• Skrevet: 29.01.2012  //  Kl: 20:33  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 12


Jeg vet ikke helt hvordan det skjedde, men etter jeg snudde på flisa og bestemte meg for å gjøre denne søndagen til en god dag, sprudlet jeg over med energi og gikk rundt med et glis om munnen. Jeg fikk satt på klesvask, gjort klar litt matpakker til uka, dro på trening og kjørte over ryggen, og gikk hjem til mamma og koste meg resten av dagen. Livet er herlig, men man må være innstilt på å la livet være herlig for å oppdage det, tror jeg. Det var min lille søndagsfilosofi.


Til og med sola smilte til meg i dag!
Hjemme hos mamma fikk jeg servert risengrynsgrøt, før jeg tømte hele godteskapet hennes. Hihihiii... Og det er så godt å være hjemme nå som jeg ikke bor der lengre. Det føles nesten litt trist og ensomt å bli kjørt til huset jeg bor i igjen, men da er det jo også ekstra stas når jeg først drar dit.

 • Skrevet: 29.01.2012  //  Kl: 11:23  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

Lørdager er fine, og i går var intet unntak!

Først var det vakt på gymmen, hvor jeg fikk gjort unna ei god volumøkt på beina, før jeg gikk hjem og snekra sammen denne godsaken:

200 grams polarburger. Yums!

Utpå kvelden tok jeg turen ut med noen i klassen, og selv om jeg hadde med pepsi max og smågodt og hadde store planer om å holde meg avholds for kvelden, er jeg dessverre ikke vond å be når stemninga er god og humøret er på topp. Men jeg er da litt i glad i den gjengen, og jeg hadde det iallefall moro! Klarte i det minste å komme meg hjem innen kl.24 for en gangs skyld, men da var det mye rart i skapene som frista gitt. La meg med mageknipe til slutt. Våkna i dag og følte meg som et takras, men så tok jeg meg sammen. I stopped being sad and was awesome instead! Ingen sure miner her i gården.

Tror jeg skal svinge meg rundt og shine litt her. Sette på klesvask, forberede matpakker, rydde og støvsuge. Det trengs! Også tror jeg enten det blir en tur på gymmen, eller så går jeg hjem og besøker mamsen. Eller kanskje begge deler? Da må jo dagen bli bra!


Gotta love it!


Flere som har hatt ei koselig helg?

 • Skrevet: 27.01.2012  //  Kl: 21:02  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 9

På slike dager skulle jeg nesten ønske jeg hadde lappen og en bil til disposisjon. Var ferdig på skola alt kl.13, men hadde ikke vakt på gymmen før kl.16. Å gå hele veien hjem for så å snu og gå tilbake var ikke direkte fristende, men å sitte og stirre i PC-skjermen i tre timer er ikke akkurat givende det heller. Men tida gikk da den, og plutselig kunne jeg tusle av gårde, og så var det tid for trening! Kjente meg litt lei og umotivert til å begynne med, men jeg varmet opp og godsnakka litt med meg selv gjennom hele økta, og litt etter litt fikk jeg fullført det jeg hadde planlagt, og det ble ei helt grei økt! Jeg var så heldig å få skyss hjem, og nå er det helg!

Og slik så fredagsmiddagen min ut:

Bønnerull!

Jeg er fortsatt ikke lei av proteinrullen jeg, og kommer stadig på retter jeg vil bruke den på. Haha! I dag ble det en salt middagsversjon. Satte rullen i ovnen og forstekte den, mens jeg stekte en halv pakke bønner, litt løk og en boks champinjong i panna. Da rullen var stekt smurte jeg på tomatpurré, og fordelte bønneblandingen utover før jeg rullet sammen. Til slutt la jeg på et par osteskiver, og krydret med havsalt og oregano. Jeg lot rullen stå i ovnen til osten smeltet, delte den, og heiv innpå!I morgen er det vakt og trening på meg igjen, og så har jeg store planer om å gi etter for mitt smågodtsug! Det vil nemlig ikke gi seg, så da er det bare en ting å gjøre. Lørdag høres veldig bra ut i mine ører akkurat nå.

God helg alle sammen!

Til kvelds i går ble det en form for grov focaccia med utgangspunkt i proteinrullen til Kristine. Jeg byttet ut sukrin, kanel og kardemomme med salt, og tilsatte i tillegg 40g havregryn. Før jeg stekte strødde jeg havsalt og oregano over. 

 

Spiste med mye forskjellig pålegg på, men det var igrunn veldig godt i seg selv! Ville nok vært bedre uten havregryn, da det ble litt kornete, men det fristet til gjentakelse allikevel.

Nå har jeg snart naturfagprøve.. Wish me luck!
Deretter har jeg vakt på gymmen, og jeg er veldig klar for helg igjen!

Hva skal dere foreta dere i helga?


De siste dagene har jeg hatt mat og oppskrifter på hjernen, så ettersom jeg hadde treningsfri og dermed god tid i dag, ble det litt ekstra spennende mat. Så da ble det vanilje- og kokoskake med blåbærfyll på meg. Nomnomnom!

Ingredienser:

 • 2 eggehviter
 • 1 eggeplomme
 • 30g kokosmel
 • 1ss proteinpulver med vaniljesmak
 • 1ss mager kesam
 • 1 liten ts bakepulver
 • 1ts vaniljepulver
 • 2-3ss sukrin/splenda
 • noen dråper stevia vanilla
 • vann

Eggehviter stivpiskes med sukrin, og resten blandes sammen før det forsiktig røres inn i hvitene. Røra helles i en liten kakeform (min er ca.20cm i diameter), og stekes på 180grader i ca.25 min. La den kjøle seg ned og sette seg litt før du fortsetter.Del kaken forsiktig på langs, og smør skyr blåbær utover før du legger over den andre delen igjen. Som topping blanda jeg mager kesam, sukrinmelis og noen dråper stevia vanilla, og gjorde et forsøk på å pynte med litt sukkerfritt blåbærsyltetøy. Kaken fikk stå i kjøleskapet til jeg ikke klarte vente lenger, også nøt jeg den med en kopp blåbær-te!

I dag hadde jeg tung beintrening på planen, men av en eller annen grunn var det helt forferdelig tungt og jeg hadde mest lyst til å legge meg ned og grine, for å være helt ærlig. Jeg kom meg riktignok gjennom det jeg hadde bestemt meg for, og til tross for at det var tungt, så nådde jeg målene mine før økta. Og at dette var årets hittil hardeste økt, sier egentlig bare litt om nivået på de andre, for denne var ikke dårlig den heller. Haha, always look at the bright side. Satser på en sterkere økt i morgen. Pappsen min har vært så snill og gitt ryggen min litt juling i dag, så da er den forhåpentligvis fit for fight i morgen.

Men jeg måtte selvfølgelig prøve meg på Kristines proteinrull jeg også, som alle andre, og jeg vet hva jeg kommer til å spise resten av uka iallefall. Herremin, så godt! Og ikke minst mettende, med tanke på kaloriinnholdet.


Jeg delte den i to, og hadde smøreost, sukrin og kanel på den ene delen, og sukkertfritt eplesyltetøy og kanel på den andre. Namnamnam!

Har du testet ut rullen?

 • Skrevet: 23.01.2012  //  Kl: 21:33  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 10

I helga prøvde jeg meg på et lite prosjekt med kutting av vann og oppkarbing i forbindelse med et intervju (inkludert fotografering), og selv om det ble veldig spontant og kanskje litt klønete gjennomført, så var det moro å teste ut for erfaringens skyld. Jeg har for mye vinterpolstring til at det gjorde noen forskjell for bildene sin del, men for meg som studerte musklene nøye i speilet var det iallefall mulig å se noen ekstra definisjoner på skuldrene. Også var det veldig interessant å se hvor enorm forskjell det var fra da kroppen var mer eller mindre helt dehydrert og flat, til etter jeg hadde fyllt opp med karbohydrater. Haha! Også var det selvfølgelig veldig moro å trene tungt i dag med stappfulle glykogenlagre. Øking, øking og enda litt mer øking! Ikke at jeg spiser lite karbohydrater til vanlig akkurat, men det ble iallefall ei god økt.

Men da jeg kom hjem igjen etter intervjuet i gårkveld fikk jeg så helt enormt til cravings etter sjokolade og fudge! Uvant å ha så enormt lyst på noe for min del, men jeg rekner med det delvis var kroppen som sa ifra om at den ville ha vann og fett. Jeg er glad i sjokolade og godis, men det er sjeldent at jeg blir så desperat at jeg nesten får lyst til å ringe noen for å levere til meg, haha.. Jeg hadde jo ikke noe liggende, så det ble til at jeg sa til meg selv at om jeg fortsatt hadde like lyst på det i dag etter trening, da skulle jeg få kjøpe. Har man lyst, har man lov. Men som jeg gjetta, så hadde det forlengst gått over innen jeg var ferdigtrent, og da ville jeg bare hjem til middagen min. Funker fint å ikke nekte seg selv noe, fungerer nesten litt som omvendt psykologi.

 

Anyway, jeg har egentlig ikke så mye fornuftig å komme med, så jeg poppet egentlig bare innom for å ønske alle en super uke, også håper jeg alle har hatt en like bra start som meg!

 • Skrevet: 21.01.2012  //  Kl: 18:22  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 18

Og så var det helg igjen da! Kan ikke si at jeg klager.

I går hadde jeg vakt på gymmen, og da fikk jeg meg en ny liten venn. Enn av karene hadde med sønnen sin, og vi bygde lego sammen! Og unger er så fantastiske. -Så nysgjerrige og fordomsfrie. Mens vi satt på gulvet med legoen pekte han mot leppa mi og spurte hva jeg hadde der. "Det kalles en piercing," svarte jeg. "Ok," sa han, også lekte han videre. Så søt! (ja, mitt inntrykk er at flertallet av befolkningen er veldig skeptisk til piercinger, og all form for bodymod for den saks skyld..)

Men jeg har da selvfølgelig trent litt også, jeg! I går var det høyreps på beina, og i dag fikk ryggen gjennomgå og smake litt volum. Og gjett hva; 6 pull-ups! Ny pers! Lørdagsglede.


I kveld sitter jeg bare hjemme alene i stolen min og ser på tv, og jeg innrømme at det faktisk er litt tamt. Underhold meg?

Men tida går, så jeg hiver ut spørsmålet igjen jeg. Hvem skal på fitnessmessa? Og hvor skal dere bo? Jeg har selvfølgelig fortsatt ikke fått rævva i gir og bestilt verken reise eller opphold.

 

Hvordan tilbringer dere lørdagskvelden?

 • Skrevet: 20.01.2012  //  Kl: 15:20  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 8

I det siste er det flere rundt meg som har fortalt at de vil begynne å trene, spise sunnere.. Forandre litt på livsstilen, rett og slett. Men slike forandringer er tross alt ikke gjort over natta. Man har vaner og uvaner, og disse tar det tid å snu og forandre på. Mange vet ikke helt hvor de skal begynne, og ender opp med å prøve noe helt ekstremt og forandre alt på et blunk i det motivasjonen plutselig dukker opp, men dette ender som regel i en smell, skuffelse, og manglende resultater, før man er tilbake i gamle spor igjen. Noen som kjenner seg igjen her? Sånn var det iallefall for meg, før jeg kom dit jeg er i dag.

Derfor tenkte jeg å komme med noen generelle råd og retningslinjer for de som har et ønske om å gjøre forandringer i livet, med tanke på helse og livsstil.

 

 • Ta deg tid! En ting er at kroppen krever tid for å kunne forandre seg, en annen er at du selv, psykisk, trenger tid til å innarbeide gode vaner og rutiner. Ta én dag av gangen, og bytt ut uvaner med vaner, en etter en. Ikke alle på én gang! Du har tross alt hele livet på deg.

Fitness is a journey, not a destination.

 • Skaff deg kunnskap! Dette er kanskje det viktigste punktet av alle. Så snart du vet hvordan kroppen fungerer, hva maten inneholder, hvordan øvelsen utføres osv osv, er det så mye enklere å ha et avslappet forhold til det hele, samtidig som man oppnår resultater. Da jeg begynte leste jeg artikkel etter artikkel, og lette internett opp og ned etter treningsblogger. Så les, MEN vær kritisk til hvilke kilder du velger å høre på. Det er mange myter og masse svada ute og går, så hold deg til troverdige kilder. Fitnessbloggen.no har mange gode artikler basert på fakta, enten du vil opp eller ned i vekt, øke i styrke, eller bare ta vare på kroppen din.

 • Våg å prøve! De aller fleste synes det er nervepirrende skummelt de første gangene de skal på treningsstudio, og særlig når de skal begynne å bevege seg inn i frivektsavdelinga. Man tror gjerne at alle andre glor og følger med, og tenker at man gjør alt feil, eller er svak som ei pingle. Snu på denne tankegangen tvert, alle har vært der for første gang, og de husker nok hvordan det var å være "den nye". Alle må begynne en plass, rett og slett. Tilbring litt tid der, så blir du kjent og føler deg hjemme i løpet av noen uker. Be gjerne andre medlemmer der om hjelp og råd, de fleste er behjelpelige og synes det er moro at du vil lære. • Sett deg mål. Dette gjelder nesten uansett hva det er snakk om her i livet. Vil du oppnå noe, så må du vite hva du vil. Sett deg både langsiktige mål, og små delmål på veien. Da kan du måle fremgangen, i tillegg til at det er motiverende å se at man faktisk når målene man har satt seg. Da har man hele tiden noe å strekke seg etter.

 • Søk hjelp. Det finnes mange dyktige personer full av kunnskap og erfaring som de veldig gjerne vil dele med andre, så hvorfor ikke benytte seg av denne muligheten? Finn en personlig trener som kan veilede deg, og hjelpe deg å sette opp en plan for hvordan du skal gå frem for å nå målene dine. Selv hadde jeg stor nytte av å få hjelp av min PT Gunnar Strand Jacobsen, og er fortsatt veldig glad for å ha han i ryggen. Det er virkelig gull verdt!

 • Mitt siste generelle tips er å melde deg inn i forumet på fitnessbloggen. Der er det mange hyggelige og entusiastiske sjeler med kjærlighet for trening, og veldig mange sitter på mye kunnskap. Der kan du enten logge treningen din, få hjelp eller tips på kostholdsfronten, eller rett og slett bare diskutere og lese deg frem til mer kunnskap og bevisstgjøring. Jeg synes iallefall det er moro og motiverende å logge trening og fremgang der, og få oppmuntring og tilbakemelding fra de andre medlemmene.

 

Ikke vent til i morgen, start i dag!

 • Skrevet: 19.01.2012  //  Kl: 18:05  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 10

I dag sov jeg leeenge og koste meg i teppe- og dynehiet mitt, før jeg kom meg opp spiste en enorm frokost (som jeg ikke en gang klarte å spise opp, dét skjer ikke ofte), før jeg gikk nedover til mitt tidligere treningssenter og møtte Monika. Hun har bestemt seg for å begynne å trene igjen, og ville ha litt startsinstruksjoner. Jeg blir så glad når de rundt meg går inn for å ta vare på seg selv og helsa si. Jeg vil at de alle skal leve lange og friske liv!

Dagens første måltid; egg, reker, agurk, tomat, paprika, oliven og eple.

Det var utrolig moro å se hvor mye hun klarte å forbedre knebøyteknikken fra vi startet og til vi gikk derfra. Litt mer terping, så blir hun ei knebøydronning!

 
Også knipset jeg ego-bilder i den gamle garderoben mens Monika løp i dusjen.


Flere som har hatt det moro på trening i dag?

 • Skrevet: 18.01.2012  //  Kl: 21:35  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 4

Treninga går fortsatt som på skinner! Jeg tror jeg har klart å mekke sammen et program som faktisk fungerer for meg, jeg er flink til å tilpasse med hviledager, spiser mer eller mindre som jeg bør, og har blitt mye flinkere til å holde fokus og presse meg selv. Digger det!

Har vært dårlig til å ta bilder om dagen, derfor har det også blitt lite oppdateringer her. På lørdag var jeg ute en tur med klassen igjen også, og da hadde jeg på forhånd lest artikkelen til Leangains om alkohol, og prøvde å forholde meg til retningslinjene han anbefaler. Det er jo selvfølgelig vanskelig å konkludere etter bare et forsøk, men jeg følte meg i det minste ikke dvask og ekkel dagen derpå. Bare en liten hodepine.. ;)

 Her er forresten en liten motivasjonsvideo om noen skal trene skuldre i morgen! Den funker iallefall på meg.

I morgen har jeg fri studiedag, så da ser jeg frem til å sove utpå litt. Får prøve å jobbe litt med særmnet på formiddagen, men så skal jeg bli med Monika på trening, for hun har bestemt seg for å komme i gang igjen. Det blir moro! Og da skal jeg huske å ta med meg kamera.

Hvordan er livet på andre siden av skjermen for tida?

Jeg satt akkurat og leste gjennom noen blogginnlegg, da jeg kom til Chassi's nylige oppdatering. Plutselig satt jeg her og smålo for meg selv, så jeg må jo nesten dele det.

//Copy, Chassibloggen:

 •  Og så er det slankemetaforen fra Børge Fagerli, den er fin. Den bruker jeg hele tiden.

 

Du er midt i byen på en lørdag formiddag og ser tilfeldigvis i speilbildet ditt i et butikkvindu at buksesmekken er åpen. Hva gjør du nå?
Svar: Du drar den selvfølgelig opp, og later som ingenting. Livet går videre.
Så hvorfor er det da noen som tenker ?Åh nei! Glidelåsen er åpen, nå er ALT ødelagt! Da kan jeg like gjerne rive av meg både buksa, genseren, undertøyet og springe rundt naken mens jeg hyler høyt og river ut håret sånn at alle kan få se hvor mislykket jeg er som person? ???

Høres det kjent ut?
Resten av artikkelen finner du her.

Syntes det passet seg nå som helga står for tur, og de aller fleste sikkert har planer om å kose seg litt ekstra. Det går an å kose seg uten å la det hele gå over stokk og stein, og uten å ødelegge for seg selv og sine mål (om man nå er på diett eller prøver å holde vekta).

Selv har jeg planer om å lage meg en liten hjemmelaga pizza i kveld!

 

Når det er mørkt, glatt, det blåser, snør og sludder, og man er nødt til å gå en halvtime med tung sekk på ryggen i dynnblaute sko, da er man ikke blid. Så vet dere det.

Men jeg er i godt humør nå altså! På tirsdagen hadde jeg nok ei heftig volumøkt, på beina denne gangen, og etterpå var jeg så vanvittig kjørt at hviledag på onsdag ble en selvfølge. Jeg gikk til skolen, men ellers lå jeg utslått i sakkosekken og kosestolen fra jeg kom hjem fra skolen og til jeg subba til sengs. Digg! Så Skjønnheten og udyret (Disney♥), spiste god mat og ladet batteriene. I dag var jeg fit for fight igjen, og etter en time med gym på skolen var det av gårde for å bygge V. Ble ei småstressa økt fordi jeg skulle få skyss hjem, men økta ble temmelig god allikevel, og jeg klager ikke akkurat når pappa er så grei og kjører meg hjem i disse dager med sørpe, sludd og dritt og æsj (ja, jeg er veldig glad i norsk vintervær).

Akkurat nå sitter jeg her god og mett. Prøvde ut to nye småretter til kvelds i dag, og begge ble ganske vellykka! For det første måtte jeg jo teste ut vaniljeris, og jeg gjorde det så enkelt at jeg blanda ca.50g fullkornsris med 30g vaniljeproteinpulver. Til dessert ble det blåbærpai à la Andrea. For en gangs skyld ble jeg veldig fornøyd med deigen, men selvfølgelig var det hele tatt på slump så jeg ikke vet nøyaktig hvor mye jeg brukte av hva. Men det var iallefall 2-3ss kokosmel, 2-3ss havremel, ca.1ss mandelmel, 1 egg, litt salt, noen dråper stevia og pittelitt vann. Den ble både god og jobbe med, og smakte utrolig godt. Jeg synes både kokosmel og mandelmel setter en veldig god smak på bakst. Fyllet er en halv boks cc og masse blårbær søtet med sukrin. Litt rennende fyll, men ellers ble paien super!

 

Flere enn meg som er klar for helg?
God natt!

 • Skrevet: 10.01.2012  //  Kl: 12:50  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 13

Jippijeij, denne uka hadde en knallstart!

Starta mandagen med en kort skoledag, puslet litt hjemme, og dro ned på gymmen og hadde årets hittil heftigste volumøkt på bryst, skuldre og triceps. La denne motivasjonen, iveren og fokuset vare lenge, det er herlig! Jeg skøv bort alle tanker om tall på treninga i går, og konsentrerte meg ene og alene om å få kontakt, og tyne musklene til det svei. Det er herlig å trene for å trene, og ikke for å fullføre planen.

Gårsdagens øvelser ble

 • Dips
 • Cable crossovers
 • Hantelpress
 • Upright rows med stang
 • Enarms sidehev på skråbenk
 • Skulderpress i maskin -dropsett
 • Sidehev -korte pauser
 • Fronthev -korte pauser
 • Overhead extensions -dropsett
 • Dips mellom benker

 

Og sjekk den nye singletten min!

The toghest lift of all, is your ass off the couch.


Bestilte den fra ironville.com. Har lyst på flere slike singletter og T-skjorter med slike kloke ord, men vet ikke hvor jeg finner dem. Noen som har noen tips?

Nå har jeg bare en liten time med matte, og så skal jeg i vei og gi beina en real omgang.

 • Skrevet: 09.01.2012  //  Kl: 15:52  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 11


Jeg er rett og slett nødt til å tipse dere om min ny fruktfavoritt, nemlig sharonfrukten!

Kanskje ikke helt ny for alle, men det er iallefall ikke lenge siden jeg smakte den for første gang. Tidligere har den bare vært en av de ukjente fruktene som jeg overså i frukthylla.

Den ser litt ut som en gul-orange tomat, men smaker mer som en fersken. Søt og syrlig og kjempegod!
I tillegg inneholder den mye A-vitamin, og noe kalium og C-vitamin.

 

 

Den er veldig god å spise for seg selv, men jeg synes også den gjør seg godt i salater, på grøten eller i yoghurtblandinger med f.eks skyr og cottage cheese, gjerne med bær og annen frukt.


Har du smakt den?

 • Skrevet: 08.01.2012  //  Kl: 20:15  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 11

Det er ingenting som å trene på søndager når gymmen er helt tom, man har hele dagen på seg, og kan dundre Rammstein for full guffe på anlegget og danse hemningsløst rundt mellom settene.

I dag brukte jeg faktisk hele 2 timer på å fullføre økta mi, men til tross for det så ble det faktisk ei økt av god kvalitet! Var tung-dag i dag, så jeg tok meg ganske god tid på pausene, særlig på markløften. Det er så fint når man ikke har noe man skal rekke, og har hele plassen helt for seg selv. Tok meg tid til å knipse litt bilder også. Ble ei digg økt på rygg, bakside skuldre og biceps!

 • Pull-ups på tid
 • Markløft
 • Stangroing
 • Shrugs
 • Facepulls
 • Hantelcurls i skråbenk


Duck face, metal og flex på ett og samme bilde. Slå den!Hva har du gjort i dag?

 • Skrevet: 08.01.2012  //  Kl: 19:06  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

Jeg har verdens beste lillesøster, og ettersom hun også har vokst til å bli ei litt mer shoppingglad jente, så har hun faktisk blitt den perfekte shoppingpartner!

Kornete, men allikevel

Vi er enige om hva vi liker og ikke, ser, plukker ut og prøver i samme tempo, og blir lei omtrent samtidig. Begge hadde litt penger etter jul, så vi fikk plukket med oss litt nytt hjem begge to.


Vi spise lunsj på kafé, og jeg bestilte en kyllingsalat med ekstra kylling. Litt skummelt å bestille salat ute for man vet aldri helt hva man får, men denne imponerte! Tips om du skal spise ute og prøver å passe på hva du putter i munnen, er å be om å få dressing etc på siden, og be om ekstra kjøtt og grønnsaker istedet for lyst brød, chips og liknende. De fleste er medgjørlige for å gjøre kunden fornøyd.

 
Også fikk jeg en pakke i posten, og der lå singletten jeg har på på bildet til høyre. Vi måtte jo prøve på det vi hadde kjøpt da vi kom hjem for å forsikre oss om at det fortsatt var like pent, før det ble hjemmelaget pizza, is og film med papsen og madammen.

En kjempefin lørdag!

Prøvde meg på noe nytt til kvelds; peanøttlapper, og de ble faktisk vellykket og veldig gode! Så gode at jeg må dele oppskriften, og sørge for at jeg har oppskriften selv senere også, for de skal gjentas! Ble litt forskjellig pålegg på, men aller best var de med syltetøy. -synes søtmomsen, selvfølgelig. Neste gang blir det sjokosaus også, tenker jeg.Tok oppskriften på slump, men det var vel omtrent:

 • 3 eggehviter
 • 2ss peanøttmel
 • 1ss bakepro
 • litt salt
 • 2ss sukrin
 • 1/4 ts bakepulver
 • 2ts fiberhusk

Stivpisket eggehvitene med salt og sukrin, og rørte forsiktig inn resten. Så smurte jeg røra i små klatter utover et bakepapir og stekte de på 200 grader i ca 10-15 min.

 

 • Skrevet: 06.01.2012  //  Kl: 21:13  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

Nå sitter jeg veldig godt planta i kosestolen min med morgenkåpa på etter en lang dag. Dagen har gått i ett med skole etterfulgt av vakt og trening, var ikke hjemme før 19.15. Jeg stelte i stand en enormt stor og god middag, og nå er jeg så god-sliten og mett at jeg sitter her halvt i koma. På trening hadde jeg tung-dag på bein i dag, + litt mageøvelser for moros skyld. Holder meg til knebøy, strakmark og bulgarske utfall på de tunge dagene mine, men lurer på om jeg skal legge inn en øvelse som tar litt mer på fremsiden. Føler det hovedsaklig er rumpe og hamstrings som får kjørt seg ordentlig.

I morgen blir det trenigsfri, og det kjenner jeg at blir godt nå. Jeg har hatt en tendens til å trene og trene og overse hviledager fordi jeg har hatt så lyst til å trene tidligere, men det har som regel endt i stagnasjon eller utmattelse. Har lært av det, så nå er jeg flink til å ta regelmessige hviledager, og jeg har faktisk lært å nyte dem. Derfor har jeg tenkt å tilbringe dagen med min lillesøster Monika i morgen, og vi skal utnytte januarsalget og få shoppet litt! Vi tar turen til Steinkjer på formiddagen, og på kvelden blir det litt kvalitetstid med pappsen også. Vi er litt for dårlige til å gjøre ting sammen i denne familien, så jeg kjenner jeg blir glad av tanken på å gjøre noe sammen med dem, sånn uten at det er julaften eller bursdag liksom.


Ovnsbakt søtpotet og eple med kanel, strimlet svinekjøtt og wokgrønnsaker. Fortsatt PF her, det er så digg å spise seg ordentlig mett uten å ha spist for mye. Jeg er faktisk fortsatt så mett her at jeg sitter og utsetter kveldsmaten. Den er ny!

Flere som er klare for helg?

 • Skrevet: 05.01.2012  //  Kl: 20:08  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 15

Jeg har trent i dag, og jeg fortsetter trenden med gode økter i 2012 enda!
I dag var det tung styrke på bryst, skuldre og triceps som stod på planen.

Jeg kjørte:

 • Benkpress -endelig følte jeg at jeg hadde god kontroll!
 • Skrå hantelpress
 • Hantelpress over hodet
 • Sidehev
 • Skulderpress i maskin
 • Dips mellom benker
 • Triceps pushdown

Så langt har jeg hatt bra med både energi og fokus på trening i 2012, og jeg håper bare jeg får seile på den bølgen en god stund til. Jeg synes nesten skuldrene mine har krympet siste del av 2011, og det skal vi jo ikke ha noe av! Så det skal pumpes, løftes og svi nå fremover! Treningsiveren er virkelig på plass igjen. Gleder meg alt til beinøkta i morgen! Bortsett fra utfallene....

 

Men til saken! Første store begivenhet på kalenderen min i år er Fitnessmessa i Lillestrøm 10.-12. februar. Nå kryr det jo ikke akkurat av båddibildere og fitnessentusiaster her i min vesle nordtrønderby, så jeg reiser nok alene. Men for å slippe å bli helt forever alone der nede, tenkte jeg å høre om det er noen flere som har tenkt seg dit, og hvor de eventuelt har tenkt å overnatte etc. Tida går alltid mye raskere enn jeg tror, så jeg bør nesten begynne å tenke på det allerede om jeg skal rekke å få bestilt og klargjort ting, kjenner jeg meg selv rett.

Keep me company?

 • Skrevet: 04.01.2012  //  Kl: 19:14  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 20

Trening har blitt min virkelig store lidenskap her i livet, men det har ikke alltid vært sånn. Før jeg oppdaget gleden ved trening satt jeg faktisk ikke bare og stirret i taket. Jeg har alltid vært glad i å bruke litt kreativitet (derav bloggnavnet), og har holdt på med mye håndarbeid, tegning, maling etc siden jeg var veldig lita. Det er bakgrunnen for at jeg brukte mine to første år på vgs på design og håndverk, og deretter design og tekstil. Etter de to årene fikk jeg håndarbeid litt tredd nedover halsen, det var ikke moro lengre. Samtidig vokste interessen for trening, og det ble mye mer interessant. Interessen for kunst og håndarbeid dabba av, og jeg har fatkisk knapt rørt tegnesakene mine det siste året. Men nå som 2012 slo inn, kom også plutselig lysten etter å tegne tilbake, så både i går og i dag har jeg sittet/ligget med tegneblokka og blyantene mine og skribla.Jeg har treningsfri i dag, så da passer det i grunn fint å bruke tida til å pleie gamle, kjære fritidssysler, istedet for å bruke hele dagen på å glo på disse to firkanta skjermene -PCen og TVen. Jeg har ligget på gulvet foran ovnen og tegnet med Dimmu på anlegget siden jeg kom hjem fra skolen i dag. Kos!

Uansett, jeg har alltid vært fascinert over menneskekroppen og dermed vært glad i å tegne kropp og ansikt. Nå som jeg har blitt så begeistra for muskler, kroppsfassong og proporsjoner generelt, så er det faktisk enda morsommere å prøve å gjengi det med blyanten også.


Skisse av Dana Linn Bailey (yes, I have an obsession!).  Holder på med detaljer og skyggelegging nå.

Er ingen kunstner, men jeg synes faktisk det var godt å rømme inn i den gamle tegneverdenen min og bare fokusere på blyantspissen igjen.

 

Har dere noe ekstra interesser som ikke får se dagens lys på bloggen?

 • Skrevet: 03.01.2012  //  Kl: 20:11  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 8

Dagens økt var svett og pumpy! Høyt volum og korte pauser.


Trente rygg, bakside skuldre og biceps, og økta bestod av:

 • Pull-ups
 • Nedtrekk bredt grep
 • Nedtrekk smalt grep
 • Kabelroing
 • "Nedtrekk" med strake armer
 • Enarms uttrekk i kabel (? for bakside skuldre)
 • Foroverlente sidehev
 • Hantelcurls
 • Curls i kabel (dropsett)

 

 

I jula spiste jeg etter periodisk faste, mer eller mindre. Jeg fulgte ikke måltidsforslagene som hører med teorien bak det hele, men jeg ga meg selv et spisevindu for å unngå at energioverskuddet ikke skulle bli så altfor høyt med all julematen og julegodisen. Men til poenget, jeg trives så godt med det, at selv og trener Gunnar ikke er noen stor fan av det, så har jeg latt det henge igjen til i dag. Og man skal ikke se bort ifra at jeg fortsetter.

Her er et par av dagens måltider!


Strimlet svin, potet, brokkoli, løk, spinat og paprika til middag. Proteinpannekaker med "sjokosaus", og cottage cheese, eple, jordbær, fun light og kanel til kvelds. Store måltider er digg!


Hvordan har deres dag vært?

 • Skrevet: 03.01.2012  //  Kl: 12:48  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 7

God morgen alle søte!


I går hadde jeg årets aller første treningsøkt, og wuuhuu, dette året blir bra! Treningslogg og formbilde her. Gleder meg til flere slike økter i 2012. Det er iallefall ikke iver og motivasjon det skal stå på nå!

Til tross for at jeg har sovet utpå i jula, og faktisk lå til 1-tida på dagen hele helga, så var det overaskende lett og sprette ut av det varme dyne- og teppehiet mitt da vekkerklokka ringte klokka 06 i morges. Litt værre ble det imidlertid da læreren skulle ha oss til å analysere tekster allerede de første timene, for da kjente jeg at zombiesyndromet slo inn. Nå har jeg derimot fått meg en fin kopp som gir meg gratis kaffe ut året, så jeg begynner å bli gira på trening. Bare.. 1 time til! I dag er det ryggen som skal få gjennomgå!


Ryggen 29.desember.

Hva er dine favorittøvelser for ryggen? Jeg driver og prøver meg frem for å optimalisere høyrepsdagene mine, og tar gjerne imot forslag.

 

Også må jeg nesten vise dere min nye store inspirasjon for 2012, nemlig Dana Linn Bailey. Dama er rå!

Denne ryggen skal jeg trene på meg i dag.


 • Skrevet: 02.01.2012  //  Kl: 13:39  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 8

Nå er motivasjonen ordentlig på plass igjen, og det kjennes bra. Desember ble ikke den beste måneden fremgangsmessig for min del, fordi jeg lot meg selv spise, drikke og gjøre akkurat hva jeg ville. Ikke noe galt i det, for all del, jeg hadde det kjempemoro hele siste del av 2011, men man får også resultater etter innsatsen man legger ned. Nå er jeg sugen på ordentlige resultater, både med tanke på styrke og form.

Planen er fortsatt å stille i bodyfitness til høsten, så fra våren av blir det diett. Jeg har satt meg selv noen delmål frem til det, altså frem til rundt april antar jeg. Aller først skal jeg få litt orden på kosten igjen nå i januar, slik at jeg blir kvitt den ekstra desemberpolstringa, men jeg skal fortsatt spise i overskudd for å bygge mest mulig. Jeg kommer nok til å avtale en liten formsjekk med trener Gunnar nå ganske snart også, slik at jeg får noen pekepinner angående hva jeg bør ha mest forkus på for å forbedre svakheter. Skuldre og bein kommer uansett til å være i fokus en stund nå tenker jeg.

Men selv om det er fysikken og bygginga som er hovedmålet, så er denne jenta veldig glad i å løfte tungt. Jeg satte meg jo opp et eget program nå før jul, med 3 tunge dager, et par hviledager, og deretter 3 høyrepsdager, for å få litt av begge verdener. Så langt trives jeg veldig godt med det, og tror jeg skal holde meg til det en stund til fremover.


Jeg vet jeg er sjarmerende.


På grunn av min lille kjærlighet til tunge løft, har jeg også satt meg noen mål for styrken, og de har jeg planer om å nå før diettstart. Jeg har dermed ca.3 måndeder på meg (herregud som tida flyr!! Jeg skal snart på diett!!!). Romjula brukte jeg på å teste maksløft i enkelte øvelser for å se hvordan jeg egentlig lå an, og helt ærlig så ble jeg en smule skuffet (jeg skylder på alkoholen!). Men det gir i grunn bare ekstra motivasjon til å forbedre meg, for jeg nekter å stå fast der jeg er nå. Her skal tallene opp, opp, opp! Jeg har prøvd å være litt realistisk angående målene også da, slik at jeg faktisk har mulighet til å nå dem. 

Jeg har tenkt å få dokumentert litt formbilder i dag også, slik at jeg har utgangspunktet for 2012 på plass. Å se egne resultater over tid er nok en av mine sterkeste motivasjonskilder, så dokumentasjon er viktig!

Jo, også vurderer jeg å begynne på kickboxing, forresten. Hadde vært moro, også er det fint med litt alternativ trening for å variere litt innimellom. Men vi får se! I dag skal jeg uansett på årets første treningsøkt, og det er bein som står på planen. Har planer om å legge lista høyt for resten av året!

 

Har du noen nye planer for 2012?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits