Som vanlig mtte det litt viljestyrke til for komme seg opp av sofaen igjen etter middag i kveld, men jeg har iallefall ftt stvsugd og rydda i leiligheten. Jeg fr nok ingen medalje for rets husmoremne akkurat, men det er herlig nr man frst har ftt shinet litt! Resten av kvelden har jeg tilbragt i sofaen med litt New Girl p TV-skjermen. Jeg tenkte egentlig bare dele fredagsmiddagen med dere fr jeg finner senga -ikke noe hokus pokus, men noe kjapt, sunt og enkelt slik jeg liker det.

Kjapp og enkel fredagsmiddag: Biffstrimler, stekt potet og wok-grnnsaker.



Begynn med varme opp steikepanna mens du deler opp potet i passe store biter. Steik kjttet frst slik at det kan hvile mens du steiker potet og grnnsaker. Hellstrm hadde nok ikke akkurat blitt imponert om han fikk hre hvordan jeg tilbereder poteten min, men det funker fjell! 4 min i microen i en matboks som tler varme, og deretter over i steikepanna med litt olje, salt, pepper og gjerne oregano/provence-krydder. Dette gr kjempekjapt og stekt potet er noe av det beste jeg fr til middag. Fres til slutt grnnsaksblandinga og tilsett gjerne litt sweet chili saus til -det skal ikke store mengdene til for piffe opp smaken litt.


God helg!

Jeg lovte oppskrift p dette brdet sist uke, s jeg fikk mamma til g gjennom bakeprosessen med meg. Oppskrifta har hun ftt av arbeidsgiveren sin p komat i Levanger, og alle ingrediensene vi har brukt kommer fra samme butikk. Du kan selvflgelig bruke rvarer du fr kjpt i vanlige dagligvarebutikker, men dette blir iallefall et 100% kologisk brd med bare naturlige rvarer.

I motsetning til mange av brdene du fr kjpt i butikken, er dette fullpakket med nringsstoffer. I tillegg til fullkornsmel inneholder denne oppskrifta ulike typer fr, ntter og kjerner som tilfrer ekstra proteiner og sunne fettsyrer, samt vitaminer og mineraler. Brdet bidrar bl.a med omega-3, jern, zink, kalium, magnesium, E-vitamin og folat. Ikke minst gir nttene, frene og rosinene en ekstra god og fyldig smak.



Dette er en kalddeig som settes kvelden i forveien. Jeg tenkte derfor g gjennom oppskrifta og prosessen steg for steg med dere.

Du trenger:

  • 1 kg sammalt speltmel
  • 1 kg speltmel (kan byttes ut med sammalt om du nsker brdet 100% grovt. Smaker like godt!)
  • ca. 300g lettkokte havregryn
  • 2dl sesamfr
  • 2dl linfr
  • 2dl hakkede cashewntter
  • 1dl gresskarkjerner
  • 1dl solsikkefr
  • 2-3ts salt
  • 1dl rosiner
  • 1pk gjr
  • 2 liter vann

1. Alle trrvarene mles/veies opp og blandes i en ekstra stor bolle, men sett av ca. 1/2 pose av melet til utbakingen:

2. Tilsett vann og elt godt sammen med ei tresleiv. Alternativt kan du bruke kjkkenmaskin for spare armene:

Deigen skal vre seig og henge godt sammen nr den er klar til settes til heving:

3. La deigen st til heving over natta fr du fortsetter utbakingen neste morgen. Da skal deigen ha hevet litt og henge enda bedre sammen:

4. Deigen er klissete, s str godt med mel utover bordet fr du begynner utbakingen:


(legg merke til linselusa nede til hyre, hun kjente nok lukta av mat)

5. Del deigen i fire deler og arbeid godt med stykkene. Du kan med fordel bruke en stekespade e.l redskap for unng at deigen klistrer seg til bordet. Bruk resten av melet mens du knar:

6. Rull delene til lange plser og legg de side om side i en stor form. Pensle gjerne med litt olje eller smr mellom hvert brd for lettere dele de fra hverandre etter steking. Skal du bake frre brd kan du selvflgelig godt bruke vanlige brdformer. Topp gjerne med litt ekstra havregryn for syns skyld:



7. La brdene etterheve under et kjkkenhndkle i en liten time fr du setter de i ovnen. Stek p 180-190 grader i 70-75 min p over- og undervarme. Om brdene begynner bli brune p toppen kan du legge et bakepapir over de resten av steketiden.


La brdene avkjle seg litt fr du nyter de med den beste samvittighet. Dette resulterte iallefall i en meget god sndagsbrunsj ute i sola her i huset!

Som vanlig har jeg vrt et par dager p CARE, men denne uka ble det resepsjonsarbeid p meg i tillegg til litt treningsveiledning og gruppetime. I dag er jeg forvrig hjemme i Malvik igjen, og etter ha sovet ut godt (10 timer igjen, og hadde det ikke vrt for vekkeklokka hadde det nok blitt enda lengre..!) startet jeg dagen med et stort fat med ordentlig kraftfrokost.



Kombinasjonen egg og potet er ny favoritt fr trening.
Jeg fler det gir en ordentlig metthetsflelse og et jevnt og stabilt energiniv i mange timer etterp. I dag brukte jeg kokte poteter fra grsdagen som jeg freste i panna med litt olje, tomat, paprika, salt, pepper og potetkrydder. Deretter klekte jeg et par egg i panna, strdde over hakket vrlk, salt og pepper, og la til slutt ei skive mozzarella over hvert egg.

Planen etter frokost var nemlig jogge ned til midtsandtangen og ta ei sprint-kt igjen, men planer gr ikke alltid helt som man har tenkt.. Det ble en 10-minutters rolig joggetur, 4 stigningslp, litt tying, et halvt sprint-drag og en real strekk p meg fr jeg bare mtte avbryte og halte meg hjem med drikkeflaska trykket hardt mot lret.



Jeg kom meg hjem og fikk lagt is p med en gang. Det gjr vondt, men enda verre er det med hodet, for jeg flte meg rimelig dum der jeg halta meg hjem! Aldri har jeg hatt en skikkelig strekk fr, og jeg kan jo ikke annet enn skylde p for drlig/lite oppvarming. Jeg flte jeg hadde varma opp bra nok, men det hadde jeg jo tydeligvis ikke. N blir det bare om la beinet hvile mest mulig og krysse fingrene for at det ikke blir en langvarig helingsfase.

N skal jeg bare sitte her og synes litt synd p meg selv og jobbe med PT-arbeid frem til Lasse kommer opp s jeg kan syte til meg litt trst.
Hper dere er ordentlig nye med oppvarming om dere skal trene i dag! Det er s viktig, og definitivt verdt den ekstra tida det tar.

Ingen kan vel si noe annet enn at det er skikkelig grillvr for tida, og lrdagskosen de siste to helgene har derfor vrt grillmat. I gr mtte maten riktignok nytes innendrs (ikke lenge til VM er over n, hurra!), men grillmat smaker heldigvis like godt uansett hvor man spiser det!



Ved flere anledninger har jeg ftt servert maiskrem som tilbehr til maten hos svigers, og det er utrolig godt til all slags mat. Derfor mtte jeg f fremgangsmten, og det var slende enkelt! Derfor m jeg selvflgelig dele oppskrifta med dere: bland en boks mais (avrunnet) med 1dl flte i en kjele, og la det koke i 3-4 minutter. Deretter moser du det sammen med en stavmikser, og smaker til slutt til med litt salt og pepper. Voil!







Hva ligger p grillen hos dere i sommer?

Det merkes godt at det er sommer, og ikke minst finvr, for p treningssentrene er det romslig om dagen! Som PT blir jeg ikke akkurat lpt ned av kunder heller, men n skal jeg iallefall starte opp med en fast gruppetime p Care hver tirsdag fremover i sommer. Det tror jeg blir kjempemoro og spennende, men jeg skriver mer om det i eget innlegg litt senere.

P Levanger har jeg iallefall vrt som vanlig ogs denne uken. Min mor har dratt p ferie, s denne uka ble det bare jeg og min lillesster Monika i barndomshjemmet hvor jeg overnatter nr jeg er p Levanger. Til tross for at begge var p jobb begge dagene rakk vi oss en tur p besk hos gammeltante, gammelonkel og farmor, og fikk ogs kost oss med frokost ute p verandaen p onsdag. Monika ble til og med nedover p Care for melde seg inn og har n ftt nytt treningsprogram av meg. Jeg har sagt det fr, men sier det igjen; jeg blir s glad nr de jeg bryr meg om prioriterer sin egen helse!


Litt sterkt sollys, men er det finvr s skal man ut!

I dag har flyta dessverre ftt en helt annen tone, og i formiddag bttet regnet ned!



..men litt regn hindra meg selvflgelig ikke i kose meg med en god frokost ogs i dag:




Frokosttapas av rkt rret, babybel-ost, tomat, agurk, paprika, salt og pepper (tannpirkere hadde nok vrt en god ide her). Kaffe og kiwi til dessert!

Kjresten sover ut etter nattarbeid, s formiddagen har i grunn gtt litt sent i dag. Litt kjedsomhet resulterer heldigvis i noe fornuftig, s jeg har iallefall ftt trket en del stv og impregnert en haug med sko om ikke annet. I morgen starer jeg heldigvis arbeidshelg, s da fr jeg litt mer henge fingrene i!

nsker dere alle en fortsatt fin dag!

God sndag! Har dere hatt ei fin helg s langt? Helga mi har iallefal vrt ganske s bra. Den starta med seinvakt p sykehjemmet p fredag, og deretter ble det Star Wars p skjermen sammen med samboeren. Lrdag gikk med p sove til langt p dag, slappe av med frokosten og deretter begi seg i vei p beintrening med kneby helt ned p 3 repetisjoner. Deretter bars det rett i 70-rsdag med tre-retters p Rica Hell hotell. Kjempegod mat!

I dag har jeg i grunn ikke kommet lengre enn morgenstell og frokost, og jeg har vel egentlig ikke helt store planene for dagen heller. Begge har treningsfri p styrkefronten, men det sprs om det blir en runde med litt cardiotrening etterhvert.

Men frokosten har jeg iallefall gjort skikkelig, til tross for at vi glemte butikken i gr og kjleskapet begynner tmmes.. Takk og pris for sndagspent.


Scrambled eggs av to egg, smr, paprika, purrelk, gresslk, paprikakrydder, salt og pepper, og en stor kopp med jordbr og blodappelsin med yoghurt til dessert.


Blodappelsina smakte dessverre kjempebeskt denne gangen, s den var ikke god selv med yoghurt p.. Jordbra derimot gikk lett ned!



Da skal jeg se om jeg fr fortsatt litt p innlegget mitt om Forever Fat Loss. Jeg merker det er litt vanskelig skulle oppsummere ei hel bok (som ogs er skrevet p engelsk) om et s sammensatt tema som det kosthold er, men det er ogs veldig greit f jobba gjennom boka p dette viset i ettertid for min egen del. S innlegget kommer!

Da nsker jeg alle en fortsatt flott sndag, uansett hvilke planer dere har!

God morgen!

Etter min noe forkorta ukentlige tur til Levanger kom jeg hjem til Malvik igjen i gr. I dag er jeg derfor klar for hive meg p trening igjen etter et par dagers treningsfri, og i dag tror jeg det blir bryst og skuldre som skal f kjrt seg. Etter en periode med helkroppsprogram savna jeg selvflgelig splitt-program igjen, s jeg ser frem til f kjrt ut disse muskelgruppene skikkelig i dag! Jeg trente fremside lr og rumpe p mandag, og stlheten henger fortsatt i, hehe..


Lille Simba ville bare si hei, hun ogs. S fin, men passe tullerusk!


I grkveld var vi bedt i bursdag hos svigermor, og i den anledning lette jeg frem bakekona i meg igjen.
Planen var egentlig pavlova-kake, men da det viste seg at det allerede stod p menyen ble det plan B, nemlig eplekake. Denne godsaken er til og med gluten- og sukkerfri!







Ettersom kaka m vre glutenfri brukte jeg like gjerne kakemiksen til Funksjonell Mat, og tilsatte 3 sm kologiske epler kuttet i bter, samt litt sukrin og kanel. Alle s ut til synes kaka var god, de turte iallefall ikke si noe annet! Det er alltid moro nr man baker gluten- og sukkerfritt og selskapet liker det. Jeg har brukt denne kakemiksen fr, og jeg synes den rett og slett er genial.

N er det frokost og trening etterfrulgt at vakt p sykehjemmet som str p planen for dagen, s da nsker jeg alle en super dag i sola!

Lyst p noe digg til helga?

Glutenfri pizza blir ofte enten bare en klissete deig eller uspiselig gummi, men n er det heldigvis kommet bde gode glutenfrie produkter i butikkhyllene og flere brukbare oppskrifter oppdrive. Denne oppskriften ble iallefall en storfavoritt her i huset allerede etter frste forsk, og jeg har ikke telling p hvor mange lrdager denne har sttt p menyen det siste ret. Den smaker som en hvilken som helst vanlig god hjemmelaga pizza. Oppskrifta fikk vi av Lasses sjef p Lillesand, og jeg tar meg den frihet dele den her p bloggen.




Til bunnen trenger du:

  • En pakke Semper fin mix
  • En halv pakke trrgjr
  • 2 ts sukker (for hevingens del)
  • 1 stor ts fiberhusk
  • 3 ss olje (jeg bruker raps)
  • 3,5 dl lunkent vann

Bland nesten hele posen med Semper-mix og resten av det trre i en bolle, og tilsett deretter olje og vann. Rr alt godt sammen, deigen skal vre ganske klissete. La den heve p et lunt sted i 30 minutter, og klapp den ut p et smurt stekebrett (jeg bruker olje p spray-boks for f fettet jevnt over plata). Bruk av det som er igjen av Semper-mixen nr du klapper ut deigen for unng at den fester seg p hendene. La den deretter etterheve mens du steiker kjtt og/eller annen topping.



Topp pizzaen med det du nsker, og steik p 225 grader i 15-20 minutter. Toppingen hos oss bestr stortsett av Peppes pizzasaus, revet mozarella, og masse kjtt -som regel karbonadedeig, bacon og pepperoni. "Gainerpizza!"

Enjoy!

Som dere kanskje ser har jeg gjort et lite forsk p endre litt p designet her inne, men totalgrnn som jeg er nr det kommer til koding og denslags er det ikke store greiene jeg fr gjort akkurat, haha.. Velvel, litt mer stilrent ble det n iallefall, og det er godt med litt forandring s det fr vre snn enn s lenge.

Som jeg skrev p instagram her om dagen, er jeg nok ikke vinterens strste fan. Nr det kommer til kulde er jeg ei lita pingle, mrket er ikke spesielt opplftende, og jeg har aldri vrt spesielt glad i vinteraktiviteter. Men en ting skal vinteren ha -den er utrolig vakker se p! Iallefall nr snen har lagt seg og himmelen er klar. Da er det ogs utrolig herlig g turer, for lufta er ekstra frisk om vinteren synes jeg. Og s kommer jo jula da, og en jul uten sn er jo trist.



Men n hadde jeg egentlig ikke tenkt diskurere vinteren med meg selv her.

Jeg har gjenoppdaget stpoteten, og den siste uka har den inngtt i middagen bde som chips og stappe, men denne lure rota gjr seg ogs i bakst. Tidligere har jeg laget Brges stpotetkake, og den er ogs god bruke muffins. Denne gang ble det pannekaker, og det var slettes ikke galt det heller!



To mellomstore pannekaker:

  • 1 stpotet (kokt og stappet)
  • 1 egg
  • 10g proteinpulver
  • 1ss fiberhusk
  • 2-3ss sukrin
  • kanel, kardemomme, steviadrper

Stpoteten deler jeg opp i 4-5 biter og koker i 15-20 minutter. Deretter tar jeg av skallet og moser den med en gaffel (behold gjerne skallet om du moser den med en mix master e.l, der er det mye god nring). Bland sammen det trre, tilsett egget og potetmosen, og spe eventuelt med litt vann eller melk. Stekes p lav varme.

N str frihelg for tur, og jeg nsket helga velkommen med min frste beinkt p PHAT-programmet -uvant med s mange velser p en og samme kt! Pump i hver en fiber i lrene.. Men det er bare digg ;)

God helg!

Cravings og stsug etter alt jeg ikke "har lov" til spise er forlengst borte, men stmumsen i meg er nok enda ikke dd. Jeg fortsetter som vanlig og prve ut nye vrier og varianter med diett-maten min jeg, og i grkveld ble det en rask sjokoladepudding da jeg til slutt fikk slepet meg inn dra etter seinvakt. M ha noe glede meg til mens jeg sykler opp bakkene! Men nr man er bde trtt og sulten orker man ikke bruke evigheter p lage mat, da vil man ha det der og da. Ikke verst at man faktisk kan ordne seg ordentlig sjokoladedessert p bare noen f minutter da?



Til en porsjon trenger du:

  • 1 egg
  • 200g cottage cheese
  • 30g proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1-2ss kaffe (spar litt av morgenkaffen i et glass)
  • en klype salt
  • sukrin eller annen stning til du er fornyd
  • gjerne stevia-drper med sjokoladesmak
  • kanel og kardemomme

Slik gjr du:

Cottage cheese, proteinpulver og kaffe kjres med miksmaster eller stavmikser (evt moses med gaffel) til du har en jevn krem, og deretter vender man inn resten av ingrediensene. Hell over i ei skl, og kjr p middel-hy varme i 2-4 minutter. "Steketiden" avhenger nok litt av microen og skla du bruker. Jeg vil anbefale bruke ei vid skl fremfor ei dyp, slik at puddingen blir omtrent like tykk hele veien. Flg med mens den varmes, slik at du unngr ende opp med en sementklump. Jo lengre du lar den st, jo mer kompakt og kakete vil den bli.


Server gjerne med br eller frukt, lag en saus, krem eller glasur til, og enjoy!

Hei, og god lrdag!

Dere kan jo gjette hva dagen min har besttt av.. Trening og matlaging, hvem hadde vel trodd det? Men i dag har det ikke bare vrt styrketrening p agendaen, jeg startet faktisk med "morgenkardio" fr frste mltid. Det som er s fint med periodisk faste er at du kan sove lenge og fortsatt kalle det for morgenkardio, selv om det er langt over frokosttid, hh. Full av futt og motivasjon dro jeg iallefall p meg superundertyet (august? sommer? hvor?) og gikk ned til togstasjonen. Der stod nemlig fortsatt sykkelen min etter grsdagens Trondheimstur, s da var det bare hente den og sykle hjem igjen. Med andre ord 30min rask gange + 20 min sykling, inkludert et par stygge oppoverbakker. Merket at kondisen ikke var helt p topp da jeg snublet pesende inn dra!


Etter ha spist et altfor oversalta mltid og kompensert med noen liter vann (nesten ikke overdrevet engang), heiv jeg meg etterhvert p sykkelen for bygge litt rv! Digger trene rumpe og hamstrings, det svir og er moro.

I dag ble det flgende velser:

  • Ettbeins strakmark (fr aktivert musklene s godt med denne fler jeg)
  • Kneby
  • Strakmark
  • Nordic hamstring
  • Liggende legcurls
  • Hip thrust
  • div magetrening

Det svei godt i stumpen til slutt skal jeg si! Godt vre motivert og "kose" seg snn p trening igjen.

Og til hyre har vi da alts dagens blitsmorgenform.

Men ojojoj, i dag har jeg en diettoppskrift som jeg faktisk ble meget fornyd med som jeg m dele! Og ikke minst er den uhyre enkel.

Ingredienser:

  • 2 eggehviter
  • 30g puffet ris
  • sukrin/stevia
  • smaksessens (jeg brukte bananessens)

Stivpisk eggehvitene med stning, og tilsett rispuffene og essensen. Form runde klatter p et bakepapir, og stek p 150 grader i 45-50 min. La de avkjles i 10-15 min fr du knasker i vei. Enjoy!


De ble spr og kjempegode!

Hva har dere brukt lrdagen til?

Da nrmer mandagen seg slutten, og dagen har rett og slett vrt strlende p alle tenkelige vis!

Jeg begynte ikke p jobb fr kl.09 i dag, hvilket betyr at jeg faktisk rekker vkne innen jeg forlater huset. I tillegg vknet jeg til solskinn og fuglekvitter, og da kan man jo ikke annet enn st opp med et smil om munnen. Jeg hadde en trivelig dag p jobb, og deretter syklet jeg videre (i singlet!) til trening. I dag ble det ren skuldertrening, og det er bare rett og slett Kos -med stor K, det! Jeg har alltid elsket trene skuldre.

  • Militrpress 5 x 8
  • Enarms sidehev i kabel 4 x 15
  • Upright rows med tau i kabel 4 x 12
  • Foroverlente sidehev 3 x 12
  • Facepulls 4 x 15

Jeg begynte jo i utgangspunktet med en egenkomponert 4-splitt for litt siden, men ettersom jeg har hatt litt lite arbeid de siste ukene s har det alts blitt til en 5-splitt. Trener ikke direkte etter noe fast opplegg, men jeg har alltid en plan for hvordan jeg skal kjre gjennom muskelgruppa som str p tapeten, fr jeg gr inn i treningssalen. I dag var det iallefall total treningsglede- og fokus!

Etter trening koste jeg meg med riskakene og sjokogrtblandinga mi ute i sola, fr jeg syklet videre til posten. Der hadde nemlig konkurranseskoene mine ankommet!


N skal jeg bare lre meg g i dem. Jeg har hatt de p i hele ettermiddag! Er de ikke nydelige?

Ogs har jeg selvflgelig kost meg med litt herlig diettmat i dag ogs! Jeg mener det; er det rart jeg trives med dette? Jeg har liksom ingen planer om frtse i boller og godis nr konkurransen(e) er over. Jeg elsker jo bde maten jeg spiser, og mten jeg spiser p n. Kroppen har det bra, og jeg koser meg. Hvorfor skulle jeg nske det annerledes? Ja, jeg hadde drmmer om mat og cravings langt opp etter rene tidligere p dietten, men n har alt liksom forsvunnet. Det jeg har lyst til lage meg etter konkurranse, er en helt perfekt havregrt full av alt som smaker godt. Og kanskje eksperimentere litt mer p den alternative bakefronten til lrdagskosen.

Men over til dagens stmums-fat; i dag prvde jeg meg p diett-cookies! Jeg skal p ingen mte prve pst at disse smaker som originale gode kjeks du fr hos bakeren eller i butikken, men som hverdagssnacks etter min standard utgjorde de en magisk liten stund ute p verandaen.


Nystekte kjeks med iskald skyr! Jeg satte skyren i fryseren mens kjeksene stekte.


Oppskriften er meget enkel, ettersom jeg ganske enkelt m benytte meg av de matvarene jeg har til rdighet p dietten. Om jeg kunne bake som jeg gjorde fr diettstart, hadde jeg nok brukt litt proteinpulver, peanttmel, havremel, mandelmel eller annen trrvare, og gjerne litt fett i tillegg, f.eks cocosa eller eggeplomme.

Men over til oppskriften ja! Jeg blandet 70g havregryn, 1 liten ts fiberhusk, kanel, apple pie spice, kardemomme, pittelitt nellik, litt salt og stevia/sukrin i en bolle, og tilsatte to eggehviter samt litt smr-essens. Da lukter de iallefall nydelig. Dette rrte jeg godt sammen, fr jeg lagde tre runde, flate klatter p et bakepapir. Kjeksene fikk steke p ca.180 grader i 18 minutter, og da var de akkurat passe myke etter min smak. De fikk ligge noen minutter p ei rist, fr jeg nt de sammen med min lille skyr ute i sola, med et glass iskald fun light til.

N skal jeg straks betale konkurransebikiniene! Gjett om jeg gleder meg til den dagen de dukker opp i posten!

Blmandag? I think not.
Flere som har kost seg i dag?

Jeg har hatt en super fredag -fra start til slutt!

Jeg m vel gi litt av ren for det til vret. Humret stiger alltid et par hakk nr sola skinner og temperaturen er god! Men poseringstrening og god og energisk styrketrening gjr ikke akkurat dagen verre det heller.

I dag var det dag 3 som stod for tur, med andre ord bryst, skuldre og triceps:

  • Skrbenk med manualer
  • Hantelpress over hodet
  • Dips
  • Cable crossovers
  • Triceps pushdown med tau
  • Dips mellom benker -droppsett

Vel hjemme og nydusja nt jeg middagen ute i varmen!


Det er selvflgelig en seng av potet- og brokkolistappe under flykrsjet mitt. Er ikke lei av diettfavoritten enda!

Til kvelds prvde jeg noe nytt i dag, og det ble en meget god dessert! Med de ekstra karbohydratene jeg har ftt p treningsdager, har det jo nesten pnet seg en hel ny verden av muligheter. Da er det bare sette kreativiteten i sving! Ikke at det er noe hokus pokus med denne retten, den er i grunn meget enkel:


Jeg knuste noen riskaker og stekte dem i panna med kanel, apple pie spice og sukrin. Det blir karamellsmak! De varme riskakene spiste jeg sammen med en kald boks mager kesam smaksatt med stevia og banana flavor. Det fltes nesten litt eksklusivt ut! Jeg avsluttet jeg naturligvis mltidet med bringebr og en svr bolle med havregrt. Herremin, s glad jeg er for ha ftt havregryn p dietten! N mangler jeg bare egg og banan s er min verden komplett.

Jeg tror faktisk ikke det blir lenge til jeg kryper under dyna og tar turen til drmmeland n. Har planer om vre s grei klippe plena for farmor i morgen, og s har jeg faktisk litt sosiale planer!

Nightynight!

I dag har jeg hatt n time p skolen, og den gikk med p foredrag av redaktren i lokalavisa. Huff, s tft jeg har det! ;)

I tillegg har jeg rukket med f levert ut et par jobbsknader til, men det er neimen ikke lett f noe. Men jeg har ikke gitt opp enda, det blir! Etter den lange og meget slitsomme skoledagen syklet jeg hjem igjen, og begynte med mitt frste bakeprosjekt siden diettstart. I morgen blir det oppkarbing p denne frkna, og den anledning tryllet jeg frem en stpotetkake! Den er sukkerfri, men allikevel rik p karbohydrater -noe som da gjr at den egner seg perfekt p oppkarbing. Jeg tok utganspunkt i Brges oppskrift, men gjorde noen endringer.

Hihi, jordskjelvkake!

Du trenger:

  • 200g stpotet
  • 100g havremel
  • 30g sjokoladeprotein
  • 1 egg
  • 2 eggehviter
  • 1ts bakepulver
  • 1ss kanel
  • 1 liten ts kakaopulver
  • 1-2ts kardemomme
  • 1/3ts nellik
  • sting etter nske
  • en liten klype salt

Og her mangler bare kakaopulveret og hovedingrediensen, nemlig stpoteten.

Men den kommer her!

Stpoteten kokes i ca.20 min, og moses deretter til en jevn masse. Jeg brukte stavmikser, men har du ikke det kan du fint trykke den ut med en gaffel eller en potetstapper.


Bland det trre i en bolle.


Klekk egget og en av eggehvitene og rr sammen med stpoteten (spar den andre eggehviten, den skal stivpiskes og vendes inn til slutt).


Rr alt godt sammen, vend inn den stivpiskede eggehviten, og hell rra over i en form -helst med bakepapir.

Jeg stekte kaka p 180 grader i ca.25 minutter.

Den lukter iallefall helt nydelig, hper den smaker like godt!
-men det er jeg i grunn ganske sikker p. Jeg syndet spass at jeg smakte litt p rra! "det skulle jo vrt i kaka, s da hadde jeg jo spist det uansett"-unnskyldningen er fin.

Jeg sa det ville bli litt mateksponering her i disse dager, gjorde jeg ikke? Jeg fler skoledagen snegler seg av grde i et usaklig tregt tempo i dag, s da gr man blogge litt for f tiden til g. At jeg er s rastls og lei kan jo kanskje ha en liten sammenheng med at jeg er ivrig etter komme meg p toget til Trondheim, hehee..

Her er iallefall en veldig god, enkel og nringsrik stsak jeg blandet sammen her en kveld. Ikke noe hokus pokus, men veldig godt!

I bunnen finner man skyr "utmelka" med litt skummet melk, toppet med go lean frokostblanding (kan bestilles fra iHerb her), banan, klementin, skogsbr og cottage cheese.

Go lean er et veldig greit alternativ for de av oss som er glad i frokostblanding, men som ikke er s keen p alt det tilsatte sukkeret som er i de fleste blandinger man finner i norske butikker. Den har hyt protein- og fiberinnhold, og inneholder relativt lite karbohydrater (ikke at jeg har noe imot karbohydrater, men raffinert sukker klarer kroppen seg veldig fint uten. Da supplerer jeg heller med ekstra frukt!).



Da fikk jeg iallefall sltt i hjel noen minutter, bare to go en halv time til langhelg! Er ikke skole igjen fr p onsdag, og det ser jeg ikke direkte mrkt p akkurat.

God fredag alle sammen, nsker alle en kjempefin helg!

Jeg hadde iallefall en veldig god start p pskeferien, med pers p 8 pull-ups! Det gr sakte, men sikkert fremover.

Pull-upsen ble fulgt opp av ei utrolig god beinkt med god kontakt, s n tror jeg snart det blir litt ordentlig kjtt p beina her. Hper iallefall p det. Og i kveld fikk jeg omsider den elskede havregrten min ♥ Ble peanttgrt, jeg tror jeg har en liten forkjrlighet for alt med peanttsmak.

50g havregryn, 0,5 boks mager kesam, salt, splenda og en scoop chocorite peanutpulver. Kanel, rosiner og walden farms chocolate dip som topping.


Men jeg hadde lyst p pannekaker igjen ogs, s da ble det litt av begge deler! I dag ble det kokos- og vaniljesmak.


Omtrent samme oppskrift som i gr; to eggehviter, 20g kokosmel, 20g vaniljeprotein, 1ts fiberhusk, 1ts bakepulver, kardemomme, 0,5dl skummet melk rrt godt sammen. 1 eggehvite stivpiskes med splenda og en klype salt, vendes inn i rra, fr det stekes p middel-hy varme. Synes riktignok peanttlappene ble bedre.

Tror jeg skal rydde litt mer her n, og kansje pynte litt til pske! I morgen tar jeg turen hjem igjen, og p sndag fr jeg besk, s da tenker jeg jeg m prve f det litt hyggelig her.

God pske!

Frken Surrehue!

I dag startet jeg dagen med skru av vekkerklokka i et forsk p sette den p slumre, og vknet en time senere og spratt opp av senga. Ofret sminken og morgenkaffen min, prioriterte f ordnet matpakkene (som jeg var for lat til gjr klar i grkveld) og skyndet meg av grde for rekke skolebussen. Sjelden jeg tar den, men den er veldig grei ha i slike situasjoner.

Etter skola hadde jeg ei knallbra kt p bein, biceps og mage, og n satser jeg p at stumpen vokser litt her!

Dagens velser

  • Strakmark
  • Utfall
  • Beinpress
  • Ettbeins strakmark
  • EZ-curls
  • Hantelcurls
  • Beinhev
  • Thev
  • Planken
  • Skr crunches

Etter treninga var jeg s fornyd at jeg glemte ta med meg treningsskoene hjem (trenger de egentlig til kroppsvinga i morgen) og jeg glemte kjpe havregryn. Det var ganske srgelig, for jeg hadde store planer om havregrt til kvelds. Men da mtte jeg vre litt kreativ i stedet, s til kvelds ble det peantt-banan-og stpotetkake!



Jeg kokte opp ca.120g stpotet og kjrte den til en jevn blanding sammen med en halv banan med stavmikseren, og rrte inn 30g chocorite penttpulver, litt kanel og en halv boks mager kesam. Deretter stivpisket jeg en eggehvite med splenda og en liten klype salt, vendet rra forsiktig inn, og kjrte blandinga noen minutter i microen. Det ble s masse rre at jeg ikke fikk plass til alt skla, s da hadde jeg litt venterre spise p mens jeg ventet p at kaka skulle bli ferdig ogs.

Midtveis i uka og to dager til pske! Ikke galt.

Ogs hper jeg dere srafor nyter sommervret deres, her har vi nemlig REGN, flom og ras, og sommeren ser jeg langt etter. Det var litt av en vt fornyelse g hjem i dag!

Jeg begynner vurdere droppe alt som kalles utdanning og bli hjemmevrende husmor. Det hadde ikke vrt galt, virkelig. Jeg trives s godt med kunne gjre akkurat det jeg vil, nr jeg vil, hele dagen. Pusle hjemme i huset, rydde, vaske og ordne (ja, jeg liker det faktisk), bake og kokkelere, g tur og trene nr det passer meg best. Det er akkurat det jeg har gjort hele helgen, og det var vemodig og se at mandagen nrmet seg i grkveld. Jeg har kommet meg p skolen n alts, men jeg sitter i grunn bare og gleder meg til neste helg.

Men sndagen var fin og gjorde godt (og smakte godt), s da poster vi litt bilder fra dagen.


Jeg startet dagen med lage en salt og ostegratinert variant av proteinrullen, fr jeg tok meg en runde med 40 minutters morgenkardio. Da var det bare steke opp 200g karbonadedeig, kutte opp salat og hive innp da jeg kom inn! Ikke galt med kebab til frokost, og etter frisk luft og litt aktivitet smakte det ekstra godt. Til middag ble det disse skolebollene! Det ble forresten masse vaniljesaus til overs som jeg spiste med skje rett fra kasserollen.

Etter ha ryddet rundt og puslet med mitt hele dagen, ga jeg til slutt etter for vaffelpresset som ikke var til komme unna. Ikke at det egentlig gjr meg noe, vafler er kongelig.



Sndagens vaffeloppskrift:

Pisk 1 egg og 1 eggehvite med nsket stning (jeg brukte bde sukrin, splenda og steviadrper), og bland i 1dl skummet melk, 40g havremel, 1ss bakepro, 1-2ts fiberhusk, 1ts bakepulver og kardemomme. Rra fikk st og svelle ei lita stund fr jeg sprayet jernet med 1 kcal-spray og stekte p middels varme. Gomlet dem i meg med mager kesam, jordbrsyltety og kalorifri sjokoladesaus.

N skal det sies at helga ikke bare har vrt s fin og fantastisk, det er fortsatt utrolig tungt tenke p at en god venn faktisk er borte. Men det hjelper veldig slippe stresse merker jeg, da klarer jeg f det litt p avstand og se at det fortsatt er mye godt her i livet. Derfor synes jeg det er litt vanskelig mtte vre p skolen og forholde meg til bde lrere og elever, og leve opp til plikter og forventninger. Etter skolen har jeg vakt p gymmen ogs i dag. Jeg har bestemt meg for prve ta n dag av gangen, ikke forvente for mye av meg selv, men sette meg noen sm, enkle ml for dagen. I dag er mlene gjennomfre ei norskframfring som jeg fikk utsatt fra forrige uke, kjre mine 20 pull-ups p tid, og gjre s godt jeg kan p marklft. Trening hjelper s lenge jeg er innstilt p det og det er lystbetont, men jeg orker ikke presse meg selv til gjre noe om hodet ikke er med. Jeg skal gjre mitt beste, og det er mer enn bra nok for meg akkurat n.

Bare 5 dager til helg, og ikke minst pskeferie!

Jeg har hatt ei utrolig gledelig helg, rett og slett!

I gr var jeg tidlig oppe (til vre p en sndag), lagde litt matpakker, og s kjrte jeg p fjellet oppi Vera sammen med mamsen. Ei venninne av mamma har hytte oppi der, men ettersom hun bor ganske langt unna, har mamma ftt litt vaktmersteransvar der og fr bruke hytta som hun vil. Det hadde tydeligvis sndd "littegranne" oppi der, s vi brukte hele formiddagen p hakke og skuffe et par tonn med is og sn fra hyttetaket og plattingen. Tungt fysisk arbeid, men det var godt f brukt kroppen til noe annet enn standard styrketrening og gange, srlig i frisk fjelluft, skinnende sol og i godt selskap!


Ble noen kaffe- og spisepauser underveis i sola. S herlig!

Jeg var nr ved sovne i bilen da vi kjrte hjem utp ettermiddagen, akkurat i tide s vi slapp unna snstormen som satte i gang p hjemturen. Da jeg til slutt var hjemme hos meg selv oppe p haugen igjen, syntes jeg det var p sinn plass med litt kake for toppe den fine helga, s da ble det en luftig eplekake p meg!



Protein- og fiberrik eplekake

Ingredienser:

  • 1 egg
  • 2 eggehviter
  • 20g proteinpulver med vaniljesmak
  • 1ss mandelmel
  • 1ss pofiber
  • 1 stor ts fiberhusk
  • 1ss sukrin
  • en dsj fun light eple og pre
  • kardemomme
  • nellik
  • trkede epleringer
  • trket eplestrssel
  • kanel

De trkede epleringene kan fint erstattes med vanlige eplebter. Tror faktisk det ville vrt bedre, da de trkede ringene er ganske seige. Bde epleringer og strssel kjpte jeg under Fitnessmessa i februar, men kan bestilles her.

Stivpisk eggehvitene med sukrin. Bland alt bortsett fra epleringene/btene og strsselet godt sammen og rr det forsiktig inn i eggehvitene. Hell rra over i en form, og fordel epleringene/btene utover. Str kanel, sukrin og trket eplestrssel over til slutt, og stek p 180 grader i 20-25 min. La kaka st en liten stund fr du hiver innp. Enjoy!

Beklager at jeg er drlig til svare p kommentarer om dagen. Men jeg leser dem, og setter utrolig stor pris p dem! Tusen takk!

Dagen i dag startet jeg som i gr, -med kaffe og sremneskriving, fr jeg mekka meg en ordentlig porsjon med mat. Jeg lekte litt flink husfrue og vaska p kjkkenet, og s satte jeg av grde ned til gymmen, ikledd bde boblejakke og overtrekksbukse. Jeg ser nok ut som en liten inuit nr jeg er ute og gr om dagen, men jeg hater fryse, s det fr bare vre! Var iallefall varm i kroppen og klar for trening da jeg kom frem. I dag var det rygg som stod p planen, og jeg tok mine 20 pull-ups p 3,56 min. Startet vel p ca.7,30, s det gr helt klart fremover!

I kveld har jeg bakt litt og bare kost meg.
Mtte selvflgelig bake fastelavnsboller/scones, selv om jeg er forever alone og bare har meg selv bake til (mer p meg!). Jeg nt bollene med stet kesam, syltety og litt walden farms-varianter med en kopp kakao (prve fra iHerb) og Aristokattene p skjermen. Aldri for gammel for Disney!



Oppskrift:

  • 1dl/50g speltmel
  • 20g vaniljeprotein
  • 1ss pofiber
  • Liten ts bakepulver
  • 1ts fiberhusk
  • 1ts splenda
  • Kardemomme
  • Salt
  • 1 egg
  • melk (ca.0,5dl)

Bland alt det trre, og tilsett egg og melk. Det blir en ganske klissete deig, som klattes p bakepapir og formes til boller. Jeg stekte dem p 220 grader i 10 min, og de ble faktisk helt perfekte! Jeg blir s positivt overasket hver gang en av oppskriftene mine faktisk blir vellykket.



Har dere hatt en fin fastelavnssndag?


Hva gjr man nr man egentlig br nilese til historieprve? Jo, man baker. Deretter spiser man, og s m man jo blogge om det. Denne kaka ble nemlig s god at jeg tror nesten jeg hadde turt servere den til normale mennesker ogs, s da m jeg jo huske lagre oppskriften.


Selve kaka:

  • 1 halv, most banan
  • 20g peanttproteinpulver
  • 1ts fiberhusk
  • 1 eggeplomme
  • 1ss mager kesam
  • 1 liten ss walden farms peanut spread (evt vanlig peanttsmr)
  • litt salt
  • 1 eggehvite stivpisket med 1ts sukrin

Mos alle ingrediensene godt sammen, og vend rra forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten. Hell over i en st, liten form, og stek p 200 grader i 10-12 min.

Glasur:

  • 1-2ss mager kesam
  • 20g sjokoladeprotein
  • 1ts walden farms caramel dip

Enjoy! Det gjorde iallefall jeg.
Og n er det straks sengetid p denne frkna. Fler ikke jeg fr nok svn uansett hvor mye jeg sover for tida!

Til kvelds i gr ble det en form for grov focaccia med utgangspunkt i proteinrullen til Kristine. Jeg byttet ut sukrin, kanel og kardemomme med salt, og tilsatte i tillegg 40g havregryn. Fr jeg stekte strdde jeg havsalt og oregano over.





Spiste med mye forskjellig plegg p, men det var igrunn veldig godt i seg selv! Ville nok vrt bedre uten havregryn, da det ble litt kornete, men det fristet til gjentakelse allikevel.

N har jeg snart naturfagprve.. Wish me luck!
Deretter har jeg vakt p gymmen, og jeg er veldig klar for helg igjen!

Hva skal dere foreta dere i helga?


De siste dagene har jeg hatt mat og oppskrifter p hjernen, s ettersom jeg hadde treningsfri og dermed god tid i dag, ble det litt ekstra spennende mat. S da ble det vanilje- og kokoskake med blbrfyll p meg. Nomnomnom!

Ingredienser:

  • 2 eggehviter
  • 1 eggeplomme
  • 30g kokosmel
  • 1ss proteinpulver med vaniljesmak
  • 1ss mager kesam
  • 1 liten ts bakepulver
  • 1ts vaniljepulver
  • 2-3ss sukrin/splenda
  • noen drper stevia vanilla
  • vann

Eggehviter stivpiskes med sukrin, og resten blandes sammen fr det forsiktig rres inn i hvitene. Rra helles i en liten kakeform (min er ca.20cm i diameter), og stekes p 180grader i ca.25 min. La den kjle seg ned og sette seg litt fr du fortsetter.



Del kaken forsiktig p langs, og smr skyr blbr utover fr du legger over den andre delen igjen. Som topping blanda jeg mager kesam, sukrinmelis og noen drper stevia vanilla, og gjorde et forsk p pynte med litt sukkerfritt blbrsyltety. Kaken fikk st i kjleskapet til jeg ikke klarte vente lenger, ogs nt jeg den med en kopp blbr-te!

I dag hadde jeg tung beintrening p planen, men av en eller annen grunn var det helt forferdelig tungt og jeg hadde mest lyst til legge meg ned og grine, for vre helt rlig. Jeg kom meg riktignok gjennom det jeg hadde bestemt meg for, og til tross for at det var tungt, s ndde jeg mlene mine fr kta. Og at dette var rets hittil hardeste kt, sier egentlig bare litt om nivet p de andre, for denne var ikke drlig den heller. Haha, always look at the bright side. Satser p en sterkere kt i morgen. Pappsen min har vrt s snill og gitt ryggen min litt juling i dag, s da er den forhpentligvis fit for fight i morgen.

Men jeg mtte selvflgelig prve meg p Kristines proteinrull jeg ogs, som alle andre, og jeg vet hva jeg kommer til spise resten av uka iallefall. Herremin, s godt! Og ikke minst mettende, med tanke p kaloriinnholdet.


Jeg delte den i to, og hadde smreost, sukrin og kanel p den ene delen, og sukkertfritt eplesyltety og kanel p den andre. Namnamnam!

Har du testet ut rullen?

Nr det er mrkt, glatt, det blser, snr og sludder, og man er ndt til g en halvtime med tung sekk p ryggen i dynnblaute sko, da er man ikke blid. S vet dere det.

Men jeg er i godt humr n alts! P tirsdagen hadde jeg nok ei heftig volumkt, p beina denne gangen, og etterp var jeg s vanvittig kjrt at hviledag p onsdag ble en selvflge. Jeg gikk til skolen, men ellers l jeg utsltt i sakkosekken og kosestolen fra jeg kom hjem fra skolen og til jeg subba til sengs. Digg! S Skjnnheten og udyret (Disney♥), spiste god mat og ladet batteriene. I dag var jeg fit for fight igjen, og etter en time med gym p skolen var det av grde for bygge V. Ble ei smstressa kt fordi jeg skulle f skyss hjem, men kta ble temmelig god allikevel, og jeg klager ikke akkurat nr pappa er s grei og kjrer meg hjem i disse dager med srpe, sludd og dritt og sj (ja, jeg er veldig glad i norsk vintervr).

Akkurat n sitter jeg her god og mett. Prvde ut to nye smretter til kvelds i dag, og begge ble ganske vellykka! For det frste mtte jeg jo teste ut vaniljeris, og jeg gjorde det s enkelt at jeg blanda ca.50g fullkornsris med 30g vaniljeproteinpulver. Til dessert ble det blbrpai la Andrea. For en gangs skyld ble jeg veldig fornyd med deigen, men selvflgelig var det hele tatt p slump s jeg ikke vet nyaktig hvor mye jeg brukte av hva. Men det var iallefall 2-3ss kokosmel, 2-3ss havremel, ca.1ss mandelmel, 1 egg, litt salt, noen drper stevia og pittelitt vann. Den ble bde god og jobbe med, og smakte utrolig godt. Jeg synes bde kokosmel og mandelmel setter en veldig god smak p bakst. Fyllet er en halv boks cc og masse blrbr stet med sukrin. Litt rennende fyll, men ellers ble paien super!



Flere enn meg som er klar for helg?
God natt!

Prvde meg p noe nytt til kvelds; peanttlapper, og de ble faktisk vellykket og veldig gode! S gode at jeg m dele oppskriften, og srge for at jeg har oppskriften selv senere ogs, for de skal gjentas! Ble litt forskjellig plegg p, men aller best var de med syltety. -synes stmomsen, selvflgelig. Neste gang blir det sjokosaus ogs, tenker jeg.



Tok oppskriften p slump, men det var vel omtrent:

  • 3 eggehviter
  • 2ss peanttmel
  • 1ss bakepro
  • litt salt
  • 2ss sukrin
  • 1/4 ts bakepulver
  • 2ts fiberhusk

Stivpisket eggehvitene med salt og sukrin, og rrte forsiktig inn resten. S smurte jeg rra i sm klatter utover et bakepapir og stekte de p 200 grader i ca 10-15 min.

Jeg tror aldri jeg har stressa og styra p med s mye de siste dagene fr jul fr! Har bakt som bare det, pakka inn litt gaver og prvd f laget ferdig kortene mine, samt vaska badet. Skulle vaska resten av huset ogs, men det har jeg ikke rukket med. Sier meg ferdig med baksten n, men har fortsatt mange gaver og kort som m gjres ferdig, skrives p og leveres. MEN jeg liker det! Har enormt med julestemning og juleglede i r. Fikk til og med sneket inn ei temmelig god hyreps-kt p beina i kveld!

I dag stod jeg opp litt seinere enn planlagt, og satte i gang med julekortene mine. Det er koselig sitte ved kjkkenbordet i nattboksa med en kopp te, julemusikk p radioen, mens det spraker i peisen og jeg klipper og limer. Ingen drlig start p dagen det! Ogs har jeg hatt besk av min bestevenninne Julie som jeg treffer s altfor sjeldent, og hennes sjarmtroll av en snn.

rets julebakst er n oppe i seks sorter, pluss tre typer julentter:

- Mandelkjeks med oppskrift fra Blisunn.no

- Kransekakekuler som jeg har lagt ut tidligere her, men med fullfettsmandelmel slik at vann ikke er ndvendig.

- Noras kakemenn. Gjorde noen justeringer i oppskriften s de ble ikke helt som kakemenn, men fortsatt veldig gode!

- Vaniljemuffins som jeg har lagt ut her.

- Mandel- og kokosmakroner med oppskrift p bloggen til Vilde. + alle julenttene hennes. Hva skulle jeg vel gjort uten bloggen din?

- Nttecookies. Tok utgangspunkt i denne oppskriften, men byttet ut mandelmelet med peanttmel, og stekte de i ovnen ved 200 grader i ca.10 min, med en cashewntt p toppen.


rets mest forseggjorte gave. Lavkarbo-kakeboks med bakst og oppskrifter.

I morgen skal jeg p julelunsj hos farmor, fr jeg drar hjem til momsen, mine sstre og deres kavalerer! Gleder meg snn! Mamma og lillesster bor riktignok bare p andre sida av byen, og jeg treffer sstra p skolen daglig, men det er ekstra stas nr det er jul. Ogs er storesster hjemme! Skal p vakt p gymmen ogs i morgen, men det er bare halv vakt fr jeg skal hjem igjen og spise risengrynsgrt med mandel i. GIRA!

Flere som deler min juleentusiasme?

Gjett hva jeg har brukt min frste feriedag p!

Et lite hint:



Du gjettet mest sannsynlig rett, for jeg er omsider ordentlig i gang med julebaksten min! Er ferdig med tre sorter n, men m visst en tur p butikken fr jeg kan fortsette. Alt er sukkerfritt selvflgelig, og s langt er vel alt lavkarbo ogs. Ingen egenkomponerte oppskrifter denne gangen, har prist meg lykkelig over at det er s mange andre bloggere som er flinke med slikt, snn at jeg bare kan lne deres oppskrifter. Skal legge ut linker og en dom for alle sortene nr jeg har kommet litt lengre og ftt prvesmakt. Skal prve sette i gang med litt julevask ogs n, men det er dessverre ikke like moro. Men det er moro leke litt husmor, s jeg skal alltids f shina litt her.

Back to work, ha en fortreffelig dag alle sammen!

I gr var det tid for den etterlengtede pepperkakebakinga sammen med mamsen og Monika. Dt er helt klart en av adventstidas koseligste hydepunter. Da setter vi p julemusikken, mamma kjevler ut deigen, og jeg og Monika stikker utkakene og spiser opp en tredjedel av deigen. Vi brenner selvflgelig et par av brettene, og hver eneste kake blir misformet. Det ble riktignok en liten hump i min sukkerfrie frjulstid, for man m jo smake p deigen gjennom hele bakeprosessen for forsikre seg om at den holder seg like god. Ogs er det jo obligatorisk dyppe (litt for mange) kjeks i iskald melk for smake nr de er ferdige. Grsdagens kveldsmat ble med andre ord pepperkaker, klementiner, melk og ntter. Jul anyone?



Jeg kjenner jeg har mer enn nok skolearbeid henge fingrene i n, og har vel egentlig ikke tid til verken baking eller Trondheimstur, men det er jo s mye triveligere. Fornuften lenge leve? Skal prve multitaske litt i lpet av skoledagen tenker jeg, men kjenner jeg meg selv rett s blir det vel mer facebook, fitnessbloggen og blogglesing. Selvdisiplinen min holder liksom ikke til mer enn trening og delvis kosthold. Men alt ordner seg til slutt, alltid. Livet er fint snn.

Er du i gang med julebaksten?

I dag er egentreingsperioden i kroppsvinga over, s i gr dro jeg p gymmen for teste hvordan det hadde gtt med mlene. Var ikke helt i ml med alt, men det var ikke langt i fra. Det sureste var at jeg ikke ndde mlet om 5 pull-ups! Klarte 4,5 TO ganger, men den siste halvre rep'en ville bare ikke. Derfor mtte jeg lage litt trstemat, og ettersom det nye proteinpulveret mitt fra x-life minna meg s vanvittig om vaniljekrem, ble det disse skolebollene! Jeg lrte at proteinpulveret ikke skal vre med inn i ovnen da. Etter ti min der inne var proteinpulveret hard uspiselig gummi, men bollene ble iallefall gode. -og mettende! Det skal litt til for at jeg fler meg ordentlig mett (med mindre jeg har tatt av med et enormt spisegilde), men disse metta faktisk veldig. Nesten s jeg ble litt kvalm da jeg hadde trykt ned alle tre, haha. Nomnom.



I dag er det bryst som str p treningsplanen, og jeg gleder meg til kjre benk igjen. Det har faktisk blitt en ny favoritt! Deretter skal jeg hjem og pakke litt, for etter skolen i morgen setter jeg snuten mot Trondheim hvor jeg skal tilbringe helga. Har planer om f gjort unna en god del gavehandel, ta en tur p Kaliber, og hilse p Vilde/Lillemy! Og selvflgelig (nesten viktigst av alt) kjpe speltlomper!

Hper dere alle har en fin frste desember. N kan vi telle ned til julestrmpa og tre ntter til Askepott!



Andrea Halsan



21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver ogs om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn









Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


Annonser


alleoppskrifter.no

Copyright

hits