Hei og hå, i gårkveld fikk jeg dietten tilsendt, så i dag var jeg ute og fylte handlevogna!

 

Ser det ikke vanvittig spennende ut? Men tro det eller ei, jeg gleder meg!

Ettersom det er 1.mai og fri i morgen, var jeg så heldig å ha fått planleggingsdag i dag, og dermed fri også i dag. Så da kunne jeg starte dagen rolig med en 40 minutters runde med kardio, og ellers brukte jeg bare formiddagen til å ta det med ro og bake litt for kvelden. Etterhvert ruslet jeg ned på kjøpesenteret en liten tur, før jeg hadde vakt på gymmen. Det ble ei kjapp og grei økt på skuldre, og deretter bevegde jeg meg opp på mølla for første gang på evigheter. Kneet mitt er ikke så glad i den, men jeg kjente ikke noe ubehag i dag. Jippi! Min kjære søster var også med på trening, og etterpå ble hun med meg hjem og vi tok en ekstra liten lørdagskveld ettersom jeg starter dietten i morgen. Vi koste oss med filmen Cry-baby (tidenes feel good-film!) og noe godt å spise på.Hjemmelaget pizza, eplerullekake med fyll av vaniljekrem og Troika  i godt selskap med verdens beste lillesøster ♥

 

Har dere hatt en fin start på uka?

Jeg tilbragte lørdagen og den påfølgende natten hjemme hos mamsen og kooooste meg, og jeg tror egentlig bare jeg lar bildene tale for seg selv:


Det er selvfølgelig nugatti som gjemmer seg under hvitosten. Ristet brød med nutgatti og hvitost er nemlig noe av det beste som finnes! Og det der var en liten brøkdel av alt som ble konsumert ;)

Jeg har nok iallefall fyllt opp alle lagre til randen, og begynner i grunn å føle meg rede for diett!

En av årsakene til at jeg velger å poste disse bildene, som altså er langt fra hva folk flest forbinder med fitness og helsemat, er at jeg ønsker å gjøre det klart at jeg ikke kun lever på sunn mat (hva som nå enn er definisjonen på det) året rundt. Jeg er glad i søtsaker, og det bør være lov å unne seg slikt en gang i blant om man ønsker det. Jeg har sagt det før, men påpeker det igjen; det handler om balanse. Det blir lite sånt nå fremover når jeg begynner på konkurransedietten, men da håper jeg at de av dere som leser og fortsatt følger med, hele tiden har i bakhodet at det kun er midlertidig, og ikke noe som er sunt å drive på med året rundt.

Denne frøkna har skrevet flere kloke og reflekterte innlegg som har truffet meg, og jeg er blitt gjort litt mer bevisst på at jeg faktisk har et ansvar for det jeg poster her på bloggen. Jeg har riktignok ikke så veldig mange lesere, men det er allikevel mange jeg ikke vet hvem er, og for alt jeg vet kan det være noen som lar seg påvirke, og kanskje misforstår det jeg skriver. Det er stort fokus på kropp og helse i dagens samfunn. På mange måter synes jeg det er bra -folk bør bry seg om helsa si og ta vare på kroppen sin. Men på den annen side så er det nok mange, da kanskje særlig unge, usikre jenter, som føler at de aldri rekker til, og alltid må forbedre seg.

Jeg driver denne bloggen først og fremst fordi jeg synes det er moro, det er fint å kunne dele min interesse og lidenskap med andre, og det er gøy å kunne bla tilbake i arkivet og mimre. Samtidig håper jeg jo naturligvis at jeg kan være til inspirasjon og motivasjon for andre som også trener og er glad i matlaging og litt eksperimentell bakst, jeg bare håper jeg ikke blir misoppfattet eller at det jeg skriver og viser frem blir tolket feil. Selv om jeg viser frem et par bilder av dagens mat, så betyr ikke det nødvendigvis at det var alt jeg spiste den dagen. Om jeg viser frem et bilde av hvor pumpa musklene var etter trening, så betyr ikke det at jeg alltid føler at formen er like topp.

Det var altså dagens alvorsord, del gjerne deres tanker om dette!


Da jeg kom meg hjem etter søndagstrening av bein med Monika, satte jeg meg godt til rette ute i solveggen på verandaen med radio og slikka litt sol. Det ble faktisk så utrolig varmt der nede, at jeg fikk tatt årets første solbad. Lå i en halvtimes tid å døsa mens kroppen fikk litt farge, noe coachen spøkefullt hintet frem at kanskje ikke hadde gjort noe på fredagens formsjekk. Hvit som et laken, that's me!


Etterhvert ble det tid for litt vomfyll igjen, så da slumpet jeg sammen noen pannekaker med cootage cheese, eplesyltetøy, walden farms pancake syrup og beijkååån som tilbehør til. Begynner å ha tømt kjøkkenskap og kjøleskap for det meste jeg ikke har bruk for på dietten nå.


Hvordan har deres helg vært?

 • Skrevet: 28.04.2012  //  Kl: 18:19  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 9

God lørdag!

Håper alle har hatt en like fin dag som meg så langt, klokka har jo blitt mange allerede.

Jeg startet dagen rolig hjemme med kaffekoppen og blogglesing, før jeg gjorde i stand litt mat.


Speltlomper med tunfiskrøre (en boks tunfisk, blandet med 50/50 lett majones og miracle mayo + litt popcornkrydder) og kålstappe. Ble overaskende mett, det skal som regel litt mer til før det er fultl i denne magen! Men jeg klarte selvfølgelig å finne plass til ei ekstra lompe med peanøttsmør og syltetøy til dessert.

 

Et par timer senere kom jeg meg ned til gymmen, og kjørte gjennom ei kjempegod økt på rygg, bakside skuldre og mage.

Dagens øvelser:

 • Chins og pull-ups
 • Markløft
 • Hantelroing
 • Cable lat pull-down (se Idas video her) -får veldig god kontakt så lenge man passer på at det er ryggen som jobber, og ikke armene som drar.
 • Foroverlente sidehev
 • Hengende beinhev
 • Planke og sideplanke

Dagens ryggfleks:

I den nye, grønne toppen min fra Better bodies ofc. Løves it


Dagens etter-treningsmåltid:

Hadde noen riskaker fra Sverige stående, og de var ordentlig cheesy og salte. Så med melkesjokoladeprotein smurt utover satt jeg naturligvis og spiste med et stort smil om munnen, for vi vet jo alle at søtt + salt =

 

Dagens middag:

Tok turen hjem til mamma igjen etter trening i dag, så da slapp jeg å lage mat selv. Kyllinggryte, ris og grønnsaker, kan ikke klage!Resten av kvelden har jeg egentlig bare tenkt å bruke til å slappe av og kose meg, blir så merkelig avslappet når jeg er her hjemme. Da er det godt å bare være til.

Hvilke planer har dere for lørdagskvelden?

 • Skrevet: 27.04.2012  //  Kl: 22:46  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 12

Da er jeg vel hjemme etter dagens svipptur til trønderhovedstaden!

Formsjekken gikk veldig fint! Gunnar er riktignok alltid positiv, men jeg velger å tro at de gode tilbakemeldingene iallefall var litt fortjent. I løpet av helga får jeg tilsendt planen for dietten, også setter jeg i gang 01.mai. Jeg har ikke så voldsomt mye som skal skrelles av, og har dermed relativt god tid på å komme i form. Derfor er planen å ligge høyt på inntaket til å begynne med, uten noe ekstra kardiotrening utenom det jeg allerede er vant med. En mild start med andre ord, men jeg gleder meg bare til å komme i gang, og ikke minst få litt struktur på ting. Jeg synes det er veldig greit å styre alt helt selv, men jeg trives i grunn godt med en plan å følge også.

De siste månedene har jeg òg styrt treningen helt selv, men nå kjenner jeg at det er på tide med noe litt fastere å forholde seg til igjen på den fronten også. Derfor fikk jeg med meg et nytt treningsprogram hjem, og denne gangen blir det en to-splitt. Tenker å sette i gang med den også på tirsdag, så starter jeg rett og slett et nytt kapittel fra og med den dagen. Jeg gleder meg, føler at jeg har en spennende tid i vente! Gunnar hadde ordnet med fotograf til formsjekkene i dag, slik at vi som ønsket kunne få tatt ordentlige før-bilder. Jeg gleder meg til å få dem tilsendt, men enda mer gleder jeg meg til den dagen jeg kan lete dem frem og plassere etter-bilder ved siden av!

 

Da jeg kom ned til sentrum etter Kaliber-turen, gikk jeg innom Deli de luca for å plukke med litt nistemat til den lange togturen (1,5 time mellom Trondheim og Levanger, gjett hvem som skal bli lei av tog innen dette er over!), men merkelig nok var det bare dette som ble med ut:

Salat med kylling og bulgur. Det var rett og slett det jeg hadde lyst på!  Overaskende god og mettende var den også, iallefall til kiosk-salat å være.

Da jeg hadde snublet over dørkarmen og kommet meg inn hjemme, måtte jeg naturligvis ordne litt dessert:


En boks mager kesam, en scoop jordbærprotein, havregryn, en dæsj fun light, og masse tinte bringebær.

Og til sist vil jeg bare nevne hvor takknemlig jeg egentlig er for alle de utrolige menneskene jeg har rundt meg, -enten det er de som står meg nærest, de jeg omgås i hverdagen eller de jeg har kontakt med på nettet. Støtte, inspirasjon, motivasjon, glede, omsorg.. I dag er en sånn dag hvor jeg virkelig har kjent på hvor mye det faktisk betyr.

Etter formsjekken i dag spurte pappa over sms hvordan det hadde gått, og jeg fortalte at det gikk kjempefint og at jeg skulle sette i gang med dietten på tirsdag. Til svar fikk jeg "Ok. lykke t Marthe-mora mi! =)" (for de som ikke vet det har jeg to navn; Marthe Andrea, og familien bruker det første selv om jeg selv fortrekker Andrea). Pappa har ikke så mye kjennskap til fitnessmiljøet, forstår seg ikke helt på hva det er jeg driver på med og har vel gjerne vært litt skeptisk til det hele. Derfor betyr det så utrolig mye å se at han allikevel støtter meg i dette. Jeg tror ikke så mange av mine næreste vil kunne forstå hvorfor jeg vil dette eller hva det innebærer (iallefall ikke med det første), men det trenger de egentlig ikke heller, så lenge de aksepterer det og støtter meg på veien.

Så mange tusen takk til alle dere som på et eller annet vis tilfører livet mitt noe positivt, dere skal vite at det blir satt pris på!

 

Nå er jeg glad og motivert, klar for å ta fatt på det livet har å by på!

Jeg sa det ville bli litt mateksponering her i disse dager, gjorde jeg ikke? Jeg føler skoledagen snegler seg av gårde i et usaklig tregt tempo i dag, så da går man blogge litt for å få tiden til å gå. At jeg er så rastløs og lei kan jo kanskje ha en liten sammenheng med at jeg er ivrig etter å komme meg på toget til Trondheim, hehee..

 

Her er iallefall en veldig god, enkel og næringsrik søtsak jeg blandet sammen her en kveld. Ikke noe hokus pokus, men veldig godt!

I bunnen finner man skyr "utmelka" med litt skummet melk, toppet med go lean frokostblanding (kan bestilles fra iHerb her), banan, klementin, skogsbær og cottage cheese.

Go lean er et veldig greit alternativ for de av oss som er glad i frokostblanding, men som ikke er så keen på alt det tilsatte sukkeret som er i de fleste blandinger man finner i norske butikker. Den har høyt protein- og fiberinnhold, og inneholder relativt lite karbohydrater (ikke at jeg har noe imot karbohydrater, men raffinert sukker klarer kroppen seg veldig fint uten. Da supplerer jeg heller med ekstra frukt!).Da fikk jeg iallefall slått i hjel noen minutter, bare to go en halv time til langhelg! Er ikke skole igjen før på onsdag, og det ser jeg ikke direkte mørkt på akkurat.

 

God fredag alle sammen, ønsker alle en kjempefin helg!

Dette har i grunn vært en fin dag, som alltid på torsdager startet jeg litt senere på skolen. Elsker å ha morgentimene til disposisjon hjemme! Dessuten ble det bare et par timer norsk, og så fikk jeg dratt og pumpa litt bryst, skuldre og triceps. Hadde egentlig kroppsøving de siste timene, men å skulke gymmen for å trene må da vel være akseptert? Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør, er det ikke det de sier? Utdanning er viktig folkens! Jaok, så er ikke skolesnakk helt mitt felt. Frk.Skolelei i egen person!

Men etter min meget vel gjennomførte trening, hvor jeg forresten perset med 17 (antagelig ikke godkjente) dips, dro jeg hjem og bakte litt. Ikke overaskende hadde jeg lyst på noe godt i dag også!

Jeg bakte lyse rundstykker med utgangspunkt i Kriwebs loffeboller, men justerte oppskriften så den ble omtrent slik; 3 stivpiskede eggehviter, 2ss bakepro, 1ss kokosmel, 1ss havremel, 1-2ss pofiber. Jeg lagde tre store klatter på et bakepapir og stekte på ca.175 grader i 25 min, tok de ut og delte på langs, for så å la dem stå i fem minutter til slik at de ikke ble så våte på innsiden, noe jeg synes bakst med masse eggefluff har en tendens til å bli.


Som pålegg ble det litt av hvert! Kokt egg, hvitost, kalkunskinke, kaviar, lett majones, avocado, tomat, agurk og paprika.


Den tredje fikk en annen vri, jeg har nemlig hatt så lyst på toast de siste dagene. Den ble smurt med majones og sukkerfri ketchup, en skive ost og skinke og et par biter avocado, før jeg smekka den i toastjernet.

 

I morgen reiser jeg rett til Trondheim etter skolen ettersom jeg skal på siste formsjekk før diettstart, så jeg har kokkelert litt og ordnet noen matpakker for morgendagen også.


Jeg koser meg virkelig når jeg lager mat. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, å være hjemmeværende husmor hadde virkelig ikke vært galt!


Matpakke nr.1; karbonadedeig, stekt løk, kålblad, avocado, tomat, agurk og paprika.


Matpakke nr.2; pannekaker og bacon! Kan med hånden på hjertet si at jeg ikke husker sist jeg spiste bacon, men da reisekameraten hadde med seg pancakes & bacon som nistemat på bilturen ned til Oslo forrige fredag fant jeg ut at det var på tide å kjøpe min første pakke. Pannekakerøra ble enkel denne gangen; to egg, 50g havregryn, 1ts fiberhusk, skummet melk, oregano og kardemomme.

 

Det får være nok matprat for i dag. Nå skal jeg lage havregrøt!

 • Skrevet: 26.04.2012  //  Kl: 09:47  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Som sagt nyter jeg mine siste dager før diettstart nå, så jeg ser ikke bort ifra at det blir litt matporno her de kommende dagene. Kan jo se på det som tips til sunn kosemat, ettersom jeg lager maten stortsett av gode råvarer selv om jeg skal kose meg (selv om jeg skal tilstå at jeg tømte kakeboksen i går, hihii). Starter ganske greit med gårsdagens middag!

Hvem liker vel ikke en god burger? Eller enda bedre, -to gode burgere! Jeg har tidligere laget en versjon av polarburgeren, men fant ut at jeg skulle gjøre et forsøk på diggifisere den noen hakk ekstra.

Karbonadene bestod av 200g karbonadedeig, 1 eggehvite, 2ts pofiber og div krydder som jeg blandet godt sammen og stekte i panna til de fikk en gyllen stekeskorpe. Deretter la jeg karbonadene med en skive ost på toppen samt to polarbrød (havre) i stekeovnen, og lot de stå i 5min på 200 grader. Som tilbehør ble det salat, tomat, agurk, avocado, paprika, lett majones og sukkerfri ketchup.Flere som er glad i burger?

 • Skrevet: 25.04.2012  //  Kl: 20:30  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 8

Nå ønsker jeg i grunn ikke til å bidra med noe kjøpepress her inne, det er det vel allerede nok av i bloggnorge. Men som treningsfantast er det greit med noe nytt innimellom også, så når jeg faktisk har noen kroner på kontoen og kommer over noe som hadde kommet godt med, hender det altså at jeg finner frem shopping-genet mitt jeg også. Når sant skal sies, prioriterer jeg stortsett heller å bruke penger på spennende matvarer og kosttilskudd, men når jeg føler at jeg "trenger" noe nytt, så er det moro å skjemme bort seg selv litt også.


Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg kjøpte nye sko, og i hele vinter har jeg kun gått i militærstøvler og fjellsko. Det er forsåvidt greit når det er en halvmeter snø, sludd og sørpe, men da veiene begynte å bli bare lengtet beina mine etter noe litt lettere å gå i. De eneste lette skoene jeg hadde stående var så sunnslitt at det faktisk var hull i sålen, så da fant jeg ut at det var på tide å investere noen kroner i ordentlige sko. Førsteprioritet ble da joggesko så jeg skulle ha noe skikkelig fottøy til all kardiotreningen jeg har foran meg, så da ble det disse superfreshe, limegrønne skoene fra Ellos. Jeg synes i utgangspunktet det er litt skummelt å bestille sko på nett ettersom man ikke får prøvd dem og kjent hvordan de sitter på foten, men de passet perfekt!


Baghera-skoene hadde riktignok litt dristig farge til meg å være. Jeg føler meg stortsett tryggest i svart-grå-hvit-farger, men har blitt mer og mer glad i farger det siste året. Men jeg følte allikevel at det kunne være fint med noen litt mer nøytrale hverdagssko også, og da jeg fant disse Adidas-skoene på salg, tok det ikke lang tid før jeg hadde bestemt meg.Men er det ett problem som alltid har dukket opp når jeg er ute på shopping, så er det å finne bukser med god passform. Jeg har alltid hatt litt rumpe og svai i ryggen, og dette har medført det klassiske problemet med at bukser som passer over lår og rumpe blir altfor vid i livet, og man får en glipp baki i korsryggen, like over rumpa. Tights, strømpebukse og treningsbukse har derfor blitt flittig brukt de siste årene, men det er jo fint å kunne kle seg i noe annet fra tid til annen også. Det finnes visstnok diverse merker som fører bukser sydd for jenter med former, f.eks Denim, men disse buksene koster gjerne 999,- pr stykk, og det synes lommeboka mi er litt drøyt for ei bukse. Jeg har jo ikke funnet min styrtrike ektemann enda, så enn så lenge får jeg overleve uten. Derfor, mine kjære lesere, ble jeg glad da jeg kom over ei bukse som ikke så så gal ut. Jeg ga den en sjanse i prøverommet, og jammen satt den ikke som et skudd! Og til den lekre pris på 299,-. Min første bukse BikBok, hehey..


Kanskje er det flere av dere treningsjenter som har samme problem?

Til sist fikk jeg naturligvis med meg noen godbiter hjem fra Oslo GP i helga også! Halve moroa med slike arrangementer er jo alle standsene med billig treningstøy og kosttilskudd, selv om jeg synes det vat litt skuffende lite på GP. Det ble uansett en limegrønn topp (som matcher joggeskoene!) og ei kjempegod bukse fra Better Bodies med meg hjem.

Kanskje ikke så greit å se buksa, men. (og beklager at jeg tar egospeilbilder på badet ditt, Lilo.)

 

Hva foretrekker du å bruke penger på?

 • Skrevet: 25.04.2012  //  Kl: 17:31  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 15

På fredag kjørte jeg sørover til Oslo uten PCen og var faktisk ikke innom internett i det hele tatt før jeg var hjemme igjen på mandagskvelden. Litt godt å ta en total pause som det merker jeg, selv om man nesten føler man går glipp av så mye og mister litt kontakt med omverdenen. Men det er jo i grunn ikke så galt når man befinner seg der det skjer, og har verden rundt seg der man er! Men etter et slikt bloggopphold er det nesten vanskelig å poste noe her igjen, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne!

Jeg tror nesten jeg får begynne med det mest spennende i første omgang, nemlig Oslo grand prix. Allerede 08.30 lørdag morgen stod jeg utenfor sentrum scene klar med billett for både forbedømming og finale. Det er finalen som er morsomst og mest stas å se synes jeg, men i frykt for at jeg ikke skulle få se alle deltagerne jeg ville få med meg, måtte jeg gå for forbedømminga også. Det var utrolig mange flotte kropper og se hele dagen, men høydepunktet for konkurransen må virkelig ha vært da Kristine stakk av med både seieren for sin egen klasse og liksågreit tok overallen i AFmed det samme! Tenk det, 18 år og debutant. Helt utrolig, gratulerer!

Se så fin!

Det var utrolig moro å se BF også, og få fylt på med litt motivasjon for min egen debut. Samtidig så synes jeg det var utrolig stort sprik blant deltakerne, det var veldig mange ulike størrelser og fysikker. Dermed sitter jeg nesten med litt blandende følelser og tanker. Mange av dem har flere år innen sporten, har masse erfaring og ser virkelig ut som om de har jobba hardt i lang, lang tid. I den andre enden var det en god del som rett og slett så tynne ut, synes jeg, og det gjør at jeg begynner å spekulere i hvordan jeg selv vil se ut etter noen måneder på diett. Jeg vet jo ikke helt hva som egentlig skjuler seg av muskler her, jeg har tross alt ikke trent så lenge, og det tar tid å bygge. Men når det er sagt så får jeg vel påpeke både for dere som leser og for meg selv, at jeg stiller ikke med ambisjoner om gode plasseringer. Jeg stiller for min egen del. Jeg ser det som en utfordring, et eventyr og en nyttig, givende og verdifull erfaring, og så tar jeg det derfra. Jeg stiller fordi jeg har lyst.Nå på fredag skal jeg på Kaliber på formsjekk, og så braker det løs med diett neste uke. Da får jeg forhåpentligvis hilst på flere av jentene som skal stille til høsten også, -i følge facebookgruppa for oss som skal stille for Kaliber er vi visstnok hele 23 stykker! Det er klart og tydelig at det har blitt mer interesse for sporten iallefall. Ellers er jeg fortsatt spent på hvordan dietten blir seende ut, skal bli moro og se hva jeg skal spise de neste månedene når Gunnar har lagt puslespillet. Også har jeg omsider fått meg ordentlig joggesko, så da blir det litt lettere å ture på med kardio også! Er passe lei av å subbe rundt i store militærstøvler nå, for å si det sånn. Spentspentspent, klar for å komme i gang!

Men frøken matmoms nyter sin siste uke med frie tøyler da, har blitt mye god mat de siste dagene! Har noen av dere forresten smakt Espa-boller? Om du kjører nordover fra Oslo er du rett og slett nødt til å stoppe og fylle en liten pose. Jeg ante ikke at boller kunne være så gode! Og ikke bare var bollene gode i seg selv, man kunne få dem med karamell i! Vi ble nødt til å stoppe både på vei ned og opp for de fantastiske bollene på turen. Tror nesten jeg kommer til å lide av kjærlighetssorg helt til neste gang jeg får smakt dem, noe som antagelig blir etter høstens konkurranser.

 

Det får være nok konkurransetanker for i dag, kommer litt andre oppdateringer om ikke lenge!

 

 • Skrevet: 18.04.2012  //  Kl: 20:20  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 19

I dag ble det noe nytt til middag, og jeg tok meg til og med tid til å dokumentere deler av prosessen! Ideen hentet jeg herfra, men jeg justerte litt på oppskriften. Ikke spesielt avanserte saker, men det enkle er ofte det beste, ikke sant?

 

Jeg blandet 200g karbonadedeig, 1 eggehvite fra et stort egg, 40g havregryn, 1/2 hvitløk, litt løk og krydder i en bolle, og formet runde kaker.


Kakene stekte jeg på høy varme med 1 kcal-spray i panna, og trykte de flate med stekespaden.


Oppskriften ga fem kaker, akkurat nok til en mettende liten middag til meg.Jeg brukte kålblader som wraps, med litt agurk og ketchup til. Skulle gjerne hatt tomat, ost og mer til, men det var ikke stort å finne i skapene i dag dessverre. Godt ble det uansett, og det blir nok ikke siste gang!


 • Skrevet: 18.04.2012  //  Kl: 12:35  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 16

Da var billettene bestilt!

Det nærmer seg helg igjen allerede for min del, og det ser jeg ikke akkurat mørkt på. Fredag morgen kjører jeg ned til Oslo hvor jeg skal tilbringe helga (stor takk til herlige Lilo som åpner hjemmet sitt for meg og gir meg tak over hodet for andre gang i år!), i anledning Oslo grand prix. Først og fremst gleder jeg meg vel til å treffe alle kjente, men ikke minst ser jeg frem til å sitte i salen og følge med på scenen, og se alle som skal delta! Både Therese, Kristine, Kristine og Silje har blogget om dietten på veien mot scenen, og det skal bli moro å se dem passere målstreken.

Blir du å se der på lørdag?

 

I dag skinner sola, og på treningsfronten går det så det knaker om dagen. På mandag hadde jeg ei kjempegod økt på rygg (eget innlegg med øvelsesguide kommer), og i går hadde jeg en helt syk opplevelse mens jeg trente skuldre og biceps! Altdri i mitt liv har jeg opplevd å ha så i de grader til trykk i muskulaturen. Ble masse persing, og det var rett og slett dritmoro å se skuldrene arbeide i speilet! Skulle ønske jeg visste hva årsaken var, om det var helt tilfeldig eller om det var polarbrødene jeg spiste kvelden før som gjorde susen. Holder en finger på polarbdrødene, de er iallefall gode!

Ellers er det vel bare knappe 2 uker til jeg selv skal begynne mitt lille eventyr mot scenen, så jeg får vel bare nyte den siste tida uten matrestriksjoner. Jeg er litt spent på hvordan jeg kommer til å håndtere å være så strikt over så lang tid, men jeg gambler på at det ikke skal være noe problem når jeg "er innstilt på det". Jeg har jo den "alt eller ingenting"-mentaliteten så godt innplanta, at når jeg går inn for diett, så er det diett. Tror jeg iallefall, det vil vel tiden vise. Men over til saken, gårsdagens superdigge treningsøkt ble feiret med vafler og knekkebrød til kvelds!Egentlig har jeg mest lyst til å ta meg en tur i parken eller noe og faktisk nyte det lille av sol som treffer denne byen, men nå er det vel snart tid for tre timer historie (hopper i taket!). Etterpå skal jeg se om jeg kan matche gårsdagens treningsøkt og drepe beina til jeg ikke klarer å stå oppreist.

Skal du trene i dag?

 • Skrevet: 16.04.2012  //  Kl: 19:51  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 16

Ja, jeg har kost meg i helga!

Hotell, The show must go on, noen dråper alkohol, hotellfrokost og venninnekos. Nå skal jeg ikke spamme bloggen med alle bildene, det er jo tross alt i hovedsak en treningsblogg, men jeg må få vise frem hvor fint vi hadde det!


...med fokus på maten selvfølgelig.


Før showet var vi ute og spiste på Egon, deretter koste vi oss og gjorde oss klare for show på hotellrommet.

 

Også må jeg jo vise frem vinduskarmen da vi kom tilbake til hotellet etter showet. Frøken Fitness kjørte på med proteinpulver til nattmat!


På søndagen ble det naturligvis hotellfrokost! Frokostbuffeen er nesten det beste med et hotellopphold. Sååå mye spennende å velge i, ikke galt for et matvrak som undertegnede!

Jeg fikk tatt toget hjem i rett tid på søndag, og hadde i utgangspunktet planlagt å ligge langflat og prøve å reparere hode og kropp etter å ha vært ute på livet, men formen var usedvanlig god! Kraftfrokosten ga nok energi, og mens jeg satt på toget og så på sola som skein, begynte jeg å planlegge søndagens treningsøkt. Jeg rakk knapt å komme inn døra hjemme før jeg hadde fått på treningstøyet og suste av gårde. Det ble ei superdigg, energisk og pumpy beinøkt!


Med andre ord ei veldig fin og givende helg. Litt av alt; sosialt, moro, god mat og heftig trening. Og ikke minst sol!


 • Skrevet: 14.04.2012  //  Kl: 09:49  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 11

Det blir litt stille her nå i helgen, for i dag tar jeg toget til Trondheim. Skal bo på hotell og finne på litt sprell (sjekk rimet!) sammen med fineste Julie.

Og i dag er det bare en uke til Oslo grand prix! Det har ordnet seg med skyss, så nå må jeg bare få bestilt billetter. Begynner vel å bli på tide, håper det er noen igjen! Elles så har jeg heller ikke ordnet med overnatting enda, så da tenkte jeg bare å nevne her at om noen har en sofa eller en ekstra madrass, så takker jeg nok ikke nei. ;P

 

Ellers så må jeg få promotere min gjenoppdagede kjærlighet som har fått litt mer oppmerksomhet her i huset den siste tida, nemlig kålrota

Kokt kålrot med salt og pepper, servert med strimlet svinekjøtt og stekt potet, paprika og løk.


Speltlomper med strimelt svinekjøtt, stekt løk og sukkerfri ketchup, med kokt kålrot som snack ved siden av.

Den tradisjonelle rotstappa er selvfølgelig det aller beste. Kålrot er veldig rik på C-vitaminer og kalles derfor for «Nordens appelsin».

 

God lørdag alle sammen! Jeg skal ut på en runde med morgenkardio i mine nye joggesko før jeg hopper på toget.

 • Skrevet: 12.04.2012  //  Kl: 14:54  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 8

Det føles litt rart å sitte her på skolen og vite at jeg ikke skal på trening etterpå -ikke fordi jeg har treningsfri, men fordi jeg alt er ferdigtrent! Allerede kl.08 gikk jeg inn gjennom døra til gymmen i morges. I ettermiddag er jeg invitert i nok et familieselskap i anledning farmors bursdag, så da blir det nemlig ikke tid til trening etter skolen. I helga har jeg andre planer, så følte ikke helt for treningsfri i dag, og ettersom jeg ikke hadde time før 10.45 bestemte jeg meg for å prøve på ei morgenøkt. Litt i tidligste laget for å løfte jern for min del, var ikke helt våken enda da jeg satte i gang. Men med kaffe og Jack3d innabords ble det faktisk ei ganske god økt på bryst, skuldre og triceps!

Uvant å spise riskakene mine så tidlig, men gode var de så jeg klagde ikke!

 

I går fikk jeg forresten sendt inn formbilder til coach Gunnar ettersom han snart skal ordne dietten min. I dag hadde jeg fått tilbakemelding, og den var nesten litt for god! Han mente nemlig jeg kunne vente enda en stund med å begynne med dietten og heller bygge litt lengre, for formen var visst såpass god allerede at jeg ikke trenger å begynne deffingen riktig enda. Dette er jo i utgangspunktet utelukkende positivt, -det betyr at jeg kan fortsette å spise meg god og mett og ha masse energi en stund til, og at jeg har mulighet til å få på plass enda litt mer masse før jeg begynner oppkjøringen mot konkurranse. Men så er jeg gira etter å komme i gang! Haha.. Men Gunnar har årevis med erfaring og sitter på utrolig mye kunnskap, så jeg hører nok heller på han enn på meg selv.

 

Nå nærmer skoledagen seg slutten, og jeg skal gjøre et forsøk på å sykle hjem. Hadde nemlig ei ordentlig volum-økt på beina i går, så det er ikke bare bare å røre på seg i dag!

 • Skrevet: 11.04.2012  //  Kl: 10:30  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 22

Advarsel: dette kommer til å bli et lite pekefingerinnlegg, og gjelder antagelig ikke de fleste av dere som leser denne bloggen, men les gjerne og del din mening. Kanskje kjenner du deg igjen i min lille frustrasjon?

Det er nemlig en liten sak som går igjen, både på nett og ellers ute in real life, som irriterer meg litt. Det finnes mange mennesker som har oppnådd en form for resultater ved kroppen og livsstilen sin, enten det er vektnedgang eller "oppstramming" og muskelbygging. Disse menneskene tror jeg er til inspirasjon for mange som også gjerne skulle oppnådd det samme, men det virker som det er en del som misforstår hvordan de har klart å oppnå det de har. Det er selvfølgelig flott at man lar seg inspirere og at man beundrer andres resultater, og enda bedre er det når vedkommende som lar seg inspirere bestemmer seg for å gi en form for kompliment angående resultatet. Men det er her det lille irritasjonsmomentet ofte oppstår nemlig. "Skulle ønske jeg hadde en kropp som deg!", "shit, jeg er så misunnelig!", "ville dødd for en kropp som det der!" -jeg tror kanskje dere skjønner hvor jeg vil?

Hvor mange timers trening tror du vedkommende har lagt ned for å nå målet sitt? Hvor mange kaker og sjokoladebiter tror du han/hun har takket nei til? De fikk nemlig ikke resultatene levert på døra en rolig søndagsmorgen de heller, de har gjort det. Hver eneste dag har de tatt valg og lagt ned en innsats for å ta et skritt i riktig retning. Man kan ønske i det uendelige, og man kan få så masse medlidenhet at det ikke er måte på, men det er ingen som kan forandre kroppen din. Det er det kun DU som kan gjøre, og det holder ikke å ønske det, du må GJØRE det! Ting tar tid, sånn er det bare, men til slutt er det kanskje du som blir beundret for resultatene dine.

"I never said it would be easy, I only said it would be worth it."
  - Mae West

 

Jeg vet mange her liker å skylde på genene sine, eller en altfor travel hverdag. Selvfølgelig har ingen av oss helt like utgangspunkt, men det er snakk om marginale forskjeller her. Du kan om du vil, kroppen din er høyst sannsynlig ikke et spesielt og umulig tilfelle. Og en hektisk hverdag er sjeldent en akseptabel unnskyldning, her er det snakk om prioritering og planlegging. Om du ikke er villig til å prioritere tid til trening og ordentlig mat, så er det en ærlig sak, men da synes jeg heller ikke man har noen rett til å klage over fraværende resultater. Jeg kunne dratt frem mange eksempler på mennesker som har en utrolig stå på-vilje som har oppnådd utrolige resultater til tross for at de ikke hadde det beste utgangspunktet, eller har en fullstappet hverdag.

 

"If it's important to you, you'll find a way. If not, you'll find an excuse."

 

Det var dagens utblåsing, og jeg håper jeg ikke har tråkket noen på tærne. Det er selvfølgelig lov å være uenig, men jeg håper dere ser poenget mitt. Jeg har iallefall tenkt meg ut på en runde med morgenkardio nå!

 • Skrevet: 10.04.2012  //  Kl: 12:56  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 3

Wohohoo, det gikk langt lettere enn forventet å komme seg opp kl.06 i morges. Vekkerklokka rakk faktisk bare å ringe én gang før jeg hadde kommet meg ut på badet. Tror muligens de hjalp litt å se blå himmel og solstråler utenfor vinduet. Det var superdigg å gå til skolen i morges også! God temperatur, SOL og nesten bare veier. Da jeg kom ned til sentrum ble jeg til og med møtt av måker, og til tross for at jeg ikke er så altfor begeistret for dem, så ga skrikingen deres ordentlig vårfølelse. Kanskje vi er så heldige å få vår her i trøndelag til slutt også? Skummelt å si slikt høyt, jeg trodde jo vi hadde fått vår allerede da sola skein i starten av mars, men feil kunne jeg altså ta.

Slik så forresten en meget fornøyd Andrea ut da hun fikk maten sin etter fullført treningsøkt i går:Trente rygg og bakside skuldre med følgende øvelser:

 • Pull-ups
 • Markløft
 • Stangroing
 • Bred nedtrekk
 • Latsroing fra høy kabel
 • Facepulls
 • Foroverlente sidehev

 

I dag rekker jeg ikke å trene styrke. Hater å ha dårlig tid, stresse og hele tiden følge med på klokka når jeg skal løfte jern, så da tar jeg heller ei fettforbrenningsøkt i dag. Ettersom kneet mitt skyr tredemølla og hodet misliker sykkelen, skal jeg heller prøve meg på ei sirkelløype med "lette" styrkeøvelser. Kondisen og utholdenheten er ikke helt på topp kan man si, så vi får se om jeg overlever!


Håper dere har hatt en god start på uken alle sammen, og ønsker dere en fortsatt fin tirsdag!

 • Skrevet: 09.04.2012  //  Kl: 14:07  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 7

Oioioi, da er siste dag i påskeferien allerede godt i gang! Så langt har jeg gått runden min med morgenkardio, spist litt mer tunfiskrøre i salatwraps, og opprettet en facebookside!

Jeg kommer selvfølgelig til å fortsette å oppdatere og blogge her inne, men jeg tenkte det kunne være greit for min egen del å ha et sted å tømme hodet med både små og store tanker, gleder og frustrasjoner nå som jeg snart setter i gang med min vei mot mitt livs form. Så for å slippe å hakke hull i hodet på alle mine facebookvenner om mat, trening og form, så ble det til slutt en egen side på meg. For de som vil følge med, så er den å finne her: http://www.facebook.com/ArtisticFitness

Ventemåltid mens jeg ventet på påskemiddagen på lørdag.

Og ut av det blå klarte jeg faktisk å virkelig nyte og glede meg over all snøen som falt da jeg gikk hjem fra trening i går. Av med hetta, musikken i ørene, varm og godsliten i kroppen, mens dråpene og sminken rant overalt. Gikk og gliste som et fjols hele veien, og måtte løpe en runde og rulle i snøen da jeg kom hjem. Slike stunder er herlige og verdifulle!


Håper alle har hatt en fin og givende påske, og er klar for å ta fatt på hverdagen igjen i morgen!
Det er egentlig ikke jeg merker jeg, men hverdagen kommer vel uansett så jeg får vel finne meg i det.

 • Skrevet: 08.04.2012  //  Kl: 22:36  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 17

I går var jeg bedt på pinnekjøtt hos min kjære farmor som bor i sokkelleiligheten, og mens jeg gikk i time etter time og kjente duften av maten som kom stigende opp i andreetasjen, tok jeg noen nye formbilder for å få tida til å gå. Deretter bladde jeg litt i bildearkivet, og fant ut at all treningen og maten har da faktisk gitt litt resultater, selv om jeg ikke ser de helt store endringene fra dag til dag og uke til uke. Det har blitt litt mer bredde på både skuldre og rygg siden i fjorsommer.Jeg har fortsatt langt igjen før jeg er helt der jeg vil -om jeg noen gang kommer dit, men det går iallefall jevnt og trutt fremover!

Motivasjonen er på plass som aldri før (når jeg først fikk lett den fram så kom den for fullt), og jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang med konkurransedietten. Jeg skal ta noen ordentlige formbilder og sende sammen med noen ønsker angående dietten til coach Gunnar i morgen, og så skal han sette opp en plan for dietten som jeg skal i gang med i mai. Jeg vet at det kommer til å bli tøft, jeg er tross alt et matvrak uten like (bare spør dem som kjenner meg!), men akkurat nå er jeg rett og slett så gira på å se litt ordentlige resultater at jeg gjerne skulle begynt i morgen. Det man vil, det får man til!

Men jeg tror uansett tida frem til diettstart kommer til å gå fort, kanskje til og med litt for fort. Jeg har nemlig fortsatt ikke funnet noen jobb, og det stresser meg til tusen! Men april kan bli en innholdsrik måned. Førstkommende helg skal jeg til Trondheim med min herlige Julie, hvor vi skal på show og faktisk overnatte på hotell. Om knappe to uker er det klart for Oslo grand prix, og det tror jeg iallefall blir stas! Sier forresten ikke nei takk til en plass i bil nedover og overnatting for helga. Den siste helga blir det antagelig en tur sørover til Krrrristiansand, om lommeboka tillater det. Og så er det plutselig mai!

 • Skrevet: 05.04.2012  //  Kl: 22:41  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 8

Nå er jeg litt fornøyd! Det ble ei god treningsøkt med Monika i kveld, til og med litt persing og massiv pump. Så digg!
Synes det er utrolig stas at Monika ser ut til å ha blitt litt bitt av basillen hun også, det er utrolig moro å ha henne med! Pssst, håper du velger å skifte gym! Jeg synes egentlig det er veldig greit å få være i min egen verden når jeg trener, men vi er såpass like mentalt at jeg synes det fungerer veldig godt å trene sammen likevel.

Moro å ha med kamera på trening forresten.
Dagens øvelser:

 • Benkpress
 • Dips
 • Skråbenk med manualer
 • Hantelpress over hodet
 • Sidehev
 • Dips mellom benker
 • Triceps pushdown, både over- og underhåndsgrep

 

Etter mange dager med vel mye påskekos, var det veldig godt å komme hjem til egne rutiner og kjøkkenskap igjen. Det er herlig å ta litt fri fra vaner og det vanlige kostholdet innimellom, men det er langt bedre å komme tilbake til det igjen etter å ha kjent på hvordan kroppen reagerer etter kilovis med sukker. Måtehold og begrensing er ukjente ord for meg. Jeg er nok og forblir ei alt- eller ingenting-frøken.Jeg elsker livsstilen min, det er iallefall sikkert.

 

Oh, by the way; jeg tror motivasjonen virkelig har funnet veien hjem igjen. Hurra!

 • Skrevet: 05.04.2012  //  Kl: 14:04  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 2

Da var det visst skjærtorsdag, og for min del startet den med å ligge og dra seg så lenge som mulig i senga, helt til jeg rett og slett måtte opp fordi jeg måtte sånn på do. Det ble en runde med morgenkardio i dag også, selv om været ikke akkurat lokker så veldig. Godt å få rørt på kroppen! Vel hjemme igjen ble det litt mat, og i dag fant jeg ut at jeg skulle prøve noe nytt. Utrolig enkelt, og jeg har sett ideen flere ganger på nett, men rett og slett ikke syntes at det så så spennende ut. Men så ville jeg prøve allikevel da, og jeg ble overasket over at noe så simpelt kunne være så godt og genialt.

Tadaaa:

For første gang i historien ble det med meg et kålhode hjem fra butikken i går, og det brukte jeg som tortillalefser. Bladene er fylt med tunfiskrøre av en boks tunfisk, 1/3 boks cottage cheese, 1ss walden farms miracle mayo, rødløk og oregano, og små terninger av agurk og paprika. Så godt, enkelt og sunt, det kommer nok helt klart til å bli gjentatt. -antagelig allerede i morgen.


Angående hodet så tror jeg jeg begynner å være litt mer på nett i dag. Det er kjedelig og frustrerende når motivasjonen sitter langt inne, men jeg vet at den i aller høyeste grad ligger der inne, så jeg sitter og prøver å dra den opp til overflata igjen. Kjenner at den kommer krypende litt etter litt nå!

En av dagens motvasjonsfrøkner; Heidi Vuorela

  

Ikke bare har hun den fysikken, men hun er rå i tillegg!

 

I dag vil jeg være fokusert og gi 100%, og jeg vet jeg kan. Bryst, skuldre og triceps skal få trygle om nåde i kveld!

Whether you think you can, or that you can't -you're right.

 • Skrevet: 04.04.2012  //  Kl: 23:23  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 6

I gårkveld kom jeg hjem etter en spesiell og følelsesladd tur til Mo i Rana. Mandag formiddag kjørte jeg, Monika, Marit og Julie med Julies samboer Anders som sjåfør hele veien oppover, og i går tok vi et siste farvell med vår kjære Fredrik.

Jeg hadde håpa at det skulle "gå opp for meg" og at jeg skulle "få det ut" i løpet av begravelsa, men jeg må si at det fortsatt er uvirkelig og uforståelig, og jeg kjenner meg fortsatt litt tom. Men jeg er veldig glad vi dro, det var fint å være der, og selve turen opp og ned var egentlig veldig fin, selv om 15-16 timer i bil i løpet av to dager er litt i overkant mye. Jeg reiste med verdens beste jenter, og jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg har dem. Vi har stått sammen i godt og vondt i årevis, uansett hvor mye vi har forandret oss, skiftet interesser og bevegd oss i hver våre retninger. Også overnattet vi hos en gammel venn av meg, og det var hyggelig å få møtt han igjen også, selv om jeg skulle ønske det var under andre omstendigheter.


I dag har vært en merkelig dag. Solen gløttet så vidt frem mellom snøfåkene, så jeg fikk tatt en runde med morgenkardio i morges. Jeg fikk gjort en liten handlerunde så jeg har mat for påska, også gjorde jeg unna litt husarbeid før jeg gikk nedover på trening. 


Ble litt pump etter alt påskegodtet gitt!

Akkurat nå merker jeg at det ikke er så stas å måtte stå på egne bein, være sterk og klare seg selv. Jeg gleder meg til hodet og motivasjonen er på plass igjen. Det er litt surt å føle seg småfjern og ha mangel på iver på trening, i dag var det stortsett bare den underliggende driven som holdt meg gående på trening. Satser på at jeg er back in business i morgen, da blir Monika med og løfter litt jern!

 

Ble litt emosjonellt og negativt ladd dette innlegget, men livet er tross alt ingen dans på roser året rundt, og disse rare og ukjente delene av livet bør vel få sin plass de også. I morgen skal jeg prøve å lete frem supergirl igjen, hun er veldig velkommen akkurat nå.Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits