


alleoppskrifter.no

Copyright

hits