• Skrevet: 30.04.2013  //  Kl: 03:22  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 0

Mandagens ettermiddag har vi tilbragt på NPTI, og første time var trening med Luis. I dag fikk vi selv velge mellom fem ulike treningsøkter; Quadzilla, PTS 500, Fun PTS 500, Cardio PTS og Cindy. Alt er økter Luis bruker på kundene sine på sitt eget gym og lærer videre til oss.

Jeg og Birgit valgte denne:


Kettlebell-trening og burpees. Tok oss ganske nøyaktig 20 minutter, og da var vi temmelig gjennomsvette!

Litt post-workout ute etterpå:
"Se da, melonen og fjeset mitt matcher!"

Etterpå var det undervisning med Chris helt til 19.30. Nå om dagen er vi inne på emnet "Special populations", dvs grupper med spesielle tilstander man må ta hensyn til når det kommer til trening, f.eks gravide, personer med høyt blodtrykk eller med skader. Kveldens leksjon omhandlet skulder- og kneskader.Begynner å bli klar for å finne senga nå etterhvert. I morgen har vi ingen undervisning, så da skal jeg prøve å bruke dagen godt på å jobbe mer med PT-casen og forhåpentligvis få lest litt på pensum.

 

På denne tida om nøyaktig en mnd er jeg forresten hjemme i Norge igjen. Rart å tenke på!

 • Skrevet: 29.04.2013  //  Kl: 18:59  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 5

God mandag!

Nok en gang har helga fløyet av sted. Etter fredagens treningsøkt på PTS var vi på kino og så Pain and Gain, og lørdag sov vi utpå her i leiligheten. Godt var det! Deretter gikk dagen med til Hjerte- og luneredningskurs på skola. Kjenner jeg er veldig glad vi skulle gjennom det, for det er absolutt verdt å kunne.

Utover det har vi brukt helga på å trene og se litt mer film, og jeg har fått jobba mer med PT-casen for dette delemnet. Vi har blitt paret opp to og to, og skal være både PT og PT-kunde for hverandre de siste ukene av studiet. Vi har hatt en screening av hverandre, og deretter satt opp treningsprgram tilpasset hverandres ønsker og forutsetninger. Oppgaven inneholder naturligvis mange krav som skal oppfylles, og det er alt i alt veldig lærerikt. I går hadde jeg og min partner John, som forresten har egen blogg, våre første timer. Jeg fikk bestemme selv hvilken økt jeg ville kjøre som kunde, så jeg valgte bein.. For å si det mildt så var beina mine knuste innen jeg var ferdig med andre øvelse. Treningsutbytte av den økta iallefall!

Videre har jeg omsider kommet meg inn på høyskolens studentweb og fått sjekka eksamensresultatet fra første delemne jeg også, og jeg satt ganske enkelt med kulrunde øyne og kunne ikke helt tro det jeg så. Skjemen så slik ut:

Sånn passe fornøyd!

Nå sitter vi og gør oss klar for dagens ettermiddagsleksjoner. Først en times trening med Luis, deretter undervisning med Chris på NPTI. Litt spent på hvordan det skal gå beina mine på den treningsøkta gitt, det kjennes at de ble pressa litt ekstra i går!

 • Skrevet: 27.04.2013  //  Kl: 18:50  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 9

Vi har i lang tid snakka om å ta turen til Preserving the sexy fitness studio, som da er gymmen til vår lærer Luis. I går fikk vi omsider gjort alvor av praten, og kom oss av gårde! Er det en av lærerne her som virkelig inspirerer til å stå på og jobbe for å oppnå det man vil, så må det være denne karen:


Birgit fant seg en TUNG ball (jeg klarte ikke å løfte den..) og jeg fant meg et tau!

Kveldens time:Mine runder


Det var en intensiv time, og Birgit satte pris på vifta etterpå!

Men etter at selve timen var over fikk vi en introduksjon til noen olympiske løft, clean og snatch, av en ved navn Victor.


Her øver vi på å få inn bevegelsesbanen uten vekt. Very nice.

Deretter over til plastikkstang, så ei litt tyngre metallstang, og til slutt ei olympisk stang. Jeg klarte å slå meg selv i hodet, men ellers var det kult.
Knærne er godt over tærne og faller litt innover her, men den stanga var tung..!


Kjempemoro!
 


Det var utrolig moro å få trent på et sånt type gym hvor ikke alt er så "stivt og rent" som på mange mer standardiserte treningsstudio. Føler meg litt mer hjemme på slike steder, og jeg kan love at jeg blir inspirert mtp hva jeg selv kan finne på i fremtida.

We'll be back!

 • Skrevet: 26.04.2013  //  Kl: 18:13  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 0

Ferien er forlengst over, vi har faktisk vært tilbake på skola siden mandag! Det er jo fredag alt..! I ferien ble det veldig lite trening og mye tid til å slappe av, så det ble på et vis en deload-uke. Etter mye trening både på skola og på egenhånd siden vi kom hit hadde nok kroppen bare godt av det, men det er godt å komme i gang igjen også. Det er tross alt tavleundervisning, praktisk undervisning, trening på skola, egentrening, MAT, søvn, tull og hvile det går i her i vår lille boble, og jeg trives med det.

På skola har vi nå begynt med spotting, så vi har hatt noen praktiske økter med det. Utover det har jeg omsider fått trent disse beina mine igjen (og du kan tro jeg er støl etter en ukes opphold, til tross for at det var en lett økt!), og i går lærte vi nok en ny treningsmetode av vår amerikanske lærer Luis.

Birgit er så flink med disse collagene, så jeg må nesten poste de for å illustrere hvor sexy vi er nå vi trener:Gårsdagens treningsmetode, Peripheral heart action training, er spesifikt retta mot å trene hjertet. Kort fortalt er det en form for sirkeltrening hvor man trener over- og underkroppsøvelser på annenhver post, med høy intensitet. Dette skal gjøre at blodet hele tiden må fraktes frem og tilbake i kroppen, og vil gi hjertet litt å jobbe med. Birgit hadde på seg pulsbelte under økta, og observerte iallefall på et punkt at hun var over 190 i puls, som da ikke er fryktelig langt fra makspuls.Vi fikk oppskrifta, og deretter gikk vi sammen to og to for å sette opp en egen økt for så å være trener for hverandre.


Økta jeg og Birgit kjørte gjennom ble som følger:

 • Push-ups
 • Markløft med kettlebell
 • Foroverbøyd roing med stang
 • Goblet squats
 • Militærpress
 • Utfall med stang

8-20 reps per øvelse uten pause, deretter 0-90 sek pause når man er gjennom hele runden. Til sammen tre serier. Jeg kom til et punkt hvor jeg begynte å bli oppriktig bekymra for at jeg skulle spy. That's the way we like it!

 

I dag har vi kun frivillig egentrening, så jeg skal prøve å bruke resten av formiddagen på å jobbe med case-oppgaven for dette delemnet. Nå skal jeg leke PT på ordentlig!

 • Skrevet: 25.04.2013  //  Kl: 18:54  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 10

Både Lasse og jeg er begge glad i blekk på kroppen, og vi hadde i grunn avgjort i lang tid før jeg skulle reise at vi ville en tur til Miami ink og få tatt hver vår tatovering når Lasse skulle komme på besøk. Jeg har selv sikla etter tattis siden jeg var rundt 12 år gammel, og etter mange og lange tenke- og tegneprosesser fikk jeg til slutt bestemt meg for et motiv jeg ville ha. Lasse har en på leggen fra før av, men var sugen på mer så han starta med første steg på en kommende half sleeve.

 


Ami James in action. Andrea starstruck.


Here we go!
Da var omrisset på plassMen både tattovør og kunde var fornøyd til slutt:
Ferske, røde og blodige:


Lasse hadde mange ideer til half sleeven, og fikk en del innspill på hva han burde starte med. Skrifta "Soul of a lion" hadde han iallefall vært skråsikker på i lang tid, og i korset er det tre norrøne runer med bokstavene LRS, som da er initialene hans. Vi var begge fornøyde og imponerte over hvordan Jose hadde fått til korset, for det hadde vi ikke hatt med noe konkret bilde på, bare en kjemperask skisse og en indikasjon på hva slags kors han var ute etter.


Tatoveringa mi hadde jeg tegna selv, dog med finpussing av tattovør Janos, men det er vel ingen av elementene som er helt originale akkurat. Hver for seg finnes det mange tatoveringer med roser, ankre og fjær med lignende fugler der ute, men for meg har hvert enkelt element en betydning. Ankeret symboliserer min kjære far som så og si lever og ånder for livet på havet, fjærene er mamma som elsker naturen og den latin-amerikanske kulturen, og så er det en rose for hver av søstrene mine. Fuglene synes jeg rett og slett bare er fine, men de kan jo på en cheesy måte symbolisere meg som er ute og opplever verden. Or sømthing.


Får poste noen finere bilder av dem når de har grodd skikkelig.
Veldig fornøyd iallefall, og gira på mer! Bodymod er avhengighetsdannende.


 • Skrevet: 24.04.2013  //  Kl: 22:16  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 0

Fra onsdag til fredag forrige uke befant jeg og Lasse oss i Miami. Vi tok leiebilen vår og dro på roadtrip, og var veldig heldige med både været og hotellet.


Hotellet lå helt ute ved kysten på Miami beach, og vi hadde havutsikt fra rommet vårt.Den første kvelden spiste vi middag på hotellets egen bistro. Snakk om klasse, der var det fint! Spanderte på oss selv ei flaske vin til biffen til og med.


Morgenen etter satt vi og følte oss som bortskjemte drittunger mens vi koste oss med hottelfrokost levert på rommet.Det ble en liten runde ned på stranda og ved hotellbassenget med påfølgende lunsj.


Og så til Miami ink, hovedårsaken til at vi reiste akkurat til Miami. Mer om det i neste innlegg!Det har blitt mye taco og redbull på oss disse ukene kan man si.

Herlige dager!

 • Skrevet: 24.04.2013  //  Kl: 03:24  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 4

Da er ferien over og Lasse sitter plutselig på flyet hjemover igjen. Det har gått altfor fort, men vi har iallefall kost oss massevis og føler at vi har fått gjort og opplevd mye sammen de siste ukene. Det har blitt lite tid til blogging mens han har vært her, men kamera har vi brukt flittig så nå synes jeg det er på sin plass med en liten bildeboom.

Jeg får starte med bilder fra Universal studios hvor vi var forrige tirsdag:


Vi var innom både Universal studios og Treasure Island, og avsluttet til slutt med middag på Hard Rock Cafe på City Walk. En kjempefin dag med varme og sol! Ble til og med en liten innendørs berg- og dalbane på oss før jeg ble kvalm og var lite villig til å bli med på flere. Men det ble iallefall et par bamser på oss.

 

 • Skrevet: 15.04.2013  //  Kl: 05:14  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 3

Da er andre eksamen overstått, og Lasse har allerede vært her i fire dager! På den tida har vi kost oss masse, og jeg må si det er utrolig fint å ha gærningen min her. Vi har selvfølgelig vært flinke til å knipse litt underveis, så bildene får tale for seg selv:


Flyplassen || Cheesecake factory

Lasse bak rattet på amerianske veier || Lunsjpause på Outleten

Fjas i prøverommet

Helt vanvittig god is || Klissklisskliss


Litt shopping..?

Mexicansk middag!

Frozen yoghurt

Kinokveld

Og så kom stormen..


Skikkelig biff-middag på Outback. Lasse fikk en  biff på 20 oz (566g), men måtte allikevel avslutte med en frozen yoghurt til dessert i bilen etterpå. Magemål på begge to!


Om været er bedre i morgen spørs det om det kanskje blir en tur på Universal studios på oss.
God uke da alle sammen!

 • Skrevet: 11.04.2013  //  Kl: 03:47  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 0

Da er det onsdag, hvilket betyr at vi har hatt siste dag på skolen før eksamen og ferieuka! Det betyr også at vi snart skal sette oss i bilen og cruise av sted til flyplassen for å plukke opp Lasse som har reist hele dagen, og omsider skal lande i Orlando.

Jeg har forsøkt å lese til eksamen, men jeg skal ærlig innrømme at denne gangen synes jeg det er vanskelig å vite nøyaktig hva jeg egentlig må lese på. I motsetning til forrige eksamen så er ikke dette en typisk "pugge-eksamen", det handler mer om å bruke hodet og tenke selv. I tillegg så har jeg vel kanskje sett mye på klokka og telt timer i dag, hehe.. Satser på å få lese-hjelp av Lasse i morgen! Han har jo tross alt tatt samme utdanninga selv.

 

Som Birgit sier; "It's not supposed to look pretty when you working your ass off (on)!"
Vi har jo til nå prøvd å trent med PHAT-programmet, men de siste ukene har det blitt litt så som så med egentreninga ettersom det har vært mye praktisk på skolen. Men vi tok utgangspunkt i styrkedagen på bein i dag, og modifiserte bare litt selv etter hva vi følte for. Jeg jobber stadig med den knebøyen min jeg da, men klarer liksom aldri helt å knekke koden 100% prosent! Men det kommer seg iallefall. Det ble i det minste ei veldig god økt!

 

Men nå er jeg veldig klar for take off til flyplassen!

 • Skrevet: 10.04.2013  //  Kl: 02:40  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 2

Good evening!

Vi har hatt en praktisk skoleettermiddag på NPTI med både Luis, Johnny og Alexander. Første time gikk med på sirkeltrening med Luis, hvor vi både hadde en gjennomgang av hvordan vi skulle gjøre det og selv fikk trent en runde. Det var meninga at vi skulle få prøve det selv, og samtidig være instruktør for hverandre. Skulle gjerne hatt litt mer tid for en time ble litt knapt, men det er absolutt en treningsmetode jeg ser for meg å bruke både på meg selv og på fremtidige PT-kunder. Spesielt greit for å få opp pulsen for sånne som meg som ikke er spesielt glad i tradisjonell kondisjonstrening på tredemølla!

Jeg og Birgit teama opp as usual, og vår økt skulle i teorien se slik ut:

Tre serier med:

 • Foroverlent roing x6-12
 • Burpees -30 sek
 • Stående skulderpress x 6-12

Og deretter tre serier med:

 • Beinpress x 12
 • Jumping jacks -30 sek
 • Utfall med manualer x 12

 

Deretter var det rett over på et to-timers kettlebell-kurs med Johnny og Alexander!

Vi gikk gjennom:

 • Swing; russian, american og enarms.
 • Clean (med press, push-press og jerk) 
 • Turkish get-up.

Synd vi ikke skal ha mer kettlebell, for det var moro! Spørs om jeg får bygge på med eget kurs etterhvert. 

Signing out!

I morgenkveld kommer Lasse! *hoppe opp og ned*

 • Skrevet: 09.04.2013  //  Kl: 17:30  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 4

Nettet gikk så usaklig treigt i går at jeg bare måtte gi opp å blogge, men mandagen fortjener uansett et lite innlegg synes jeg!

Vi startet dagen som nevnt med en praktisk gjennomgang av casen som vi har jobba med i helga. Kort fortalt hadde vi fått tildelt én av totalt fire oppgaver, som da var en tenkt kunde med ulike ønsker om å komme i form. Min kunde het Gudrun, og var en 62 år gammel jojo-slanker som ville ned i vekt. Utifra den informasjonen vi hadde fått skulle vi sette opp en ukeplan, og deretter ta utgangspunkt i en av treningsdagene og sette opp en treningsøkt på 25 minutter. Gjennomføringa synes jeg selv i grunn gikk ganske greit, men det er naturligvis mye jeg kunne gjort annerledes når jeg ser på det i ettertid. I dag hadde vi en felles gjennomgang i klassen, og jevnt over tror jeg de fleste hadde gjort det bra, men det er selvfølgelig også stort forbedringspotensiale på mange punkter. Men det er det vi skal jobbe med resten av studiet, så vi vil ha mye tid til å øve og forbedre oss!

 

Senere på dagen hadde vi noe moro på programmet, nemlig full body exercises med Luis på NPTI!

Vi fikk prøve ut mange sammensatte øvelser som går over flere ledd og involverer hele kroppen. Personlig har jeg nok litt delte meninger om sammensatte øvelser -de kan være veldig effetkive og funksjonelle, men man får kanskje ikke belasta alle involverte muskler optimalt med tanke på vektmotstand. Men det var en del øvelser som jeg iallefall kan tenke meg å leke videre med, særlig øvelser i retning olympiske løft.

Vi filma litt med telefonen til Birgit, så her er et par klipp: 

I ettermiddag skal vi igjen på NPTI og trene med Luis, men denne gangen er det sirkeltrening som er tema. Etterpå blir det et par timer med kettlebell-kurs, og det ser jeg frem til!

 

 • Skrevet: 08.04.2013  //  Kl: 02:28  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 2

Da går ei etterlengta og avslappende helg mot slutten, og det betyr to ting! For det første er vi i gang med siste uke av delemne 2 fra i morgen av, og på fredag har vi vår andre eksamen. Men kanskje enda viktigere, så betyr det at det kun er tre dager til Lasse kommer! På et vis har tida gått fort, men samtidig er det ikke en dag for tidlig kjenner jeg. Så nå får jeg bare sette inn ekstragiret og jobbe ekstra godt med eksamensstoffet, for kjenner jeg meg selv rett så kommer nok Lasse til å være hakket mer interessant enn skolebøkene på torsdag.

Men får legge ved noen bilder fra helga:

Lørdagen var 100% treningsfri, og det var godt for noen slitne kropper. Vi var en tur på RDV, men kun for å foamrolle og kose oss i badstua og jacuzzien. Fikk til og med litt tid i sola ved bassenget, og utpå kvelden ble det lørdagskos med Løvenes konge (hjertehjerte), Silent hill to (for en møkkafilm), halvsunne burgere, bær, frukt, is og cottage cheese.

I dag tror jeg faktisk vi satte ny pers på å sove utpå, vi var ikke oppe før 10.30! Søndagen har forøvrig gått med på å jobbe med en case som skal være klar til i morgen, og da skal vi ha en praktisk gjennomgang. Skriver mer om det i morgen tenker jeg. Ellers så har jeg omsider fått gjennomført beinøkta mi, som nå har blitt utsatt helt siden tirsdag. Med all treninga på skola har jeg verken funnet tid eller ork til å gjennomføre den før nå. Men godt var det! Disse beina skal jo være i fokus fremover. Etter endt økt og en runde med klesvask ble det sushi til kvelds. Ikke helt galt det heller!


Da skal jeg prøve å forberede meg for morgendagens case, også ønsker jeg alle ei super ny uke!

 • Skrevet: 06.04.2013  //  Kl: 06:19  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 0

Da er det helg! Det har vært ei moro og lærerik uke, men det har vært lange dager og høyt aktivitetsnivå, så da vi var ferdig med dagens skole tror jeg de aller fleste var temmelig klare for helg. Vi startet forøvrig dagen med kroppsvektstrening hvor vi elevene selv var instruktører, og noen timer senere hadde vi del to av TRX-leksjonene. Denne gangen ble det ikke trening med TRX, kun gjennomgang og utprøving av øvelser. Funfun, kommer nok til å gå til innkjøp av en TRX før jeg reiser hjem igjen.Fake a smile!

Etterpå var det hjem en tur for å dusje, før vi tok turen inn til Winter Park village for å spise og gå på kino -Jurassic park i 3D!

Bilgjengen + guttas to kompiser som har vært her på besøk, Thor og Thomas.

 

Nå er jeg meget klar for en treningsfri lørdag med film, (forhåpentligvis) skikkelig massasje og case-arbeid. I morgen skal iallefall ikke vekkerklokka stå på!

God helg!

 • Skrevet: 05.04.2013  //  Kl: 02:50  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 2

For en dag! Den har vært lang og fyllt med mye aktivitet, og ikke minst har den vært veldig lærerik. Vi startet med to timers felles kroppsvektstrening med alle de 60-70 norske AE-studentene i en gymsal på RDV Sportsplex. Der ble vi delt inn i tre grupper, og skulle bruke 20 min hver på tre ulike poster. Post 1 bestod av PT-tau og catslides, Post 2 var høy-intensistetstrening med åtte forskjellige kroppsvektsøvelser, og Post 3 var en liten crossfitrunde. Fikk økt pulsen litt i løpet av den økta der kan man si!

Senere gikk turen til National personal trainer institute hvor vi skulle ha undervisning med våre amerikanske lærere.
Først en time med Luis hvor vi gikk gjennom superset, triset og giant set:


Preservingthesexy.com

 

Deretter fire timer med Chris, hvor vi fortsatte med OPT-modellen (Optimum performance training), som er en måte å periodisere trening på. Det gikk vi gjennom både teoretisk og i praksis:


Chris i egen store person! Nptifitness.com
Synkroniserte trøndere!
Små-sliten gjeng, men med så utrolige forelesere er det så absolutt verdt hvert eneste sekund!

 

I morgentidlig er det påan igjen, men da skal vi selv innta instruksjonsrollen og instruere meddelever i kroppsvektstrening uten utstyr.

 

 • Skrevet: 04.04.2013  //  Kl: 02:30  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 3

Tjollahopp!

I dag har vi vært ute(!) og lekt oss litt i (tilnærma) frisk luft og grønn natur.


Aldri for gammel for lekeparker!

 

På timeplanen i dag stod det nemlig TRX/slynge-trening, så hele klassen var samlet på et sted som heter Matthews park. Der hadde våre lærere, Johnny og Alexander, rigga til med slynger til oss. Etter en gjennomgang skulle vi alle gjennom ei treningsøkt på 12 øvelser i løpet av ca.16 minutter. Jeg har knapt vært borti slyngetrening før, så det var gøy å få prøvd det. Må tydeligvis jobb litt med balansen fant jeg ut!..


Veldig moro å få lære litt alternative treningsmetoder, spesielt noe som er så anvendelig som slynge. Lett å ha med og bruke overalt, og gir veldig mange muligheter for å trene så og si hele kroppen.


Godt med litt utetrening, men det var jaggu godt å få komme hjem til  maten etterpå også! Er veldig klar for den store, gode senga mi nå kjenner jeg.

Har du prøvd TRX-trening?

 • Skrevet: 03.04.2013  //  Kl: 03:54  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 0

Vi var så fornøyde da vi starta dagen med en halvtimes sprinttrening på fredag, så vi bestemte oss for å gjenta spurtleiken i morges før skolestart. Denne gangen ble gutta med også, og vi fikk iallefall en frisk start på dagen! følte vel ikke at innsatsen var fullt så bra som sist,  og det spørs om vi burde vært enda litt flinkere til å varme opp og tøye før vi begynte. Både jeg og Birgit ser ut til å ha pådratt oss en liten strekk på fremsida av låret. Begynner å bli bra synkronisert etter å ha bodd oppå hverandre i seks uker! Hehe..

 

Etter et par timers teori var det over på Bootcamp-oppgaven hvor vi selv skulle være instruktører. Klassen var delt inn i grupper på 5-6 stk per gruppe, og alle skulle ha en egen sekvens som instruktør for resten av gruppa i løpet av de to timene vi hadde til rådighet. Veldig lærerikt og greit å få prøvd, og jeg tror alle som en fikk kjørt seg godt i løpet av økta. Gruppa mi gjorde iallefall en kjempegod jobb, og jeg var gjennomsvett, utslitt og ekkel til de neste timene med undervisning. That's how we roll!

En bra og aktiv dag med andre ord, men jeg gikk på en smell ved å nok en gang ha pakka med for lite mat. Girl needs her food! Men nå skal det bli godt å finne senga og lade batteriene for morgendagen. Da skal vi nemlig i gang med TRX-trening!

 

 • Skrevet: 01.04.2013  //  Kl: 22:52  //  Kategori: Florida 2013  //  Kommentarer: 1

Kort skoledag i dag, men tror du ikke læreren rakk å dra en skikkelig aprilsnarr på hele klassen? Midt i powerpointen på dagens forelesning fikk han nesten lurt oss til å tro at revolusjonerende forskning hadde vist at det ER mulig å punktforbrenne blablabla. Jadda, man kan få folk til å tro både det ene og det andre om man legger det frem på rett måte.. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skammelig nær ved å gå fem på.

Men nok om dagens flause, over til dagens trening! I dag kjørt vi gjennom rygg og skuldre, og vi er stadig flinke til å jobbe med teknikk, både på hverandre og på oss selv. 

Det går rett vei, men jo mer vi lærer jo mer var blir vi også på alle feil -både hos oss selv og dem rundt oss. I dag så vi virkelig tidenes skrekkeksempel på krum rygg, når en mann i godt voksen alder skulle vise bort øvelser til en ung dame. Både strakmark, roing og knebøy i smith ble kjørt med den mest halvmåneforma ryggen jeg har sett på et treningssenter til nå, og hun visste jo ikke bedre og kopierte hans teknikk. Jeg mener på ingen måte å henge ut noen her, men man kan se mye ugunstig teknikk rundt omkring, og jeg kan i grunn bruke meg selv som et eksempel. Jeg har selv gjort skrekkelig mye feil opp gjennom både som nybegynner og frem til nå, og jeg har vært til naprapat for behandling av ryggen på grunn av feilbelastning og tendenser til lower crossed syndrome (forovertilta hoftebein som kommer av en ubalanse mellom hoftebøyerne og hoftestrekkerne). Men det viser bare hvor aktuelt det er med bruk av PT. Om flere hadde benytta seg av det tror jeg mange treningsskader og feilbelastninger kunne vært ungått. Jeg kjenner jeg holder på med riktig studie iallefall! Alt rundt det vi går gjennom og lærer her er så interessant at jeg tror jeg kunne fortsatt å suge til meg informasjon i det uendelige.
  

Utover det har jeg ikke rukket med så voldsomt mye enda i dag. Men jeg har trøkt i meg denne kasserollen til middag:


Følte meg veldig student der jeg satt med gaffelen i kasserollen, men sånn går det alle tre(!) fatene står i oppvaskmaskina som går.

 

Nå skal jeg jobbe meg gjennom et hefte om utholdenhetstrening og gjøre ferdig oppgaven til morgendagens bootcamp-instruktørrolle, før det blir filmkveld her!

 

Flere som har blitt lurt i dag?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits