• Skrevet: 31.05.2012  //  Kl: 19:56  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

Skal si humøret beveger seg mye opp og ned om dagen! I et øyeblikk kan jeg føle meg on top of the world og være Miss Awesome, mens andre ganger føler jeg meg tiltaksløs og nærmest apatisk, og synes ikke det går fremover i det hele tatt. Men det er så rart med det -jeg tenker at jeg er tross alt på diett nå og jeg vet at det vil påvirke humøret og tulle litt med hodet mitt underveis, så det er liksom helt ok. Stortsett sier jeg enten bare "fuck it, jeg klarer meg konge uten!" når cravings og lyst kommer snikende innpå, og når jeg synes formen ser lite lovende ut så gir jeg meg selv bare et lite spark bak og minner meg selv om at ingen er fornøyd døgnet rundt 24/7, med det går da fremover! Jeg kommer i mål, men det har bare gått fire uker enda. Fortsatt nesten 18 uker igjen!

Nå i ettermiddag har jeg vært Miss Awesome. Foretrekker henne!

I morges våknet jeg oppe hjemme hos mamma. Etter et stort glass FRES syklet jeg en liten runde og leverte et par nye jobbsøknader -har ikke gitt opp enda! Etter et digg måltid med reker (♥) fikk jeg mamma til å stusse håret mitt. Jeg kan nok telle på mindre enn én hånd hvor mange ganger jeg har vært hos frisøren, det har alltid vært mamma som har klippet håret til både meg og søstrene mine. -og pappa, til tross for at det er 15 år siden de gikk fra hverandre. Veldig greit! Også er det så godt når man har gjort noe nytt med håret, det kjennes så friskt og godt ut.

Også fikk jeg Treningsfourm i posten i dag!
Der er det flere bilder fra vårens konkurranser, blant annet av AF-prinsessa vår Kristine, og BF-skjønnhetene Kristine og Therese.

Løp og kjøp!


Ettermiddagen tilbragte jeg på gymmen, og det ble ei ganske god økt! Da jeg kom hjem tok jeg nye formbilder. Jeg drar til Kaliber bare annenhver uke, så denne uka tar vi formsjekken over mail. Jeg må innrømme at jeg håper det blir positive tilbakemeldinger, og at jeg dermed får oppkarbing også denne helga. Vært litt mer sult og mye som har fristet den siste uka! Men vi får se, jeg håper målingene viser fremgang i morgentidlig iallefall. Det er tross alt det viktigste!


Miss Awesome signing out!

Dere må forrsten gjerne like facebooksiden min.

 • Skrevet: 30.05.2012  //  Kl: 22:17  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 12

Woopwoop!

Etter min målbevisste, positive og effektive formiddag tok jeg med meg matpakkene mine og treningstøyet og trasket ned til gymmen. Plutselig kom det ei ordentlig regnskur! Da stilte jeg meg under et tre, og der ble jeg stående til det verste ga seg. Følte meg lur der jeg stod og lurte under treet gitt! Det ga seg heldigvis raskt så jeg kom fram til slutt.

Både i går og i dag har øktene vært gode. I det siste har det vært mye blanda -enkelte dager har jeg virkelig følt meg treig og hatt vondt i viljen, mens andre dager er fokus 100% til stede og jeg er supergira. På de siste har jeg hatt helt normalt med energi, vært i godt humør, og bare gjort det jeg skal uten noe mer om og men, også er jeg fornøyd når jeg er ferdig. Helt greit! Men jeg gleder meg helt utrolig til de får ordna ny CD-spiller der oppe. Radio er alt annet enn motiverende, får lyst til å legge meg ned og sove! Ønsker meg ny iPod, jeg. Eller en fancy-telefon. Musikken har så mye å si!


Hello vein! Ser du blodåra på biceps, ser du den?? Den viser seg kun når jeg har pump.

 

Jeg holder fortsatt på med Gunnars to-splitt, og i dag var det bein, rygg og biceps som stod for tur.

 • Beinpress
 • Utspark
 • Knebøy
 • Legcurls
 • Nordic hamstrings -elsker denne! Blir sterkere og sterkere, snart skal jeg klare en uten at hendene rører gulvet!
 • Chins
 • Stangroing
 • Nedtrekk
 • Facepulls
 • Foroverlente sidehev
 • Hammercurls
 • Konsentrasjonscurls
 • Cablecurls

Ser ut som mange øvelser, men det er kun ett arbeidssett per øvelse, så økta blir ikke så forferdelig lang som den ser ut til.

 

Nå sitter jeg hjemme hos mamma. Har spist både middagen og kveldsmaten min, og er mett og fornøyd. Jeg har til og med kost meg litt ekstra med Solo super! (jepp, so much for "kutte ned på kunstig søtning". Men jeg fikk det jo gratis!)

Snille mammaen min ga meg til og med en ordentlig runde med massaje på ryggen. Herreguuud, så godt! Jeg sliter mye med å være stiv og støl i ryggen, i tillegg til at jeg i lang tid har vært plaget med muskelknuter eller noe lignende. Det går ut over treninga, og det er generelt slitsomt å sitte og kjenne på det hele tiden. Tror jeg omsider skal få ut fingeren og ta en tur innom naprapat og få avtalt time i morgen. Det koster vel litt, men når det er snakk om kroppen og helsa så er det en investering som absolutt er verdt det. Særlig nå som treningsnivået er så høyt og kroppen får ekstra høy påkjenning i konkurranseoppkjøringen.

 

Har dere hatt en fin onsdag?
Og er det noen her som har erfaring med behandling hos naprapat?

 • Skrevet: 30.05.2012  //  Kl: 14:41  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 12

De siste kveldene har jeg tatt meg selv i å sitte og kjede meg og føle meg en liten smule ensom, og den type tankegang og "state of mind" synes jeg ikke noe om. Man er sin egen lykkes smed, både livet og hverdagen blir akkurat det du selv gjør det til. Av og til må man bare ta seg sammen og slutte å legge ansvaret på verden, og ta kontroll selv.

Det blir ofte litt slik når jeg har mye fri fra skolen, og det er jo eksamenstid nå. Plutselig får jeg litt for mye tid og blir sittende og kope foran denne skjermen, og da blir jeg lei. Derfor tok jeg en liten peptalk med meg selv i gårkveld. For det første fant jeg ut at av alle disse timene jeg har til rådighet nå på formidagen, så kan jeg iallefall bruke én liten av dem på å ta noen steg nærmere høstens form, altså ta en runde med kardio. Som sagt, så gjort! I dag gikk jeg min 40 minutters runde og rakk akkurat å komme meg inn før regnet bøttet ned. God start på dagen? Check!


Dagens første måltid ble riktignok en stor skuffelse. For første gang sleit jeg med å få det ned, og måtte motivere meg selv for å trykke det i meg. Jeg skal ALDRI krydre maten min med JEGERMIX igjen! (kunne selvfølgelig laget en ny porsjon, men man kaster jo ikke mat!) Og ellers så kan jeg stadfeste at Stabburets makrell er bedre en First price sin. Men jeg har jo fortsatt syv bokser igjen, så jeg rekker vel å bli glad i den før det er tomt. Og steviakaffen min sviktet iallefall ikke!

 

I gårkveld kom jeg også frem til at om jeg føler meg alene her oppi haugen, så får jeg vel se til å komme meg ned til sivilisasjonen hvor det finnes folk jeg bryr meg om da. Så som jeg nevnte i gårsdagens innlegg, har jeg tenkt meg hjem til mamma og lillesøster Monika i ettermiddag.

Derfor har jeg fått brukt formiddagen på å lage mat! Når jeg kommer hjem fra trening og skal lage middag er jeg som regel  sulten og lager middagen så raskt som mulig, så da er det ikke så mye kos og stas over kokkeleringen. Når jeg skal lage matpakker derimot, da kan jeg ta meg god tid og nyte det jeg holder på med, jeg elsker å lage mat! Så med god musikk i bakgrunnen fikk jeg brukt litt tid på koble ut hodet mens jeg gjorde i stand noen matpakker for hjemturen.


Forkledet mitt har elger på! Det var reisegave fra mamma jeg fikk ganske nå nylig. Løves it!


Jeg kunne naturligvis bare tatt med meg råvarer og laget i stand maten der, men nå er jo jeg ganske glad i mine kalde matpakker. Ettersom jeg ikke får spist matpakke på skolen så får jeg benytte anledningen til å gjøre det på besøk, hoho!

 

Men tilbake til poenget. Jeg har nemlig en tendens til å bli lei og oppgitt over mennesker som bare klager og syter over alt som er galt, uten at de innser at det faktisk er opp til dem selv å gjøre noe med det. Man får ikke alt servert på sølvfat her i livet, sånn er bare realiteten! Men jeg har en tendens til å gjøre det selv også, og når jeg etterhvert blir bevisst på det så blir jeg lei og irritert på meg selv også. Get a grip!

Se muligheter, ikke begrensninger. Let etter løsninger, ikke problemer.

 • Skrevet: 29.05.2012  //  Kl: 22:36  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 19

Ja, da har jeg befunnet meg i denne diettbobla i fire uker allerede, og det har gått bra fort. Sett bort fra et par enkelte dager som har vært litt ekstra slitsomme, føler jeg i grunn at det har gått veldig lett og greit. Stortsett er jeg mett og fornøyd og har mye energi både til trening og andre ting.

Ingen six-pack enda nei, hehe! Men en ting som er stas for et miljøskada fitnesshode som meg selv, er at blodårene begynner å bli mer synlige rundt omkring. Legg merke til de som virkelig følte for å stikke seg ut på hånda mi! Både over bryst, skuldre, på magen og ved trusekanten er de blitt mer synlige, særlig når jeg er varm og har trykk i kroppen.

Jeg er riktignok forberedt på at det blir tyngre etterhvert, den første måneden skal være den letteste. Da er man full av energi og motivasjon, klar for å legge inn høygiret og gjøre alt som skal til fra dag én. Etterhvert som fettprosenten kryper nedover og lagrene i kroppen blir gradvis tømt må man kanskje grave litt dypere etter motivasjonen og la driven holde en gående. Jeg skal innrømme at jeg har hatt litt cravings i det siste - ikke nødvendigvis etter is, kaker og boller, men bare mer mat i det hele tatt. Men dette er da ment som en utfordring, er det ikke? Jeg har iallefall ingen planer om legge meg flat. Det går bare én vei nå, og det er i mål!

Kroppslig sett så er det nok øvre del av overkroppen -bryst, skuldre, armer og øvre rygg, som har tydeligst endring hittil. Ikke overaskende, det er typisk for oss jenter at fettet sitter lengst på rumpe, lår, hofter og nedre del av magen.

Men jeg er heldigvis ikke helt alene om dette. For det første har jeg min eminente coach Gunnar, uten han hadde jeg nok aldri turt å satse allerede. Han har vært så positiv, oppmuntrende og hjelpsom fra dag 1 siden jeg tok kontakt med han for ganske nøyaktig et år siden, og bare det å føle at han virkelig har troa er en enorm drivkraft i seg selv. For det andre har jeg jo et stort, flott team i ryggen, Kaliber-jentene kommer til å rocke scenen til høsten! Noen i bodyfitness, noen i athletic fitness, og noen i bikini. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med dem alle sammen! Flere av dem blogger også, så om dere ikke har besøkt bloggende deres enda kan dere jo ta en titt:

Vi er altså ganske mange flere, men ikke alle blogger.

 
 Ironisk nok kjenner jeg sulten begynner å gnage litt i magen nå mens jeg sitter her og skriver. De to eskene med kjeks som står igjen etter at klassen solgte for å samle inn penger til klassekassa tidligere i år hadde vært ganske digg nå! Tror jeg får gi dem videre til mamma, just in case.

Å sprekke er riktignok ikke et alternativ, jeg kan faktisk rett og slett ikke se for meg at jeg skulle kunne finne på å gjøre det (sett bort fra at jeg faktisk har drømt om å spise sandwich-is og knekkebrød, for så å oppdage at jeg ikke hadde spisedag). Men den verste "sprekken" jeg har hatt til nå, er å bli stående med t-skjeia å spise walden farms caramel dip fra glasset, heheh. Vurderer å kutte ut alle slike produkter, føler de gir meg ekstra søtsug i grunn. Te, sukrin og stevia har jeg ingen planer om å gi slipp på, men kunstig søtning skal jeg iallefall kutte ned på, selv om jeg forsåvidt ikke bruker så enormt mye om dagen.

 

Da skal jeg fylle vannflaska på nytt, skru av alle skjermer og lese litt i boka mi før jeg hopper til sengs. Nå har jeg skolefri helt til mandag, så i morgen skal jeg sove så lenge jeg vil før jeg drar stumpen ned på gymmen, og deretter tar turen heimåt ho mor. At familien støtter meg i dette betyr mest av alt.

 • Skrevet: 27.05.2012  //  Kl: 13:13  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 4

Nå har jeg svart på alle kommentarer (tror jeg), beklager at jeg er litt treig!

 

Men ok, nå er det noe merkelig på gang her. I morges/formiddag begynte jeg med å klippe ferdig plena -so far, so good. Dermed satte jeg meg ned for å gjøre ferdig skoleoppgaven som jeg plutselig kom på at skal leveres i morgen. Men så tok jeg naturligvis turen innom facebook før jeg kom så langt, og der ble jeg sittende å bla gjennom motivasjonsbilder. Før jeg visste ordet av det var skoene på, og jeg var på tur over åkeren og opp i skogen igjen. Jeg ble rett og slett nødt til å gjenta gårsdagens lille joggesuksess!

Glad og fornøyd, men også sjokkert over at jeg faktisk liker dette så godt!


Turen er ikke lang, den tar meg vel maks en 20 minutter. Men den er akkurat passe, jeg blir varm, svett og andpusten og får frigjort endorfiner slik at jeg gliser som et fjols i det jeg legger inn siste giret og løper opp trappa og er i mål. Ser ikke bort ifra at dette blir en ny kardiofavoritt fremover! Jeg kjører riktignok ikke mye kardio på dietten enda. Jeg går eller sykler hvorenn jeg skal og får rørt mye på meg sånn, også hender det jeg går runden min på 40min når jeg føler for det. Men disse to små løpeturene jeg har hatt nå i går og i dag føler jeg gir meg så mye mer psykisk -jeg blir så glad! Litt mer spennende enn å bare traske etter veien i 40 minutter, det må jeg si.

 

Også blir jeg nødt til å vise frem oppkarbingens siste høydepunkt i går.


♥ Havregrøt
♥ Seriøst, det er så hinsides digg! Varm, fyldig sjokoladegrøt med iskald skummamelk til. Heaven!

Grøten lagde jeg med ca.50g havregryn, 50/50 vann og melk, 1/2 boks mager cc, 1ss kakaopulver, 20g sjokoladeprotein, sukrinmelis, stevia english toffee og chocolate, litt salt, kardemomme, kanel og walden farms caramel dip. Great success! Også swebar lakris til dessert.
Nå skal jeg prøve å omstille meg og få jobba med skoleoppgaven, det er featuren jeg nevnte tidligere. Deretter skal jeg ned på gymmen og se om det er litt mer futt i kroppen etter påfyllet!

Advarsel til sultne dietthoder: innlegget inneholder en god mengde mat. Ya be warned.

Jeg hadde det veldig koselig med klassen i går -det er virkelig fullt mulig å være sosial og more seg selv om man ikke shotter vodka fra flaska og spiser av pizzaen som blir servert. Men helt det samme blir det ikke når man ikke kan være 100% med på alt, så jeg kom meg hjem i rett tid i går som antatt. Jeg var faktisk så kald etter sykkelturen hjem at jeg ble sittende inntulla i et pledd med levende lys og en varm kopp te og lese i Iskaldt bedrag (roman jeg fikk av Monika til bursdagen min, av en av mine klare favorittforfattere Dan Brown), før jeg kom meg i seng i halv 1-tida.

Jeg våknet opp til lørdag med fri og oppkarbing, og det er jo ikke akkurat et galt utganspunkt. Etterhvert tittet sola frem, og jeg satte meg ute og koste meg med dagens første måltid. Deretter dro jeg opp armene og tok litt ansvar -jeg har jo tross alt en stor eiendom å ta meg av! Så da fikk jeg klippet plena, og den er ikke direkte liten. Satser på at farmor som bor i sokkelleiligheten ble glad da hun kom hjem og så det -jeg hadde jo til og med satt en liten vase med hvitveis i på utebordet hennes, hihi.

Frokost ute i sola! Vanvittig saftige og gode jordbær med mager cc og sukrin + en proteinkaffe -med melk!


Det ble en rimlig mager frokost, jeg starter nemlig ikke carb-loadinga før etter jeg har trent. Det var meningen jeg skulle ha en ordentlig tømmeøkt i dag som sist, men helt ærlig så var jeg temmelig tømt allerede før jeg kom i gang. Ble stående og stirre på vektstanga i lang tid før jeg fattet mot til å løfte på den, og at CD-spilleren har tatt kvelden i likhet med øretelefonene mine, mao ingen musikk, hjalp ikke akkurat på. Hadde det ikke vært for at jeg visste at det var en oppkarbing som ventet på meg på andre siden av økta hadde jeg nok bare hørt på kroppen og kastet inn håndkledet, men jeg kan være ganske sta når jeg bare vil, så det ble til at jeg seigpinte meg gjennom ei økt. Fikk tatt pull-ups, strakmark, beinpress, nordic hamstrings, gående utfall og facepulls, men det meste var rimelig halvhjerta og det ble nok helt ærlig mer prat enn trening. Men bedre enn ingenting var det iallefall! Og så koste jeg meg stort med dagens etter-treningsmåltid ute i sola etterpå.Etter en rask dusj satte jeg i gang med dagens midadg. Jeg lærte nemlig sist at å karbe på bare mat som smaker søtt faktisk kan bli for mye av det gode -tro det eller ei, så denne gangen hadde jeg bestemt meg for å ha litt mer salt og ordentlig middagsmat med i planene.


Ris og kylling, sjampinjong og løk i curry-saus med glutenfri baguette og sitronvann med isbiter til. Baguetten delte jeg opp i skiver, smurte med walden farms miracle mayo og krydret med cheddar popcornkrydder, oregano og litt salt før jeg stekte det i fem min i ovnen. Jeg har ingen allergier eller intoleranser, men når magen er vant med å få ren og enkel mat i moderate mengder blir den litt ekstra var og ømfintlig, så jeg prøver å være forsiktig. Jeg blir lett og oppblåst, og det er jeg rett og slett ikke så keen på, derfor ble det allergivennlig brød.

Når jeg skal ha slike "spisedager" synes jeg det er greit å fordele maten i et slags måltidsmønster, altså ta en pause mellom slagene og ikke trykke innpå fra start til slutt. Det er godt å gi magen litt tid til å bearbeide den maten den alt har fått før jeg hiver innpå mer. Derfor tok jeg meg en liten pause etter middagen og lot maten synke ned litt, før jeg la ut på tur over åkeren og opp gjennom skogen for å røre litt på kroppen og lufte hodet.  Og da så jeg et rådyr! Det er en del av dem oppi her, men jeg er for dårlig til å tilbringe tid ute om dagen, så jeg får ikke øye på dem så ofte. 

Men plutselig der opp i skogen hendte det noe høyst merkverdig -jeg begynte å løpe! Det var overhodet ikke planlagt, beina begynte rett og slett bare å gå av seg selv. Og så deilig det var! Det høres vel helt klisjé ut, men mens jeg navigerte meg frem mellom greiner og røtter i det ulente terrenget følte jeg meg virkelig lykkelig og fri. Hvem skulle tro at jeg noen gang ville føle sånn glede over å løpe? Jeg som i utgangspunktet nærmest hater det? Så da ble det en endorfinrus på meg i dag allikevel, selv om det ikke var vektene som fremkalte det som normalt. Jeg skal iallefall bli flinkere til å benytte meg av naturen rundt her nå som været er så fint, jeg tror både beina og hodet mitt setter pris på å bevege seg i annet terreng og andre omgivelser enn etter de endeløse veiene.

 På den herlige runden min fikk jeg også innviet min nye sports-bh fra MXDC. Det var en forsinket bursdagsgave jeg fikk av Mona i dag. Hun er nok den i Levanger som har hjulpet meg, lært meg, og motivert meg mest når det kommer til treninga og konkurranse, så det var utrolig hyggelig! Hun er den tøffeste og råeste dama jeg kjenner, helt klart. (håper du leser dette, Mona! Levanger hadde ikke vært det samme uten deg.)

 

Etter min gledesfylte lille tur stelte jeg i stand dagens sommerfriske dessert som jeg koste meg med ute på plassen min på verandaen.


Legg merke til de søte blomstene på bordet! De vokser på plena, så jeg fant ut at jeg måtte plukke dem med meg inn istedet for å maltraktere dem med gressklipperen.Mango, resten av jordbærkørga og Eldorados vaniljesauskrem uten tilsatt sukker. Det ble denne skåla x 5, så vanvittig godt! Og mettende.


Bortsett fra at treningsøkta ikke ble helt tipptopp har ikke denne dagen vært langt fra perfekt. Bare digg! Og nå blir det ganske snart et gjensyn med min kjære sjokohavregrøt og en swebar før jeg sier meg fornøyd.


Og den som gadd å lese alt skal få en vannemelon i posten -det hadde nemlig ikke jeg orka!

 • Skrevet: 25.05.2012  //  Kl: 18:46  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6

Det begynner vel å være på tide med noen ordentlige formbilder igjen. Skribenten fra fitnessbloggen var ikke til stede på formsjekken i går, så det ble ikke tatt noen nye bilder da. Tenkte derfor at det kunne være lurt å prøve å ta noen skikkelige formbilder selv, slik at jeg kan følge med utviklingen. Lyset ute var fint til sånt nå i dag -lyst, men overskyet.

 

Det ble rett ut av dusjen med håndkle på hodet, haters gonna hate!

Jeg må innrømme at jeg fortsatt synes det er litt ubehagelig å poste slike formbilder her, det er liksom så åpent for alle og enhver. Men jeg antar at det er litt tamt å følge med på en blogg som omhandler diett og bodyfitness, om man ikke får et innblikk i hva som faktisk skjer -BF handler jo tross alt om kropp og form. So here we go!


Sliter litt med å flekse ryggen ordentlig om dagen. Er så stiv og støl og full av knuter, at jeg satt og ævva meg gjennom hele togturen i går og eksamen i dag. Må få fingeren ut av øret og få gjort noe med det litt kvikt. Også trengs det naturligvis en god dose poseringstrening etterhvert, men det blir.

Ellers så er det et ganske stort skille mellom overkropp og underkropp. Overkroppen ligger ganske godt i rute -får mye skryt av coachen for det, og synes også selv at det går fort fremover der. Beina derimot, det er en annen historie. Men jeg har trua på at det går fremover der også -sakte, men sikkert. Jeg har iallefall klart å bygge på meg en god del siden i fjor, selv om de fortsatt er ganske små.

 

Eksamen gikk forresten rævva, men jeg drukna mine sorger med ei smertefri økt på gymmen etterpå -på skuldre, bryst og triceps! Tok det veldig forsiktig, men er lykkelig over at skuldra ikke krangla. Den kjentes grei ut både i går og i dag, så jeg satser på at det bare var en liten advarsel fra kroppen sin side om at jeg bør bli flinkere til å varme opp og ikke bli overivrig. Nå skal jeg snart av gårde på 90 talls-party med klassen. Blir nok ingen senkveld på meg kjenner jeg, men tar med pepsi max og sukkerfri redbull, så har jeg iallefall tenkt å kose meg!

 

 • Skrevet: 25.05.2012  //  Kl: 07:18  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 8

Eksamensforberedelse i slikt herlig vær er digg, men ikke særlig effektivt. I går var jeg igjen oppe i rett tid, men det var ikke akkurat mattebøkene jeg heiv meg over. Jeg startet dagen med veiing og måling, og en liten nedgang var det denne gang også. Deretter satte jeg i gang med litt matpakkelaging -forbereding og planlegging må til når man er på diett og dagene ikke går helt som vanlig. Deretter la jeg ut på min runde for litt morgenkardio og solbading (herrrrlig!), før jeg kom inn til en deilig rød tallerken.

På styrkefri dager har jeg laks på menyen, og når det er så steikende varmt som nå synes jeg røkelaks gjør seg best. Krever heller ingen tilberedning, alt jeg gjorde var å kutte opp!


I går var det også tid for formsjekk på oss Kaliber-jentene igjen. Ble torsdag denne gang ettersom Gunnar er bortreist i helga, så da tok jeg med meg mattebøkene mine og hoppet på toget. Gunnar var ganske enkelt veldig fornøyd, og da kan jeg jo ikke annet enn å si meg fornøyd jeg også. Målingene går fortsatt nedover, men har heldigvis et litt mer fornuftig tempo nå enn første uka. Vi la inn en oppkarbing igjen i helga slik som forrige gang, så på lørdag blir det nok et hyggelig gjensyn med sjokohavregrøten min.

Etter positive tilbakemeldinger følte jeg det var på sin plass med en liten belønning (hadde jeg fått dårlige tilbakemeldinger ville det naturligvis blitt trøst istedet), så da smatt jeg innom Deli de luca på vei til togstasjonen, og plukket med meg den iskalde herligheten:


Den kostet meg hele 35,-, men den er så hinsides god at det nesten er verdt det. Særlig når man kan nyte den iskalde boksen i solveggen utenfor togstasjonen mens man venter.

 

Men i går kjente jeg faktisk på sult! Jeg har ikke hatt noe særlig til problemer med det så langt på dietten, bank i bordet, men jeg trodde jeg var i ferd med å sulte ihjel da jeg satte meg på bussen fra Kaliber ned til sentrum etter formsjekken. Derfor har middagen aldri smakt så godt som den gjorde da jeg kunne dra den frem og gomle den i meg sammen min Cherry coke.


En vellykkt dag med andre ord!


Jeg bladde så vidt litt i matteboka på veien hjem, men jeg skal innrømme at jeg ikke føler meg helt beredt for dagens eksamen. Men nå skal jeg pakke sammen og trille nedover, og iallefall gjøre mitt beste. Ståkarakter skal jeg i det minste klare, om ikke annet.

 • Skrevet: 23.05.2012  //  Kl: 13:35  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 11

Ok, først og fremst folkens; -jeg har fått meg ny favorittlåt om dagen!


Ser ut til at jeg har en ting for ekteparet Bailey.

 

Eksamensforberedelse er ikke så galt, særlig ikke når det ser ut til at sommeren har meldt sin ankomst! Jeg har faktisk vært litt effetkiv i dag. Innen klokka slo halv 9 i morges hadde jeg kommet meg ut av senga og inn på badet, og deretter bar det nedover til sentrum i knelang tights (!) på sykkel. Det var kjempedeilig å sykle langs elvesiten, som da er en sti som går langs Levangerelva -tro det eller ei, mens sola skein og fuglene kvitret. Mitt lille ærend på byen var, lite overaskende, jobbleting. Jeg fikk avkreftet et par alternativer, men én søknad fikk jeg iallefall levert før jeg syklet hjem igjen. Dermed var dagens jobbjakt og morgenkardio utført i samme slengen!

Hjemme var jeg faktisk flink og jobbet konsentrert med matmatikken ute på platten i et par timer. Det er i grunn litt moro når jeg får det til og bare kan regne meg gjennom oppgavene, men når jeg blir stående fast på oppgver jeg vet at i utgangspunktet skal være ganske enkle, da blir jeg frustrert og føler at jeg burde hatt noe eksamenskos. Angrer bittert på at jeg ikke kjøpte med meg litt pepsi max hjem! (selv om jeg aller helst skulle hatt vafler, eller kanskje melon.. -eller begge deler.)


Men litt kos har jeg da klart å trylle frem. Varm drikke frister lite i dag, så jeg gjorde et forsøk på å lage iskaffe. Ble ikke helt det samme når jeg ikke kan bruke proteinpulver i, men med litt sukrinmelis, steviadråper og isbiter ble det ikke så verst allikevel.

 

Og mat må man jo ha.


Ellers har jeg plutselig fått litt vondt i venstre skulder. Det kjennes ut som om det er muskel som enten har blitt overbelasta, eller en nerve som er i klem eller noe. Jeg kjenner det mens jeg sitter i ro, og resten av arma kjennes nesten litt smånummen ut. Satt og lurte på om jeg holdt på å få hjerteinfarkt da jeg kjente det i gårkveld. Har tatt på meg ekstravakt på gymmen i dag, og det er egentlig blant annet bryst, skuldre og triceps som står for tur på treningsplanen, men det spørs om jeg får utsette det og heller finne på noe alternativt i dag. Bare dumskap å utfordre skjebnen, jeg har ikke tid til å påføre meg selv unødvendige skader nå! Har prøvd å massere på litt ibux gel et par ganger i tilfelle det skulle være noe betennelseslignende på gang, men det ser ikke ut til at det har hjulpet noe enda iallefall.

Menmen, jeg får la skuldra hvile og gi kroppen en sjanse til å ordne opp selv.
På tide å lage en ny servering med iskaffe nå!

 

Hva bruker dere disse herlige finværsdagene på?

 • Skrevet: 21.05.2012  //  Kl: 19:37  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

Tusen takk for tilbakemeldingene og tipsene jeg har fått på innlegget tidligere i dag, det setter jeg pris på! Har notert det bak øret, og skal sjekke ut forslagene deres. Alt er bedre enn ingenting, og det var mange gode tips jeg aldri hadde tenkt på selv. Så takk igjen, dere får meg til å smile!

Blåmandagen har egentlig ikke vært så blå, etter en kort og grei skoledag bar det på trening sammen med Monika.  I dag var det litt mer futt i denne kroppen igjen også! Ingen overdådige prestasjoner, men det ble noen småperser her og der, og jeg var iallefall litt mer effektiv enn i går -da hadde jeg tidenes seig- og treigøkt. Latteren sitter forøvrig ganske løst om dagen også, så jeg ler rett og slett mye. Og dét er en god følelse det! Ekstra moro blir det når en av karene faktisk spjærer buksa mens han kjører knebøy -slikt skjer jo ikke på ordentlig! Men han skal ha cred for at han trente videre og fullførte økta med godt humør, sånn det skal være! No excuses.

 

Vel hjemme var det tid for middag, og det ble heller ingen skuffelse!

Diettfavoritt nr.1 + diettfavoritt nr.2 = great success!


Ovnsbakt kyllingfilet og løk med potet- og brokkolistappe! Nomnomnom


Og den ble nytt ute i frisk luft og solskinn:


Haha, sist jeg tok bilde ute i sola uten solbriller gikk det ikke så bra, så denne gangen tenkte jeg det var bedre å lukke øyene. Jeg tok visst feil.


Med en påfølgende middagshvil:

Og før jeg visste ordet av det hadde jeg ligget der ute i en og en halv time.. Hverdagsluksus!


Ellers så prøver jeg å ta litt vare på huden min nå som sola er å se litt oftere. Har derfor tenkt å gå til innkjøp av en dagkrem med solfaktor.
Har dere noen gode favoritter å anbefale?


 • Skrevet: 21.05.2012  //  Kl: 11:00  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 13

Advarsel: innlegget inneholder stortsett tankeutblåsing!


Morgenfuglen har visst fløyet! Tidligere har jeg ofte hatt lett for å komme meg opp tidlig om morgenen, og satt pris på morgentimene. Det har imidlertid snudd litt om den siste tida. Om jeg har skole kommer jeg meg tidlig i seng for å få nok timer på øyet, men da har jeg rett og slett ikke sjans til å få sove. Hele natta føles som en lang slumring med dårlig søvn, og når vekkerklokka ringer kl.06 om morgenen er jeg så trøtt at jeg knapt vet opp og ned på meg selv. Men når jeg har fri derimot, da legger jeg meg senere og sover som en stein fra hodet treffer puta og til jeg våkner igjen drøye 9 timer senere. Tror det er "sovepresset" fra vekkeklokka som stresser meg i hverdagene. I dag var jeg iallefall helt zombie fra jeg stod opp og til de to første timene med matte var over.


I dag har jeg hatt min første erfaring med NAV, og helt ærlig var jeg nesten litt på gråten.
For all del, de var veldig hyggelige og tok seg tid til å prate med meg, men i bunn og grunn så var det "du må nok klare deg selv" jeg fikk høre. Etter å ha levert jobbasøknader rundt over hele Levanger og i tillegg en del i Trondheim uten noen form for respons, begynner jeg å bli opprådd, stressa og bekymra. Jeg er helt nødt til å finne meg noe å gjøre, og ikke minst en inntektskilde, fra Vgs er over og til jeg skal til Florida i februar.

Men det er greit det, jeg skal søren meg klare meg på egen hånd! Nå sitter jeg og trøstedrikker pepsi max og blar gjennom ledige stillingsannonser for hundreogørtende gang. Jeg kan ikke tro at det skal være så vanvittig vanskelig for en frisk, arbeidsvillig ungdom med masse tid å få seg noe å gjøre. Om noen har et tips til arbeid i Levanger, Trondheim og omegn, så setter jeg veldig pris på det.

 

Fremstår vel som Frøken Furt her i dag, men sånn egentlig så er jeg i godt humør altså -sola skinner tross alt, og det er meldt finvær hele uka! Jeg har bare i dag og i morgen igjen med undervisning også, og så blir det eksamensforberedelse onsdag og torsdag, før jeg har matteeksamen på fredag. *grøss*. Men da kan jeg iallefall jobbe hjemme og kose meg litt ute! Denne uken er det tid for formsjekk også, og jeg gleder meg til å ta turen oppom Kaliber igjen. Det er med andre ord litt stress med eksamenstid og jobbleting, men jeg velger å prøve å ha en nøytral holdning til akkurat det, og heller la alt det positive påvirke humøret mitt. Da blir tilværelsen så mye hyggeligere!

 

Kommer sterkere tilbake med noe litt mer relevant senere, enn så lenge ønsker jeg alle en fin mandag!

 • Skrevet: 19.05.2012  //  Kl: 21:03  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 18

Husmoremnet har vist seg igjen! i dag har jeg luftet og skiftet på sengetøyet, og jeg gleder meg til å krype til sengs i nytt sengetøy! Fikk et kjempepent, hvitt sengesett til bursdagen, og nå ser det plutselig noen hakk hyggeligere ut på soverommet. Det kan riktignok ha noe å gjøre med at jeg omsider har prioritert og rydde og gjøre det litt triveligere dere inne også, men. Har egentlig bare tatt det rolig og puslet hjemme i huset hele formiddagen, frem til jeg til slutt heiv i meg eplet mitt og suste ned til gymmen.

Bryst, skuldre, triceps, legger og mage sto på planen i dag, og jeg koste meg i dag! Styrken har vært litt både og de siste dagene, men jeg perser fortsatt litt rundt omkring, så da er jeg vel fornøyd. Dessuten synes jeg det er superhyggelig å tilbringe lørdags ettermiddag der nede, det er ordentlig lørdagskos det!

 

Dagens øvelser:

 • Benkpress
 • Skrå hantelpress
 • Dips (Kv + 7,5kg x 12 -pers!)
 • Hantelpress
 • Sidehev
 • Enarms triceps pushdown
 • Overhead extensions med tau
 • Dips mellom benker
 • Tåhev
 • Dødelig mageregle!

 

Formen går det iallefall fremover med! Vekta og centimeterne kryper stadig nedover, og kroppen kjennes jevnt over strammere ut. Hadde ikke trodd jeg skulle komme til å trives så godt med diett, men faktisk så er det fint lite jeg savner! Det har egentlig vært godt å bare følge planen uten å planlegge eller tenke selv. Energien er jevnere, magen og kroppen føles mye mer stabil, og humøret er utrolig godt. Jeg koser meg med den maten jeg spiser, men mellom måltidene er det ikke noe fokus på mat, og det er befriende. Jeg føler det blir mer hjernekapasitet til å fokusere på andre ting.

 

Så lenge jeg gjør det jeg vet jeg skal gjøre, så ser jeg jo tydelig at resultatene kommer. Jeg har holdt på i to og en halv uke nå, og ting begynner å gå av seg selv, jeg vet hva jeg skal gjøre og spise og begynner å føle meg rutinert på den biten.

 


Magen blir sakte, men sikkert mer markert.

 

Det er nå forresten bestemt at Norway Open blir i Olavhallen i Trondheim sentrum den 29.september. Billetter blir lagt ut for salg på billettservice etterhvert, så da håper jeg jeg ser mange av dere der! Det er også bestemt at det blir både bodyfitness og bikini fitness, og i tillegg en egen debutantklasse i BF om det blir mange nok debutanter (og det ser absolutt slik ut), så det blir nok mange flotte jenter å se på scenen til høsten!

 • Skrevet: 18.05.2012  //  Kl: 11:43  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 6

Og regnet bare fortsetter.. Men nå har jeg jo skrevet usaklig mye om været i det siste, så jeg skal spare dere for det. Jeg blir bare utrolig grinete og klagede når jeg må gå/sykle i dette været og kommer klissvåt frem til hvorenn jeg skal, men det hjelper ikke det grann å sutre så jeg skal ta meg sammen! Smiiiiil!
Og bildet er ikke tatt i dag, så ikke la dere lure av solskinnet!

Jeg fikk forresten nettopp besøk av Jehovas vitne på døra her mens jeg satt og skrev. Hvordan i alle dager klarer de å forville seg helt her ute på landet?


Det har blitt ganske mange "dette har jeg gjort i dag"-innlegg i det siste, og egentlig synes jeg det er helt greit selv. Jeg skriver først og fremst denne bloggen for meg selv, rett og slett fordi det er greit å få tanker og inntrykk ned svart på hvitt. I tillegg liker jeg å ha noe og se tilbake på ettersom tiden går, også er det moro å ha en arena hvor jeg får dele min interesse og lidenskap med andre som også er interessert i det samme. Men selvfølgelig synes jeg også det er veldig, veldig stas å få tilbakemeldinger fra dere som leser og følger med, det setter jeg utrolig stor pris på! Derfor tenkte jeg å høre om det er interesse for ønske-innlegg. Jeg har allerede fått en forespørsel om å skrive litt om de ulike ingrediensene jeg bruker til bakst, og jeg har så smått begynt å jobbe innlegg med øvelsesguide for mine favorittøvelser for de ulike muskelgruppene. Om noen har andre forslag til spesielle tema e.l så er jeg åpen for innspill!

 

Ellers minner jeg om facebooksiden min. Det dukker nok opp litt flere bilde-oppdateringer av formen o.l der inne, så dere må gjerne like den om dere vil følge med.

Men over til det jeg egentlig tenkte å fortelle!

I dag har Gunnar en spørsmålsrunde på Kalibers hjemmeside hvor dere kan stille han spørsmål om hva enn dere måtte lure på angående trening og kost! Gunnar vet hva han snakker om, det kan jeg selv skrive under på, så dette er en fin mulighet til å få godt begrunnede svar. Om du har noe du ønsker å spørre om, eller vil lese de spørsmålene som allerede er besvart finner du runden her.

 

God helg!

 • Skrevet: 17.05.2012  //  Kl: 21:38  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 1

Gratulerer med dagen da, alle sammen!

Jeg for min del brukte de første 12 timene av nasjonaldagen på å sove som et barn. Var trøtt og sliten da jeg la meg i går, og det var deilig å få sove ut. Ble litt lite og dårlig søvn natta før, så kroppen syntes nok av at det var godt å få sove uten tidspress fra vekkerklokka.

Jeg hadde egentlig tenkt å få med meg borgertoget, men med alt regnet som flommet ned fristet det ikke særlig å stå ute og fryse. Dermed dro jeg heller rett hjem til mamma for å spise middag med henne, Monika og kjæresten hennes. Det ble riktignok verken sodd eller is på meg i år, men jeg storkoste meg med min egen medbragte mat! Man trenger tross alt ikke å sitte med kald mat rett fra boksen. Jeg hadde gjort ferdig en potet- og gulrotstappe før jeg dro som jeg enkelt og greit varmet opp i mikroen. Grønnsaker hadde jeg kuttet opp, og så var det bare å steke karbonadedeigen med grønnsakene og servere det hele i samme type skål som resten rundt bordet spiste fra.Men 17.mai krever nesten litt ekstra finstas, så jeg fant frem en kjole i skapet. Jeg har i grunn ei lita jåle boende i meg og synes det er litt stas å pynte seg i blant, men kjoler har ikke akkurat vært prioritert det siste året. Dermed endte jeg opp med samme kjole i år som i fjor.

 

Jeg gjorde et lite forsøk på å ta et pent kjolebildeMen så plutselig bareDet har altså vært en ganske lite produktiv, men dog trivelig 17.mai.

 

Håper alle har nytt dagen og kost seg, til tross for unødvendig mye vann!

 • Skrevet: 16.05.2012  //  Kl: 21:58  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Jommen var det ikke helg alt! Helt greit det, jeg klager ikke.

I løpet av skoledagen i dag fikk jeg gjort noe litt utenom det vanlige, vi holder nemlig på med en litt moro oppgave i hat-faget mitt KK. Jeg får intervjue en hvilken som helst ungdom om hva jeg vil, og da blir det plutselig litt fart på meg også. Så i dag intervjuet jeg Tonje som også skal stille for Kaliber til høsten! Kjempehyggelig jente, jeg må si det var moro å snakke med noen som er i gang med samme galskapen som meg selv. De her hjemme er støttende og prøver å være forståelsesfulle, men jeg har også full forståelse for at de ikke helt klarer å sette seg inn i små detaljer og slikt på dietten. Det ble en veldig hyggelig prat med andre ord, og jeg fikk mange gode og utfyllende svar. Moro å høre noen andres tanker om diett og konkurranse også. Vi får se om jeg poster featuren her når den er ferdigskrevet. Jeg har allerede overskrevet ordgrensa og er enda langt ifra ferdig, så det blir interessant å se hvordan dette skal gå. Når jeg får skrive om noe som omhandler nettopp det som opptar hele hverdagen min så går fingrene litt av seg selv over tastaturet!


Rosene jeg fikk av mamsen har fått plass i et Norgesglass på stuebordet. Jeg har visst en mangel på vaser, men rosene er så vakre at det ikke gjør noe.


Velvel, det var altså så skoleflink jeg klarte å være i løpet av en dag. Jeg tok meg fri litt tidligere enn jeg egentlig skulle, og dro heller på trening i siste time. Fokus og energi var til stede, men styrken var noe fraværende i dag. Men det får vel være greit, jeg har tross alt vært heldig og hatt veldig mange gode økter de siste ukene. Dessuten fikk jeg testet ut  min egen bursdagsgave til meg selv, nemlig denne tightsen fra Dcore! Den hadde kjempemykt og elastisk stoff, satt kjempefint, gled i verken opp eller ned, og var generelt veldig god å trene i. Jeg bestilte den i str.S, men om jeg hadde hatt mulighet til å prøve før jeg bestilte ville jeg nok gått fo XS. Den sitter fint, men ikke stramt nå, men jeg tror nok den kan bli litt for løs etterhvert som jeg krymper.


Ny favoritt i treningsskuffen!


Ellers så vokser beina sakte, men sikkert. Begynner å bli litt mer svai på utsiden av låra.

Jeg hadde store planer om å ryddesjau her i ettermiddag, men jeg gjorde den store tabben med å sette meg i godstolen foran TVen da jeg spiste middag, og plutselig virket det uhyre anstrengende å skulle reise seg igjen. Jeg kom meg allikevel til slutt opp på beina, og har fått rydda litt i ei svær bokhylle iallefall. Jeg bor jo i huset til faren min, men det gjør ikke han. Jeg hadde egentlig tenkt å flytte herfra nå som vgs snart er over, men det ser ut til at jeg blir boende. Med andre ord har jeg funnet ut at jeg vil gjøre huset litt mer "meg", og skape et ordentlig hjem jeg virkelig kan trives i så lenge jeg bor her.

Kveldsmat!

Jeg bestemte meg for at det kanskje var på tide å legge inn litt kardiotrening igjen også, og begynte med å motivere meg selv for en liten tur. Da jeg omsider fikk på meg skoene, kom meg ut døra og oppdaga at det faktisk var veldig varmt og fint ute langs veiene i sola, ble det til slutt til at jeg gikk hele min vanlige runde på 40 min. Dørstokkmila er alltid den lengste biten!

 

Har du hatt en fin dag?

 • Skrevet: 15.05.2012  //  Kl: 21:27  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 12

Japp, i dag er jeg to uker inn i dietten, og jammen fyller jeg ikke år også. En stor dag for lille meg med andre ord, så da blir det mye kos på alle mulige måter! Vel, nesten iallefall. Jeg klarte nemlig å starte dagen med å forsove meg, og da jeg kom meg på skolen var jeg så heldig å bli trukket opp i matte.. "Wuhu!" Men henger ikke med hodet av den grunn -sola har smilt hele dagen og det har også jeg. Dagens første måltid fikk jeg spist ute i solveggen sammen med Monika, og det var så varmt og deilig at vi trodde vi skulle steike ihjel. Også spanderte jeg på meg selv en bursdagsredbull og greier.
Etter skoletid hadde jeg den beste treningsøkta jeg kan huske på evigheter! Ettersom det var tid for oppkarbing i dag skulle jeg kjøre gjennom ei ordentlig tømmeøkt slik at musklene ble ekstra mottagelige for alle godsakene jeg tenkte å kose meg med. Jeg gikk da bort fra mitt vanlige treningsprogram i dag og tok ei unik bursdagsøkt etter egne ønsker! Og når jeg får gjøre som jeg vil står naturligvis markløft høyt opp på lista, haha.. Min store kjærlighet ♥ Det ble riktgnok ingen tunge løft da, ettersom det skulle tømmes. Derfor ble det ei superintensiv høyrepsøkt med både partials og dropsett, og jeg hadde seriøste problemer med å stå oppreist etterhvert. Jeg er jo vant med lavt volum med det programmet jeg kjører nå for tida, så jeg tror musklene fikk seg litt av et sjokk! Kjente jeg var støl allerede da jeg kom hjem, så jeg er stygt redd jeg ikke vil kunne gå som folk de neste dagene, haha.


Meget fornøyd etter trening! Perset blant annet med 9 pull-ups.


I ettermiddag ble jeg hentet av min kjære mor som sto med roser på døra til meg! De var nydelige! Deretter dro vi hjem hvor det ble oppkarbing og kos hjemme hos mamsen sammen med henne og Monika.
I tillegg til det jeg selv hadde ordnet, måtte jeg smake på bløtkaka mamma hadde laget. Hun hadde jo til og med bakt med sukrin i stedet for sukker! Søte mammaen min.
♥ Noen ble iallefall mett! Men for en gangs skyld klarte jeg fatkisk å stoppe da jeg kjente at det begynte å bli nok, selv om jeg ikke hadde spist "alt jeg hadde tenkt", og det føles veldig bra. Hodet slapper litt av, og jeg har ikke den der "nå må du spise mens du kan, i morgen er det tilbake til diett""-tankegangen. Kanskje fordi jeg trives med dietten og spiser meg mett og har mye energi hver dag? Bra føles det iallefall. Men er det én ting jeg vil endre på til neste gang, så blir det litt mindre søtt og litt mer "middagsmat". Søtmomsen ble faktisk litt metta på søtt etterhvert. ;P


Jeg har med andre ord hatt en kjempeflott dag, kost meg i finværet, "kost" meg på trening, og hatt en kjempehyggelig kveld med kvinnene i mitt liv.

 

I dag har jeg hatt én time på skolen, og den gikk med på foredrag av redaktøren i lokalavisa. Huff, så tøft jeg har det! ;)

I tillegg har jeg rukket med å få levert ut et par jobbsøknader til, men det er neimen ikke lett å få noe. Men jeg har ikke gitt opp enda, det blir! Etter den lange og meget slitsomme skoledagen syklet jeg hjem igjen, og begynte med mitt første bakeprosjekt siden diettstart. I morgen blir det oppkarbing på denne frøkna, og den anledning tryllet jeg frem en søtpotetkake! Den er sukkerfri, men allikevel rik på karbohydrater -noe som da gjør at den egner seg perfekt på oppkarbing. Jeg tok utganspunkt i Børges oppskrift, men gjorde noen endringer.

 Hihi, jordskjelvkake!

Du trenger:

 • 200g søtpotet
 • 100g havremel
 • 30g sjokoladeprotein
 • 1 egg
 • 2 eggehviter
 • 1ts bakepulver
 • 1ss kanel
 • 1 liten ts kakaopulver
 • 1-2ts kardemomme
 • 1/3ts nellik
 • søting etter ønske
 • en liten klype salt

Og her mangler bare kakaopulveret og hovedingrediensen, nemlig søtpoteten.

Men den kommer her!

Søtpoteten kokes i ca.20 min, og moses deretter til en jevn masse. Jeg brukte stavmikser, men har du ikke det kan du fint trykke den ut med en gaffel eller en potetstapper.


Bland det tørre i en bolle.


Klekk egget og en av eggehvitene og rør sammen med søtpoteten (spar den andre eggehviten, den skal stivpiskes og vendes inn til slutt).


Rør alt godt sammen, vend inn den stivpiskede eggehviten, og hell røra over i en form -helst med bakepapir.

Jeg stekte kaka på 180 grader i ca.25 minutter.

 

 

Den lukter iallefall helt nydelig, håper den smaker like godt!
-men det er jeg i grunn ganske sikker på. Jeg syndet såpass at jeg smakte litt på røra! "det skulle jo vært i kaka, så da hadde jeg jo spist det uansett"-unnskyldningen er fin.

 • Skrevet: 13.05.2012  //  Kl: 20:33  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 6


Kom tilfeldigvis over en gammel godsang i dag. Iiih, så digg den er!

 

Diettkos.

I dag har vært en av de herlige dagene hvor ting bare kjennes bra ut. Ingen spesiell årsak, bevisst iallefall, jeg bare smiler og har det fint. Det er riktignok også en dag som jeg burde brukt på å forberede en historiefremføring som er avgjørende for standpunktkarakteren min, og det har som alltid resultert i at jeg har fått gjort veldig mye annet enn akkurat det. Når det er noe slikt som må gjøres, så kommer jeg plutselig på veldig mye annet jeg "må" gjøre rundt om i huset, så i dag har jeg iallefall fått vasket klær, satt ut av og inn i oppvaskmaskina, ordnet noen matpakker til uka, trent, og gjort klar litt jobbsøknader som skal leveres ut i morgen. Gir meg selv et klapp på skuldra for det, men jeg har ikke kommet et eneste ord lengre på fremføringa.

Disse "i dag kjennes livet bra ut"-dagene er bra for treninga også, da er jeg fokusert, gira og energisk! 15 reps på knebøy er fortsatt ikke moro da, men det gikk allikevel bedre enn sist! Fikk iallefall kjørt gjennom bein, rygg og biceps i dag, og var godt fornøyd da jeg kjempet meg hjem i sterk motvind.

Etter å ha overvunnet vinden og kommet meg inn døra hjemme ble det selvfølgelig litt mat igjen. I dag lagde jeg en slags kyllinggryte til middag, med ris og stekte wok-grønnsaker. I tillegg blandet jeg ut litt walden farms pastasaus med vann og tilsatte halve krydderhylla og helte over i panna sammen med resten til slutt. Kommer til å bli en jækla god kokk med begrensa ingrediensmuligheter etterhvert merker jeg! Høhø..

 

Har dere gjort noe fornuftig i dag?

 • Skrevet: 12.05.2012  //  Kl: 20:28  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 12

...med bcaa!


Er jeg ikke bare helt bedårende?


I dag har jeg nemlig hatt en litt fjasete lørdag i mitt eget selskap. Det resulterer i, av ukjente grunner, en rekke bilder av mitt eget tryne som putter noe spiselig i munnen ++. Så da får dere en guide gjennom min lille lørdag!

 


Etter dette kjempespennende måltidet kom jeg meg tørr og helskinnet ned til kjøpesenteret mens himmelen faktisk valgte å ta en liten pause i trøndelagsvasken. Flaks! Der ruslet jeg rundt til jeg fant ut at jeg var klar for å komme meg på trening, og så kjørte jeg på med ukens siste økt på bryst, skuldre, triceps, legger og mage. Perset blant annet med kroppsvekt + 5kg x 14 reps i dips!


Etter trening var jeg sprek og heiv meg på sykkelen med dagens fangst og syklet hjem. Blant det jeg lessa på sykkelen var denne pakken:Og i den skjulte dette seg!

 

Karamelldip og miracle mayo. Det var bra den kom i dag, for siste rest av forrige glass med mayo gikk med i denne favoritten:


Potet- og brokkolistappe (surprise!) med karbonadedeig og stekt løk.

Som selvfølgelig ble slukt med stor entusiasme:

Resten av kvelden blir tilbragt som kvelder flest -i godtstolen min med PCen på fanget og TVen i bakgrunnen. Blir til og med litt ekstra lørdagsluksus med Solo super ;P

Ellers har jeg vel ikke fortalt hvordan det gikk på formsjekken i går? Vel, det kunne ikke gått verre. Joda. Neida. Joda, det gikk faktisk kjempefint! Gunnar var fornøyd med fremgangen, og jeg fikk så mange postive tilbakemeldinger både mens jeg var der oppe på Kaliber og på facebook senere på kvelden, at jeg kunne ikke annet enn å legge meg med et stort glis om munnen i gårkveld. Jeg føler meg priviligert som har en så utrolig dyktig og motiverende coach. Det er så viktig å vite at jeg kan stole på han -da er det bare å følge opplegget og gjøre som jeg skal, så er jeg sikker på at det vil gi resultater. Og det gjør det også, jeg tør ikke en gang å fortelle hvor voldsom nedgang jeg har hatt på mine første 12 dager på diett, og det uten at det har gått utover styrken eller energien. Dette fungerer akkurat som det skal med andre ord! Jo, også fikk jeg innvilget oppkarbing, men den sparer jeg til tirsdag. Da blir jeg nemlig stor jente.

Veronica Dalsnes var også til stede som fotograf under formsjekken. Bildene har jeg fått, men jeg tror jeg velger å holde dem for meg selv en stund til. De ligger riktignok i loggboka mi på Fitnessbloggen, men de kommer ikke her på bloggen riktig enda iallefall. 

 

Håper dere har hatt en like fin (og gjerne fjasete) lørdag som meg!

 • Skrevet: 11.05.2012  //  Kl: 09:24  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 14

Da var fredagen her igjen!

Bare noen timer til helg og Trondheimstur. I dag er det tid for formsjekk på Kaliber igjen, og jeg gleder meg! Jeg er naturligvis litt spent på tilbakemeldingene, men jeg har iallefall hatt en veldig bra start med nedgang i både vekt og cm-mål, så jeg føler meg trygg på at det skal gå fint.

Stortsett har energinivået vært upåklagelig på dietten, men i går kjente jeg meg litt sliten -energien var ikke helt på topp og beina føltes tunge. Jeg fikk allikevel fullført treningen etter skoletid, og energien steg så snart jeg fikk i gang kroppen. Men det var allikevel godt å komme hjem og synke ned i sakkosekken i solveggen ute på verandaen igjen -med en digg middag i fanget selvfølgelig.


Jeg er så forelska i denne potet- og brokkolistappa mi. Jeg blander i 1-2ss med walden farms miracle mayo eller pastasaus i (+masse krydder) og da får den en ordentlig god og kremet konsistens. Spiser opp proteinkilden (som her var seifilet) først og koser meg med stappa til slutt. ;)


Benytter selvfølgelig muligheten til å suge til meg all den fargen jeg kan få når muligheten byr seg! Ikke godt å si hva som hendte med fjeset mitt her, skylder på sterk sol. MEN er det flere som ser blodåra på skuldra?

 

Men når man først har skole og deretter skal rett av sted til storbyen og dermed ikke er hjemme før sengetid, er matpakkene mine beste venner.


Jeg har styrkefri i dag, og det betyr laks til første måltid!Det er selvfølgelig litt mer stas å spise maten fra et ordentlig fat eller ei søt skål, gjerne varm og nylaget, men jeg må si jeg er ganske glad i matboksene mine også. Er det bare jeg som synes kald middagsmat som har fått stått ei natt i kjøleksapet er minst like godt? Da jeg var yngre og bodde hjemme hos mamma var det spesielt stas å kunne spise middagsrester av f.eks pizza og lasagne som hadde stått i kjøleskapet fra dagen før.

 

Har dere noen spesielle planer for fredagen?

 • Skrevet: 09.05.2012  //  Kl: 19:39  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Ah, i dag kunne jeg nyte middagen min ferdigtrent og nydusja ute på verandaen i sakkosekken mens jeg gjorde et tappert forsøk på å få litt mer farge på kroppen igjen! *pust!* Flere som har kost seg i sola i dag?

 Når det kommer til middagsmåltidet, merker jeg nesten ikke at jeg har begynt konkurranseoppkjøringen. Bortsett fra at jeg veier opp maten og ikke kan drysse på litt ost eller legge til en dæsj med kesam, så spiser jeg omtrent som jeg ville gjort til en hvilken som helst annen tid på året.Det ble igjen ovnsbakte potetbåter på meg, men i dag krydret jeg med salt og timian -takk for tipset, Marte! I salatwrapsene hadde jeg en duperdigg blanding med karbonadedeig, rødløk, gulløk, tomat og sjampinjong, krydret med salt, oregano paprikapulver og toscanakrydder.


Yums, blir nok samme kjøttblandinga i morgen tenker jeg. Det var godt, jeg liker løk!

God onsdag!

Jeg sitter i skrivende øyeblikk ved skolepulten og kjeder meg halvt ihjel. Jada, jeg har forsøkt å faktisk gjøre det jeg skal, men jeg har visst brukt opp min dose med konsentrasjon på de første timene i dag. Men hei, bare én uke med undervisning igjen! Deretter begynner eksamenskjøret. Dessuten kan jeg drikke ubegrenset med solbær-te, så jeg har det vel egentlig ikke så galt.

Sånn egentlig har jeg det i grunn veldig bra! Sola skinner igjen (ja, jeg kommer nok til å nevne det hver eneste solskinnsdag, jeg blir like overasket hver gang den titter frem), og jeg gleder meg til å komme meg på trening så snart læreren lar oss gå. Dietten (milde måne, som jeg egentlig hater det ordet!) går over all forventning; jeg sliter ikke med sult, magen er stabil og god, jeg perser omtrent på samtlige øvelser på trening hver gang, har masse energi, og humøret er stortsett bra.

Bilde fra prinsessefesten i helga. Jeg har ikke sagt farvell til sosiallivet enda, det er så fint når man har venninner som heller sitter hjemme i pene kjoler og ser Disney-filmer med prinser og prinsesser, istedet for å være ute og rave med russen. Med matpakke og uante mengder lettbrus er det superkos, selv for ei frøken på diett!


Men for å kort forklare; jeg misliker ordet diett fordi det er et ord folk stadig bruker om kostholdet mitt til vanlig. Akkurat nå er jeg på konkurransediett, det stemmer, og da er det den riktige betegnelsen, selv om jeg fortsatt ikke liker ordet. Men en diett er kun midlertidig, en rask løsning for hurtig vekttap -ikke noe man kan holde på med over lang tid. Jeg kommer med andre ord ikke til å ligge i underskudd resten av livet, jeg har en deadline. I oktober er dietten over, og jeg går tilbake til et kosthold som gir kroppen min alt det den trenger (og sikkert mer til) igjen. I utgangspunktet har jeg kun en livsstil. Jeg kan spise akkurat det jeg vil -og det gjør jeg stortsett også, men jeg velger kanskje som regel "sunnere" alternativ enn mannen i gata. "Sunt" er forøvrig også er ord jeg misliker sterkt, for jeg synes det blir misbrukt, misoppfattet og har ingen klar definisjon. Anbefaler denne artikkelen, den forklarer ganske greit hva jeg mener. Og jeg tror jeg velger å rette på meg selv; jeg velger stortsett alternativer som er gunstige for meg, min hverdag, mitt aktivitetsnivå, mine mål, og ikke minst mine smaksløker. Det er ingen diett, derfor irritererer det meg også når folk spør meg om hva jeg kan og ikke kan spise. Jeg kan spise akkurat det jeg ønsker, men velger kanskje av og til å stå over noe av det jeg blir tilbydd eller det som står på bordet.

Selv om jeg sålangt trives veldig godt med min konkurransediett, har jeg ikke noe ønske om å være på en livslang diett, og det synes jeg heller ingen andre burde! Finn heller en balansert livsstil som du trives med, og som har rom for å kose seg og leve livet, uten at det skal ødelegge for hvilket forhold du har til kroppen din. Skal du ikke opp på scenen så trenger du vel heller ikke å være i sceneform?

 

Poenget her er vel egentlig at jeg bare håper alle dere som leser trenings- og kostholdsblogger er obs på hva som er grunnlaget for vedkommende som driver bloggen. Vi er en del, inkludert meg selv, som nå har startet på konkurransediett for å stille i enten bodyfitness eller atheltic fitness til høstens konkurranser. De aller, aller fleste av oss spiser ikke så strikt til vanlig, og det er absolutt ingen grunn til at noen skal prøve å kopiere dette. Om man skal opp på scenen må man stille for en klubb, og da vil man også få oppfølging av en kompetent coach som nøye setter opp en plan for dietten, tilpasset den enkelte utøveren det gjelder. Ingen er helt like, og dette gjelder også om man ikke har planer eller ambisjoner om konkurranse.

I tillegg til oss som blogger om veien mot scenen, er det også flust av andre treningsblogger der ute. Mange synes jeg er gode og av høy kvalitet, mens andre ganger synes jeg nesten det lyser gjennom at personen bak bloggen ikke er komfertabel med sin egen livsstil eller egen kropp. Alle vil prøve ut alt -og det er forsåvidt greit, man må jo prøve for å finne ut hva man liker og ikke. Men selv om noe fungerer for andre, trenger det ikke å være ideelt for deg. Bruk derfor litt skjønn når du leser -la deg inspirere, men ikke vær en svamp som suger til seg alt uten å filtrere.

 

Lar du deg lett påvirke av det du ser og leser?

 • Skrevet: 07.05.2012  //  Kl: 19:01  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 12

Da er jeg snart en uke ut i dietten, og den har vært alt annet enn tørr og kjedelig! Jeg har litt forskjellige matvarer å velge i til de ulike måltidene, og med litt kreativitet og gode smakstilsettinger er det ikke noe som står i veien for at jeg skal kunne kose meg med maten og allikevel bevege meg i riktig retning av målet mitt. Hittil har jeg spist meg god og mett til hvert måltid også, og ikke kjent noe til sultfølelse. Treningen går som bare det og jeg øker på nesten samtlige øvelser på hver økt, bank i bordet, og jeg føler ikke jeg har noe å klage på!

Jeg har selvfølgelig knipset litt bilder, og her er noen av ukas varmretter.

 


Karbonadedeig, stekt løk, agurk, paprika og kokt potet.


Potet- og brokkolimos med karbonadedeig og stekt løk.


Karbonade med potetbåter, grøntfor og walden farms thousand island-dressing.


Karbonadedeig- og blomkålblanding med potetbåter.


Stekt laks med friske grønnsaker.


Potet- og brokkolimos med tunfiskrøre.


Tunfiskblanding i salatwraps med potetbåter.

 

Ser da ikke så kjipt og kjedelig ut, gjør det?

Men jeg har tenkt å oppdatere krydderhylla mi litt, slik at jeg har flere variasjonsmuligheter. Har dere noen gode krydderfavoritter å anbefale?

 • Skrevet: 06.05.2012  //  Kl: 15:02  //  Kategori: Blogg  //  Kommentarer: 2


Jeg er ei trønderjente fra den trivelige småbyen Levanger i midt-Norge som har funnet veien hjem igjen etter 1,5 år som borteboer. Som 17-åring oppdaget jeg gleden i styrketrening og utviklet en voksende kjærligheten for vektene, og høsten 2012 debuterte jeg i bodyfitness. Jeg stilte i debutantklassen i Norway Open og gikk derfra med 5.plass og mange erfaringer rikere.Våren 2013 reiste jeg til Orlando, Florida, hvor jeg tok min PT-utdanning gjennom det norske studiet Active Education i samarbeid med den amerikanske skolen National Personal Training Institute. Jeg lærte utrolig mye på kort tid, og kunne ikke vært mer fornøyd med oppholdet og studiet.Da jeg kom tilbake til Norge etter oppholdet i USA flyttet jeg inn hos kjæresten i Malvik, og skoleåret 2013-14 var jeg ernæringsstudent over nett. Våren 2014 startet jeg opp i det små som personlig trener i hjembyen Levanger, og høsten 2014 trappet jeg opp som PT og kostholdsveileder hos CARE treningssenter.
Som personlig trener kan jeg hjelpe deg med å planlegge treningen tilpasset deg og dine mål og behov, og selvfølgelig med å gjennomføre slik at du er sikker på å få fullt utbytte av det arbeidet du legger ned i treningen. Du får en trygg, morsom og utfordrende treningsopplevelse, enten du er nybegynner eller erfaren på treningssenteret.

 • Skrevet: 04.05.2012  //  Kl: 17:54  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 10

Nå begynner jeg å bli en liten anelse lei av blogg.no, -ikke får jeg logge inn, ikke får jeg lese blogginnlegg, ikke får jeg publisere blogginnlegg og ikke får jeg svare på kommentarer. Men ok, jeg får vel skrive i vei mens det går!

 

 Godsangen for tida, Bruno Mars - Long Distance:

Det var Monika som satte den på da hun var på besøk her sist, og jeg siden har jeg hørt den et par ganger kan man si! Synes den er kjempefin.


Jeg vet ikke helt hva som skjer med meg og Bik Bok for tida, men det ser ut til at vi begynner å gå litt overens. Ble en ny topp på meg her om dagen da det var halv pris på alt.

I dag tenkte jeg at jeg skulle få ned noen ord om det nye treningsprogrammet mitt. De siste månedene har jeg trent med ganske høyt volum, og da gjerne 4-5 sett per øvelse. Øktene har ofte blitt opptil to timer lange, og egentlig trives jeg godt med det (men da må man spise deretter også!). Jeg har holdt meg til noen retningslinjer og en del faste rutiner, men øktene har likevel vært preget av å "ta det på feelingen", noe som i og for seg også er helt greit, men da kan det være litt vanskelig å se progresjon. Jeg følte dermed at det var på tyde med litt mer struktur igjen, og i forbindelse med diettstarten ba jeg også coach Gunnar om et nytt program.

Jeg kjører nå en to-splitt, som vil si at jeg trener gjennom hele kroppen fordelt på to økter.

 • Dag 1: Bein, rygg og biceps
 • Dag 2: Bryst, skuldre, triceps, legger og mage

Jeg kjører altså bare disse øktene annenhver dag til jeg føler at det er på tide med en hviledag.

Det som for meg kanskje var mest uvant med dette programmet, er at jeg kun kjører ett sett per øvelse, og jeg bruker nå bare halvparten så lang tid på styrkedelen. Det kan virke som lite, men samtidig kjører jeg tross alt gjennom hver økt ca.3 ganger i uka, noe som da utgjør litt høyrere volum til sammen. Man trenger ikke kjøre musklene til failure på hver trening, faktisk kan det virke mot sin hensikt om man hele tiden presser på til det er helt tomt. Jeg for min del kjenner at det er godt både for kroppen og hodet å roe ned litt på lengden og volumet, jeg kjører heller litt mer intensivt på treningen nå. Jeg har også med meg notatboka mi på hver trening og logger alt jeg løfter, slik at jeg kan passe på at jeg hver gang løfter litt tyngre vekt eller tar flere repetisjoner enn sist. Da ser man tydelig progresjon (evt stagnering) i treningen, og det er både lurt og moro!

 

Trener du etter et fast program?

 • Skrevet: 02.05.2012  //  Kl: 18:57  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Ja, så var vi så heldige å få én dag med sol og finvær her i trøndelag da. I dag våknet jeg til regn og vind igjen, og det var noen hakk mer slitsomt å komme seg opp av senga i dag, vel vitende om at jeg måtte ut i uværet og sykle ned til skolen. Jeg liker egentlig ikke å la været påvirke humøret mitt, ettersom det er en faktor vi rett og slett ikke kan styre eller gjøre noe med uansett, men jeg må innrømme at jeg faktisk blir pottesur når jeg trår meg fremover på sykkelen mens motvinden pisker regnet midt i fleisen på meg. Lite stas er det å komme frem til skolen å oppdage at vannet har trukket gjennom jakka også! Men hei, always look at the bright side (det er mitt bud nr.1 for tida). Livet er jo egentlig ganske så fint, litt vann får ikke ødelegge humøret.

Dagens middag; karbonadedeig, agurk, løk, paprika og masse potet og krydder.

Apropos vann, er dere klar over hvor stort utslag væskebalansen i kroppen kan gjøre på vekta? I gårmorges både veide jeg meg og tok mål av kroppen for å ha utgangspunktet dokumentert for dietten. Jeg syntes det var så merkelig at jeg syntes jeg merket forskjell på kroppen allerede i gårkveld (det er tross alt temmelig begrensa hva som kan skje i løpet av én dag), men det ble allikevel til at jeg gikk på vekta igjen i morges bare for å sjekke. Etter noen uker med mye rar mat holdt kroppen tydeligvis masse vann, og etter bare ett døgn med diettmat hadde jeg droppa hele 1,5kg med vann. Ikke se dere blind på vekta folkens!

 

Jeg er ferdigtrent for dagen, og resten av kvelden har jeg tenkt å tilbringe i stolen min med PC, pledd, TV og te.
God onsdagskveld!

 • Skrevet: 01.05.2012  //  Kl: 19:32  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 20

Min første dag på diett nærmer seg slutten, og jeg kan ikke si annet enn at jeg iallefall har fått en veldig god start!

I gårkveld lå jeg lenge uten å få sove fordi jeg var gira, motivert og oppspilt, og jeg skjønte ingenting i morges da jeg stod på badet og plutselig la merke til hva klokka faktisk var. 06.36 stod det på telefonen, og der stod jeg lys våken og klar for å ta fatt på dagen -på en fridag. Men bedre det enn å sove bort dagen iallefall, det viste seg jo å bli en flott solskinnsdag til og med! Etter en runde kardio i finværet spiste jeg mitt aller første diettmåltid, som også ble mitt aller første måltid ute på platten i solveggen i år. Dét er hverdagslykke det, når du kan sitte der og rett og slett bare nyte tilværelsen men solstrålene varmer, gresset er grønt og magen er mett. Det gjorde jeg ofte i fjorsommer, og det håper jeg det blir vær til å kunne gjøre fremover nå også!Jeg får se om jeg finner noen grønnsaker med litt friskere og mer spennende farger i morgen, høhø. Men når det er sagt, så er jeg utrolig glad for å ha makrell i det første måltidet mitt, det er jo helt usaklig godt!


01.mai betyr iallefall vår, selv om jeg egentlig synes at våren forlengst skulle ha slått inn for fullt. Så da lette jeg frem handy-super-woman-Andrea og fikk plukket unna litt kvist og raka rundt omkring på plena. Det er ikke bare bare å ha ansvar for et stort hus med stor tomt nemlig! Men det er ganske fint da. Etterhvert ble det også trening på meg, og i dag startet jeg opp med nytt treningsprogram. Denne gangen er det en to-splitt, men jeg tenker jeg skriver et eget innlegg om det senere når jeg har fått kjørt gjennom begge dagene. 

Fornøyd etter ei supereffektiv økt på bein, rygg og biceps!

 

Har dere hatt en fin dag i sola?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


Annonser


alleoppskrifter.no

Copyright

hits