• Skrevet: 31.03.2012  //  Kl: 19:53  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 5

Jepp, alle overskriftene mine kommer nok til å inneholde ordet "påske" den kommende uka.

God lørdag alle sammen!

Nå sitter jeg hjemme i sofaen hos mamma og tar livet med ro. Det er påske, og det er så godt å tenke på at jeg ikke skal på skolen på over en uke. Enkelte tradisjoner har jeg aldri tenkt å bli for gammel for, så påskeegg skulle jeg selvfølgelig ha! Fyllte det riktignok selv i år da, men på ordentlig tradisjonellt vis var det mamma som gjemte, slik at jeg og Monika kunne gå på eggjakt.

Formiddagen var ikke så verst den heller, bakte Kriwebs loffeboller til første måltid igjen, og nøt dem røkt laks, kaviar, kjøttpålegg, agurk og paprika.

Ja, det er litt smuler og i stykkerrevet loffebolle i bakgrunnen. Jeg prøvde nemlig å riste dem i brødristeren (er svak for rista brød!), men ikke alle var like lett å få helskinnet ut igjen.

Etter de gode smulene mine kom plutselig pappa veldig beleilig og parkerte på gårdsplassen, så da fikk jeg skyss ned til byen. Pappsen min fyller nemlig år i morgen, 1.april hoho, så jeg måtte i vei og handle ferdig bursdagsgaven. Etterpå tok jeg turen bort på gymmen, og kjørte skuldre og biceps. God kontakt og masse energi i dag, ville ikke hjem så måtte trene litt mage også før jeg sa meg ferdig.


Hehe, måtte knipse litt da jeg kom hjem til den elskede badet til mamma. Var så fint "muskellys" som skein inn gjennom ruta.

Også lot den ene blodåra på høyre biceps seg fotografere i dag!Nå er det bare én måned til diettstart, og jeg gleder meg sånn! Har sett bilder og diverse fra Fredrikstad Open i dag, og blir så gira etter å komme i gang selv.  Kristine gjorde det forresten kjempebra i FO, gratulerer!

 

Ellers så må dere alle huske Earth Hour kl.20.30 i kveld. Det er i grunn ganske godt å ta en liten pause fra all elektronikk en liten stund, og sitte med levende lys og Solo super i godt selskap.

Jeg hadde iallefall en veldig god start på påskeferien, med pers på 8 pull-ups! Det går sakte, men sikkert fremover.

Pull-upsen ble fulgt opp av ei utrolig god beinøkt med god kontakt, så nå tror jeg snart det blir litt ordentlig kjøtt på beina her. Håper iallefall på det. Og i kveld fikk jeg omsider den elskede havregrøten min ♥ Ble peanøttgrøt, jeg tror jeg har en liten forkjærlighet for alt med peanøttsmak.

50g havregryn, 0,5 boks mager kesam, salt, splenda og en scoop chocorite peanutpulver. Kanel, rosiner og walden farms chocolate dip som topping.


Men jeg hadde lyst på pannekaker igjen også, så da ble det litt av begge deler! I dag ble det kokos- og vaniljesmak.


Omtrent samme oppskrift som i går; to eggehviter, 20g kokosmel, 20g vaniljeprotein, 1ts fiberhusk, 1ts bakepulver, kardemomme, 0,5dl skummet melk rørt godt sammen. 1 eggehvite stivpiskes med splenda og en klype salt, vendes inn i røra, før det stekes på middel-høy varme. Synes riktignok peanøttlappene ble bedre.

Tror jeg skal rydde litt mer her nå, og kansje pynte litt til påske! I morgen tar jeg turen hjem igjen, og på søndag får jeg besøk, så da tenker jeg jeg må prøve å få det litt hyggelig her.

God påske!

 • Skrevet: 29.03.2012  //  Kl: 21:26  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 18

O'herlige torsdag. Jeg setter sånn pris på denne dagen, ettersom jeg starter litt senere på skolen og dermed kan ta det rolig og nyte morgentimene hjemme.

Etter tre flittige timer med norsk, hadde vi badmingstonturnering i kroppsøvinga, og for en gangs skyld gikk faktisk timen kjempefort og jeg hadde det ordentlig moro! Laget mitt tapte riktignok samtlige av kampene og kom på sisteplass, men det er bagateller. Moro var det! Også fikk jeg varmet opp for dagens trening også. Trente bryst, skuldre og triceps i dag. Har en knute eller noe baki ryggen som ødela litt (og har plaget meg en god stund), så økta ble litt både og, men alt i alt helt ok.

Dagens øvelser:

 • Dips
 • Benkpress
 • Skrå hantelpress
 • Hantelpress over hodet
 • Skulderpress i maskin
 • Dips mellom benker
 • Sidehev
 • Triceps pushdown
 • Fronthev

 


Haha, total careface, men jeg var bare litt konsentrert og nyvåkna..

 

Men det jeg egentlig tenkte jeg ville poste før jeg hopper til sengs, var disse:Jeg mottok en pakke fra iHerb i dag, og den inneholdt blant annet pancake syrup, så da var det jo ingen tvil om hva jeg skulle ha til kveldskos. Det ble penøttpannekaker, og det smakte himmelsk! Jeg blandet 2 eggehviter, 40g chocorite peanutprotein, 1ts fiberhusk, 1 liten ts bakepulver og kardemomme i en bolle, før jeg stivpisket en annen eggehvite med splenda og en liten klype salt. Rørte det sammen, og stekte lapper på middel-høy varm med 1 kcal-spray i panna. De ble overaskende saftige til å inneholde så lite fett synes jeg, så dette ble knall! Dette kan vel iallefall kalles proteinpannekaker, de inneholder jo nesten ikke annet enn det, haha.

Men så husket jeg å kjøpe havregryn i dag, så da ble det ei skål med det, bringebær, goji-bær skumma melk og sukrin også. Love my carbs ♥ Ja, også litt middag da, når jeg først er i gang.


 

God kveld alle sammen!

Frøken Surrehue!

I dag startet jeg dagen med å skru av vekkerklokka i et forsøk på å sette den på slumre, og våknet en time senere og spratt opp av senga. Ofret sminken og morgenkaffen min, prioriterte å få ordnet matpakkene (som jeg var for lat til å gjør klar i gårkveld) og skyndet meg av gårde for å rekke skolebussen. Sjelden jeg tar den, men den er veldig grei å ha i slike situasjoner.

Etter skola hadde jeg ei knallbra økt på bein, biceps og mage, og nå satser jeg på at stumpen vokser litt her!

Dagens øvelser

 • Strakmark
 • Utfall
 • Beinpress
 • Ettbeins strakmark
 • EZ-curls
 • Hantelcurls
 • Beinhev
 • Tåhev
 • Planken
 • Skrå crunches

Etter treninga var jeg så fornøyd at jeg glemte å ta med meg treningsskoene hjem (trenger de egentlig til kroppsøvinga i morgen) og jeg glemte å kjøpe havregryn. Det var ganske sørgelig, for jeg hadde store planer om havregrøt til kvelds. Men da måtte jeg være litt kreativ i stedet, så til kvelds ble det peanøtt-banan-og søtpotetkake!Jeg kokte opp ca.120g søtpotet og kjørte den til en jevn blanding sammen med en halv banan med stavmikseren, og rørte inn 30g chocorite penøttpulver, litt kanel og en halv boks mager kesam. Deretter stivpisket jeg en eggehvite med splenda og en liten klype salt, vendet røra forsiktig inn, og kjørte blandinga noen minutter i microen. Det ble så masse røre at jeg ikke fikk plass til alt å skåla, så da hadde jeg litt venterøre å spise på mens jeg ventet på at kaka skulle bli ferdig også.

 

Midtveis i uka og to dager til påske! Ikke galt.

Også håper jeg dere sørafor nyter sommerværet deres, her har vi nemlig REGN, flom og ras, og sommeren ser jeg langt etter. Det var litt av en våt fornøyelse å gå hjem i dag!

Jeg begynner å vurdere å droppe alt som kalles utdanning og bli hjemmeværende husmor.  Det hadde ikke vært galt, virkelig. Jeg trives så godt med å kunne gjøre akkurat det jeg vil, når jeg vil, hele dagen. Pusle hjemme i huset, rydde, vaske og ordne (ja, jeg liker det faktisk), bake og kokkelere, gå tur og trene når det passer meg best. Det er akkurat det jeg har gjort hele helgen, og det var vemodig og se at mandagen nærmet seg i gårkveld. Jeg har kommet meg på skolen nå altså, men jeg sitter i grunn bare og gleder meg til neste helg.

Men søndagen var fin og gjorde godt (og smakte godt), så da poster vi litt bilder fra dagen.


Jeg startet dagen med å lage en salt og ostegratinert variant av proteinrullen, før jeg tok meg en runde med 40 minutters morgenkardio. Da var det bare å steke opp 200g karbonadedeig, kutte opp salat og hive innpå da jeg kom inn! Ikke galt med kebab til frokost, og etter frisk luft og litt aktivitet smakte det ekstra godt. Til middag ble det disse skolebollene! Det ble forresten masse vaniljesaus til overs som jeg spiste med skje rett fra kasserollen.

 

Etter å ha ryddet rundt og puslet med mitt hele dagen, ga jeg til slutt etter for vaffelpresset som ikke var til å komme unna. Ikke at det egentlig gjør meg noe, vafler er kongelig.Søndagens vaffeloppskrift:

Pisk 1 egg og 1 eggehvite med ønsket søtning (jeg brukte både sukrin, splenda og steviadråper), og bland i 1dl skummet melk, 40g havremel, 1ss bakepro, 1-2ts fiberhusk, 1ts bakepulver og  kardemomme. Røra fikk stå og svelle ei lita stund før jeg sprayet jernet med 1 kcal-spray og stekte på middels varme. Gomlet dem i meg med mager kesam, jordbærsyltetøy og kalorifri sjokoladesaus.

 

Nå skal det sies at helga ikke bare har vært så fin og fantastisk, det er fortsatt utrolig tungt å tenke på at en god venn faktisk er borte. Men det hjelper veldig å slippe å stresse merker jeg, da klarer jeg å få det litt på avstand og se at det fortsatt er mye godt her i livet. Derfor synes jeg det er litt vanskelig å måtte være på skolen og forholde meg til både lærere og elever, og leve opp til plikter og forventninger. Etter skolen har jeg vakt på gymmen også i dag. Jeg har bestemt meg for å prøve å ta én dag av gangen, ikke forvente for mye av meg selv, men sette meg noen små, enkle mål for dagen. I dag er målene å gjennomføre ei norskframføring som jeg fikk utsatt fra forrige uke, kjøre mine 20 pull-ups på tid, og gjøre så godt jeg kan på markløft. Trening hjelper så lenge jeg er innstilt på det og det er lystbetont, men jeg orker ikke å presse meg selv til å gjøre noe om hodet ikke er med. Jeg skal gjøre mitt beste, og det er mer enn bra nok for meg akkurat nå.

Bare 5 dager til helg, og ikke minst påskeferie!

 • Skrevet: 24.03.2012  //  Kl: 20:12  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 3

Dagens sang:


Fikk lyst til å høre på den i morges så da satte jeg den på, og jammen var det ikke Nickelback som ble spilt på gymmen da jeg kom dit også. Har hatt den på hjernen ever since.

 

Dagen i dag har faktisk ikke vært så tung. Det stikker litt innimellom, men jevnt over har jeg hatt en fin dag. Lagde Kriwebs loffeboller til frokost, og oppdaga på nytt hvor godt kaviar faktisk er, av alle ting. Loffebollene anbefales også forresten, de var veldig gode!

 

Det ble som nevnt en tur på trening i dag også, og det ble ei ganske grei økt. Gikk bort ifra den opprinnelige planen og gjorde heller bare det jeg hadde lyst til. Ble ikke så altfor mange øvelser, men det svei godt i quadsen! Ble sittende i sofaen på gymmen og spise og prate en stund etterpå, og det var iallefall veldig hyggelig. Da jeg var ferdigdusja stod lillesøster Monika sammen med bestevenninne Marit og ventet på meg, så vi kunne dra en tur på senteret og kaste bort litt penger vi egentlig ikke har. Det gjorde godt å tilbringe tid med sammen med dem og bare gjøre noe koselig. Jeg er glad jeg har dere

 
Klær finner jeg liksom ikke når jeg leter, men send meg inn på en butikk med kjøkkenartikler og jeg har det som plommen i egget. I tillegg til den grønne, fine steikepanna, de søte gryteklutene og slikkepotten, fikk jeg med meg ei brødform og ei skjorte hjem.

Nå skal jeg straks prøve meg på ei sjokoladekake med bønner. Det kan ende på mange måter tror jeg, så ønsk meg lykke til!

 • Skrevet: 24.03.2012  //  Kl: 09:57  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 5

Tusen takk for støtten på forrige innlegg dere, det varmer. 

Det har vært noen veldig tunge dager siden jeg fikk nyheten på tirsdag, og jeg sitter visst på en mental berg- og dalbane. Det er ubegripelig, og hodet har vært helt tomt og fjernt.. Jeg har såvidt begynt å samle meg litt igjen, og hodet er litt mer med meg nå. Det hjelper å ta det rolig og bare gjøre akkurat det jeg vil, når jeg vil. Skoledagene har blitt amputerte eller rett og slett kuttet ut, men jeg har heldigvis forståelsesfulle lærere som har gitt meg utsettelser på det jeg trenger. Jeg har vært mye hjemme og holdt meg opptatt med husarbeid, det er faktisk litt som terapi for min del. Jeg vet at det kommer til å ta tid før jeg klarer å leve helt som normalt igjen, men jeg har iallefall ikke tenkt å legge meg ned og gi opp.

Dette har vært en enorm vekker for min del; man vet virkelig ikke hva man har før man mister det. Derfor vil jeg bli kvitt denne apatien, og lære meg å sette pris på alt og alle jeg har rundt meg, jeg vil bli flinkere til å vise at jeg bryr meg. Jeg hadde aldri trodd han var troende til å gjøre noe sånt, og jeg kan ikke unngå å tenke at det kunne vært unngått om noen hadde sagt eller gjort noe. Derfor er jeg redd, man vet aldri hvem eller hva.. Mitt budskap denne lørdagen, eller kansje dette året; sett pris på alt du har, og vis at du bryr deg!

En hadetklem en høstkveld i 2008, da Fredrik fortsatt bodde her i Levanger. Jeg kan ikke tro hvor fort tida går..

Jeg har heller ikke droppet treningen de siste dagene. Ikke fordi jeg føler jeg , at det vil ødelegge for meg om jeg dropper øktene eller lignende, men fordi trening er det som desidert gir meg mest glede i hverdagen, nest etter de menneskene som står meg nært. Det er mitt fristed, og jeg får tømme hodet for tanker og kjenne endorfinenene gjøre sitt inntog. Er det noe som kan hjelpe meg gjennom denne tida, så er det å holde fast ved det som gir meg glede og en følelse av mestring.

 

Før jeg avslutter vil jeg bare fortelle dere alle som leser og kommenterer på bloggen, og alle dere som blogger selv, motiverer og deler av livene og hverdagene deres; dere er utrolige, hver og en av dere! De fleste av dere har jeg aldri møtt, mange vet jeg ikke en gang hvordan ser ut. Men allikevel så betyr ordene deres mer enn en skulle tro. Ta godt vare på dere selv, det fortjener dere!

 • Skrevet: 23.03.2012  //  Kl: 23:25  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 10

Takk for alle de gode stundene og øyeblikkene jeg fikk dele med deg, du var helt unik og spesiell på så utrolig mange måter. Det føles så galt og meningsløst, men jeg håper du har det godt nå. Du vil alltid være med meg, og jeg lover at jeg aldri skal glemme. Jeg var så inderlig glad i deg og det håper jeg du visste, selv om jeg skulle ønske jeg hadde vært flinkere til å vise det.


Hvil i fred, Fredrik.

 • Skrevet: 20.03.2012  //  Kl: 13:24  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 2

Jeg hadde en ganske knall start på uken treningsmessig i går!

Perset i markløft med en liten milepæl. Drog 5x5 på kroppsvekt x 1,5 (90kg), og er godt fornøyd med det. Jeg er ikke den sterkeste jenta i landet, men det går iallefall fremover. Gleder meg litt til å teste 1RM igjen i påska. Ellers så satt (og sitter fortsatt) det gode humøret etter helga igjen, så da ble det ingen blåmandag på denne frøkna, selv om det var litt tungt å stå opp i et kaldt rom kl.06 om morgenen.


Bilde fra januar.

Tar meg treningsfri i dag. Har beintrening på planen, men ettersom ryggen kjentes rimelig støl ut etter gårsdagens, bestemte jeg meg for å gi den en dag til. Får heller prioritere litt skolearbeid, og få gjort i stand litt flere jobbsøknader. Det har begynt å gå opp for meg at jeg faktisk kanskje ikke vil få arbeid i Trondheim, og da blir jeg nødt til å finne noe her i Levanger istedet. Har veldig lite lyst til å bli her i nesten et år til, men om jeg ikke har inntekt i Trondheim så kan jeg jo rett og slett ikke flytte heller. Så jeg blir nødt til å ta en liten søkerunde her også, jobb må jeg ha! I verste fall så flytter jeg bare tvers over landet hvor enn jeg kan få jobb til høsten når jeg er ferdig med diett og konkurranse. Ordner seg!

Ellers så er jeg fryktelig lei meg for å måtte meddele at mitt stakkar lille minnekort har takket for seg. Jeg har visst rett og slett slitt det i stykker ved å flytte det frem og tilbake mellom PC og kamera, så i går brakk det av en bit og det er herved ute av stand. Blir med andre ord dårlig med mat og treningsbilder her til jeg får invistert i et nytt. Buhuu.

Men nå synes jeg dette innlegget begynner å høres litt vel negativt ut, og det skal vi da ikke ha noe av! Livet er flotters, og jeg har ingenting å klage på. Tvert imot, jeg har så mye å være glad for! Så mye å se frem til! Allerede i dag skal jeg for eksempel bli med og spise middag hos farmor. Har riktignok muligheten hver tirsdag, men foretrekker liksom min egen mat. Men det er kos å være med en gang i blant allikevel for det sosiale. Også smaker jo maten naturligvis godt!

 

Avslutter her, og ønsker alle en fortsatt flott uke!

Jeg har hatt ei utrolig gledelig helg, rett og slett!

I går var jeg tidlig oppe (til å være på en søndag), lagde litt matpakker, og så kjørte jeg på fjellet oppi Vera sammen med mamsen. Ei venninne av mamma har hytte oppi der, men ettersom hun bor ganske langt unna, har mamma fått litt vaktmersteransvar der og får bruke hytta som hun vil. Det hadde tydeligvis snødd "littegranne" oppi der, så vi brukte hele formiddagen på å hakke og skuffe et par tonn med is og snø fra hyttetaket og plattingen. Tungt fysisk arbeid, men det var godt å få brukt kroppen til noe annet enn standard styrketrening og gange, særlig i frisk fjelluft, skinnende sol og i godt selskap!


Ble noen kaffe- og spisepauser underveis i sola. Så herlig!

Jeg var nær ved å sovne i bilen da vi kjørte hjem utpå ettermiddagen, akkurat i tide så vi slapp unna snøstormen som satte i gang på hjemturen. Da jeg til slutt var hjemme hos meg selv oppe på haugen igjen, syntes jeg det var på sinn plass med litt kake for å toppe den fine helga, så da ble det en luftig eplekake på meg!Protein- og fiberrik eplekake

Ingredienser:

 • 1 egg
 • 2 eggehviter
 • 20g proteinpulver med vaniljesmak
 • 1ss mandelmel
 • 1ss pofiber
 • 1 stor ts fiberhusk
 • 1ss sukrin
 • en dæsj fun light eple og pære
 • kardemomme
 • nellik
 • tørkede epleringer
 • tørket eplestrøssel
 • kanel

De tørkede epleringene kan fint erstattes med vanlige eplebåter. Tror faktisk det ville vært bedre, da de tørkede ringene er ganske seige. Både epleringer og strøssel kjøpte jeg under Fitnessmessa i februar, men kan bestilles her.

Stivpisk eggehvitene med sukrin. Bland alt bortsett fra epleringene/båtene og strøsselet godt sammen og rør det forsiktig inn i eggehvitene. Hell røra over i en form, og fordel epleringene/båtene utover. Strø kanel, sukrin og tørket eplestrøssel over til slutt, og stek på 180 grader i 20-25 min. La kaka stå en liten stund før du hiver innpå. Enjoy!

 • Skrevet: 17.03.2012  //  Kl: 20:00  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 5

Slik så jeg ut etter at jeg hadde logget inn på facebook i morges:

Jeg var så glad at jeg nesten var på gråten. Min eminente coach er tilbake!

Jeg kunne ikke annet enn å smile resten av formiddagen mens jeg tok det rolig og nøt presskannekaffen min, pakka ned sakene mine, fyllte på med litt næring før trening, og trasket av gårde til gymmen. Var full av energi og det ble ei knallbra økt på skuldre (og biceps).

 

Dagens øvelser:

 • Hantelpress
 • Upright rows med EZ-stang
 • Sidehev
 • Fronthev
 • EZ-curls
 • Hantelcurls i skråbenk

Og helt til slutt prøvde jeg meg på å ro i 1 minutt for å se hvor langt jeg kom, og det ble 275 meter. Veit ikke hvor langt jenter vanligvis ror i konkurranse jeg, så om det er bra eller helt elendig vet jeg ikke. Glad uansett!

Var til og med flink og tøyde beina etterpå. Litt bevegelighet er stortsett en fordel, og jeg merker jeg blir ganske stiv av å trene beina to ganger uka når jeg slurver unna tøying. Så klapp på skuldra for det! (tøyer forresten ikke samme muskelgruppe som jeg har trent den dagen, tøying motvirker ikke stølhet, heller tvert imot).

Deretter tok jeg turen hjem til min kjære mor, hvor jeg fortsatt befinner meg i skrivende stund. Om jeg ikke har spesielle planer, så tilbringer jeg som regel lørdagskvelden i sofaen med PC, TV og kanskje ei bok uansett, så da kan jeg likså godt sitte i sofaen hjemme hos mamma istedet for alene oppe på haugen. Kos er det!

Jeg har visstnok sagt ja til å bli med mamma på fjell/hyttetur i morgen, og selv om jeg for øyeblikket gleder meg, tror jeg nok jeg kommer til å angre i morgen. Hun er langt mer fjellvant enn meg og rusler lett av gårde, mens jeg sleper meg andpusten etter og desperat prøver å henge på. Jeg har jo bekreftet for meg selv gang på gang tidligere at styrketrening  ikke gir god kondis. Høhø.. Ønsk meg lykke til!

 
Lørdagsflex og lørdagsgrøt! Bare ta med en porsjon proteinpulver og kjøp med en boks cottage cheese, så får jeg grøten min når jeg er hjemme også. I dag ble det til og med en opphakka daddel som topping, i tillegg til min elskede sharonfrukt. Og nå kjenner jeg at det snart er på tide å mekke litt mer mat.. Nomnomnom.


Håper dere også har hatt en ordentlig gladlørdag!

 • Skrevet: 16.03.2012  //  Kl: 23:16  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Nå er det godt med helg, dere!

Det har vært en lang, men fin dag, og nå kjenner jeg at jeg gleder meg litt til å finne senga og bare sove så lenge jeg vil! Helgelykke det. Kan meddele at gårsdagens brysttrening gikk rett vest, antagelig grunnet lite mat dagen før. Men ingen grunn til å sture over det, spiste godt i gårkveld og var tilbake igjen i dag! Beina fikk kjørt seg godt under dagens vakt på gymmen, og jeg sitter her veldig glad og fornøyd. Jeg tror jeg har sagt det før, men sier det igjen for å være på den sikre siden; dropsett på beinpress

Litt fredagskos:

 

I dag har jeg til og med satt meg på sykkelen igjen. Huhei, så fort det gikk å komme seg frem! Er jo vant med å traske opp og ned disse veiene hver dag, og det tar meg minst 30min hver vei uansett hvor jeg skal. Da er det moro når man bare kan trille nedover på 5-10 min! Er stygt redd kombinasjonen av beintrening og ubrukte sykkelmuskler vil gjøre at jeg blir liggende langflat resten av helga da, men det får jeg sørge over i morgen.

I morgen skal jeg uansett jeg til min kjære mor igjen, så da gjør det ikke noe å være stiv og støl. Jeg kan liksom ikke helt få sagt hvor herlig det er å komme hjem nå som jeg ikke bor der til vanlig. Home, sweet home.

 

Ønsker alle en kjempeherlig helg!

 • Skrevet: 15.03.2012  //  Kl: 10:01  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 14

Over 10 timers søvn på en ukedagnatt er virkelig ikke galt. Sov som ei prinsesse i natt, og det er herlig! Torsdager starter jeg senere på skolen enn til vanlig, så da får jeg en rolig og god start på dagen. Løves it!

Og så ble jeg ytterst misfornøyd da jeg innså at jeg er tom for den nydelige presskannekaffen min, og måtte ty til pulverkaffe. Eeeuh, ikke en gang hundre steviadråper kan gjøre den god. Men så kom jeg på at jeg egentlig har en god dag, og så ble jeg glad igjen.

 

Skal straks rusle ned på skolen og ha litt norsk, leke badmington i gymmen, for så å stikke og trene bryst. Begynner å bli veldig glad i både benkpress og dips, så jeg gleder meg! Også har jeg gjort klar matpakke både til i dag og i morgen. Seifilet, brokkoli, paprika og avocado. Avocado er så vanvittig godt!

Håper dere er i like godt humør som meg (iiih, gløtta akkurat ut vinduet og seg ser INNSEKTER som flyr rundt i sola, VÅÅÅÅÅR), og ønsker alle en super torsdag!

 • Skrevet: 13.03.2012  //  Kl: 20:17  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 15

I dag tok jeg et skritt utenfor komfortsonen, men innså det ikke selv før i ettertid.

Når man tilbringer så mange timer på treningsstudio i uka som jeg gjør, så ser man mye rart. Noen ganger får man lyst til å le, mens andre ganger skjærer man nesten grimaser i frykt for at en stakkar skal brekke ryggen. Det er mange som har tatt det første steget for å komme i gang med trening, og det er naturligvis flott, men å øve inn øvelser og teknikk er jo ikke gjort over natta. Jeg husker selv hvordan det var de første månedene i styrkerommet, og fortsatt trøbler jeg med teknikken i en del øvelser.

Men da kommer jeg til kveldens spørsmål; når man ser at noen utfører en øvelse feil og kunne trengt litt rettledning for bedre resultat og for å unngå skader, sier man ifra? Ønsker folk å bli retta på?

Som person har jeg alltid vært ganske sjenert og tilbakeholden, og er sjelden den som tar kontakt først. Selv om jeg føler meg veldig hjemme og selvsikker når jeg trener på gymmen min, så er tanken på å skulle rette på en kar som er både eldre og større enn meg rett og slett litt skummel. Hvorfor skulle han bry seg om å høre på råd fra ei lita jente om styrketrening? Og så er det tanken om at jeg tross alt ikke har trent så altfor lenge selv, og absolutt ikke vil fremstå som en bedreviter.Men så til dagens lille skritt; jeg så en fyr som tydelig hadde lagt på altfor masse vekt på en øvelse, og det gikk veldig utover teknikken. Etter å ha sett han kjøre noen sett tok jeg plutselig mot til meg, og før jeg visste ordet av det, stod jeg ved siden av han og prøvde å formulere meg riktig for å ikke høres frekk og belærende ut. Jeg tror han først ble litt overaska, men det ble faktisk godt mottatt, og jeg fikk til og med et takk! Etterpå kom han bort og sa at han satte pris på å bli retta på. Det ble faktisk dagens lille glede for min del.

Jeg har i grunn ingen konklusjon å komme med her på slutten. Det er vel til syvende og sist veldig individuelt hvordan folk reagerer, og det har nok i høy grad mye å si hvordan man går frem og formulerer seg. Ingen liker at noen snakker nedlatende, da blir man nok mer irritert enn takknemlig. Men jeg synes det skaper et mye bedre miljø på gymmen om folk faktisk strekker ut en hånd, kommenterer, gir tips, og bidrar til å skape et motiverende miljø. Heller det, enn at man ler og rister på hodet. Kanskje oppdager man en ny venn eller treningspartner med det samme også?

 

Hva synes du om å bli rettet på mens du trener?

 • Skrevet: 13.03.2012  //  Kl: 10:00  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 5

Jeg må innrømme at det er ikke hver dag jeg er like gira og motivert for trening, og i går var en slik dag. Men jeg visste at jeg egentlig skulle ha masse energi innabords etter masse mat og hvile i helga. Jeg vet også at det er kontinuitet som gir resultater, så jeg var bestemt på at å trene, det skulle jeg. Og vet du hva, mitt smådårlige humør og den ekle pessimismen var long gone innen jeg var ferdig! -innen jeg var ferdig med den første øvelsen, faktisk. Til tross for lave forventninger fikk jeg en killer start på treningsuka, og nå er motivasjonen der den skal være igjen! Perset blant annet i mark. Kjørte 5x5 på 87,5kg, så nærmer med 90-tallet nå. Kjenner at jeg er lysten på å teste maks igjen snart, men tror kanskje jeg utsetter det til påska.

Det er rart hvordan man aldri kan forutse hvordan en treningsøkt kommer til å gå. Jeg kan være gira og motivert til tusen, men så kan vektene kjennes blytunge ut. Andre dager, slik som i går, føler jeg ikke at jeg har noe å gi, men så plutselig er det en bryter som skrus på og alt går som en drøm. Så ja, hviledager er viktig og man bør lytte til kroppen, men som regel lønner det seg å gi det et forsøk, enten man er sliten eller gira!

I dag er det bein (og magetrening) på planen. Klar for å leke supergirl!

 

Ønsker dere alle en flott og givende tirsdag!

 • Skrevet: 12.03.2012  //  Kl: 14:50  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 6

Da var det en ny uke igjen, og jeg har planer om å sørge for at den skal gi litt resultater!

I helga har jeg vært på tur til Trondheim og løpt rundt i byen med jobbsøknader, mens værgudene tydeligvis har vært i skiftende og dårlig humør. Resten av helga har jeg brukt på å spise, trene på Kaliber, og treffe Ann Katrin som jeg reiste sammen med under Fitnessmessa tidligere i år. Kjempehyggelig!

Og spist masse god sushi!

12.mars, tenk det. Nå går det fort til påske, og det vil si april. Jeg har med andre ord ca.1 og en halv måned til å kjøre på og forberede meg på diettstart. Jeg er spent på hvordan det blir og hvordan det kommer til å gå, men mest av alt gleder jeg meg til å faktisk komme i gang, gjøre det, og nå målene mine. Det blir jo min første diett, så jeg er også spent på hvordan jeg vil se ut til slutt! Det var litt mandagstanker mens jeg sitter her og leter frem motivasjon for dagens trening om en times tid. Det er rygg på planen i dag, så da skal jeg prøve å utnytte helgekosenergien og kjøre noen ordentlige sett på markløft!Ønsker alle en flott start på uka!

 • Skrevet: 04.03.2012  //  Kl: 10:38  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 6

Jeg erklærer herved våren for ankommet!

Jeg hadde en herlig lørdag! Ruslet nedover til martnan i sola, så litt rundt, og gikk hjem igjen. Sol, bare veier og fuglekvitter hele veien! Nå er det ikke lenge til hestehoven titter frem i veikanten, det er jeg sikker på. Våren har alltid en helt utrolig virkning på humøret mitt, og etter en mørk og kald vinter fyker energinivået og humøret himmelhøyt når sola varmer og blender meg.

Jeg følte ikke for å sitte inne da jeg kom hjem igjen heller, så jeg bar rett og slett med meg en lenestol ut på verandaen. Der satt jeg i solveggen med et pledd, en kopp te, en yoghurttrukket kokosmakron og begynte på det nye eventyret Da Vinci-koden. Fanget fra første kapittel!

Resten av dagen gikk med på matlaging og latskap, noe som passet meg veldig fint. I dag har dessverre sola gjemt seg bak skyene, men det er i det minste fortsatt vårvær, så da klager jeg ikke.

I dag har jeg planer om å gjøre en smule mer enn i går, men ikke all verden. Jeg stikker nok nedover for litt ryggtrening etterhvert, og jeg håper det går fint, selv om jeg virkelig føler jeg kunne trengt en ordentlig runde med massasje nå. Ellers skal jeg straks i gang med å bake med søndagsrundstykker! Det skal liksom være en ordentlig god frokost på søndager.

 

 
Gårsdagens middag ble en av de bedre jeg har laget, og smakte helt fortreffelig! Også prøvde jeg meg på søtpotetmuffins, men de ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg. De smakte godt da, i det minste.


God søndag!

 • Skrevet: 03.03.2012  //  Kl: 12:22  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Når man er vant med å bli vekket av vekkerklokka kl.06 og må dra seg ut av den varme dyna til et kaldt mørkt rom for å komme seg på skolen hver dag, da er et av helgas høydepunkter faktisk rett og slett det å kunne sove ut til man våkner av seg selv. Det er heller ikke galt å våkne til sola som skinner inn gjennom vinduet mens man kan ligge og dra seg til man faktisk vil opp. LørdagSå langt har jeg drukket min herlige pressakannekaffe, hørt musikk på full guffe på anlegget og tatt livet med ro. Avslapping er i grunn det eneste jeg har på planen i dag, for det vil visst kroppen min ha nå, kjenner jeg. Så da har jeg tenkt å benytte dagen til å rusle meg en tur ned på martnan i det fine vårværet, bake litt og lese i bøkene jeg fikk lånt i går. Det ble til slutt Grip livet! som er ei "selvhjelpsbok", som det så fint kalles, og Da vinci-koden. Jeg gikk rundt lenge og lette og klarte ikke å bestemme meg, så da ble det litt mer Dan Brown, til tross for at jeg nettopp har skrevet meg gal om han og Engler og demoner i særemnet mitt. Høhøø, han er jo en genial forfatter.


Nå har jeg akkurat gomlet i meg dagens første måltid, og jeg har atter en gang oppdaget hvor fantastisk godt laks er om man bare tilbereder den på en saklig måte! Nå er jeg mett og fornøyd.

Ha en fortreffelig lørdag i vårsola alle sammen!

 • Skrevet: 02.03.2012  //  Kl: 09:46  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 18

Da hadde vi plutselig nådd mars, og da jeg gikk hjem langs snøfrie veier i går trodde jeg faktisk det fantes håp for at det var blitt vår. Akkurat dét fikk jeg avkreftet da jeg våknet til snøfåk. MEN mars hadde en super start allikevel for min del, for i går fikk jeg nemlig bekreftet at jeg har fått plass på AEs PT-studier i Florida våren 2013. Hurray! I tillegg var jeg gira og høy på koffein på trening i går, og hadde den killer beinøkta. Nå blir det muskler! Ellers blir jeg sinna.

Nå står en fullpakket fredag for tur her, før det plutselig er helg igjen. Etter skolen har jeg tenkt meg en tur på biblioteket, for lesegleden har vendt tilbake. Noen som har en bokanbefaling?


Gårsdagens blåbærgrøt og en av dagens matpakker.


Etter bokjakt blir det vakt på gymmen, inkludert litt skuldertortur, før jeg antagelig tar turen innom sentrum. Vi har i disse dager noe som kalles Marsimartna her i Levanger, som er en gammel tradisjon hvor boder med tradisjonelle saker som skinn, pølser, selbuvotter og den slags selges. I den forbindelse arrangeres det også fakkelnatt, og det må jeg vel nesten få med meg.

Hvilke planer har dere for månedens første helg?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits