• Skrevet: 30.06.2012  //  Kl: 21:46  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Ok, først noe helt urelevant og ikke-treningsrelatert... Du vet du bor på landet når du står opp, går ut på badet, tittet ut vinduet, og ser en svær tiur stå ute på plena!


Vel, jeg tror iallefall det var en tiur. Den var svær! Jeg snek meg helt innpå den etterpå, men den rakk akkurat å lette da jeg stod en meter eller to fra den, før jeg rakk å knipse bilde. Men jeg kjente vinden fra vingene da den letta! Moro start på dagen, særlig når det er så varmt at det ikke gjør noe at man går rett fra senga og ut i bare nattskjorta.

Men i dag føler jeg nesten at jeg har vært litt sprek. Etter det livlige møtet ute på plena, tok jeg meg en runde morgenkardio før mat. Litt senere syklet jeg en tur ned til kjøpesenteret, hvor Søstrene Grene nå har åpnet! Aldri vært innom der før, men de hadde mye moro. Deretter bar det av gårde på trening, før jeg syklet hjem igjen. Etter å ha dusjet og spist middag, heiv jeg meg nok en gang på sykkelen og syklet hjemhjem til min mor.Egentlig tenkte jeg å vise frem all den gode karben jeg har spist i dag, men nå ringte de fra jobben så det ser ut til at frihelga mi er over. Blir ekstravakt i morgentidlig, så da må jeg vel bare komme meg hjem og i seng.

Be back tomorrow!

 • Skrevet: 30.06.2012  //  Kl: 12:24  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 14

I går var det nøyaktig tre måneder til det braker løs med Norway Open i Olavshallen, og i dag er det 13 uker igjen. Det er med andre ord på tide å begynne å få ting på stell, jeg er veldig flink til å skyve saker og ting foran meg og utsette det til siste liten, iallefall når det er saker jeg kanskje føler meg litt usikker på. Å stille i konkurranse er mer enn å spise fisk og brokkoli, ta litt sol og stille seg på scenen og smile - det krever en del forberedelse! For det første må jeg vel snart se til å få meldt meg inn i NKF. Deretter må jeg se til å få ting klart med bikini, bestille sko, finne ut hvem som skal stå for frisering og neglefiksing og hvordan jeg vil ha det, finne ut hvem som skal spraye farge, øve poseringer, kjøpe sminke, pynt og stæsj, og evt bestille overnatting +++.

MEN i går kom jeg iallefall i gang med ordentlig poseringstrening! Jeg hadde fridag, så jeg fikk en rolig start. Jeg dro en tur innom gymmen og kjørte sirkelløypa mi, og så dro jeg rett til togstasjonen og tok toget til Trondheim.


Mens jeg ventet på toget. Det ble fryktelig mye venting i går, både på tog, buss og mellom formsjekk og poseringstrening. Men det må man vel bare tåle!

 

Formsjekken gikk overaskende bra, og jeg kunne puste lettet ut da jeg gikk ut av kontoret. De siste ukene har nemlig både målinger og vekt stått litt stille, og de siste dagene har jeg følt meg flat og ordentlig blaut i formen. Jeg var derfor småredd for at Gunnar kom til å kutte i maten, men dét gjorde han altså ikke. Det ble riktignok en endring på dietten, men det er snakk om mer mat, og ikke mindre! Nå fremover skal jeg ha to høydager i uka -i utgangspunktet lørdag og onsdag, hvor jeg spiser ekstra masse karbohydrater de første seks timene etter trening. Hurray! Det var gladnyheter for ei karbojente som meg. I dag er altså en slik høydag, så jeg satser på litt mer trykk i kroppen til i morgen!

Vår egen fotograf og Fitnessbloggenskribent, Veronica Dalsnes, var også til stede under poseworkouten og knipset litt bilder mens Håvard Huse gikk rundt og rettet på oss, instruerte oss og fikk oss alle til å innse hvor hardt og vanskelig det egentlig er å posere ordentlig og korrekt. Én ting er å stå foran speilet på badet for seg selv å flekse litt, men å skulle få frem sine beste sider på best mulig måte for et publikum, og ikke minst et dommerpanel, det krever en god del finpussing og detaljefokus. Men det er bare å ta til seg alle råd og øveøveøve!

 

Her er iallefall noen av gårsdagens bilder:

 


Den brunfargen min lar vente på seg gitt, jeg var ikke akkurat den taneste av oss!


Det var ei småsliten frøken som til slutt satte seg på toget hjem. Jeg hadde heldigvis stukket innom Rema og kjøpt med en liten redning for en sulten mage på tur, så jeg overlevde til jeg kom hjem allikevel.En velbrukt fredag, til tross for drygent mye venting! Fikk iallefall lest en god del i boka mi. Begynner å bli spennende!

I dag blir det en ENORM porsjon med HAVREGRØT!

 • Skrevet: 28.06.2012  //  Kl: 14:00  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

I dag er smilet ordentlig på plass igjen!

Er bare en snartur innom for å ønske alle en fin dag! Frøken Demotivert har reist igjen, og Miss Awesome har returnert. Humørsvingniner? Jauda, men det er lov når man holder på med denne gærne sporten.Har seinvakt i dag, så da fikk jeg sove både mer og bedre, og det hjelper nok en del på. Stod opp i halv 10-tida, satte på klesvask og forberedte noen matpakker. Deretter var det på med joggeskoene og ut på joggetur i sola som faktisk skein i formiddag! Ble en intervall-basert rundtur; jogget stortsett på flata og i oppoverbakkene, og gikk i nedoverbakkene. Tok meg ca.35 min, og så var det inn til dusj og mat. Herlig!


Stekte sjampinjong, paprika og cherrytomater med salt og toscanakrydder, og blanda til slutt inn røkelaksen.

 

Nå skal jeg snart pakke ned matpakka og komme meg på jobb.

Hvordan har deres dag vært så langt?

 • Skrevet: 27.06.2012  //  Kl: 19:14  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 3

Hei og hå!

I går hadde jeg faktisk en liten nedtur, motivasjonen for dietten var helt på bånn. Ingen smell eller kræsj altså, jeg bare var lei. Mange småting som sammen koker opp når man i tillegg er småsliten, og treningsøkta ikke går så bra. På slike kvelder skulle jeg helt ærlig ønske at jeg ikke kom hjem til tomt hus. Humøret og motivasjonen var ikke langt bedre da vekkerklokka ringte kl.6 i morges, men jeg hadde en veldig fin dag på jobb i dag, og både humøret og motivasjonen steg faktisk betraktelig i løpet av formiddagen!

Etter jobb dro jeg innom gymmen og kjørte sirkeltrening, og det var DIGG! Ble svett og andpusten, og fikk forbrent litt ekstra caloriiiies. Møtte Monika der også, og vi hadde gymmen helt for oss selv! Var ferdig på jobb 15.00 og innen jeg gikk ut av gymmen viste klokka 16.05. På den tida hadde jeg rukket å komme meg fra jobb til trening, varme opp, fullføre sirkelløypa og jabba en del med søstersen, så sirkeltrening er med andre ord effektivt og fort gjort! Litt fælt mens det pågår riktignok, men resultater kommer ikke gratis!

 

Dagens matpakke så slik ut:

Big surprise; røkelaks!


Men etter en aktiv dag begynte jeg å bli sulten, så etter trening var det bare å hive seg på sykkelen og trø seg opp bakkene! Nydusja og fornøyd ble det litt middag også:

Stekt sei og løk, kokt og salta brokkoli, og potet- og gulrotstappe.

 

Jeg har det iallefall betraktelig mye bedre i dag enn i går, det er sikkert. Motivasjonen er på vei tilbake igjen. Går litt opp og ned! Kjenner jeg gleder meg veldig til formsjekk og poseringstrening på fredag igjen nå, har ikke vært på Kaliber på tre uker! Jøye meg, tida går så altfor fort. Litt spent på hvilke tilbakemeldinger jeg kommer til å få. Vekta har ikke gått noe særlig ned den siste uka, og midja vil heller ikke krympe noe mer! Men i speilet synes jeg både bryst, skuldre, armer og øvre del av magen ser mer definert ut. Bein og rumpe synes jeg også begynner å se litt bedre ut, så jeg krysser fingrene! Det er tross alt bare 13 og en halv uke igjen til konkurranse, så nå begynner det å bli serious business. Nytter ikke å ligge på latsida iallefall!

 

Det var dagens lille tankelufting. Jeg er klar for å kjøre på videre!

 • Skrevet: 25.06.2012  //  Kl: 20:22  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6

11.18 stod det på telefonen min da jeg til slutt våknet og fant ut at det kanskje var på tide å komme seg opp av senga i formiddag. 11 timers søvn, check! Godt å få lade batteriene ordentlig. Da var det bare å tusle ut på kjøkkenet og mekke mat, jeg spiser jo som regel mitt første måltid ca.11.30. Været var overaskende upåklagelig herlig i dag også, til tross for at det var meldt lettere overskyet og noen dråper, så da satte jeg meg ute og nøt maten i sola!

Husmora i meg glimtet til også i dag, så nå har jeg fått støvsuget, tørket støv, rydda og banket matter. Det blir straks litt triveligere å være hjemme når det er rent og pent! Etter dagens husstell heiv jeg meg på sykkelen og trillet ned på gymmen. I dag var det lett/medium styrke på skuldre, bryst og triceps, og energi og styrke var det igjenting å si på! Godt å være uthvilt og ha overskudd til trening. Økte faktisk i samtlige øvelser!


Dagens øvelser:

 • Skulderpress med manualer -toppsett
 • Flat hantelpress
 • Flyes med manualer på skråbenk
 • Sidehev
 • Franskpress med EZ-stang
 • Triceps pushdown -droppsett
 • Mageregle

 

Diiiigg!

 

Etter trening koste jeg meg med etter treningsmaten min -også ute i sola, da mamma kom og plukket meg opp. Som regel er pappsen med meg og handler og kjører varene hjem, men han er bortreist så da trådde mamsen til. Litt avhengig av foreldrene må det da være lov å være enda, jeg synes det begynner å bli nok voksenstuff på meg med jobb og skattekort og regninger og u name it nå! Hihih.. Men det er fint å lære å bli mer og mer selvstendig og stå på egne bein. Jeg jobber jo faktisk for mine egne penger nå!
Jeg har med andre ord virkelig nytt fridagen min og bare hatt det fint! I morgen skal jeg på jobb igjen, men det er kortvakt så da kjører jeg på med trening etterpå. Kjenner jeg er klar for jobb igjen, gjorde seg virkelig med en sånn fridag! Energilagrene er litt fyllt opp igjen.

Har dere hatt en fin mandag?

 • Skrevet: 24.06.2012  //  Kl: 22:20  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 1

Da var arbeidshelga over! Har vært en og en halv uke i den nye jobben nå, og selv om jeg fortsatt er langt ifra like effektiv og rutinert som mine erfarne kolleger, begynner jeg iallefall å føle at jeg har litt mer kontroll og oversikt nå. Mye å lære, men jeg trives veldig godt!

 

Helt ærlig, er jeg i grunn litt PC-lei nå kjenner jeg. Jeg har jo knapt rørt en skjerm siden torsdag da jeg startet arbeidshelga mi og tok turen hjem til mamma, men jeg har virkelig ikke savnet det heller! Litt slitsomt å presse inn både jobb og trening kombinert med diett over flere dager, men det er i grunn utrolig digg å slippe å ha masse dautid. Jeg hadde jo sett sånn frem til å bare hviiiile i kveld og store deler av morgendagen, men helt ærlig så kjeder jeg meg. Da jeg kom hjem etter jobb i dag ble det en halvtime med total timeout i stolen min. Planen var egentlig å bare ligge langflat hele kvelden og lade batterinene, men så fikk jeg maur i rumpa og endte opp med å vaske kjøkkenet. Lukter faktisk litt rent her nå! Etter å ha gomlet i meg middagen min ute på verandaen ble det litt solbading, overdreven fun light-is-spising og et dukk inn i Dan Browns krimeventyr. Men så kom regnet, og så kjente jeg at beina helst ville være i ro mens hodet virkelig trenger noe å finne på. Hvorfor sender de bare røl på TV på søndager? Og hvorfor har PCen plutselig blitt så uinteressant?Jaujau. I morgen har jeg iallefall planlagt storrengjøring av resten av huset, og så skal jeg i vei og trene med litt overskudd igjen har jeg tenkt!

Men da hadde jeg vel egentlig ikke mer på hjertet for i kveld. Skal fortsette å følge med på Bridget Jones igjen, det var nemlig det mest interessante jeg fant på TVen i kveld!

 • Skrevet: 21.06.2012  //  Kl: 12:56  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

God dag!

Popper bare raskt innom før jeg setter kursen mot mamsen's place.  I present to you; Andreas formiddag i bilder!

 

Dagens pannekakeform:


Mye morsommere å se formen rett før sengetid når jeg har fått karbohydratene mine, men hey. Vekta viste litt nedgang igjen i morges, måtte ta formsjekken i dag ettersom det ikke finnes badevekt hjemme hos mamma.

Dagens første måltid:


Min elskede røkelaks

Dagens matpakkelaging:Dagens matpakketårn:


Da skal jeg klare meg til lørdag ettermiddag.

 

Da skal jeg pakke sammen saker og ting og prøve å få med meg alt!
Ha en fin dag folkens!

 • Skrevet: 20.06.2012  //  Kl: 20:00  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6

Jeg vet jeg maser mye om hvor fort tida har begynt å gå, men vet dere hva? I går hadde jeg vært 7 uker på diett. På lørdag er det 14 uker til konurranse. Det betyr at 1/3 av dietten allerde er fullført! Akkurat dét har jeg mange tanker om kan jeg si dere. På en side er det både godt å motiverende -dette har jo gått fort og greit, og jeg skal jaggu meg klare den resterende tiden uten store problemer også! Men samtidig klarer jeg ikke å la vær å kjenne at det kribler i magen og at jeg nesten blir litt småstressa. Per dags dato ligger morgenvekta 4kg under "normalvekta" mi, kroppen både ser og kjennes strammere ut, og blir litt etter litt mer definert. Det går fremover og jeg er på riktig vei altså, men jeg har fortsatt langt igjen til sceneformen.

Men jeg lar ikke slike stressende tanker plage meg. Jeg lar det være en motivasjon for å ikke ligge på latsida, det er klart. Men jeg husker også en artikkel Gunnar publiserte like etter diettstart, med en oppfording om at vi som skal stille burde lese. Du kan lese arikkelen her. Kort og enkelt handler det om å følge den oppskriften man har fått -i mitt tilfelle er det å følge dietten Gunnar har satt opp, følge treningsprogrammet mitt, og gjennomføre det som er nødvendig av kardiotrening, i tillegg til å sørge for nok hvile. Når du gjør det du vet du skal, så må du stole på at det fungerer, ikke vurdere, overanalysere og bekymre seg for alt som kunne vært gjort annerledes, bedre, mer eller mindre. Gjør det, smil og vær fornøyd. Er det noe som må endres på, så er det coachen som sørger for at de endringene blir gjort til rett tid. Bare en liten påminnelse både til meg selv og mine fellow dietthoder der ute.


Ny topp i posten også i dag! Om det ble vanskelig å se, så står det "Eat clean, train dirty". I like it.


Jeg har hatt arbeidsfri i dag også, så også i dag kunne jeg sove ut. Litt av et sovehjerte jeg plutselig har fått! Da jeg til slutt dro meg opp av senga ble det en 40 minutters morgenkardiorunde før mat, og etterhvert dro jeg av gårde og kjørte gjennom siste økt på uke 2 med x-size. Vet jeg har mast mye om x-size også i det siste, men jeg elsker virkelig programmet! Det er akkurat sånn jeg foretrekker å trene. Basic øvelser, i en god blanding av tunge løft og volumtrening. Da blir jeg ikke lei!

Dagens økt bestod av:

 • Markløft -toppsett
 • Chins
 • Benkroing
 • Facepulls
 • Bicepscurls
 • Scottcurls med EZ-stang -droppsett
 • Beinpress -widowaker (den svir skal jeg love dere!)

Kommentaren i loggboka mi var rett og slett ENDORFINER.

 

I morgen ettermiddag starter jeg arbeidshelga mi, og da skal jeg jobbe hver dag til og med søndag. Jobber sent i morgen, og tidlig på fredag, lørdag og søndag, i tillegg til at jeg har planer om å skvise inn to styrkeøkter oppi der for å få gjennomfør mine 4 økter for uka. I morgen tenker jeg at jeg tar med meg matpakkene mine og drar hjem til mamma, for da har jeg kortere vei til jobb. Jeg lar PCen stå igjen hjemme, for når jeg ikke er på jobb, trener eller spiser, antar jeg at jeg ligger sover i kjent positur. Så om jeg ikke plopper innom i morgentidlig blir jeg nok fraværende iallefall til lørdags ettermiddag.

Dermed får jeg vel bare ønske alle en fortsatt god uke, og ei fortreffelig helg!

 • Skrevet: 19.06.2012  //  Kl: 21:32  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 2

Dagene går sin vante gang her oppi haugen -arbeid i går etterfulgt av 4x4-intervaller, og i dag har jeg hatt fri. Startet dagen med å sove i godt og vel 10 timer igjen, før det etterhvert ble en rask tur ned på gymmen for å hive rundt på litt jern. Skulle på familiemiddag til farmor etterpå, så det ble den mest effektive økta jeg har hatt på lenge! Vanligvis blir jeg bare stressa og ufokusert når jeg har dårlig tid, men i dag klarte jeg faktisk å holde fokus og bruke tidspresset til min fordel. Not bad!

Etter å ha blitt plukket opp av pappsen og kjørt hjem, heiv jeg middagen i ovnen og hoppet i dusjen. Fordelen med å ha farmor boende i sokkelen av samme hus, er at jeg ganske enkelt kan tilberede min egen mat oppe hos meg selv og ta den med på et fat ned, uten noe styr med matbokser og oppvarming. Da er det null problem med diett selv i slike sammenhenger. Til kaffen etterpå ble det en del snakk om hvorfor jeg egentlig er på diett -farmor har skjønt at jeg er det, men ikke hva det skal være godt for. Jeg tror egentlig det er mange som ikke helt vil forstå hva jeg driver på med før jeg faktisk står der på scenen med spray-tan, bikini og hæler, men det får bare være.  Det er iallefall hyggelig å høre at det ser ut til at pappa har begynt å forstå hva det dreier seg om, og faktisk støtter meg. Godt å ha familien i ryggen!

 

Men det lå en hentelapp i postkassa også i dag, og det var nok en pakke fra iHerb. Det er enkelte produkter derfra jeg rett og slett ikke vil gå tom for, så det blir noen bestillinger der inne ganske jevnlig om dagen.


Krydder, te og barbecue-saus.

Jeg ble skeptisk da jeg mottok pakken. Den var pakket i plast, og hadde en lapp hvor det stod at pakken hadde kommet fra utlandet i skadet tilstand. Papp-eska var klisstete, og jeg antok raskt at det var sausen som hadde gått i knas, og fryktet at teen hadde fått lide. Men da jeg åpnet pakken var alt i skjønneste orden, så hvor klisset hadde kommet fra er ikke godt å si. Men jeg fikk produktene mine i god behold, så jeg er iallefall fornøyd! Teen er koffeinfri og har smak av lakris. Jeg måtte prøve den til kveldsmaten i dag, og den er en klar ny favoritt! Nå er jo jeg en sucker for lakris, så dette blir nok en god venn på diett.

 

Jeg har arbeidsfri i morgen også, så da tror jeg det blir morgenkardio og x-size! Jeg prøver å legge styrketreningene mine til arbeidsfri dager nå, ettersom jeg hittil har blitt veldig sliten etter en dag på jobb. Fungerer flott så langt!

 • Skrevet: 17.06.2012  //  Kl: 19:43  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 9


Beintrening ble det ja!


Er i gang med uke to med x-size, så i dag var det tung beindag (+ litt mage) igjen, med

 • Knebøy
 • Strakmark
 • Bulgarske utfall
 • Hip thrust
 • V-ups
 • Decline sit-ups
 • Planke med beinhev
 • Sideplanke
 • Skrå beinhev

Dette ser ut til å kunne bli favoritt-dagen på programmet tror jeg. Tung beintrening er faktisk utrolig moro, såfremt man er uthvilt og har energi og motivasjon riktignok.

 

Etter trening tok jeg noen minutter i sol-boksen igjen også! Andre gang i år, tanorexi coming up. Neida. Jeg synes i grunn det er dødstamt, og altfor altfor varmt -iallefall når man er svett og varm etter trening. Men når sola ikke vil vise seg her til lands så får jeg vel ta noen småturer i juksesola i ny og ne. Bildet vitner iallefall om at jeg ikke har vondt av noen runder til... --->

 

Jeg fikk i det minste kjølt meg ned på vei hjem. I det jeg kom ut fra solstudioet så jeg hvor grå hele verden plutselig hadde blitt, og før jeg visste ordet av det åpnet himmelen seg. Var ferdigdusja før jeg kom hjem!


Hihi, bildet til høyre viser gnagsåret på hofta mi etter hip thrusten forige uke. No pain, no gain -er det ikke det de sier?Matpakke til morgendagens arbeidslunsj står klar i kjøleskapet, så nå er det bare kveldsmat og avslapping resten av kvelden før jeg finner senga. I morgen er tidlig på'an, for da skal jeg på min første arbeidsvakt på egenhånd! Har forholdsvis kort dag, så ettter jobb har jeg planlagt 4x4-intervaller.

Har dere hatt en fin søndag på andre siden av skjermen?

 • Skrevet: 17.06.2012  //  Kl: 12:07  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 1

Å duu, hvor godt det var å sove og hvile ut. Fra jeg kom hjem etter trening i går og til jeg gikk å la meg satt jeg godt planta i godstolen min på stua, kun avbrutt med noen runder rundt i huset når jeg ble for rastløs. I natt fikk jeg hele 10-11 timer på øyet, og nå føler jeg meg faktisk uthvilt! Utrolig hvor mye man setter pris på litt hjerneløs zombietid og søvn uten vekkerklokke når hverdagen er litt mer fullpakket enn normalt.

Glad og uthvilt er jeg så smått i gang med dagens gjøremål i huset, og har allerede begynt å lete frem litt motivasjon for dagens tunge beintrening. I gårkveld satt motivasjonen nemlig litt langt inne, sånn blir det gjerne når man er både sliten og kjeder seg på samme tid. Man lurer litt på hvorfor man egentlig gidder dette kjøret -er det virkelig så viktig med synlige mageruter og kutt i låra? Men den morsomme biten er at jeg bladde allikevel gjennom motivasjonsmappa mi (har ei mappe på PCen hvor jeg lagrer alle bilder som gir meg et ekstra spark bak), og selv om jeg der og da ikke helt klarte å bli over-entusiastisk, så kjente jeg determinasjonen langt der inne et sted. Og akkurat dét er litt godt og betryggende, jeg vet at det vil være tunge dager uten den minste motivasjon, men jeg har allikevel denne godt inneplanta driven som kommer til å holde meg gående. I dag er jeg fit for fight og back on track igjen, og selvfølgelig glad for at jeg ikke begynte å handle etter mine "hvorfor holder jeg egentlig på med dette?"-tanker.

Ettersom jeg ikke har noen egne ferske bilder å vise frem, får dere heller en liten sneakpeak fra motivasjonsmappa i dag tenker jeg.

Jeg drømte naturligvis om mat i natt også. Det var rundstykke med egg og diverse pålegg, med solskinnsbolle og is til dessert som stod på menyen i drømmeland i natt. Også trodde jeg forresten at jeg hadde vakt på gymmen i går, men da jeg kom dit til åpningstida var det allerde en annen der og låste opp. Viste seg at jeg hadde hatt vakt på fredag jeg, ikke lørdag. Jeg tror jeg trygt kan konkludere med at dietten har begynt å sette spor! Haha.. Men det er iallefall godt å ikke føle seg som en oppblåst vannballong lengre slik jeg gjorde forrige uke/tidligere i uka. Det går fortsatt fremover, og da er det greit at jeg blir litt tullete i hodet. Jeg kan leve med det! Det er tross alt bare 15 uker igjen, og hvor det ble av den foregående uka vet jeg ikke. Dette går med andre ord fort!

Nå skal jeg være flink og brette litt klær før trening.

Har dere treningsplaner for søndagen?

 • Skrevet: 16.06.2012  //  Kl: 16:46  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 2

Da er jeg på nett igjen, og etter ei hektisk uke kan jeg omsider legge beina høyt og puste ut.

 

Eksamen er overstått, og jeg vil påstå at jeg nådde målet mitt om å gjøre opp for den sure toeren jeg fikk til standpunkt. Muntlig gikk nemlig veldig fint den, jeg fikk en søt sekser! Da kan dere tro jeg jeg gliste stort da jeg stakk på trening for å feire etterpå.

På onsdag hadde jeg min første opplæringsvakt på jobb (sommerjobb i hjemmesykepleien, som det da ble på meg til slutt!), og selv om det var veldig mye nytt og mange inntrykk å ta innover seg på en gang, så føler jeg at det gikk veldig greit. Jeg tror nok jeg skal klare jobben bra, og jeg tror faktisk jeg kommer til å trives. Jeg kjenner imidlertid at det var uvant for meg som er vant med å sitte ved en skolepult å oppdatere PCen dagen lang, å plutselig være på beina hele dagen og hele tiden være i aktivitet. Det var en smule tungt å skulle trene bein etterpå, for å si det sånn! Men det er nok en tilvenningssak, jeg synes egentlig det er helt greit. Mer aktivitet i hverdagen = mindre behov for ekstra kardiotrening, så det er jo i grunn en winwin-situasjon sånn sett.

Men etter å ha hastet hjem fra trening, hivd meg i dusjen og mekka sammen den raskeste middagen jeg har laga på lenge, ble jeg hentet opp av min kjære mams som nok en gang stod på døra med en bukett roser til meg, med en medfølgende gratulasjon for vel overstått eksamen, skole og opplæringsvakt. Resten av kvelden var det avslutningsseremoni på skolen for alle avgangselevene med taler, sang og rose-utdeling. Det er så rart å tenke på at jeg virkelig er helt ferdig og aldri mer skal tilbake! -men det er også utrolig godt.


Tok formsjekken på torsdag denne uken, og ettersom målingene viste en liten nedgang, ble det litt avslutningskake på denne avgangseleven også.


I går ble det en runde med sirkeltrening, før jeg dro på jobb igjen og brukte fredagskvelden på min andre opplæringsvakt.
På mandag må jeg stå på egne bein, men jeg føler meg faktisk ganske trygg på at det skal gå fint! Fortsatt utrolig mye å lære, men jeg har hyggelige og hjelpende kolleger å spørre om jeg skulle bli usikker. Så dette tror jeg blir en bra og givende arbeidsplass!

 

Dette har vært en liten overgangsfase for meg, men nå tror jeg hverdagen blir litt mer stabil igjen fremover slik at jeg kan komme med litt mer relevante oppdateringer her inne.

 

 • Skrevet: 13.06.2012  //  Kl: 11:16  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 9

Da sitter jeg på skolen og venter på at det skal bli min tur til å inn i ilden foran sensor. Jeg skal visst ikke inn før 13.30, så da har jeg litt ekstra tid til å lese og forberede meg.


Jeg gleder meg helt vilt til å komme meg på gymmen og hive litt rundt på jern igjen så snart jeg har fått dommen, jeg har jo ikke vært der siden søndag! Både mandag og i går ble det gåturer på meg da, klarer neimen ikke sitte stille hele dagen. I går oppdaget jeg til og med en helt ny verden like utenfor døra mi. Jeg fikk et tips om en sti som går langs elva like ved der jeg bor, så jeg fant ut at jeg måtte en tur ut på oppdagelsesferd. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan jeg har levd hele livet mitt oppi der uten å vite om denne veien -den var jo helt magisk fin! Jeg gikk med store øyne i begeistring hele veien -så fint var det! Så nå gleder jeg meg faktisk til mer kardiotrening i finværet fremover. Jippi!

Utover det har jeg ikke stort nytt å meddele. PCen skal som sagt inn til avinstallering etter eksamen, så når jeg dukker opp igjen er ikke godt å si. Enn så lenge får dere se på litt eksamensnæring:


Røkelaks er så hinsides digg!


Middag både mandag og tirsdag med stappe av potet og gulrot, stekt sei, og rosenkål kjørt grovt med stavmikseren. + masse krydder naturligvis!


På styrkefri dager har jeg cottage cheese på spiseplanen min, og det er litt ekstra digg. I tillegg har jeg et lite mellommåltid som består av shake og gulrot, men de siste dagene valgte jeg heller å slå det sammen med de andre måltidene. Dermed kunne jeg lage meg creamy godsaker til kvelds! Cottage cheese + proteinpulver i blender = søt, kvalmende, himmelsk dessert.


Sjokokrem med litt ekstra cc søtet med stevia chocolate og jordbær på toppen på mandag.


Og straxberry/bananakrem på tirsdag. Og min elskede makrell da.

 

Fortsatt god uke da folkens, og lykke til til alle andre som også skal opp til eksamen i disse dager!

 • Skrevet: 11.06.2012  //  Kl: 22:16  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

Janei, det der med å nedprioritere bloggen frem til etter eksamen går visst ikke så bra. Det er begrenset hvor lenge jeg klarer å konsentrere meg om gangen uansett, så da blir det nok en liten oppdatering her inne. Jeg tror jeg er i rute med oppgaven, så det er bare å jobbe litt mer nå før jeg skal nedover på skolen for litt veiledning igjen i morgentidlig tenker jeg. Dette går så fint så! (hvis jeg sier det mange nok ganger så kanskje jeg tror på det til slutt!)

Jeg har jo gitt meg selv styrkeforbud til etter eksamen, men kardiotreninga får ikke utgå uansett nå om dagen. Dessuten trengte jeg å røre på meg etter mange timers mer eller mindre konsentrert arbeid, så da kvelden nærmet seg tok jeg på meg joggeskoene og gikk ned til byen. Monika, som går studiespesialisering med formgiving, hadde nemlig utstilling i Levanger museum med resten av formgivingsklassen. Så det måtte jeg naturligvis få med meg! I tillegg til utstillingen spilte hun og to andre i klassen tre låter som underholdning. Jeg må si det er moro å se lillesøstra mi begynne å vokse opp!


Kreativ, flink og allsidig. Jeg er stolt av deg, snupps!

Men så dere!

Da jeg satt og hadde et av mine mange fortvile øyeblikk tidligere i dag, postet jeg en liten facebook-status, som lød som følger:

"Kjenner jeg temmelig lei eksamensoppgaven allerede.. Vil heller trene! Også synes jeg noen burde bringe ei hardtarbeidende stakkar frøken store mengder pepsi max og tyggis."

Når jeg skriver slike ønsker, forventer jeg strengt talt ikke at noen skal ta seg bryet. Jeg vil bare ha litt sympati! For det første koster det penger, og for det andre bor jeg jo langt uti gokk. Men det var et usedvanlig hyggelig syn som ventet meg på trappa da jeg kom hjem etter gåturen hjem fra utstillinga i kveld.

Jeg blir så overaska og rørt at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg. Tusen takk, Mona! Hvordan skulle vel denne dietten egentlig gått uten deg?

 

I løpet av kveldens tur gikk jeg som vanlig og filosoferte litt, og kom frem til at nei, livet er ikke perfekt. Men uansett hvordan jeg vrir og vender på det, så er jeg glad og lykkelig! Ja, enkelte stunder kan være litt tunge, men jeg gjør akkurat det jeg vil nå, og jeg har det godt og går stortsett rundt og smiler til alle døgnets tider. Jeg har omsider startet på mitt lille fitnesseventyr som jeg har gått og drømt om og ventet på i så lang tid, og jeg har fått meg jobb slik at jeg slipper å bekymre meg mer for det. Og ikke minst føler jeg meg helt priviligert som har så gode mennesker i livet mitt -både familie, venner, bekjente og andre støttespillere. Jeg vet ikke helt hva jeg har gjort for å fortjene å ha dem i livet mitt, men jeg er evig takknemlig for at de er der.

Og ikke minst takk til dere som støtter og oppmuntrer meg her på bloggen!

 • Skrevet: 11.06.2012  //  Kl: 13:37  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 7

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg, fikk jeg i år min første toer som standpunktskarakter. Det var i programfaget Kommunikasjon og kultur1, og jeg er langt ifra stolt over den. Jeg vet jeg kan så mye bedre, det har bare vært mangel på motivasjon og ork. Men dere kan jo da få gjette dere til hva jeg har kommet opp i til muntligeksamen! Åjada, KK1 it is! Min første reaksjon da jeg fikk eksamensarket hvor det stod hvilket fag jeg var trukket opp i, var "Kødde du?? Skyt mæ!"

Men helt egentlig innså jeg litt etter litt at det ikke var så ille. For det første har jeg vært til stede på nesten samtlige timer i faget hele året og lært veldig mye, grunnen til den enormt lave karakteren er rett og slett at jeg ikke har levert noen av oppgavene, slik at læreren ikke hadde nok grunnlag til å måle kompetansen opp mot. Dermed har jeg jo nå fått en gyllen mulighet til å veie opp for toeren, ved å gjøre det litt bedre på eksamen. Selve oppgaven var ikke så altfor gal heller -det er alltid litt vanselig å komme i gang, finne en brukbar vinkling og ikke minst ei dugende problemstilling, men jeg føler at jeg er veldig godt i gang. Jeg har iallefall planer om å slå standpunktkarakteren med god margin!

Her ved stuebordet har jeg bunkra meg opp med kaffe og vann! Mangler bare pepsi max.

Back to work!

 • Skrevet: 10.06.2012  //  Kl: 21:38  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 10

God kveld!

I dag var det klart for dag 2 med x-size for min del, og da var det tung beintrening som stod på planen. Var gira og veldig klar for å kjøre på, og med masse trøkk i kroppen etter gårsdagen ble det ei knallbra økt. Søndag betyr lite folk, så da kunne jeg spille Rammstein uten at noen klagde også! Er spent på hvordan beina kommer til å ha det de neste dagene nå. Det var mange øvelser jeg ikke har trent på evigheter, og med det siste programmet mitt har jeg jo kun hatt ett arbeidsset per øvelse. Stølhet coming up! Men herregud, så digg det var med et gjensyn med mine gode, gamle, kjære øvelser:

 • Knebøy
 • Strakmark
 • Bulgarske utfall
 • Hip thrust
 • Div mageøvelser

Alle de fire første er gode øvelser jeg virkelig føler at jeg  får ordentlig kontakt med musklene på. Gleder meg til å fortsette med dem fremover!


Litt sånn passe gira?

Trening var med andre ord råmoro i dag, og i tillegg har jeg gått og vært ordentlig mett hele dagen. Jeg ble nemlig fornøyd til slutt i går, og da har jeg sluppet å bli sulten i dag også. Godt! Men formen har ikke akkurat vært noe å fryde seg over, føler meg litt vannballong. Masse karb og salt, i tillegg til at den elskede jenteuka leker litt med hormonene i kroppen. In other words; blaut som en fisk. Menmen, det slipper vel igjen snart! Skal jo ikke på scenen i morgen. Men i ettermiddag trippet jeg allikevel rundt i hæler og poserte da, jeg hadde nemlig litt mye energi og lite å gjøre, så da tok jeg en ørliten runde med poseringstrening for meg selv i stua. Nå skal vi snart starte opp med ordentlig poseringstrening på Kaliber også, og det tror jeg er bra! Gleder meg veldig, det kan nok bli moro. Selv om det kanskje blir en liten smule kleint å skulle stille seg midt i frivektsavdelingen i bikini foran alle og enhver, hoho. Men dét får en vel bare venne seg til.

Jeg har forresten tatt opp loggingen på Fitnessbloggen igjen også. Følg meg gjerne her om du er medlem!

 

 

Men nå har jeg ei ganske hektisk uke foran meg, det kommer nok til å gå i ett fremover.

I morgen tidlig skal jeg nedover på skolen for eksamenstrekk, deretter vil både mandag og tirsdag gå med til eksamensforberedelse. Avhengig av hva jeg kommer opp i og hva oppgaven blir, er det derfor mulig at jeg nedprioriterer bloggen helt til fordel for å jobbe med det. Jeg har til og med gitt meg selv styrkeforbud frem til etter eksamen, hvis ikke vet jeg at jeg bare vil bli distrahert, hehe. Det blir kun kardiorunder for å lufte hodet og kroppen!

Onsdag er det altså eksamen, og etter det må PCen inn til avinstallering og diverse på IKT. Det er jo en skole-PC, så jeg det er usikkert når jeg får den tilbake.

Torsdag har jeg min første opplæringsvakt på jobb, deretter er det rett bort på gymmen, hjem og hive seg i dusjen og trøkke i seg litt middag, før jeg skal nedover til skolen og ha avslutning med klassen. Tenk at det blir siste gang jeg ser den gjengen!

Fredag har jeg tenkt å rekke med ei treningsøkt, før jeg igjen har opplæringsvakt hele ettermidagen/kvelden.

Lørdag har jeg vakt på gymmen, og når jeg er ferdig der kan jeg puste ut igjen. Forhåpentligvis har jeg fått tilbake PCen innen den tid, men om ikke blir det vel stille her en stund.

 

Bildet er forresten ikke tatt i dag, det var i gårmorges da jeg var altfor tidlig våken og måtte finne på noe.

 

Ønsker iallefall alle en god uke!

 • Skrevet: 09.06.2012  //  Kl: 21:52  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 15

I dag hadde jeg mi aller første økt med x-size! Det er selvfølgelig tidlig å si hva jeg synes om det enda, det er jo alltid spennende med nytt pgrogram. MEN jeg elsker det! Jeg har jo prøvd en del programmer etterhvert, men jeg ender alltid opp med samme konklusjon; jeg foretrekker å gå back to basic. Jeg vil løfte tungt, og jeg vil ha baseøvelser. Men så har det seg også slik at jeg elsker å pumpe, og jeg trenger variasjon for å ikke bli lei. Å gjøre det samme dag ut og dag inn fungerer ikke for meg over tid, jeg går lei og da er det litt vanskelig å glede seg og finne motivasjon for hver økt. Derfor ser x-size nesten ut til å være skreddersydd for meg -det beste av begge verdener. Jeg får komme med en bedre vurdering av programmet når jeg har kjørt gjennom det noen uker, i mellomtiden kan dere lese om det her om noen ble nysgjerrige.

Dagens økt ble iallefall knallbra!

Det ble forresten så jeg duppa av litt igjen i morges. Våknet halv 4, stod opp litt over 5, var lysvåken og produktiv noen timer, og så ble jeg dævvtrøtt igjen da klokka passerte 8. Fikk et par timer på øyet, og det tror jeg var bra. Ellers hadde jeg nok vært rimelig zombie nå! Etter de to etterlengtede timene med slumring, fikk jeg på meg tøyet og gikk ned til togstasjonen hvor sykkelen min fremdeles stod etter i går. Brukte 35 min på å gå nedover, og deretter 20 min på sykle hjem igjen. Det ble dagens morgenkardio!

Frøken Aldri Mett begynner forresten å se slutten på dagens karbing. Jeg har jo en viss kalorigrense å forholde meg til, og de ekstra kaloriene skal primært komme fra karbohydrater. Det er altså ramma jeg holder meg innenfor, men utifra det har jeg ganske frie tøyler. Min egen førsteprioritering i dag har vært å spise seg mett, så jeg har prøvd å gjøre gode valg -kalorifattige matvarer som metter godt. Med andre ord litt ekstra masse grønnsaker og bær! Men jeg tror virkelig jeg har blitt umettelig. Tror jeg får hive meg over gulrotkørga snart.


Før- og etter trening.


Dagens middag: Tunfiskrøre i speltlomper med en halvkg grøntfor til.


Fun light-is!


Mellomsnack: Bringebær og speltlomper med butter-krydder, kanel og sukrin. Også iiiiis! 100g frosne jordbær, 1 liten frossen banan, 1/2 boks mager kesam og litt søtning kjørt i blenderen, med friske bringebær på toppen.


Men etter denne kraftporsjonen med havregrøtpudding (haha, ikke bland fiberhusk i grøten, folkens. "Da metter den sikkert mer," tenkte jeg. Men det gikk nesten ikke an å røre i den) ser det faktisk ut til at jeg kanskje går mett og fornøyd til sengs allikevel i kveld! Tjohei!

 

Gleder meg til dag 2 med x-size i morgen, da blir det både knebøy og strakmark! Og bulgarske utfall da, men det gleder jeg meg ikke til, ehehe.

Har dere hatt en fin lørdag?
Noen som har prøvd x-size?

 • Skrevet: 09.06.2012  //  Kl: 07:29  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 14

Jauda, her er man tidlig på'an! I skrivende øyeblikk er klokka 06.30, og jeg har allerede vært oppe i farta i en drøy time. I natt var ikke problemet å få sove da jeg la meg, men å ikke våkne igjen. 03.30 var jeg lys våken, og da viseren passerte 05 gadd jeg ikke ligge der mer. Så da var det bare å ta fatt på dagen da! 

 

Formsjekken i går gikk veldig fint! I følge målingene hadde det jo stått stille denne uka, men som jeg selv følte så mente Gunnar at han kunne se forbedringer, og påpekte at beina hadde kommet seg -akkurat som jeg selv trodde. Sammenlagt med forrige ukes resultater var coachen fornøyd, så vi gjør ingen endringer i dietten enda. Jeg skal være flink med kardioen, og så ser vi om det har skjedd litt mer til neste gang.

Jeg ligger uansett godt i rute, så selv om jeg selv var innstilt på å kjøre flatt denne helga, blir det litt ekstra karbs i dag. Helt i orden det! Men jeg tror jeg skal kjøre den temmelig clean og moderat, hvis jeg ser litt helhetlig på det så er det jo resultater jeg vil ha nå, ikke godis. Til tross for at jeg både dagdrømmer og nattdrømmer om søtsaker og rundstykker med leverpostei, høhø. Men kjære havregrøt, we meet again tonight!

 

Sprek som jeg er, ble det så jeg kjørte på med 4x4-intervaller med det samme jeg var der oppe på Kaliber, slik jeg hadde tenkt. Det ble riktignok bare i et overkommelig tempo for ei tøtte uten kondis, men god og svett kan jeg love at jeg ble! Angret bittert på at jeg ikke hadde pakket med håndkle, var ikke så veldig stas å måtte traske rundt i svett treningstøy i ettertid, ehe. Det er uansett ikke så galt å befinne seg en stund på tredemølla på Kaliber, det er nemlig så mye fint å se på mens man holder på! Tolk det gjerne dit dere vil, men jeg skal ikke legge skjul på at det finnes en bra andel veltrente karer der. Bare å løpe og melde seg inn, jenter! ;)

 

 

 

Ellers var dagen generelt veldig fin! Hele skoledagen ble rimelig amputert ettersom vi så og si er ferdig, så allerede kl.13.05 hoppet jeg på toget til Trondheim. Sola skein hele dagen, og tillegg til formsjekk og trening hadde jeg tid til å gå litt rundt i butikker, i selskap med min eks og gode venn, Tor.


Snack før formsjekk!

1
Don't shoot me! Bare fordi du er kul.


Og som sist; en cherry coke til middagen for å feire at formsjekken gikk fint!


Fyllte opp litt i matbokssamlingen, klarer meg ikke uten mine hverdagshelter! Liker disse fra Clas Ohlson veldig godt. Tre stk for 69,- i think.

 

Også kjøpte jeg meg nye sko! Rettere sagt pumps -man lærer noe nytt hver dag, hehe. Jeg er vel ikke akkurat jenta som løper ned skobutikkene, men om noen måneder skal jeg tross alt gå grasiøst og selvsikker rundt på noen høye stilker på en opplyst scene for et enormt publikum, så litt øvelse er nok ingen dum idé.


Det ser ut til at det ikke bare er midjemålet som krymper på meg om dagen da, føttene blir visst mindre de også. Stortsett bruker jeg str.39-40, men denne gangen måtte jeg bare prøve mindre og mindre størrelser, til jeg til slutt endte på str.37 -med innleggssåle. Menmen, da var det bare å lære seg å gå i dem!

 

Skal si jeg er produktiv her på morgenkvisten! Håper bare jeg ikke kræsjer helt i løpet av dagen, iallefall ikke før jeg har kommet meg på trening. Nytt program i dag!

 • Skrevet: 08.06.2012  //  Kl: 08:55  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

Å sove når jeg legger meg i senga om kvelden, nei dét går ikke. Men når jeg kommer meg  på skola, ja da da hadde det ikke vært noe problem kjenner jeg! Det er så rart med denne søvnen for tida. Så lenge jeg ikke har noe som skal skje tidlig neste dag, da kan jeg sove godt som bare det. Men de kveldene hvor jeg vet at jeg skal tidlig opp, da blir jeg liggende og snurre rundt, gjerne i mange timer. Men i motsetning til hvordan jeg ville reagert før, så blir jeg ikke sint, lei eller frustrert. Jeg godtar at det er sånn (søvnproblemer er et vanlig fenomen på diett), så jeg står heller opp og drikker, går på do, eller forbereder det jeg ligger og tenker på at jeg må huske neste dag. Jeg sovner som regel til slutt! Og da drømmer jeg om mat, selvfølgelig. Men akkurat den biten med å ikke få sove, samtidig som man etterhvert kjenner at sulten begynner å gnage, det er vel kanskje den hardeste biten med å være på diett for min del til nå. 

Men i dag er nesten en litt spesiell dag, det er min aller siste dag med undervisning på VGS noensinne! På mandag er det muntligtrekk, og på onsdag er det eksamen. Torsdag har vi avslutning, og så er det hele rett og slett over. 13 år med skolegang, hvordan skjedde det? Da jeg begynte på ungdomskola virket denne dagen så absurd fjern at jeg egentlig ikke trodde den noen gang ville komme. Men det er som de voksne alltid har sagt; tida går raskere og raskere jo eldre man blir -et år er jo ingenting!

Men i dag er det også fredag, og det er på tide å ta turen oppom Kaliber igjen.  Jeg er litt usikker på hvordan tilbakemeldingen vil bli på dagens formsjekk, i følge vekta og målingene i morges har det nemlig stått ganske stille den siste uka. Men samtidig føler jeg selv når jeg ser i speilet at formen ser bedre ut, blant annet rundt beina faktisk. Men det er bare å posere, rapportere og håpe på det beste!


Mine faste følgesvenner er selvfølgelig med!


Matpakkene ble forberedt i gårkveld. Jeg gleder meg helt enormt til å hive innpå laksen min snart, dette har vært et sulten-døgn! Men sulten går veldig opp og ned fra dag til dag, så det er ikke slik hver dag heldigvis.

 

I dag har jeg faktisk pakket med treningstøy i veska, så jeg satser på å få lagt inn ei kardioøkt med det samme jeg er oppe på Kaliber. Vurderer 4x4-intervaller, men vi får se! Bortsett fra det blir det vel treningsfri  i dag. Når jeg først er i Trondheim tenkte jeg å se om jeg kommer over en kjole til neste ukes skoleavslutening, også trenger jeg flere matbokser. Når jeg begynner i arbeid fra neste uke vil jeg bli nødt til å finne tilbake til mine gamle rutiner med planlegging og mer matpakkelaging igjen, så da er boksene gode å ha. Dermed blir shopping faktisk prioritert over trening i dag gitt! En hviledag passer seg forsåvidt veldig greit nå, for i morgen tenker jeg å starte opp med nytt treningsprogram igjen. Tenker jeg skriver eget innlegg om det litt senere.

 

Hvilke planer har dere for fredagen?

 • Skrevet: 07.06.2012  //  Kl: 20:58  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Tenker det begynner å bli tid for litt matinspirasjon her inne igjen! Det går jo stortsett i de samme matvarene her hjemme nå for tida, men tilberedningsmåten  og smakstilsettinga prøver jeg å variere litt på iallefall. Nå husker jeg ikke nøyaktig hvilke krydder jeg brukte i de ulike rettene, men jeg er iallefall ikke gjerrig på krydderbruken om dagen. Det går mye salt, oregano, toscanakrydder, karri, hvitløkspulver, timian, paprikakrydder, cajennepepper.. Og også litt av popcornkrydderne.

Dette er altså kun enkle, sunne og næringsrike retter som jeg har laget nå den siste tida på diett.

 


Kylling, løk, sjampingjong, paprika og ris.


Stekt karbonadedeig, løk og tomat i salatwraps med ovnsbakte potetbåter.


Karbonadedeig og stekt løk på potet- og brokkolimos.


Kylling, stekt løk og sjampinjong på potet- og brokkolimos.


Kylling, wokgrønnsaker og ris.


Ovnsbakt kylling, tomat, løk, sjampinjong og potetbåter.


Karbonader (karbonadedeig smaksatt med ønsket krydder), friske grønnsaker og ovnsbakte potetskiver.


Hjemmelagde karbonader, potetstappe med biter av løk og sjampinjong og friske grønnsaker.

 

 Håper det var til inspirasjon, om ikke får jeg bruke det som et huske-innlegg til meg selv når krativiteten tar ferie.

 • Skrevet: 06.06.2012  //  Kl: 18:42  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 7

Jeg lovte jo dagens middagstips, så her kommer det!


Jeg har faktisk gjort noe nytt! Så neida, alle retter og varianter er ikke oppdaget enda. Dietten har nok fortsatt mye spennende jeg kan oppdage når som helst!


I dag ble det vel en slags form for pytt i panne(?), med små potetterninger og tomatsaus.

Du trenger:

 • potet -jeg brukte mandelpotet
 • tunfisk -eller annen proteinkilde. Kylling ville sikkert vært godt!
 • 1-2 tomater
 • 3-5 store sjampinjonger
 • 1 skive rødløk
 • 1-2 skiver gulløk
 • 2 fedd hvitløk
 • fersk basilikum

Potene hakket jeg i små terninger som jeg la i en ildfast form. De krydret jeg med salt og timian, helte over 2-3ss vann, og lot de steke i ovnen på 200 grader i ca.25 minutter.Tomatene kjørte jeg lett med stavmikseren, slik at det stortsett ble saft med enkelte små biter i. Man kan selvfølgelig like hjerne bruke opphakkede tomater, men det hadde jeg ikke i hus.

Løken og soppen hakket jeg opp i små biter, og freste i panna med salt. Deretter tilsatte jeg tunfisken og etterhvert tomatene, og krydret med cajennepepper, paprikakrydder, toscanakrydder og oregano. Til slutt blandet jeg inn fersk, opphakket basilikum. Smak til med salt etter behov.


Haha, ja dette så jo innbydende ut..


Til slutt blander man det hele sammen, og pynter med noen friske basilikumblader på toppen før servering. Og tadaa!Dette er billig, sunt og næringsrikt, og forholdsvis enkelt og fort gjort. Og selvfølgelig superdigg på smak!

 • Skrevet: 06.06.2012  //  Kl: 18:21  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 16

I går fikk jeg en veldig etterlengtet telefonsamtale! En av sommerhjelpene som egentlig skulle jobbe i hjemmesykepleien her i byen hadde nemlig falt fra, og dermed ville de gjerne at jeg skulle komme nedover en tur. I dag møtte jeg opp, og det så ut til at jobben allerede var min. Vaktturnus har jeg fått, og det blir faktisk en del arbeid på meg i sommer! Jeg kan ikke beskrive hvor glad og letta jeg er nå. Jeg tror det kommer til å bli en givende, lærerik og utfordrene arbeidsplass, jeg skal jo jobbe med mennesker. Jeg begynner opplæring neste torsdag, så dette ser jeg frem til!

Etter denne superfine starten på dagen, måtte jeg sette meg ute i sola i sjøparken og feire med ei flaske 7up free sammen med rekesalaten min, samtidig som jeg overlykkelig ringte og snakka med både mamma og pappa. Jeg er nemlig ikke den eneste som har vært bekymra, hehe.


På grunn av denne lille forkjølelsen som har kommet snikende (og som holdt meg våken med tett nese + sår hals, med andre ord puste- og sikleproblemer store deler av natta), var jeg i tvil om jeg burde dra på trening i dag, men det endte selvfølgelig med at jeg måtte i vei og gi det et forsøk. Workout addict! Det ble imidlertid fort klart da jeg satte i gang med beinpressen at jeg burde holdt meg unna og tatt dagen fri. Under den tredje rep'en ble jeg sittende fast sammentrykt i apparatet (på samme vekta som jeg klarte 7 reps på sist), så da var det bare å innse at dette ikke var dagen for å perse.

Jeg fant ut at det bare var å lytte til kroppen, men når jeg først var der, så tok jeg like greit ei deloadøkt. Jeg kjørte gjennom programmet mitt, men gikk litt ned på alle vektene og presset meg ikke maksimalt. Ettersom jeg er småforskjøla har vel kroppen allerede et virus å bekjempe, og da vil det bare være dumt av meg å drive og rive i stykker muskelfibre slik at den får enda mer å reparere og jobbe med. Men det var godt bare å få bevegd på kroppen, jeg har en tendens til å få vondt i ryggen om jeg sitter/ligger i ro for lenge, og blir fort rastløs og irritabel om jeg ikke får brukt meg selv til noe.

Jeg fikk prøvd ut det nye Chocorite-pulveret mitt etter trening i dag, og jeg har bare én ting å si; Ahmahgaad! Det smakte som ustekt brownierøre jo! I'm in love.

 

Og nå skal jeg bli frisk og redde nattesøvnen min fremover. Her er mine nyinnkjøpte redninger!


Glad, mett og tett Andrea signing out. Kommer straks tilbake med dagens middagstips!

Tirsdager er som regel fast handledag for meg, ganske enkelt fordi jeg da har skyss slik at jeg faktisk får med meg maten hjem.

Nå er jeg kanskje litt merkelig av meg, men jeg synes det er moro å fylle vogna og se hvor fin, ren og frisk den ser ut nå som jeg utelukkende handler diettmatt. Masse fargerike grønnsaker og gode proteinkilder!


Ingen skal få påstå at man må spise lite selv om man er på diett iallefall. Enkelte varer hadde jeg allerede også i hus og trengte ikke påfyll av riktig enda. I tillegg til maten på bildet er det også kylling, karbonadedeig, mager biff, proteinpulver og ris å finne på kjøkkenet mitt.Min nye basilikumplante! Herremiiin, så godt den lukter.

 


Også fikk jeg med meg en pakke fra iHerb hjem også. Gleder meg til å smake proteinpulveret! Har ikke smakt det før, men det ser ut til at de som har det lovpriser det iallefall. Jeg har tidligere smakt penøttsmaken, og det var iallefall veldig godt!

 

Da er jeg med andre ord klar for å ta fatt på uke 6 av dietten!

 • Skrevet: 05.06.2012  //  Kl: 15:04  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 14

Ja, jeg sa jo at jeg skulle bli litt mer kreativ angående kardiotreninga. I dag var det i utgangspunktet styrkefri, men jeg tok allikevel med meg stumpen min ned på gymmen for en fettforbrenningssekvens med styrkeøvelser. Det finnes mange måter å bruke kroppen for å øke pulsen og få en fart på forbrenninga, og man er ikke nødvendigvis nødt til å gå, løpe eller sykle for å oppnå dette.

Dana Linn Bailey er på flere måter en inspirasjons- og motivasonskilde for min del, både med tanke på treningsform, fysikk og attitude. Denne gangen lot jeg meg inspirere av denne videoen hvor hun utfører en sirkelløype, men ettersom jeg ikke er helt på nivå med henne fysisk sett gjorde jeg noen endringer. Rettere sagt; jeg forenklet det litt. Denne treningsformen er ganske ny for meg, og fant ut at det ikke ville være så lurt å ta seg helt vann over hodet første gang. Jeg har jo prøvd meg på noe lignende med tabata tidligere, og jeg blir alltid sjokkert overt hvor mye tøffere og slitsommere det er enn jeg først har sett for meg.

God og svett etter fullført økt!


Jeg varmet opp en liten stund på tredemølla til jeg var god og varm i kroppen, deretter gjorde jeg litt dynamisk oppvarming. Dvs lette øvelser for de muskelgruppene jeg skulle bruke, som i dag da ville si hele kroppen. Deretter mannet jeg meg opp, og satte i gang.

Jeg byttet ut noen av øvelsene som var med i videoen med noen jeg føler jeg mestrer bedre. Dermed ble det følgende øvelser:

 • Step-ups
 • Omvendt roing, underhåndsgrep
 • Beinhev
 • Push-ups med beina på benk
 • Goblet squats med 10kg

Istedet for 15 reps som hun kjører i videoen, holdt jeg meg til 10 reps per øvelse (10 per bein på step-ups), og kjørte gjennom denne sekvensen 5 ganger. Mellom hver runde hadde jeg en pause på 90 sek. Kanskje litt lang pause, men jeg tror jeg trengte dem for å fullføre ordentlig. Man skal ikke tillate seg mer enn en ørliten pustepause mellom øvelsene, annet enn den tiden det tar å komme seg fra én øvelse til den neste. Men selv om man skal holde intensiteten og hastigheten oppe, er det ikke meningen at man skal stresse seg gjennom øvelsene. Hver repetisjon skal utføres korrekt og kontrollert. Husk og pust!

Jeg hadde i utgangspunktet planer om å ta illustrasjonsbilder av øvelsene, men i og med at det dukket opp et par gutter jeg ikke kjenner der, ble det så jeg feiget ut. Det er litt tungvindt å drive å knote for å finne steder å sette opp kamera og drive med selvutløser, så jeg får ta det en gang jeg ikke trener alene, høhø.. Enn så lenge får dere benytte dere av google om øvelsene er ukjente.

 

Etter trening var det rett hjem til to kosttilskuddsfavoritter; Whey gourmet strawberry/banana, som antagelig er det beste proteinpulveret jeg har smakt, og BCAA med vannmelonsmak. To gode smaksfavoritter jeg absolutt kan anbefale! Og jeg blir ikke sponset, så dere kan stole på meg. ;)Neidu, jeg gir fint blaffen i sminke når jeg skal i vei og trene intensivt. Den sitter ikke der jeg tok den på innen jeg er ferdig uansett!


Resten av dagen skal jeg bare ta det rolig og la kroppen hvile. Jeg har kjørt den litt ekstra hardt de siste dagene, iallefall i forhold til hva jeg er vant med. I tillegg våknet jeg med sår hals og snørrete nese i dag og jeg har ingen planer om å bli syk nå, så da drikker man te og tar litt ekstra godt vare på seg selv. Har dere noen tips mot sår hals når halspastiller og honning er utelukket?

 

Har du prøvd sirkeltrening?


 • Skrevet: 04.06.2012  //  Kl: 16:42  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 8

Frustrasjon!

Her har jeg diskutert frem og tilbake med meg selv om jeg skulle tillate med å bestille et par singleter jeg hadde så lyst på, og når jeg til slutt bestemmer meg for at jeg skal gå for den ene og begynner og skal betale, da oppdager jeg at det nye bankkortet mitt ikke har noe kortnummer. Det nye Visakortet banken nettopp sendte meg er med andre ord et electron-kort, og det gamle har allerede forsvunnet i søpla. Rage! Men det var vel et hint fra universet om at jeg ikke skal bruke penger på ting jeg strengt tatt egentlig ikke har bruk for. Sukk. Får vel stikke innom banken og bestille et nytt.

Der, da var det ute av verden.


I dag hadde jeg hele to timer skolen igjen(!), så da lot jeg sykkelen stå og utnyttet turen til å bruke beina og få gjort unna en times kardio i samme slengen. Men gurimalla, jeg har så vondt i leggene og rumpa i dag! Bakkeintervaller om morgenen og beintrening på ettermiddagen i går tok visst på gitt. De to små timene i dag var forresten mine aller siste timer med kommunikasjon og kultur, og jeg fikk høre standpunktkarakter. Dette faget har jeg slitt hardt med hele året, og virkelig ikke klart å finne noen motivasjon til å arbeide med det. Jeg var derfor usikker på hvordan dette egentlig skulle gå, men ettersom jeg leverte den siste oppgaven og fikk 4/5 på den, så får jeg ståkarakter. Det er min aller første toer som standpunktskarakter noensinne, og jeg kjenner den gnager litt. Men jeg er også lettet, jeg har vært så umotivert det siste skoleåret og angret sånn på at jeg valgte dette faget, så jeg får vel bare leve med det.


Dagens første måltid tok jeg med meg ned og spise i sola utenfor skolen før jeg hadde time. Ikke galt det!


I kveld har jeg vakt på Levanger gym igjen, så nå skal jeg snart pakke med shake og riskaker og hoppe inn i treningstøyet. Skal få trent gjennom bryst, skuldre, triceps og mage i dag. Legger står egentlig på planen også, men jeg kjenner at de skal få hvile en liten stund til.

 

Hvordan har deres mandag vært?

 • Skrevet: 03.06.2012  //  Kl: 12:51  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 22

Jeg har med andre ord løpt bakkeintervaller i dag!

Jeg begynner å bli litt lei av min sedvanlige gåtur, det er liksom ikke så mange ruter å velge i her rundt huset, og dermed blir det den samme runden hver eneste gang. Derfor skal jeg prøve å være litt kreativ når det kommer til kardiotreninga fremover, og ikke minst våge å presse meg selv litt utenfor komfortsonen. Dét kan jeg iallefall si med sikkerhet at jeg gjorde i dag, helt ærlig er jeg nesten litt stolt! Jeg jogga rolig ut til bakken, og deretter ble det åtte drag hvor jeg løp opp (den lange, bratte) bakken, og gikk rolig ned igjen. Jeg trodde jeg skulle dø allerede etter andre turen opp, og mot slutten er jeg ganske sikker på at jeg kjente blodsmak i munnen. Men jeg fullførte! Selve intervallene tok meg ganske nøyaktig 15 min, og med oppvarming og nedtrapping brukte jeg vel 20-25 min. Hardt, men effektivt.

Jeg gjorde et lite forsøk på å tøye litt etterpå, men det ble vel stortsett denne posituren..

Men jeg fikk iallefall bekrefta at jeg elsker min nye tights!


Etter trening i går tok jeg en tur innom kjøpesenteret, hovedsaklig for å finne noe å bruke på mitt nye, tykke hår, aka hårband til hårstrikk. Men jeg kom over noe annet også, nemlig denne tightsen!

 
Den er fra H&M's sportskolleksjon. Helt fantastisk mykt, behagelig og elastisk stoff, og best av alt; ingen sømmer! Kjenner nesten ikke at man har den på. Tror jeg kommer til å bo i denne fremover! Nå skal jo jeg liksom ikke bruke penger før jeg har funnet meg jobb da, men den kostet ikke mer enn 129,-, så da klarte jeg ikke å motstå.

 

Fortell meg gjerne om deres kardiofavoritt!

Det ble jo som nevnt ikke akkurat all verden til kvalitetssøvn på meg i natt, men etter natte-teen fikk jeg da noen timer på øyet, og stod opp i 9-tida i morges. Klokka 12 skulle jeg ha vakt på Levanger gym, og da fikk jeg tilbragt noen trivelige timer der nede, med både trening og utpakking av vareleveranser i hyggelig selskap.

Oppkarbing stod jo også på planen for dagen, men de sinnsyke cravingsene og sulten som holdt meg våken halve natta hadde liksom gitt seg litt da jeg stod opp. -of course. Man vil ha alt man ikke kan få, men når man først har muligheten, da er det ikke så prekært allikevel, er det ikke sånn med det meste? Men det har blitt litt ymse i løpet av dagen, selv om Frøken Ubesluttsom virkelig har gjort seg gjeldende i dag. Men det ble blant annet:

Etter trening tok jeg en tur innom kjøpesenteret, men resten av kvelden har bare vært rolig og stortsett gått med på sofasliting. Jeg har iallefall fått i meg mye drivstoff i dag, så satser på å få lagt inn et par ordentlige økter i morgen!

Ellers har jeg egentlig ikke så voldsomt mye på hjertet i kveld.
Synes dere heller kan fortelle om deres lørdag!

 • Skrevet: 02.06.2012  //  Kl: 11:05  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 24

I gårkveld satt jeg faktisk og utvekslet litt musikk med Gunnar -coachen har jo smak! Og da kom jeg over denne gamle favoritten. Tar meg rett tilbake til 8.klasse!

 

Vet ikke om noen la merke til det, men på bildet i forrige innlegg hadde jeg noe nytt på hodet. Hele gårsdagen brukte jeg nemlig på å feste et pelsdyr i håret! Mens andre fitnessjenter fester extensions fester jeg syntetiske dreads. Jeg har jo ikke gjort noe med hår eller utseende på evigheter, men bodymod-cravingsene kan bare undertrykkes i begrenset tid! Ble ikke noe drastisk enda (tattoveringer kommer vel så snart jeg klarer å bestemme meg for noe og har økonomi til å finansiere det), men litt hår-fornying er alltid moro. Bestilte dem fra IcyDreads.


Hår- og formoppdatering i ett, midja krymper den! Og er det noen som legger merke til noe annet? Jeg tok solarium i går! Ser dere den lekre brunfargen? Ja? Nei?.. Neivell.


Nå begynner det (endelig) snart å bli tid for litt mat på denne jenta også, og så skal jeg nedover på gymmen og ha vakt. Gleder meg fortsatt til oppkarbing, men cravingsene er visst verst når jeg legger meg sulten om kvelden. Sjeldent sulten om morgenen. Men det er løøørdag, og lørdag er alltid en god dag! Jeg har alltid en bra følelse på denne dagen i uka, da har jeg alltid fri, kan sove lenge, gjøre noe hyggelig, også har det alltid vært "kosedagen". What's not to like?

God lørdag alle sammen!

Nå, dere -nå skal dere få et lite innblikk i hvor mye tull og gærenskap som kommer til å dukke opp her på bloggen fremover.

De første ukene gikk dietten som en lek -ingenting som "ikke var lov" fristet, jeg var aldri sulten, og i hele tatt godt fornøyd. Fornøyd er jeg i og for seg fortsatt -god mat, stortsett mett, og jeg ser resultater! Men nå skal det sies at dietten begynner å merkes på hodet, og tro meg; det vil nok bare bli verre! Enda 17 uker å pleie galskapen på. Men nå må ikke dette misforståes, jeg er i godt humør og har ingen problemer med å gledelig følge opplegget altså. Ingen sure miner, jeg skulle bare hatt en av-bryter på hjernen innimellom, rett og slett.

Den siste uka har cravings for litt av hvert dukket opp, både sjokolade og fiskekaker har vært i tankene mine fra tid til annen. I tillegg har jeg drømt helt usaklig masse om mat mens jeg har sovet den siste tida! Som regel har jeg ingen problemer med å slå tankene fra meg, men jeg fant ut at selv om kroppen ser ut til å ha bra med energi og i grunn ikke har behov for noe ekstra mat akkurat nå, så tror jeg hodet kunne hatt godt av å få smake noe annet enn det som står på planen. Da resultatene på ukas måling og veiing i gårmorges var overaskende positive, sendte jeg både formbilder og rapport til Gunnar. Han var veldig fornøyd, og jeg fikk beskjed om at jeg bare måtte ta spisedag. Da jeg spurte hvor mye jeg skulle legge meg på (altså kcal-messig), fikk jeg beskjed om at jeg fikk spise så mye jeg hadde samvittighet til (med andre ord så ligger jeg iallefall i god rute med formen!). Men da vet dere, da dukket det opp et stort dilemma. Hva hadde jeg egentlig lyst på?

Etter å ha sittet og fundert og tenkt en god stund uten å egentlig ha blitt så mye klokere, begynte klokka å bli såpass at det var på tide å finne senga. Men hvordan går det når et sultent dietthode som gleder seg til oppkarbing skal prøve å sove? Yep, ligger kun og dagdrømmer om mat. Jeg lå noen timer og prøvde å sove mens jeg lo og smilte, jeg er spent på hvordan dette kommer til å ende! Da klokka ble 02.30 stod jeg opp og gikk og lagde meg en kopp te for å fylle magen, og det hjalp i det minste litt på å få tankene bort fra mat da jeg ruslet til sengs igjen. Tror jeg fikk sove til slutt.Dette er på ingen måte ment som et seriøst innlegg, ei heller et klageinnlegg. Når du setter i gang med en slik diett, er du klar over at ikke alt kommer til å være helt normalt verken fysisk eller psykisk etterhvert (jeg var iallefall forberedt på at det kom til å bli et knallhardt blodslit). Derfor lar jeg det på ingen måte påvirke meg negativt, jeg tar det med et smil og velger å le. Jeg er oppriktig glad om dagen, men følte bare for å gi dere et lite innblikk i de rare og kanskje ikke fullt så fantastiske sidene av det hele.

 

Andre dietthodet der ute som opplever noe lignende?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits