• Skrevet: 23.09.2014  //  Kl: 10:29  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6

Litt merkelig å våkne uten vekkerklokke på en tirsdag, men i dag har jeg altså ingen avtaler i det hele tatt, verken jobb-relatert eller annet. Det eneste som egentlig står på planen i dag er ei treningsøkt sammen med kjæresten når han våkner til live igjen etter nattjobb. I dag er det nok en gang baseløft som står på programmet, men jeg tenkte å dele gårsdagens utrolig simple, korte, men effektive økt med dere.

Planen var i utgangspunktet sirkeltrening, men ettersom gruppesalen var i bruk ble jeg nødt til å improvisere litt.  Det ble derfor geriljakardio på mølla etterfulgt av en runde tabata. Geriljakardio og tabata er i grunn det samme -intervaller hvor man jobber intensivt i 20 sekunder etterfulgt av 10 sekunders pause. Dette gjentas 8 ganger, og tar til sammen kun 4 små minutter. Forskjellen er at tabata utføres med øvelser i stedet for løping/annen typisk kondisjonsaktivitet. Tabata-sekvensen min i går bestod av burpees alternert med kettlebell swing. Husk bare å sette av tid til oppvarming før du begynner for å unngå belastningsskader, ettersom man jobber veldig intensivt i arbeidsperiodene. I går gikk/jogga jeg i 6 minutter før jeg startet med intervalldragene på tredemølla, og tøyde litt fort og lett i musklene før jeg begynte med tabataen . Fort gjort og effektivt for å få opp pulsen og jobbe litt med kondisjonen!


Litt raskt påfyll; Yoplait double 0% vanilje, banan, blåbær og hakkede mandler.

Ellers holder vi for tiden på å flytter inn i kjellerleiligheten hos mamma. Det kommer til å være vår mellomstasjon til vi er godt etablert med jobb begge to og kan søke om boliglån til noe eget. Så for øyeblikket har vi i grunn halvparten av møbler, klær, fat og bestikk i leiligheten i Smiskaret og halvparten her. Det meste ser med andre ord litt halvferdig ut her enda, men jeg tror vi kommer til å få det veldig koselig her når alt er på plass. Er det én ting som iallefal er befriende, så er det å kunne koke seg kaffe og vaske kopper uten å være redd for å vekke han som ligger i og sover i naborommet! Nå er det hele to dører fra kjøkken/stue til soverommet, hehe.
Sneakpeak av "stua". Herlig med en rolig start om morgenen her med proteinkaffe, frisk frukt og nøtteblanding.

Nå har jeg i grunn bare planer om å leke litt husmor og kanskje planlegge resten av ukas timer på CARE. Ønsker alle ei fortsatt fin uke!

Har du forsøkt gerilkakardio og/eller tabata?

  • Skrevet: 22.09.2014  //  Kl: 08:28  //  Kategori: Ut på tur!  //  Kommentarer: 2

Denne helga ble lørdagen en dag litt utenom det vanlige. Jeg startet dagen i leiligheten i Malvik med frokosten min, og deretter hoppet jeg på bussen inn til Trondheim hvor jeg møtte min søster Monika som hadde tatt toget innover fra Levanger. vi brukte formiddagen på å rusle litt i butikker, og spiste en utrolig god lunsj på San Sebastian Tapas og VInbar. Ingen av oss hadde spist der før, men jeg ble utrolig imponert over hvor godt de hadde fått en enkel kylling- og baconsalat til å smake. Frister til nytt besøk!
Da klokka nærmet seg 15:00 gikk turen videre til den egentlige grunnen til at vi befant oss i Trondheim i utgangspunktet -Monikas avtale på Onkel Henrys Tattoo Shop.


Det enelige resultatet kan du se på Monikas blogg på denne linken.


Gjett om det jeg begynte å krible etter mer blekk selv! hehe.. Etter dagens tattoo session endte vi opp på kafébesøk på Mormors stue sammen med to gamle gode venninner, før turen for min del gikk tilbake til Malvik hvor jeg og Lasse avlsutta lørdagskvelden på skikkelig vis med hjemmelaget pizza og en god film.

 

Hva synes du om tattoveringer?

Da har det plutselig gått en uke siden sist, og denne gangen skylder jeg på flatt kamerabatteri og litt flytte-kaos (iallefall i hodet mitt, hehe). Kjellerleiligheten hjemme hos mamma begynner å bli innflytningsklar, så vi holder på å innretter oss der nede om dagen.

Men over til dagens anbefaling -Synnøve gresk yoghurt. Tidligere har det gått mye i cottage cheese og kesam hos meg når jeg har hatt behov for noe raskt, enkelt og søtt. Cottage cheese har jeg nesten spist meg litt lei på, og etter at jeg smakte gresk yoghurt har kesam aldri helt blitt det samme igjen. På konsistens og næringsinnhold ligner yoghurten mye på mager kesam, men inneholder litt mindre protein og dermed også litt færre kalorier.På smak er den litt mildere enn kesamen, og smaker ikke fullt så syrlig. Den har også en litt fyldigere og mer kremet konsistens. Jeg pleier å spise den naturell uten smakstilsetning, og topper gjerne med bær, frukt, tørket frukt, nøtter og/eller kokosflak -bare fantasien og ens egne preferanser setter grenser. Om du synes den smaker for syrlig naturell går det også an å tilsette søtning som stevia, sukrin eller fun light-saft.
I dag fikk jeg til og med kost meg med yoghurt-skåla mi ute i høst-sola:

 

Har du smakt gresk yoghurt?
Hva synes du?

  • Skrevet: 09.09.2014  //  Kl: 13:23  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 5

I dag var jeg uvanlig tidlig å se i treningssalen på CARE -før klokka slo 08.00 var jeg i gang med dagens treningsøkt. Tirsdag er fra nå av den store baseløft-dagen! Ukas første treningsøkt kommer til å bestå av de tre store fremover; markløft, benkpress og frontbøy. Da kommer jeg til å trene maksimal styrke og holde meg innenfor 1-5 repetisjoner. Økta gikk veldig fint, og det er i grunn godt å starte dagen med trening. Da våkner jeg og har energi resten av dagen, og jeg slipper å måtte dra frem motivasjonen til å trene etter en lang dag på jobb. Ferdig med det!


Ingen dag uten kaffe..

Arbeidsdagen i dag skulle bestå av 7 veiledningstimer og avsluttes med gruppetimen Care X-fit, men to timer ble avlyst nå på formiddagen så da ble det litt ekstra tid til å jobbe med kostholdsplaner, treningsprogram og planlegging av PT-timer istedet. (Gruppetimen kommer til å gå som vanlig i kveld kl.18.00, men fra neste uke av flyttes den til onsdager til informasjon for dere som er interessert i å være med).Nå begynner det straks å være på tide med lunsj nr.2! Det skal ikke stå på appetitten etter tidligtrening iallefall.

Når på dagen foretrekker du å trene?

  • Skrevet: 08.09.2014  //  Kl: 10:58  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 2

God morgen!

Vi forlenget helga litt, og befinner oss fortsatt i leiligheten i Malvik. Frokosten er fortært, og om ikke lenge går turen hjem mot Levanger igjen. Jeg har et par timer på CARE i ettermiddag, og Lasse går på vakt.I helga har vi kost oss mye med film, besøk hos sviger-bestemor i byen, hjemmelaget pizza på lørdagskvelden og fårikål med svigerfamilien på søndag. Jeg har også rukket med et par treningsøkter, så jeg er fornøyd med forrige treningsuke. Jeg begynte med mitt selvkomponerte 4-dagers program, og enn så lenge synes jeg det ser veldig greit ut. I helga ble det iallefall ei økt på overkroppen og ei økt med sirkeltrening -begge gode økter!Mandag har for meg blitt hviledag, ettersom det er den travleste dagen på et treningssenter i løpet av ei uke. En "miniversjon av Januar" hvor folk enten skal kickstarte uka med ei god økt eller rett og slett har dårlig samvittighet etter litt for mye kos i helga. jeg starter derfor treningsuka mi på tirsdag i stedet, hehe.

Hvordan starter du uka?

  • Skrevet: 07.09.2014  //  Kl: 10:12  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 0

Nå sist onsdag hadde vi offisiell åpning av x-fit avdelingen vår på CARE. Litt dårlig oppmøte var det (vi skylder på lite annonsering), men vi  kjørte gjennom opplegget for de som hadde møtt opp og håper de lærte noe nytt og kanskje også fikk lyst til å teste ut nye treningsformer. Levanger-avisa var også til stede og gjorde et lite intervju.  Det ble klipping av snor før vi startet med demonstrasjon av et utvalg ulike øvelser som kan benyttes med utstyret.

Les gjerne avisartikkelen her!


Foto: Roger M. Svenden, Levanger-avisa


Foto: Roger M. Svenden, Levanger-avisa


Foto: Roger M. Svenden, Levanger-avisa

Gikk du glipp av åpningen, men ønsker å lære hva du kan gjøre og hvordan du bruker utstyret så går det an å bestille seg en veiledningstime for en enkel introduksjon, eller PT-timer for en nærmere gjennomgang. Vi kjører også tre gruppetimer i uka hvor utstyret er mye i bruk, så der går det også an å lære seg hvordan mye av det kan brukes. Er du nysgjerrig og ønsker mer informasjon kan du ta kontakt i resepsjonen, sende meg en mail (marandy.rh@hotmail.com) eller bruke kommentarfeltet under innlegget.

Som Mona sa i intervjuet; "det er ikke skummelt, du blir bare i bedre form. Så kan det hende du også oppdager at det er artig".

  • Skrevet: 06.09.2014  //  Kl: 09:32  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 1

Dette blir litt utenfor det jeg vanligvis skriver om her inne, men vi hadde en fryktelig trist hendelse her hjemme på mandag som jeg ønsker å dele.

Mandag morgen var jeg og mamma tidlig oppe og gjorde oss klare til å dra på jobb. Pusen som normalt sett var kjælen og klengete om morgenen etter ei natt for seg selv, var rolig og kom ikke å strøk seg langs beina våre. Istedet begynte hun å brekke seg, og kastet opp gjentatte ganger. Oppkastet ble stadig rødere.. Mamma bestemte seg for å vente med å dra på jobb, og vekte istedet søstera mi så de kunne ta med stakkar Simba til dyrlegen.

Et par timer senere kommer en tårevåt søster innom meg på jobben for å fortelle at den 1 år og 2 mnd gamle pusen var død. Det var et kritisk tilfelle, og det var ikke noe dyrlegene kunne gjøre. En røntgen hadde vist at hun hadde mye blod på lungene, og det var høyst sannsynlig en forgiftning. Dyrlegen antok rottegift.Det jeg egentlig ønsker å oppnå ved å skrive dette innlegget, er å gjøre folk oppmerksomme på at rottegifta også tar livet av andre dyr enn mus og rotter. Rottegift hindrer blodet i å koagulere og det oppstår indre blødninger. Symptomer trenger ikke oppstå før etter 3-5 dager, og det fører til en veldig smertefull død. Om man absolutt har behov for å legge ut gift for å få bukt med rotter og mus, finnes det små bokser for å legge gifta inni. På det viset kommer ikke større dyr som katt, hund (og barn?) til, og det er kun gnagerne som får tilgang til den. Personlig synes jeg dette er en grusom måte å ta livet av dyr på i utgangspunktet, og synes heller folk bør benytte seg av gode musefeller. Da dør dyret i det minste raskt og slipper å pines over tid.

Det var min søster Monika som fant vesle Simba nyfødt og forlatt for et drøyt år siden og ga henne en sjanse i livet og et varmt og godt hjem. Hun har selv skrevet et trist og rørende innlegg om hendelsen. Ta deg gjerne tid til å lese det på denne linken.

 

  • Skrevet: 01.09.2014  //  Kl: 13:58  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6


Førstkommende onsdag er det offisiell åpning av CAREs x-fit anlegg! Da blir det klipping av snor og servering av noe sprudlende i glasset. Jeg og Mona kommer til å demonstrere ulike øvelser du kan utføre i anlegget og tar imot spørsmål om øvelser og teknikk. Dette er åpent for alle medlemmer, og vi anbefaler alle som er interessert i funksjonell trening til å møte opp 3.september 18:00.


facebook.com/caretreningssenter | Care-trening.no

 

Vel møtt!Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits