• Skrevet: 24.05.2014  //  Kl: 22:09  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 0

Hejsann! Nå har jeg spist meg (stapp)mett og god på verdens beste glutenfrie hjemmelaga pizza, og sitter nå og slapper i sofaen mens Lasse ser champions leage-finalen.

Hele lørdagen har i grunn vært veldig fin! Etter å ha sovet i nesten 11 timer(!)  kom jeg meg opp, fikk i meg frokosten, og la til slutt ut på tur. Jeg bestemte meg for å gå til Malvik-senteret på jakt etter en brukbar sommershorts, og det betyr omtrent 30 minutters gange i oppoverbakke. Det svei i baken!

Etter litt handel på senteret kom Lasse og hentet meg, og med tid og stunder gikk turen bort til treningsstudioet.
Jeg trener fortsatt helkropp, og i dag så økta slik ut:

  • Benkpress 4x4-5
  • Frontbøy 4x4-5
  • Strakmark 3x6-8
  • Foroverbøyd stangroing 3x8-10
  • Militærpress 3x5-8

Til bursdagen min fikk jeg Abilica vektløfterbelte av Lasse, og det fikk jeg omsider testa ut under frontbøyen i dag. Jeg sliter en del med å havne frempå med overkroppen -særlig under vanlig knebøy, så nå vil jeg prøve med belte på dagene med lavrep en stund. Jeg syntes iallefall jeg brukte mye mindre energi på å holde overkroppen på plass i dag, og fikk heller fokusert på god dybde og kontakt med lår og rumpe.


Fornøyd frøken! Instagram: @artisticfitness


Fornøyd med dagen han også gitt.

 

Resten av dagen har vi bare slappa av og kost oss! I morgen skal vi faktisk i konfirmasjon, men det spørs om det blir ei lita økt på formiddagen allikevel. Da tror jeg faktisk jeg skal prøve meg på litt løping, så ønsk meg lykke til!

Ha ei fortsatt fin helg folkens!

Nå begynner det å bli en stund siden jeg har skrevet noe kostholdsrelatert her inne på bloggen, så nå synes jeg det er på sin plass med et enkelt og utrolig næringsrikt kostholdstips!

Jeg har i en stund hatt lyst til å prøve quinoa, og omsider kom jeg på å kjøpe det med da jeg var innom butikken.
Quinoa er en frøvekst som kommer fra Sør-Amerika, og kan brukes som basismatvare i måltider på lik linje med ris og potet. Med tanke på smak og næringsinnhold ligner den mye på ris, men quinoaen innholder mindre karbohydrater enn det ris gjør, mer fiber, og hele 14g protein per 100g (nesten dobbelt så mye som i ris). Frøene er i tillegg en kilde til omega-3, og  inneholder vitamin B1, B6, kalium, magnesium, jern og sink.


Det finnes også rød og svart quinoa, men de har jeg fortsatt til gode å prøve.Tilbereding (enkel forklaring på baksiden av Helios' pakke):
Skyll quinoaen i varmt vann før koking. Bruk to deler vann til en del quinoa. Ha vannet i en kjele og kok opp. Tilsett den ferdig skyllede quinoaen og la den koke over middels varme i ca 12-15 minutter. Ta kjelen av varmen og la quinoaen "hvile" i kjelen med lokket på til alt vannet er absorbert.

I dag ble det dermed quinoa både til lunsj og middag -først til kylling og så til ørret.


Jeg vinner nok ikke Masterchef med denne presentasjonen, men jeg lover at det smakte ordentlig godt! Utrolig mettende var det også.

Dagens quinoa- og ørretwok: Tilbered guinoaen etter innstruksene ovenfor. Steik wok-grønnsakene med litt maldonsalt og legg de til side. Steik deretter fisken med litt sitronsaft, sitronpepper og maldonsalt, og tilsett til slutt grønnsakene og quinoaen og bland alt sammen. Stort enklere og mer næringsrikt blir det ikke!

Her lå det en del andre oppskrifter på hvordan man kan bruke og tilberede quinoa.

 

Har du smakt quinoa? Om ikke utfordrer jeg deg til å prøve!

  • Skrevet: 22.05.2014  //  Kl: 08:57  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4


Simple Plan - Summer Paradise

Da er mine to dager på Care og Levanger over for denne uka, og nå sitter jeg hjemme i leiligheten i Malvik igjen. Det ble et par fine, dog rolige dager! Innimellom tida på Care ble det også litt utekos i sola, både med kolleger og familie samt venninneprat med Julie i parken før jeg tok toget hjemover.


Mellommåltid i solsteiken.


Julie i parken. Viktig å holde seg hydrert i varmen!

Jeg kan ikke annet enn å elske været og trøndelag når det er sånn. Det er rett og slett herlig! En føler seg rett og slett litt mer fri når man kan gå rett ut døra og kose seg ute uten å tenke på å fryse. Og ikke minst er det deilig å få litt sol på kroppen igjen!

Og bare for å understreke sommerfølelsen legger jeg ved noen ekstra bilder fra tirsdag:Til slutt tenkte jeg bare å skrive noen ord om Basic Fitness igjen. Jeg var med på denne gruppetimen på Care også denne tirsdagen, og denne gangen ble det ei økt med høyintensive intervaller med styrkeøvelser. 5x4 minutters arbeid, med 2,5 min pause mellom hver arbeidsperiode.Vi kjørte AMRAP (as many rounds as possible) med fem ulike øvelser (burpees, KB swing, push-ups og thrusters) med fem repetisjoner på hver. Disse øvelsene gjentok vi altså kontinuerlig i de 4-minutters arbeidsperiodene før det ble pause. Totalt fullførte jeg 15 runder, noe som tilsvarer 300 repetisjoner på 20 minutters arbeidstid (ikke medregnet pausene). Jeg skal love jeg var gjennomsvett og sliten!

Nå fremstiller jeg kanskje denne timen som et slit og pes (og du får jaggu meg kjørt deg litt også), men det er en time jeg anbefaler fordi den rett og slett er morsom, variert og ikke minst gir skikkelig treningsutbytte.


I går hadde jeg helt treningsfri, men nå begynner det å bli på tide å hive i seg frokosten her i huset før vi skal i vei løfte litt igjen.
Ønsker alle ei fortsatt fin uke!

  • Skrevet: 20.05.2014  //  Kl: 16:39  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Nå er sommerfølelsen her for fullt for min del iallefall! Jeg har sagt dette siden jeg var liten; jeg er et sommermenneske og skulle egentlig ikke bodd i Norge mtp klima. Men så kommer det heldigvis slike dager hvor sola skinner, temperaturen er perfekt, himmelen blå og alt annet er grønt og i blomstring. Da trives jeg godt!

Slik så det ut utenfor stuevinduet før jeg dro innover til Levanger på jobb i morges:

Tirsdager og onsdager er faste arbeidsdager på Care, så der har jeg altså vært i dag. Det vises riktignok at det er finvær og at sommeren nærmer seg, for det tynnes ut på treningssentrene om dagen. Dagen i dag har altså vært rolig, og formiddagen gikk stortsett med på å planlegge et par PT-timer til i morgen og ellers lese til siste eksamen i ernæring, som nå nærmer seg med stormskritt.


Papirene mine fra PT-studiet er utrolig fine å ha for ny inspirasjon til kommende PT-timer.


Akkurat nå sitter jeg hjemme hos mamma sammen med lillesøster Monika. I dag ble det en lengre middagspause her ute i sola!
Etterpå skal jeg tilbake på Care, og da har jeg planer om å avslutte dagen med å være med på gruppeitmen Basic Fitness igjen. Jeg var med på den forrige tirsdag også, og det frister altså til gjentagelse!

Håper dere også nyter finværet.

  • Skrevet: 14.05.2014  //  Kl: 20:38  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 3

Heisann folkens!

Mine to arbeidsdager på Care denne uka er over, og nå er jeg igjen hjemme hos min kjære mor før jeg reiser hjem til Malvik igjen nå i kveld.

I gårkveld heiv jeg meg faktisk med på min første gruppetime på Care, Basic fitness. En hard, intensiv time! Jeg har verken kondisjon eller utholdende muskulatur så det var et SLIT underveis, men desto herligere da jeg var ferdig med de siste burpeesene. En time av god kvalitet som jeg absolutt kan anbefale for medlemmer!


Først 25 repetisjoner på hver øvelse, deretter 15, så 10 og til slutt 5. De to første rundene med høyrep ga syre til tusen i mine stakkar bein!

I ettermiddag/kveld har jeg fått servert middag og nybakt økologisk eplekake med is her hjemme hos mamma, og har til og med fått årets bursdagsgave. Mamma jobber på Økomat her i Levanger, så inni gavepapiret befant det seg en gave-eske derifra, full av masse spennende varer.


Yummi!

I dag var dessuten en veldig rolig dag på jobb, så da fikk jeg omsider rotet meg til å ta noen illustrasjonsbilder til et skikkelig innlegg om oppvarming. Innlegget kommer så snart jeg får gjort ferdig siste del!


Elsk/hat-forhold til foam-rolleren, men jeg har blitt helt avhengig av den smertefulle sylinderen..


Da skal jeg snart pakke sammen stæsjet mitt og komme meg på toget. Det er seinvakt på sykehjemmet som står på kalenderen både torsdag og fredag før det blir helg, men jeg satser på en liten formiddagsfeiring med kjæresten i morgen ettersom jeg plutselig blir et år eldre. Jeg kjenner at den gleden over å bli litt gamlere som var så stor da jeg var lita allerede har begynt å avta, og egentlig kunne tida begynt å roe ned litt nå! Hehe..

Velvel, da ønsker jeg alle en fortsatt fin onsdagskveld før jeg vender snuten hjemover!

  • Skrevet: 12.05.2014  //  Kl: 21:06  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Denne mandagen starta jeg med å skru av vekkeklokka og falle tilbake i komatilstand. 2,5 timer senere våknet jeg igjen og innså at jeg hadde sovet bort litt mer av dagen enn planlagt, og siden har dagen i grunn gått fort! Trening, Game of thrones, matlaging og litt PT-jobb i mitt vesle hjemmekontor har dagen bestått av, og nå følte jeg det var på tide å titte innom bloggen igjen. Så veldig mye spennende har jeg ikke å skrive, men noen bilder fra helga har jeg. Det hender seg tross alt at treningsfreaken her gjør noe utenom trening og kosthold òg, og jeg synes den delen også fortjener en liten plass her inne.

På fredag var nemlig den hellige tre-kløveren (aka meg, Julie og Monika) samla igjen -klare for konsert. Konserter var "det store" allerede fra jeg var 11 år gammel, og det er fortsatt veldig moro når vi samles og rocker litt i vei. Denne helga var det Nordic Beast vi var og så igjen, men denne gang på Studendersamfundet i Trondheim.Nordic beast består av Åge Sten Nilsen fra Wig Wam, Mikkey Dee fra Motörhead, Hal Patino fra King Diamond (som dessverre ikke var med på fredag), og John Norum og Mic Michaeli fra Europe.

 

Lørdagen derimot ble nerdelørdag med kjæresten! Så og si hele dagen gikk med på å spille brettspillet War of the Ring, kun avbrutt av en tur på trening. Det er vedig moro å være litt nerd, men slike spill kan ofte blir litt for langvarig for min tålmodighet. Denne gangen gikk det riktignok veldig fint, men kanskje mest fordi jeg til slutt akkurat gikk av med seieren. Lenge leve Sauron!..I morgen skal jeg innover til Levanger på Care, og jeg gleder meg til å komme meg på jobb igjen. Det er nesten en uke siden sist, og når det ikke har blitt noe jobb på sykehjemmet i mellomtiden virker det faktisk fryktelig lenge. Jeg kjenner jeg gleder meg til å bli ferdig med siste eksamen og utvide til litt mer enn bare to arbeidsdager på treningsstudioet.

Da gjenstår det i grunn bare å ønske alle en super uke videre!

  • Skrevet: 06.05.2014  //  Kl: 21:09  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 1

Da er det nøyaktig en uke siden siste oppdatering, og nå som da sitter jeg hjemme hos mamma i Levanger. I dag har jeg jeg vært på jobb på Care treningssenter, og overnatter her før jeg skal på jobb igjen i morgentidlig. Kjempesnedig å slippe å toge frem og tilbake!

Siden sist har jeg trent litt (helkroppstrening, holder på med et eget innlegg om treningsperioden), jobba litt, vært på backstage-party, sett nesten en hel sesong med Black Sails og spilt en del Yatzi.. That's right! Jeg og Lasse kan kunsten å underholde oss selv.


Et av få spill hvor jeg faktisk ikke bare taper mot Lasse.. Vet ikke om det er et godt tegn at jeg er avhengig av flaks for å vinne..?

Julie fikk altså lurt meg med på backstage party på Studentersamfundet med Jean Beauvoir og Dan Reed som artister på fredag. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, men det ble faktisk en veldig hyggelig event! Sushi, bra musikk og hyggelige mennesker slår jo sjeldent feil.


Takk for bursdagsgaven, kjære du!

Og ellers.. Har dere prøvd den nye Skyr-smaken? Jeg prøvde den her om dagen. Helt ok, men jeg holder fortsatt en stor knapp på den med fersken- og bringebærsmak.

Dette ble et noe ustrukturert alt- og ingenting-innlegg, men det får bare være for denne gang. Jeg holder på med et par mer treningsrelevante innlegg som kommer når de er ferdige. Enn så lenge får dere nyte sola og holde dere langt unna kaldvannet!

Ha ei fortsatt fin uke!

 Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits