• Skrevet: 31.03.2014  //  Kl: 20:30  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 4

Mandagen går allerede mot slutten, men det har iallefall vært en fin start på uka! Lasse har riktignok reist fra meg for et par dager for å se fotballkamp i Manchester, men til nå har jeg heldigvis klart meg bra. Rart hvor avhengig man blir når man er vant med å ha noen der hele tida. Men litt studier, trening og matlaging, og dagen flyr av sted!

Mandagens treningsøkt ble jeg rimelig fornøyd med. Jeg har satt av en dag i uka til litt baseløft/moro-økt, så den økta kjørte jeg i dag. Jeg startet riktignok med en halvtime på rulla med egenmassasje og tøying, for det trengtes nå! Videre ble det tung markløft (5x3), og deretter frivending og thrustert i supersett -fem sett med fem repetisjoner på hver, med ett minutts pause mellom. Jeg avslutta økta med 15 minutters fartslek/intervaller på mølla før jeg heiv meg over riskakene. Herlig økt!
Chiller med kompisen min resten av kvelden.


Mandagens middag; kyllingwok med ris. Det enkle er ofte det beste?


Mandagens TV-serie (som egentlig er søndagens): Denne serien hadde jeg egentlig ikke så stor tro på, men jeg har faktisk blitt litt hekta og må følge med hver søndag. I går måtte jeg sette det til opptak slik at jeg ikke gikk glipp av gårsdagens episode!

 

Nå begynner det straks å bli pannekaketid på meg, og så kanskje litt pakketid for morgendagens lille Levager-tur.

Håper dere alle har ei fortsatt fin uke!

 • Skrevet: 31.03.2014  //  Kl: 11:15  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 0

Det som i utgangspunktet bare skulle være en jentekveld med venninner på fredag utvikla seg til å  bli ei Levanger-helg.

Vi har mer eller mindre bestemt oss for å prøve å få til en slik jentekveld en gang i måneden, jeg, Julie, Monika, Marit og Sol. På fredag var vi alle, bortsett fra Monika som dessverre måtte jobbe, samlet hjemme hos Julie for litt kos og fjas.

Weirdos!


Jeg overnattet hjemme hos mamma og Monika, og fikk tilbragt hele lørdagsformiddag med mamsen! Frokost, prat, lunsj og litt handel på Magneten fikk vi gjort før jeg tok toget tilbake til Malvik.
Lørdagskvelden var  jeg hjemme med Lasse i Malvik, men på søndag kjørte vi sammen innover til Levanger igjen for å være med i familieselskap anledning pappas bursdag. Det har med andre ord vært ei sosial og kose-preget helg med både venner og familie for min del! Ikke er det lenge til jeg skal innover igjen heller, for allerede i morgen har jeg planer på Levanger, men mer om det litt senere.

Og med det håper jeg dere også har nytt helga og er klar for ei ny og super uke!

 • Skrevet: 27.03.2014  //  Kl: 17:07  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 2

Heihå!

Jeghar hatt et par etterlengtede dager på jobb nå de siste to dagene, men i dag har jeg fri igjen. I dag startet jeg heller dagen med en solid frokost før vi dro på trening! Lasse trente bryst, mens jeg hadde ei tøff beinøkt planlagt. Denne uka fikk jeg iallefall tatt igjen for forrige beinøkt! I dag var både fokus og vilje på plass igjen etter forrige ukes heller mislykkede beindag, og det er så herlig.

 
Dagens økt så slik ut:

 • Kick backs i kabel 2x20
 • Knebøy i smith 4x10
 • Bulgarske utfall med fremre bein på step 3x12
 • Strakmark 3x15
 • Leg extension 3x15-20 i supersett med
 • Liggende leg curls i kabel 3x15-20


Jeg varma opp med tøying og aktivisering av musklene, samt noen oppvarmingssett. Økta kjørte jeg med relativt korte pauser og ble både svett, sliten og fikk voldsomt med pump! Det er digg å klamre seg skjelvende til rekkverket ned fra treningsstudioet etterpå, høhø.


Aldri så godt å legge beina høyt og slappe av som etter ei beintøff beinøkt!


Ellers har jeg vært mye i både vente- og tankeboksen de siste ukene med tanke på ny jobb, men jeg tror jeg begynner å ha truffet en beslutning. Er utrolig spent, men jeg får skrive mer om det når jeg har det er mer klart hvordan det blir. Både skummelt og veldig moro å prøve å følge drømmen!


Nå er det iallefall pannekaketid, og det gledes!

God morgen!

Bare så det er sagt; jeg gleder meg til den dagen vi har en leilighet hvor soverom og kjøkken har lang avstand, slik at jeg kan få trakte meg kaffe om morgenen uten å vekke Lasse som sover i naborommet etter å ha jobbet om natta. Mvh Frøken Kaffetørst.

Men jeg tenkte å spole tilbake et lite døgn, for i går var det lørdag og lørdag betyr god-dag! Jeg våknet veldig uthvilt etter en 10 timers søvn kl.8 (dovendyret kan kunsten å sove når jeg kan og vil), koste meg med en solid frokost, og deretter jogget jeg ned til bootcamp-brakka i godværet. Jeg elsker sol! Dette var min andre bootcamp-time der nede, og det ble en hard, bra og morsom time med en stor og livlig gjeng. Jeg var godsliten og fornøyd da jeg trasket hjemover igjen!
Ettersom både jeg og Lasse har bestemt oss for å kjøre litt smålig sommerdiett fremover, har vi også bestemt oss for å bytte ut lørdagsmiddagene med litt ordentlig oppkarbing etter boka, det vil si mindre fett og mer karbohydrat. Bye bye bacon! Jeg startet bra med havregrøt, riskaker, frokostblanding og banan, men den "superdigge" lørdagmiddagen med biff og ovnsbakte poteter ble nok den mest mislykka lørdagsmiddagen vi har hatt til nå, for å være helt ærlig! Kjøttet var ordentlig seigt (no more Coop-kjøtt), og vi (jeg) bomma litt med timinga på poteten. Den ble ikke ferdig i tide til kjøtt og tilbehør var ferdig, så resultatet var at vi tok de ut litt for tidlig og de ble småharde og tørre. Great success! Å karbe opp på potet var nok heller ikke helt veien å gå; 400g potet ble litt i overkant for ei lita frøken -selv ei som kan spise som undertegnede. Bedre lykke neste gang!


Proteiniskaffe og havregrøt med sukkerfritt eple/pæresyltetøy.


Riskaker med cottage cheese og syltetøy.

Lørdagsmiddagen tok jeg meg ikke en gang bryet med å forevige, hehe..

I dag har vi planlagt å se om de latterlige potetmengdene kan utnyttes til ei super skulderøkt, og så må vel studenten her prøve å jobbe litt med skolearbeid. Kanskje fortsetter vi Disney-trenden også -i helga har vi sett både Tangled, Min bror bjørnen og Atlantis, så det spørs om det blir Tarzan i dag. Man blir aldri for gammel for Disney!

Håper dere har hatt ei flott helg til nå og fått ladet batteriene for ei ny uke!

 • Skrevet: 21.03.2014  //  Kl: 18:55  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 2

Jeg får vel bare begynne med å innrømme at jeg løy litt i gårkveld -det ble ikke noe mer skolearbeid på meg annet enn noen få små oppgaver på nettet. Gjør et nytt forsøk i kveld! 

Det jeg iallefall har lyktes langt bedre med i dag enn i går, er treninga. I morges dro vi rett på trening etter frokost, og i dag var det ryggen som fikk slite -på den god måten altså. Vi lå på 8-10 repetisjoner gjennom hele økta, og begge kunne øke på vektene forhold til tidligere. Herlig! Ikke noe som er morsommere enn at begge har ei god økt når vi trener sammen.

Nå er det ikke lenge siden jeg stemplet inn etter økt nr. 2 heller, for i ettermiddag tok jeg meg nemlig en liten joggetur igjen. Det har blitt veldig lite jobb på sykehjemmet på meg i det siste, og dermed blir  det mye innetid og sittetid om dagen. Jeg blir både litt lei, sløv og rastløs av å sitte i ro for mye (selv om jeg til tider elsker å være litt sofagris), så derfor var det veldig godt å komme seg ut og løpe fra seg litt, selv om det kun var snakk om en 20 minutters lang tur.


Graderstokken befinner seg på pluss-sida igjen, så da tåler pysa å ut og trene også! Tror til og med jeg må hive meg med på bootcamp igjen i morgen tidlig.


Svett, andpusten, blid og fornøyd -og selvfølgelig klar for post workout-selfie.Nå har jeg krøpet sammen i godstolen i boyfriend T-skjorta med noe godt i skåla. Dette er til og med enda enklere enn havregrøt; havregryna fikk svelle i kjøleskapet mens jeg jogga og dusja, og deretter tilsatte jeg vaniljeprotein og bringebær. Havregryna bør få svelle en stund når den ikke skal varmes opp, så la den gjerne stå over natta så har du frokosten klar til neste dag -overnight oats, som det kalles.

Planen for resten av kvelden er å gjøre litt skolearbeid først som sist, og deretter pusle med litt husmorsoppgaver før karen kommer hjem fra jobb i kveld. I morgen er det lørdag, og det betyr refeed her i huset! Ingen som gruer seg til det ;)

God helg alle sammen!

 • Skrevet: 20.03.2014  //  Kl: 17:57  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 0

Titter innom en tur i dag også!

Dagen i dag har stortsett gått som normalt; oppe i 7-tida, litt studier og deretter trening. Treninga gikk riktignok rimelig rævva i dag, for å si det som det er. Bein stod på planen, men jeg var ikke spesielt innstilt på trening da vi dro bort til gymmen, og det var rett og slett en av de øktene hvor "ingenting fungerer". Gjennomførte omtrent det jeg hadde tenkt, men med litt lavere vekter og dårligere innsats enn ellers. Men sånn er det bare av og til! Kommer sterkere tilbake neste gang. Har heldigvis en sånn kjempelur kjærestesak som vet å få meg i humør igjen, så resten av dagen har vært veldig fin til nå.

I går gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på en stund -jeg tok med meg speilrefleksen ut en tur! Det er lenge siden jeg har gått tur bare for å se om jeg finner noen interessante motiver å knipse, og ikke for kardio eller frisk luft. Herlig å lete frem gamle hobbyer av og til!

 

 


Nå har mannen dratt på jobb, oppvasken er tatt, og jeg har leiligheten for meg selv resten av kvelden. Foreløbig er det Two and a half men på TVen, men jeg må vel lete frem skolebøkene litt i kveld også...men først litt mer mat til matmonsen!

Snart helg folkens! Ikke at jeg kan klage på min rolige hverdag om dagen, but still ;)

God morgen! Jeg lovte et innlegg om hvordan jeg studerer som nettstudent, så her er det.

Som nettstudent er man avhengig av en liten blanding av planlegging og selvdisiplin for å komme i mål. I mitt tilfelle er det riktignok kun snakk om deltidsstudie (jeg ser for meg at å studere fulltid må være veldig krevende på egen hånd), men det har vært en god del å jobbe seg gjennom å lære med kun deltidsstudie også. For min del har løpet vært delt i tre deler over et år, med en eksamen for hver modul; en i november, en i feburar og en i mai. De to første har gått veldig fint, og nå jobber jeg med siste modul.

Jeg studerer altså Grunnleggende ernæring, deltid over ett år, ved Bjørknes høyskole.

Tanken her var iallefall å skrive noen ord om hvordan jeg jobber for å tilegne meg stoffet så godt som mulig. Situasjonen blir litt annerledes når du ikke fysisk befinner deg ved skolepulten i et klasserom med medstudenter og en lærer til stede. Nå har jeg riktignok aldri satt meg så godt inn i hvordan "god studieteknikk" egentlig bør gjøres, men dette har iallefall fungert ganske godt for meg!
 • Få oversikt: For hver modul har jeg laget meg en arbeidsoversikt for å følge med at jeg rekker meg gjennom stoffet i god tid før eksamen. Bildet oppe til venstre viser oversikten for emnene jeg skal gjennom på tredje og siste modul, og der har jeg også notert pensum som hører til emnene. Der kan jeg krysse av underveis som jeg har jobbet meg gjennom emnene.
 • Les: For hvert emne leser jeg gjennom undervisningstekstene og ser videoene på nettportalen, og leser deretter kapitlene som hører til.
 • Notér: Jeg tar notater av det viktigste stoffet i undervisningstekstene på nettportalen. Ukjente ord og begreper googler jeg og noterer meg betydningen av så jeg har det klart.
 • Repeter: Til slutt repeterer jeg stoffet og sjekker at jeg har fått med meg det jeg skal i forhold til læringsmålene.

 • Oppgaver: På nettportalen ligger det en god del oppgaver for hvert tema som etterpå viser løsningsprosentene dine, slik at man kan repetere og terpe de emnene som viser seg å ikke sitte så godt.

 

Jeg prøver å komme meg gjennom alt i god tid til eksamen slik at jeg rekker å repetere litt igjen og lese ekstra på det som ikke har satt seg helt. I tillegg har vi naturligvis en kontaktlærer på nettportalen som er tilgjengelig for å svare på spørsmål, og der er det også muligheter for å chatte med de andre elevene i "klassen din".

Det var vel i grunn det hele! Er det noe du lurer på så er det bare å spørre.

 

 • Skrevet: 18.03.2014  //  Kl: 17:39  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Tittei!

Vi var lenge "heldige" med vinteren i år, og vintermånedene har i grunn minnet mer om vår enn vinter -helt til nå. Siden helga har det sett ut som om værgudene har gjort et forsøk på å ta igjen for alle den tapte snøen! Jeg er nok ikke den som jubler høyest, men det måtte jo komme.

Heldigvis blir dagene fortsatt stadig lysere, og det er godt å våkne til dagslys når alarmen går før klokka 7 om morgen! Dagen i dag startet jeg med en herlig proteinkaffe og noen timer med studier før jeg labbet i vei til trening i snøværet. Livet som nettstudent er temmelig behagelig enn så lenge, men jeg ser frem til litt skikkelig PT-arbeid om ikke lenge!

Bedre enn Starbucks; 1. kok opp litt kaffe. 2. bland ut 1 scoop vaniljeprotein med en liten dæsj kaldt vann og 10 dråper stevia i et høyt glass/stor kopp. 3. hell kaffe i glasset/koppen til det er fullt og rør forsiktig. Dryss gjerne med litt cappuccino-dryss på toppen!


Trivelig syn som møtte oss på lørdag..! Snøen er fin da, tross alt.

Resten av dagen blir det stortsett latmannsliv og litt mer studier -har fortsatt en hel del å lære før siste eksamen. I morgen kommer det en lite innlegg om hvordan jeg studerer som nettstudent ettersom dette blir mer og mer aktuelt.

Fortsatt god uke folkens! Håper dere ikke har snødd ned.

 • Skrevet: 04.03.2014  //  Kl: 19:14  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 2

Heisann!

Dagens treningsøkt er i boks, middagen er fortært og jeg har funnet plassen min i godstolen. I morges var jeg oppe i rett tid og fikk gjort litt skolearbeid, og ellers har dagen gått raskt med litt annet småtteri.

Dagens treningsøkt bestod enkelt og greit av baseløft; toppsett med 4x4 repetisjoner i frontbøy og markløft, og avslutta til slutt med geriljakardio på ellipsen, hehe.. Forsøkte meg på tredemølla til å begynne med, men kjente at kneet ikke ville med en gang jeg startet oppvarminga. Dermed ble det på ellipsen, og det fungerte faktisk veldig bra! Jeg satte motstanden på 15 og gutsa på så hardt jeg klarte i arbeidsperiodene, og stoppet nesten helt opp i pausene. Svintungt til beina og ikke minst kondisjonen!


 
Instagram: @artisticfitness

Lure meg lovte Lasse, som arbeider natt, at jeg skulle bli med han på jobb igjen så snart eksamen var overstått. Det begynner nå faktisk å bli en god stund siden, så jeg gikk med på å bli med til natta. Gjett om jeg kommer til å angre når klokka ringer kl.02 i natt! Hehe.. Men jeg har vært med et par turer før, og det er i grunn ganske koselig å være på veien sammen midt på natta, jeg blir bare litt zombie av å snu på døgnet. Kanskje får jeg se hjort og rådyr igjen!


Skumringstime på forrige tur jeg var med på.

Nå skal jeg gjøre et forsøk på å bruke litt ekstra energi slik at jeg forhåpentligvis får sove raskt i kveld!

God uke videre folkens!

 • Skrevet: 01.03.2014  //  Kl: 12:41  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 2

Da har vi entret Mars måned dere! Ikke at vi har hatt noen vinter å klage over her i Trøndelag, men det er uansett et skritt nærmere vår og sommer.Beast - Rob Bailey & the Hustle Standard.

Jeg startet iallefall måneden med å gjøre noe jeg skulle gjort for lenge siden, nemlig bootcamp! Lillesand treningsstudio har ei egen bootcamp-brakke som jeg har lånt for å leke meg i på egen hånd tidligere, men det er først nå jeg har kommet meg i vei på en ordentlig bootcamp-time -til tross for at jeg har hatt lyst til siden lenge før jeg i det hele tatt flytta hit. Hvorfor er jeg ikke helt sikker, det har bare aldri "passa seg sånn". Jeg skal innrømme at jeg lurte litt på hva jeg egentlig hadde begitt meg ut på da vekkerklokka ringte i morges, for kroppen gjorde vondt bare jeg bevgde litt på meg i senga. Jeg kan ikke huske sist jeg var så støl etter ei beinøkt! Men påmeldt var jeg så det var bare å komme seg opp og få i seg frokosten. Jeg har tross alt aldri angra på ei økt når jeg er ferdig!

Slik ser brakka ut utenfra. Vi holdt for det meste på inne i dag hvor det finnes alt man trenger av utstyr.


Timen gikk i grunn akkurat som forventa; hardt og slitsomt mens man holder på og melkesyre i hele kroppen, MEN så fantastisk herlig når man er ferdig, og ikke minst moro! Jeg elsker styrketrening alene eller sammen med treningspartner, men det er noe ved det å trene sammen i gruppe på dette viset. Alle pusher på og gir det de har, og med en god instruktør som motiverer og får deg til å hente ut det lille ekstra føler du iallefall at du har gjort en god jobb når du er ferdig. Litt reklame må vel være lov, så du kan besøke Lillesand treningsstudios hjemmeside her, og facebooksiden deres her.

Dagens bootcamp-gjeng!

Herlig start på lørdagen og på mars! Nå har jeg fyllt på med litt næring igjen, og er klar for å komme meg i dusjen og nyte resten av dagen. I kveld står faktisk Burger King på menyen her i leiligheten, høhø. Håper dere også har en flott lørdag!Har du vært med på bootcamp eller lignende?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits