• Skrevet: 30.08.2012  //  Kl: 10:54  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

Jeg lever enda altså så vidt det er, men dagene er lange denne uka.

 

Søndag fikk jeg en småspennende telefon. Det har nemlig nylig åpna et nytt treningssenter her i byen, og eierne har jobba på spreng nærmest både dag og natt for å holde det gående nå i oppstartingsfasen. Men så hadde det seg slik at en av dem ble nødt til å reise utelnads en tur denne uka, og de trengte noen til å steppe inn. Og da stiller jeg selvfølgelig opp! -jobbe på treningssenter? Sure!

Så jeg har altså lekt resepsjonist på Care de siste dagene, og det skal jeg også videre utover uka.


Neida, jeg har ikke forlatt Levanger gym. Men jeg synes det er bedre om de ulike arenaene innen trening og helse i byen kan samarbeide, istedet for å se på hverandre som bitre konkurrenter. Jeg brenner for trening jeg, og liker å være en del av treningsmiljøet i byen.

Dette er jo utgangspunktet ganske moro, men jeg skal være så ærlig å innrømme at dietten virkelig kjennes tøff ut nå. På formsjekken forrige fredag ble det jo så vi kutta i maten (karbohydratene </3), og det merkes til de grader. Jeg fungerer best med mine karbohydrater, både fysisk og psykisk. Så når man da legger sammen lange arbeidsdager, kaloriunderskudd, karbomangel, lav fettprosent, x antall treningsøkter som skal gjennomføres, og i tillegg ikke har bil for å komme seg rundt, da blir det etterhvert en noe utmattet Andrea. Sliten i kroppen og fjern i toppen.

Men så vil jeg allikevel understreke at dette ikke er et klageinnlegg, for det ville være for dumt. Dette skal være tøft, iallefall nå som det er så kort tid igjen (1mnd i går!), og det var jeg fullt klar over og innstilt på lenge før jeg satte i gang med dietten. Denne lavkarbotilnærmingen er også heldigvis bare midlertidig for en liten stund for å få det siste fettet til å slippe. Jeg går litt på autopilot nå, og det er helt ok. Man får bare gjøre det beste utav det, og forhåpentligvis får jeg tommel opp på neste formsjekk.


Dette ble jo ikke noe hipp-hurra-innlegg, men jeg bruker denne bloggen delvis for å dokumentere dette eventyret mitt, og da fortjener vel også de tunge stundene sine innlegg. Jeg prøver uansett å holde hodet høyt og være positiv, det meste går så mye bedre da. Nå skal jeg sette på smilet, pakke matpakkene mine, og gå nedover til Care. Der blir det jobb fra 12-20, før jeg beveger meg ned i trenigsavdelinga og kjører dagens skulderøkt. Så er det bare å rusle hjem til mat og seng igjen! Jeg vet at dette kan bli en meget fin dag, det er bare å bestemme seg for det.

Ønsker alle en super dag!

 • Skrevet: 25.08.2012  //  Kl: 20:42  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4


Heihei, da kommer jeg med andre lørdagsupdate her inne, og denne gangen føler jeg beina står litt stødigere på bakken!

Jeg er tett som bare det i toppen, men kroppen kjennes bedre ut nå enn den gjorde i morges. Tror ikke forkjølelsa sitter så hardt, det er nok mest bare nesa og halsen som har det nå. Hvitløk ftw!

Slappe av-bli frisk-og lade batteriene-lørdagen min har vært veldig fin, og humøret ble plutselig upåklagelig godt. Kanskje var det bare noen solstråler som skulle til? Jeg kjenner at det iallefall gjorde godt med en dag helt fri fra trening nå. Når man slakker tøylene for en liten stund, så kommer motivasjonen og iveren plutselig litt tilbake helt av seg selv.

Etter en lat og relativt lite produktiv formiddag hjemme, gikk jeg rolig ned til kjøpesenteret hvor sykkelen min stod. Det ble noen runder i butikkene, og med meg hjem ble det en ny hoodie.

"Spare penger, Andrea." 
"Jada, men denne må jeg jo nesten ha. Kan jo ikke fryse, da blir jeg iallefall syk!"

Ellers så fikk jeg omsider kjøpt med meg et produkt jeg har tenkt på å prøve lenge, nemlig Spirulina. Jeg har i lange tider tenkt at jeg burde teste ut det, særlig nå som jeg er på diett. Da kommer ekstra energi godt med, samt at det inneholder mye godt for kroppen som den kanskje ellers får litt lite av med en begrenset kost. Jeg begynner i morgen tidlig, så blir det spennende å se hvordan jeg reagerer. De fleste får visstnok noen bivirkninger de første ukene, så nå er jeg spent. 


Og litt ovnsbakt laks ja, fordi det er godt. Utrolig hvor lenge jeg kan holde meg mett på det også faktisk. I dag spiste jeg dette måltidet ca kl.11.45, og fikk ikke middag før jeg var hjemme igjen, nærmere kl.18.30. PF fungerer utrolig for å slippe sult-følelsen synes jeg, og fett holder meg mett ekstra lenge.


Etter min vesle shopping-runde syklet jeg videre inn til sentrum, hvor jeg kjørte noen runder med posering sammen med Mona. Gleder meg til naprapat-timen min på tirsdag, for da får jeg forhåpentligvis løst opp litt slik at det blir lettere å få til poseringene. Men jeg føler iallefall at kvart-vendingene sitter ganske greit, det er hovedsaklig T-walken som trenger litt mer terping. Men det kommer seg!

På vei hjem igjen måtte jeg innom gymmen også, men ikke for å trene! Dagens ærend var nemlig å markedsføre NO. Jeg mottok NO-plakat i dag, så den var jeg og hang pent og pyntelig på oppslagstavla der! Krysser fingrene for at deleierne ikke har noe imot det, heheh.Spennende diett-mat ja? Så standard som man kan få det -sei, potet, brokkoli og blomkål. Men det kom en pakke til meg i dag, og den var hakket mer interessant! Gleder meg til å teste ut ketchupen på speilegg nå straks!


Hvordan har deres lørdag vært?

God lørdagsmorgen alle sammen!

Her sitter jeg i morgenkåpa og super presskannekaffe med kanel i med tegneserier på TVen i bakgrunnen.

Jeg tenkte det var på sin plass med en liten rapport her inne etter gårsdagens formsjekk. Gunnar var vel fornøyd og er sikker på at jeg skal komme i mål, han mente jeg hadde fått mer definisjoner på magen. Men jeg har ennå litt som sitter igjen på beina, så for å få bukt med det ble det litt kutt i maten i går.

Da jeg begynte på dietten lå jeg flatt på et visst antall kalorier hver dag, men ettersom jeg begynte å bli lita pøste vi på med masse ekstra karbohydrater på treningsdagene. I utgangspunktet ca.150g havregryn ekstra, og hele 250g ekstra på beindagene mine. Nå har vi kuttet ut den ekstra havregryna på de dagene jeg ikke trener bein, og beindagene er redusert fra 250g til 150g.

Avstandsforhold er tøffe saker mine kjære, elskede karbohydrater, men vi ses igjen om ikke lenge.Vi har jo etterhvert konkludert med at jeg er ei karbo-jente og responderer veldig godt på å ligge høyt på karbohydrat-inntaket. Jeg blir utrolig tom og flat når jeg ikke får i meg mye, så som Gunnar sa så får jeg bare unngå å se på formen i speilet, og holde meg unna poseringstreninga så jeg slipper å bli gjort narr av. ;P Grunnen til at vi skal gjøre det sånn et par uker fremover nå, er for å se om det siste fettet slipper. Kroppen forbrenner heller glykogenet i musklene fremfor kroppsfettet, så når de lagrene er tomme vil kroppen heller benytte seg av fett som energikilde -eller noe i den duren. Så kommer nok trykket og formen tilbake igjen så snart vi kjører opp karbomengden.

Men jeg blir ikke bare flat i formen, jeg blir også helt snål i hodet av å spise sånn, så dette skal bli moro! Om jeg virker kort i replikken eller usaklig irritabel, så er det rett og slett at jeg er noe distré og ikke helt på nett. No worries!

De siste dagene har jeg forøvrig vært rimelig speisa oppi topplokket til tross for at jeg faktisk hadde ordentlig høydag i går, og innen jeg fant senga i gårkveld måtte jeg visst bare innse at det var en forkjølelse på gang. Har vært sliten i kroppen, fjern i toppen, og blank og fjern i blikket. Halsen har vært litt sår, jeg har vært usaklig frossen, og så begynte nysinga. Nå er jeg tett og hodet kjennes litt tungt ut.

Men always look at the bright side; da passa det jo utmerket at jeg uansett hadde planlagt helt treningsfri i dag! Får hive innpå med hvitløk og vitaminer, kle meg godt og tenke friske tanker, så er jeg forhåpentligvis frisk som en fisk in no time.

 Karbokutt og forkjølelse? BRING IT ON, sier jeg bare! Klar for å gå den siste mila. Skal bare fylle motivasjonslagrene nå!

 

Beklager om jeg har skrevet mye rart og overdrevent bastant eller "høy i hatten"-aktig, jeg skylder på at det ikke kjennes ut som om hodet sitter helt som det skal. Jeg skal prøve å skru det ordentlig på plass i løpet av dagen. ;)

 • Skrevet: 23.08.2012  //  Kl: 21:09  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 4

Tenkte jeg skulle være en superkul blogger og bruke kamera til å knipse meg gjennom hele dagen i dag, så det har jeg da altså gjort. Det viste seg riktignok å være et noe dumt valg av dag, ettersom jeg har hatt min første frustrasjons- og sinnadag på lange tider. En sånn dag hvor ingenting blir "rett", og nesten alt og alle gjør meg irritert. Jeg hadde en del slike dager i starten av dietten da jeg lå mye lavere på kaloriene, men den siste tida har jeg egentlig bare vært i godt humør. I dag derimot, har humøret vært på tivoli og tatt en heftig berg- og dalbane.

Men humøret er på bedringens vei nå igjen, og jeg har allikevel dokumentert noen av dagens høydepunkter i bilder! So here you go:Hadde tenkt meg litt tidlig opp i dag, men sov til 09.18 som vanlig. Oh well, søvn er digg, og velbrukt tid. Deretter tok jeg det rolig med kaffe og BODY-kos en liten times tid, før jeg la ut på en 40 minutters morgenkardiorunde. Vel hjemme igjen var det klart for dagens første måltid, som da ble ovnsbakt laks på en salatseng. Hittil var dagen meget fin!

I dag var styrkefri, så da tenkte jeg at jeg skulle legge ned en ekstra liten innsats på kardiotreninga. Jeg trappet opp på gymmen, og ante fred og ingen fare. Der var det ingen andre enn meg og Mona, men i det jeg skulle til å gripe hoppetauet fatt, kommer hele idrettslinja på vgs dundrende inn. I følge læreren var det visst over 30 elever, og de skal være der fast til samme tid hver torsdag fremover. Det er rett og slett ikke plass til så mange mennesker der inne på en og samme tid. Da falt det visst ned et teppe oppe i topplokket på meg -treninga gikk ikke som jeg ville i det hele tatt! Folk overalt, og jeg ble bare stressa og motløs.

Jeg fikk kjørt en tabata-sekvens med hoppetau, og deretter en med burpees, sit-ups, bench jumps og "sidevipp", før jeg gjorde et tafatt lite forsøk på å trene litt mage. Jeg gadd ikke gå i garderoben ettersom det var folk der etterpå en gang, så jeg låste meg like greit inn på bakrommet hvor jeg fikk være i fred. Surpump, check!Men så fikk jeg mellommåltidet mitt, og oppdaga at formen ikke så så verst ut i speilet. Godt muskellys! Etterpå tusla jeg ned i førsteetasjen, og avslutta med 15 tankeløse minutter i solsenga. Så da ble jeg i pittelitt bedre humør igjen -helt til jeg skulle sykle hjem. I dag var bakkene fæle gitt, og jeg ble nødt til å ta en ordentlig time-out på senga da jeg kom hjem.

Etter time-outen tok jeg med meg en boks ut for å plukke bringebær! Når vi først har bær som vokser på tomta så må jeg jo benytte meg av dem mens de er der. Yumyum!


Og middag må man jo ha. I dag ble det ovnsbakt sei krydret med ingefær og urtekrydder, med kokt potet og dampa grønnsaker til.


Og når jeg først var i gang med matlaginga, så gjorde jeg også klar morgendagens matpakker:


Boks 1; rekesalat, boks 2; havregrøt, boks 3; sei, potet og brokkoli. På toppen av tårnet er det en ekstra god dose med karbohydrater. Beintrening og høydag i morgen ja, det gledes!

Mona hadde bedt meg med på en bodypump-time i kveld også, men etter å ha diskutert litt frem og tilbake med meg selv fant jeg ut at jeg ikke skulle utsette meg selv for nok en folkemengde og enda en sykkeltur opp bakkene. Best å få hodet på rett plass igjen til i morgen, for da har jeg masse på tapetet! Morgenkardio og beintrening før det blir Trondheimstur med formsjekk og poseringstrening.

Nå har kroppen fått slappa av, og hodet har fått roet ned. Magen er god og mett, og jeg satser på at etter en god natts søvn er jeg fit for fight igjen i morgen. Jeg liker ikke meg selv når jeg er så irritabel som jeg var tidligere i dag, det fører ikke noe godt meg seg på noen måte. Men man må vel få ting ut av systemet en gang i blant, så nå håper jeg humøret vil holde seg nogen lunde stabilt igjen fremover, iallefall i morgen!

 

Håper dere ikke har vært like grumpy som meg i dag!

 • Skrevet: 22.08.2012  //  Kl: 20:33  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 11

Først må jeg bare fortelle at jobbsituasjonen ordna seg og ser langt lysere ut mye raskere enn jeg hadde trodd! I går formiddag tok jeg en tur nedom jobben for å gjøre det klart at jeg ønsker å jobbe ganske mye i høst, og ikke skal gå skole eller gjøre noe annet før over nyttår. Allerede der og da fikk jeg fyllt opp ei hel arbeidsuke med vakter, og etter jeg hadde dratt derfra ble jeg oppringt og spurt om jeg kunne ta nok ei vakt, allerede i dag. Så alt i dag var jeg tilbake på jobben! Hun sa at de fleste synes det blir "nok mas om å ta vakter", så det ser ut til at jeg ikke trenger å bekymre meg for å få arbeid fremover. Det er godt bare å vite, en ganske stor bekymring har liksom plutselig forduftet.

Men i går ettermiddag/kveld hadde jeg også besøk av pappsen og Monika, og for en gangs skyld fant jeg ut at jeg ville ordne noe å servere dem, selv om jeg ikke kunne smake på maten selv. Jeg heiv sammen ei vaffelrøre -helsunn såklart, og jeg må si at det var godt å kunne slumpe sammen en rett uten å måtte veie eller måle opp hver ingrediens. Matlaging er litt som terapi for min del, det er kos å bare pusle på kjøkkenet! Jeg måtte jo selvfølgelig ha kveldsmat jeg også, så det ble hjemmelagde sjokolade-riskake-muffins med skyr og jordbær på meg. Kommer ingen oppskrift på baksten denne gang da, for de ble ikke helt perfekte. Men jeg var meget fornøyd selv!
I dag hadde jeg i grunn en veldig fin dag på jobb, og da jeg var ferdig kl.14 syklet jeg videre til gymmen. Denne gang var det rygg og biceps som stod for tur! Men jeg er ganske gira på å forme beina og få dem til å vokse og gro om dagen, så jeg fikk lurt inn litt bein-belastning til å begynne med også. Markløft FTW!

Dagens trening:

 • Markløft
 • Brede pull-ups
 • Hantelroing
 • Bred nedtrekk med nøytralt grep
 • Hantelcurls
 • Scottcurls med EZ-stang

Avsluttet med intervaller på mølla, til sammen 30min inkludert oppvarming.

Jeg skal innrømme at beina mine var temmelig trøtte da jeg skulle sykle hjem etterpå. Det var en tung tur hjem, rett og slett. Men som alltid kom jeg frem til slutt, og da var all utmattelse og frustrasjon raskt glemt så snart jeg kom i gang med middagen.Speltlomper med kyllingfilet -MEN med en ny vri for min del! Denne gangen stekte jeg ikke bare kyllingen for så å legge den i lompene. Jeg smurte lompene med walden farms miracle mayo, krydret med smør-krydder, kanel og urtekrydder, og la de rå kyllingstrimlene inni. Deretter rullet jeg dem sammen, og stekte lompene med kyllingen i på 200 grader i ca.20min. De ble ordentlig crispy og herlige! Minna nesten litt om vårruller. Digg! Det skal lages igjen, men neste gang skal jeg teste annet fyll.

Apropos lomper.. Kan noen forklare meg hvorfor så mange skriver lUmper -med U istedet for O? Men sier jo ikke lumpe, og det står ikke lumpe på pakken. Jeg slår et slag for LOMPA.

 

Men jo, over til overskriften. Tida går! (believe it or not..) 5 og en halv uke igjen til Norway Open. Jeg kan ikke skjønne hvor dagene og ukene blir av for tida, de bare flyr av gårde! Nå er det jo ikke lenge til jeg har fullført 4 av 5 måneder på denne konkurransedietten. Nå begynner det vel å bli alvor, så jeg er spent på hva coach Gunnar kommer til å si på formsjekk nå på fredag! Det er to uker siden sist igjen.

 

Velvel, da var det på tide med mat igjen. Havregryn

 • Skrevet: 20.08.2012  //  Kl: 20:06  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 16

Ny uke igjen da! Selv om jeg riktignok har hatt lørdagsfølelse igjen i hele dag, ettersom det er første fridag etter arbeidshelg.

Sommerturnusen min var over da jeg gikk fra jobb kl.22 i gårkveld, og fremover skal jeg bare være tilkallingshjelp. Jeg må innrømme at jeg har litt blandene følelser angående det. På den ene siden har jeg jo ikke hatt noen ferie i sommer, så å vite at jeg nå har mye fri er ganske godt. Men jeg tror nok ikke den følelsen kommer til å vare lengre enn maks én uke, før jeg heller begynner å bli småstressa -inntekt må jeg jeg jo nesten ha! I tillegg kommer jeg nok til å bli rastløs og lei av å ikke ha noe å gjøre om dagene. Men vi får se hva som dukker opp, litt arbeid blir det vel forhåpentligvis på meg utover høsten.Det var uansett ikke jobb jeg egentlig hadde tenkt å skrive om her, det må vel strengt talt være temmelig uinteressant å lese om. Så over til bloggens tema; WORKOUT!

Jeg hadde gleda meg til dagens økt hele helga, og  var meget klar for å komme i gang da jeg ankom gymmen.
På planen denne mandagen stod det nemlig Glutes'n abs!

 • Knebøy 5x6
 • Strakmark 4x12
 • Bulgarske utfall 3x15 (!)
 • Hip thrust i smith 15,12,10,8

Magetreninga ble nesten litt mer strukturert enn til vanlig, for en gangs skyld! Supersetta øvelse 1 og 2, 3 og 4, 5 og 6.

 • V-ups med vektskive
 • Skrå rygghev
 • Cablecrunches
 • Strake beinhev
 • Skrå cablecrunches
 • Skrå beinhev

Jeg må si det var utrolig godt med en treningsdag igjen nå, ikke bare på grunn av treningen i seg selv, men fordi det betyr mer mat! Lavkarbo + lavkalori + arbeid + kardiotrening førte til en ganske sliten Andrea. Skal love at jeg sov godt og lenge i natt, hehe!

 

 

Etter treninga var jeg meget klar for å karbe opp igjen, og heiv meg temmelig raskt over min store boks med kjærlighet! Havregryna og riskakene etter trening ble bytta ut til fordel for puffet ris og havre i dag. Blanda sammen med sjokoladeprotein, stevia, salt og vann var det virkelig himmelen i en boks!


Karbohydrater + sjokolade + søtt&salt -what's not to like? Jeg vet hva jeg kommer til å sitte og gomle i meg om lørdagskveldene etter konkurranse iallefall.


Etter trening var det på tide med litt mathandel igjen, så nå er jeg klar for ei nye uke med diett og hardkjør på trening. Det er under 6 uker igjen til NO, og nå som jeg i utgangspunktet har masse fri fremover, skal jeg prøve å legge ned ekstra innsats på treningsfronten. I morgen er det på tide å pumpe skuldre!

Har dere hatt en fin mandag?

 • Skrevet: 18.08.2012  //  Kl: 21:19  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 8

Etter to dager uten styrketrening begynner jeg faktisk så smått å kjenne abstinensene allerede, og jeg må rynke på nesen av å tenke at jeg ikke skal løfte rundt på jern i morgen heller. Jeg har min aller siste arbeidshelg på sommerturnusen min, og kjenner at jeg energimessig har nok med jobben og kardiotreninga, så styrken utsetter jeg til uka -da har jeg nemlig masse fri! Så nå er det bare å bli ferdig med arbeidshelg med treningsfri og "lavkarbo", så blir det mat og massevis av trening fra mandag av! Gleder meeeg!

Men helt treningsfri har jeg jo ikke da. Døvvsliten etter jobb sykla jeg til gymmen, for da hadde jeg nemlig en kardiodeijt med Mona! Med litt FRES og bcaa fikk jeg til slutt gjennomført geriljakardio på mølla, og 18min på romaskina. Til sammen utgjorde det dagens 30minutter -oppdrag utført! Deretter tok vi syklene fatt og trillet videre for å ta en titt på Jordbærpikene som nå nylig har åpnet her i byen. For to frøkener på diett var det ikke noe annet enn Cola zero som gikk an på menyen, men både kafeen og menyen så meget bra ut! Vi har bestemt at vi må tilbake dit en tur om en 7-8 ukers tid.Hihihi, proteinpulveret lukta visst ikke så godt!


Jeg må si at det merkes både på formen og energinivået at det er mindre mat -og ikke minst karbohydrater, på treningsfri dager. Særlig når det kommer flere etter hverandre! Men litt lørdagskos ble det i kveld allikevel; lavkarbo vaniljevafler med rørte jordbær, og en boks makrell! Og mine to trofaste; 0,5l te og 0.5 l fun light med kullsyrevann. Jepp, nå må jeg på do igjen..


Vaflene; 2 egg, 100g cottage cheese, 30g vaniljeprotein, sukrin/stevia, apple pie krydder, kardemomme, litt salt, 1/2ts fiberhusk. Mos cc'en med en gaffel, stivpisk eggehvitene for seg, og vend inn resten. Stek på lav varme, og tadaa!


Ønsker alle en fortsatt flott lørdagskveld!

Cravings og søtsug etter alt jeg ikke "har lov" til å spise er forlengst borte, men søtmumsen i meg er nok enda ikke død. Jeg fortsetter som vanlig og prøve ut nye vrier og varianter med diett-maten min jeg, og i gårkveld ble det en rask sjokoladepudding da jeg til slutt fikk slepet meg inn døra etter seinvakt. Må ha noe å glede meg til mens jeg sykler opp bakkene! Men når man er både trøtt og sulten orker man ikke bruke evigheter på å lage mat, da vil man ha det der og da. Ikke verst at man faktisk kan ordne seg ordentlig sjokoladedessert på bare noen få minutter da?Til en porsjon trenger du:

 • 1 egg
 • 200g cottage cheese
 • 30g proteinpulver med sjokoladesmak
 • 1-2ss kaffe (spar litt av morgenkaffen i et glass)
 • en klype salt
 • sukrin eller annen søtning til du er fornøyd
 • gjerne stevia-dråper med sjokoladesmak
 • kanel og kardemomme

 

Slik gjør du:

Cottage cheese, proteinpulver og kaffe kjøres med miksmaster eller stavmikser (evt moses med gaffel) til du har en jevn krem, og deretter vender man inn resten av ingrediensene. Hell over i ei skål, og kjør på middel-høy varme i 2-4 minutter. "Steketiden" avhenger nok litt av microen og skåla du bruker. Jeg vil anbefale å bruke ei vid skål fremfor ei dyp, slik at puddingen blir omtrent like tykk hele veien. Følg med mens den varmes, slik at du unngår å ende opp med en sementklump. Jo lengre du lar den stå, jo mer kompakt og kakete vil den bli.


Server gjerne med bær eller frukt, lag en saus, krem eller glasur til, og enjoy!

 • Skrevet: 17.08.2012  //  Kl: 13:22  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 12

Sommer og sol, trening og god mat, fri og godt selskap.. De to siste dagene har bare vært kjempeherlige, jeg hadde ikke takket nei til flere slike!

I går skein sola så herlig da jeg stod opp, at jeg fikk på meg shorts, caps og singlet og la ut på joggetur. Må benytte anledningen til å variere kardiotreninga ute mens man kan! For dumt å svette ihjel inne på gymmen når man kan løpe fritt ute i naturen istedet. Etterpå var jeg en tur på besøk hjemom hos Monika for å se på nytt treningsprogram til henne, før vi begge tok turen på gymmen for dagens styrketrening. For min del gikk det i fremside bein og mage, og jeg hadde nok ei knalløkt! Er i en herlig treningsperiode om dagen, og den må bare vare!

Øvelsene i går:

 • Frontbøy
 • Beinpress
 • Ettbeins beinpress
 • Utspark
 • Smal hack squat
 • Planke
 • Cablecrunches (både rett og skrå)
 • Beinhev på benk

Yiiha, gleder meg nesten litt til neste beinøkt, faktisk!


Beindag betyr jo også høydag for min del, så til kvelds ble det -blant annet- denne skåla. Den var fyllt med 100g havregryn, 50g puffet ris, 1/2 boks mager kesam og 30g jordbærprotein. Har det fortsatt ikke fælt.

 

Middagen var forsåvidt en av de bedre jeg har laget i det siste den også!


Lot meg inspirere av Kriwebs kjøttboller, og de ble knallgode!

Kl.14.45 i dag begynner jeg arbeidshelg, så jeg får vel bare håpe det blir mer solskinn med anledning til mye kos over helga igjen. Jeg fikk uansett spist laksen min ute i dag, selv om det ser ut til at det holder på å skye til igjen. Jeg lar meg stadig forbløffe, både over hvor god all mat som stekes i ovn faktisk blir, og over hvor godt laks egentlig er. Slå det sammen -ovnsbakt laks, og jeg sitter der med store øyne og kan rett og slett ikke forstå at fisk kan smake så godt.Og ettersom arbeidshelg står for tur, har jeg også gjort meg selv den store tjenesten ved å forberede matpakker for helga. Å steke fisk og koke grønnsaker frister ikke så voldsomt når man kommer hjem fra jobb nærmere 23 på kvelden, og vet at man skal på igjen kl.07.45 neste morgen. Ferdiglagde matpakker, sier jeg bare.


Kylling og laks krydres og hives i ovnen, mens potet og brokkoli kokes og dampes. Det meste lager seg i grunn selv, det eneste som tar tid er all kuttingen!

 

Jo, også har jeg omsider fått hivd meg rundt og bestilt time hos naprapat nå. Jeg kjenner jeg gleder meg helt enormt til å få litt orden på alle raritetene som etterhvert har oppstått. Timen ble riktignok ikke før den 28., men jeg har jo klart meg til nå, så en drøy uke til må vel gå fint. Nå skal det bli ordnings på sakene!


Da får jeg vel bare ønske alle ei god helg, tren og lat dere litt for meg også! 

 • Skrevet: 15.08.2012  //  Kl: 23:36  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 2

Nå er det sommer, bank i bordet!

-og jeg nyter det, til tross for at jeg kanskje har tilbragt litt for mye tid innendørs nå som sola først er her. Men mandag var det jobb, etterfulgt av kardiotrening på gymmen. Kom meg hjem og fikk jobbet med tanen ute på verandaen et stund, før det bar ned på gymmen igjen på vakt og styrketrening. I går var det også jobb, men da valgte jeg heller å ta kardiotreninga ute! Det ble en 25 minutters joggetur langs åker, skog og elv på meg. Herlig!

I dag derimot, har jeg hatt fri fra arbeid. Jeg startet heller dagen med både styrketrening og kardio på tom mage! Jeg spiser jo etter periodisk faste og pleier stortsett å trene senere på dagen, men i dag ville jeg ha hele dagen til disposisjon, så jeg fant ut at jeg ville teste fastende trening. Med bcaa og FRES innabords fikk jeg ei superøkt på bryst skuldre og triceps! En av fordelene ved å trene tidlig, er at man har god plass på gymmen og kan spille den musikken man vil. I tillegg hadde jeg fullt fokus og persa i vei overalt! Moro!


Beklager språkbruken.

Grunnen til at jeg ville gjøre unna treninga tidlig og ha resten av dagen fri, var Steinkjertur med Monika! Vi tilbragte hele dagen på kjøpesenteret der, og fikk sjåppet litt diverse klær og saker vi mente vi rett og slett ikke kunne unnvære, heheh..Vi måtte ha et par hvilepauser underveis også, sjåpping tar på! Monika fikk forresten lyst på paprika, så hun kjøpte seg en paprika. True story. Senere ble det kaffe på meg og is på Mons!
Tilbake i Levanger tok vi en tur under den gode og gamle Sundbrua hvor vi pleide å oppholde oss en del for et par år tilbake, og nøt ettermiddagssola mens vi tok en titt på dagens fangst. Her er noe av det som ble med hjem iallefall, i tillegg til ei ytterjakke slik at jeg får gjort kardioen min uten å fryse når sommeren takker for seg igjen, samt en perm slik at jeg kan få litt orden i papirene mine. Snakk om å bli voksen og ansvarlig du!

Godt å tilbringe litt kvalitetstid med verdens beste lillesøster!

 

Håper dere har hatt en super dag i sola, folkens. Kanskje kommer jeg med noe litt mer trenings- og diettrelatert i morgen. Eller kanskje ikke. Både trening, mat og form går iallefall meget, meget bra om dagen! I morgen er det beintrening og høydag på planen, gonna be fun!

Hei, og god lørdag!

Dere kan jo gjette hva dagen min har bestått av.. Trening og matlaging, hvem hadde vel trodd det? Men i dag har det ikke bare vært styrketrening på agendaen, jeg startet faktisk med "morgenkardio" før første måltid. Det som er så fint med periodisk faste er at du kan sove lenge og fortsatt kalle det for morgenkardio, selv om det er langt over frokosttid, høhø. Full av futt og motivasjon dro jeg iallefall på meg superundertøyet (august? sommer? hvor?) og gikk ned til togstasjonen. Der stod nemlig fortsatt sykkelen min etter gårsdagens Trondheimstur, så da var det bare å hente den og sykle hjem igjen. Med andre ord 30min rask gange + 20  min sykling, inkludert et par stygge oppoverbakker. Merket at kondisen ikke var helt på topp da jeg snublet pesende inn døra!


Etter å ha spist et altfor oversalta måltid og kompensert med noen liter vann (nesten ikke overdrevet engang), heiv jeg meg etterhvert på sykkelen for å bygge litt røv! Digger å trene rumpe og hamstrings, det svir og er moro.

 

I dag ble det følgende øvelser:

 • Ettbeins strakmark (får aktivert musklene så godt med denne føler jeg)
 • Knebøy
 • Strakmark
 • Nordic hamstring
 • Liggende legcurls
 • Hip thrust
 • div magetrening

Det svei godt i stumpen til slutt skal jeg si! Godt å være motivert og "kose" seg sånn på trening igjen.

 

Og til høyre har vi da altså dagens blitsmorgenform.

 

 

Men ojojoj, i dag har jeg en diettoppskrift som jeg faktisk ble meget fornøyd med som jeg må dele! Og ikke minst er den uhyre enkel.

Ingredienser:

 • 2 eggehviter
 • 30g puffet ris
 • sukrin/stevia
 • smaksessens (jeg brukte bananessens)

 Stivpisk eggehvitene med søtning, og tilsett rispuffene og essensen. Form runde klatter på et bakepapir, og stek på 150 grader i 45-50 min. La de avkjøles i 10-15 min før du knasker i vei. Enjoy!


De ble sprø og kjempegode!

 

Hva har dere brukt lørdagen til?

 • Skrevet: 10.08.2012  //  Kl: 22:53  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 10

Da var det fredag igjen, men selv har jeg egentlig følt at det er mandag. Etter tre dager uten arbeid hadde jeg jo liksom allerede hatt helg jeg, så å være tilbake på jobb i dag måtte jo bety at det er mandag. Men det er da altså fredag -enten jeg tror det eller ei, og det betyr som vanlig formsjekk!

Etter jobb tok jeg turen til Kaliber, og for en gangs skyld slapp jeg å kjede meg gjennom den endeløste tog- og bussturen alene. Det er flere her i lille Levanger som er fitness-interessert, og i dag fikk jeg lurt han med til Trondheim på formsjekk for å få litt tilbakemeldinger. Moro!

Gunnar var iallefall fornøyd, selv om beina mine fortsatt kunne vært større. Han mener beina kanskje hadde gjort seg bedre i bikini-klassen, men at overkroppen redder meg inn slik at bodyfitness går bra allikevel. Jeg er jo i grunn lita og fysikken min hadde kanskje passet bedre i bikini, men det er rett og slett ikke det jeg har lyst til, så det blir bodyfitness. Jeg ble riktignok lang i maska da Gunnar sa at det ikke blir debutantklasse, noe jeg da hele tiden har trodd. Det betyr nemlig at jeg må stille mot damer som Kristine Weber og Mette Ulseth, og mange andre flotte, erfarne utøvere som har vært i gamet lenge. Men shit au, målet har aldri vært en topp-plassering. Bare jeg kommer i mål skal jeg være fornøyd med meg selv. -og det skal jeg, uten tvil!

Når det gjelder dietten skal jeg iallefall fortsette å spise som før. Vi ble enige om at jeg skal begynne på med litt kardiotrening igjen, så nå blir det en halvtime 6 ganger i uka. Halvtimen skal i hovedsak bestå av geriljakardio etterfulgt av rask gange. Merkelig som jeg er synes jeg faktisk det er godt å få litt mer å måtte gjennomføre, for den siste tida har jeg nesten ikke følt at jeg har jobba noe for dette i det hele tatt, annet enn å kjøre hardt på styrketreninga. Klar for å legge inn et nytt gir!


I  morgen er det nemlig bare 7 uker igjen til Norway Open, og det betyr at det nå er på tide å sikre seg billetter for dem som vil ta turen til Olavshallen og få med seg begivenheten! Billettene ble lagt ut for salg i dag, og kan bestilles her.

 Noen som har sikret seg billett allerede?

 • Skrevet: 08.08.2012  //  Kl: 19:31  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 18

Tudelu!

Da var det onsdag, og Andrea har lite arbeid denne uka og tar livet virkelig med ro. Jeg har blitt ei ordentlig Snorkfrøken! Er stuptrøtt innen klokken slager 24 om kvelden, og sover som en stein til langt utpå morgenen. Sååå glad i senga mi


Men bare lat er jeg ikke da!
Det første jeg gjorde i dag var å innta bcaa-shaken min, før jeg kom meg ut døra og klipte plena. Det begynte visst å være på tide igjen, mente min kjære far. I tillegg har jeg brukt føttene for å komme meg på trening igjen for en gangs skyld. I det siste har jeg nesten kun brukt sykkelen, og ettersom jeg ikke skal kjøre noe ekstra kardio husket jeg jo knapt hvordan det føles å gå! Men det er godt å gå litt innimellom synes jeg, både for kroppen og hodet. Da får tankene fly og det kjennes ut som kroppen får "løst seg opp litt".


Men jeg kom uansett frem til gymmen etter en halvtimes gange, og da var det tid for å trene rygg og biceps!

 • Brede pull-ups 4 x 6-7
 • T-bar row 4 x 10
 • Smal nedtrekk 4 x 15
 • Latsroing fra høy kabel 5 x 15
 • Sittende bicepscurls 4 x 12
 • Scottcurls med EZ-stang 4 x 8-10
 • Cablecurls med tau 5 x 15

Herlig økt med fullt fokus på kontakt!

 
Hvorfor være normal, når man kan være lykkelig som gal?..


Jeg fortalte jo tidligere at jeg valgte å få bikinien sydd av noen andre enn Sefa. De fleste i Norge får bikiniene sine sydd der, men det er utrolig mange som stiller i år og det virker som om de har mer enn nok å gjøre, så da virket det ikke så dumt å se seg om etter andre alternativer. Valget falt til slutt på svenske Glitzoglam, og bikinien min skal sys av Alexandra Vusir (google it, dama er råflott!)

Hittil føler jeg at jeg har fått tipptopp suveren service, og jeg gleder meg villt til å se det ferdige resultatet! Det gjenstår bare å klare å velge stoff, hehe.. Ettersom jeg hadde store vansker med å bestemme meg, sendte hun meg stoffprøver som kom i posten i dag. Jeg kan ikke akkurat si at det hjalp, nå er jeg enda mer usikker på hvilken jeg vil ha!

Sneakpeak på prøvene:


Har dere noen formening? Det var i utgangspunktet den lime-grønne oppe til høyre jeg trodde jeg ville gå for, men etter å ha sett på de andre tror jeg egentlig alle ville blitt fine på bikinien.. What to do??

Utover det har jeg vel ikke så voldsomt mye nytt å komme med. Jeg skal prøve meg på en ny versjon diett-cookies i kveld, så om de blir brukbare dukker det kanskje opp en ny oppskrift om ikke lenge!

 

Hvordan har deres onsdag vært?

Da nærmer mandagen seg slutten, og dagen har rett og slett vært strålende på alle tenkelige vis!

Jeg begynte ikke på jobb før kl.09 i dag, hvilket betyr at jeg faktisk rekker å våkne innen jeg forlater huset. I tillegg våknet jeg til solskinn og fuglekvitter, og da kan man jo ikke annet enn å stå opp med et smil om munnen. Jeg hadde en trivelig dag på jobb, og deretter syklet jeg videre (i singlet!) til trening. I dag ble det ren skuldertrening, og det er bare rett og slett Kos -med stor K, det! Jeg har alltid elsket å trene skuldre.

 • Militærpress 5 x 8
 • Enarms sidehev i kabel 4 x 15
 • Upright rows med tau i kabel 4 x 12
 • Foroverlente sidehev 3 x 12
 • Facepulls 4 x 15

Jeg begynte jo i utgangspunktet med en egenkomponert 4-splitt for litt siden, men ettersom jeg har hatt litt lite arbeid de siste ukene så har det altså blitt til en 5-splitt. Trener ikke direkte etter noe fast opplegg, men jeg har alltid en plan for hvordan jeg skal kjøre gjennom muskelgruppa som står på tapeten, før jeg går inn i treningssalen. I dag var det iallefall total treningsglede- og fokus!

Etter trening koste jeg meg med riskakene og sjokogrøtblandinga mi ute i sola, før jeg syklet videre til posten. Der hadde nemlig konkurranseskoene mine ankommet!


Nå skal jeg bare lære meg å gå i dem. Jeg har hatt de på i hele ettermiddag! Er de ikke nydelige?

Også har jeg selvfølgelig kost meg med litt herlig diettmat i dag også! Jeg mener det; er det rart jeg trives med dette? Jeg har liksom ingen planer om å fråtse i boller og godis når konkurransen(e) er over. Jeg elsker jo både maten jeg spiser, og måten jeg spiser på nå. Kroppen har det bra, og jeg koser meg. Hvorfor skulle jeg ønske det annerledes? Ja, jeg hadde drømmer om mat og cravings langt opp etter ørene tidligere på dietten, men nå har alt liksom forsvunnet. Det jeg har lyst til å lage meg etter konkurranse, er en helt perfekt havregrøt full av alt som smaker godt. Og kanskje eksperimentere litt mer på den alternative bakefronten til lørdagskosen.

Men over til dagens søtmums-fat; i dag prøvde jeg meg på diett-cookies! Jeg skal på ingen måte prøve å påstå at disse smaker som originale gode kjeks du får hos bakeren eller i butikken, men som hverdagssnacks etter min standard utgjorde de en magisk liten stund ute på verandaen.


Nystekte kjeks med iskald skyr! Jeg satte skyren i fryseren mens kjeksene stekte.


Oppskriften er meget enkel, ettersom jeg ganske enkelt må benytte meg av de matvarene jeg har til rådighet på dietten. Om jeg kunne bake som jeg gjorde før diettstart, hadde jeg nok brukt litt proteinpulver, peanøttmel, havremel, mandelmel eller annen tørrvare, og gjerne litt fett i tillegg, f.eks cocosa eller eggeplomme.

Men over til oppskriften ja! Jeg blandet 70g havregryn, 1 liten ts fiberhusk, kanel, apple pie spice, kardemomme, pittelitt nellik, litt salt og stevia/sukrin i en bolle, og tilsatte to eggehviter samt litt smør-essens. Da lukter de iallefall nydelig. Dette rørte jeg godt sammen, før jeg lagde tre runde, flate klatter på et bakepapir. Kjeksene fikk steke på ca.180 grader i 18 minutter, og da var de akkurat passe myke etter min smak. De fikk ligge noen minutter på ei rist, før jeg nøt de sammen med min lille skyr ute i sola, med et glass iskald fun light til.

 

Nå skal jeg straks betale konkurransebikiniene! Gjett om jeg gleder meg til den dagen de dukker opp i posten!

 

Blåmandag? I think not.
Flere som har kost seg i dag?

Dette har virkelig vært en ordentlig søndag, akkurat slik søndager skal være. Sove lenge, gjøre unna litt husarbeid, gå en herlig søndagstur, lese i ei god bok, og bake søndagsbakst. Om man legger godviljen til kan det vel iallefall kalles bakst.. Jeg kan fort kjede meg på slike dager, men innimellom er det rett og slett godt å bare ikke gjøre noe som helst, ta det med ro og la både hodet og kroppen koble ut for en stund.

Ettersom dagen bare har vært rolig, får jeg vel vise frem dagens høydepunkter, med andre ord dagens måltider:

Dagens friske brunch!

 


Dagen startet grå og våt, men etterhvert lettet skylaget og jeg fikk spise middagen min ute i sola, herlig! Har forresten pakket overmadrassen til ei seng som ikke er i bruk inni et dynetrekk, og bruker den som solmadrass ute på verandaen når sola titter frem. Ikke dumt, hæh?
Og kveldsmaten ble ny og spennende i kveld, det gjør seg virkelig med litt egg på dietten! I dag ble det marrengs med sjokoladekrem (cc + sjokoladeprotein i blenderen), med selvplukkede bringebær fra hagen. I tillegg ble det mitt første kokte egg på månedsvis, og min standard boks med makrell. Den makrellen er virkelig et høydepunkt hver eneste dag. Da jeg først begynte på dietten hadde jeg knapt smakt det før, men nå er det virkelig noe av det beste jeg får!

Jeg tror jeg tar tidllig kveld i kveld, så er det back to work i morgen! Da blir det både jobb og trening igjen. Også skal jeg hente mine nye pumps på posten! Er spent på om de kommer til å passe.

Flere som har nytt søndagen?

 • Skrevet: 05.08.2012  //  Kl: 12:56  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 2

Wohoi, de siste døgnene har vært temmelig innholdsrike!

Etter jeg kom hjem fra vakt på Levanger Gym i 22-tida på fredagskvelden, fikk jeg vite at de opprinnelige reiseplanene for helga ikke ble som planlagt. På planen stod det Team-helg med resten av jentene i Kaliber, og vi skulle møtes på GymPuls på Melhus allerede kl.10 lørdag morgen. Da vekkerklokka ringte 05.50 var jeg fortsatt usikker på om det ble så jeg skulle dra, og i såfall hvordan jeg skulle komme meg frem. Uten bil er det ikke bare bare å komme seg hele veien fra Levanger til Melhus så tidlig på en lørdag midt på sommeren, men jeg tok toget til Trondheim og var så heldig å få skyss videre med ei av de andre jentene. Tusen takk, Julie!

Vel fremme på Melhus fikk jeg hilst på mange av jentene jeg ikke hadde møtt tidligere -mange kom reisende fra helt andre deler av landet. I tillegg til coach Gunnar var også Paul Rusten, Edmund Johansen og Soran til stede for å hjelpe oss med poseringstrening. Det ble mange (iskalde) timer med stramming og terping, og jeg må si jeg følte, og føler meg fortsatt, helt og holdent mørbanka i hele kroppen, spesielt i ryggen. Det er tøffe saker!

Jeg begynner  å føle at de obligatoriske poseringene mer eller mindre er på plass, altså forfra, fra siden, og bakfra. Den delen som gjør meg usikker og som jeg føler jeg må øve aller mest på, er rett og slett det med å føle meg selvsikker og komfortabel med å gå og bevege meg i hælene. Man dømmes utifra et helhetsinnstrykk fra det øyeblikket man tar første skritt ut på scenen, og til man går av igjen. Man skal se grasiøs og selvsikker ut. I tillegg er det den frykt-inngytende T-walken man skal gjennom om man kommer videre til finalen, høhø. Det er bare én ting å gjøre, og det er å øve til det sitter i kroppen!Jeg fikk ikke tatt noen bilder under selve poseringstreninga dessverre, men Robert Eilertsen var til stede med kamera og dokumenterte formiddagen, så jeg rekner med de dukker opp etterhvert.


Etter poseringstreninga ble det en tur på Kaliber for å trene! Da var det rumpe, hamstrings og rygg som fikk oppmerksomhet, og det ble ei god økt, til tross for at jeg allerde da kjente hvor utrolig støl jeg var i ryggen, og generelt hele coremuskulaturen. Beindag betyr fortsatt høydag for min del, så resten av kvelden ble det masse mat! Havregryn, shake, masse riskaker, medbragt matpakkemiddag, skyr, og ikke minst en tur ut for å spise med teamet.

Vi hadde reservert bord på Egon, og Gunnar åpnet for frimåltid for dem som ønsket det. Jeg for min del har så mye mat på dietten fra før av, og har derfor ingen cravings eller behov for noe som helst psykisk, så jeg bestilte rett og slett en enkel kyllingwok. Jeg ba om å få den uten ris, saus, med så lite stekefett som mulig og gjerne ekstra grønnsaker, og det var inget problem! + i margen for Egon. De var veldig innstilt på å etterkomme ønskene til gjengen på diett.

Jeg fikk tilbud om å overnatte hos skjønne Miriam som stiller i AF slik at jeg kunne være med på poseringstreninga som skulle finne sted på Kaliber i dag, men jeg bestemte meg til slutt for å ta toget hjem igjen, ettersom det uansett ville være jentene i bikini og de som hadde reist langveisfra som ville bli prioritert. Sliten Andrea ville gjerne hjem til senga si, hehe! Det var så godt å la hodet treffe puta da jeg kom hjem i gårkveld, og jeg sov tungt og godt i 10-11 timer i natt. Herlig!

I dag har jeg overhodet ingen planer, jeg har rett og slett fri. Fri fra trening og fri fra jobb. Rett og slett en liten slaskesøndag -uten sminke, med en hårknute på toppen av hodet, og iført en altfor stor hettegenser. Jeg håper bare været letner litt etterhvert, for jeg har lyst til å gå en tur!

 

Hvordan har deres helg vært?

 • Skrevet: 02.08.2012  //  Kl: 20:32  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 1

Gjett hva, i dag dukka sommeren opp igjen! Jeg kan ikke huske noe annet enn regn, gråvær og lav temperatur i hele juli, men jeg aner håp for august!

Små gleder:
Markjordbær, kaffedeijt, solslikking, god bok og iskald pepsi max på boks!

Jeg storkoser meg på jobb om dagen, og treningsgleden er større enn den har vært på lange tider. Bare været holder seg nå, så har jeg det i grunn som plommen i egget! Jeg har hyggelige planer for helga også; i morgen er det jobb, og på kveldstid er det vakt og trening på Levanger gym. Lørdag morgen suser jeg av gårde til Trondheim sammen med Mona, for da er det duket for team-samling med alle jentene som skal stille i bodyfitness, athletic fitness og bikini for Kaliber nå i høst. Gleder meg til å få hilst på alle sammen, har jo ikke møtt alle enda!

Og nå står navnet mitt på deltagerlisten til Norway Open. Det begynner å nærme seg! Kjenner det kribler i magen når jeg tenker på det, hihi. Bare å gutse på, this is fun!Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits