Det finnes en enorm jungel med kosttilskudd der ute, og slik jeg ser det er det meste overprisa og stortsett unødvendig for de fleste av oss. Så lenge man har et variert og balansert kosthold skal man stortsett kunne tilføre kroppen det den har bruk for, uten å måtte ty til piller og pulver. Allikevel finnes det årsaker som gjør at enkelte tilskudd kan være greit å supplere med, om man av enkelte grunner ikke får dekket behovet gjennom kosten.

Jeg har fått spørsmål om hvilke kosttilskudd jeg bruker, så her har jeg sammenfattet et lite innlegg med litt informasjon om det jeg selv bruker til daglig. Det kan jo være greit å ha i bakhodet at jeg er ei 18 år gammel jente med studentøkonomi, og som tilbringer 5-7 dager på gymmen for å vokse og gro. Det er dermed ikke sagt at disse tilskuddene er nødvendig for alle og enhver.

 

Tran/selolje

Om du skal velge ett tilskudd, så gå for tran eller selolje. Selv bruker jeg tran, rett og slett fordi det passer lommeboka best. Tran er rik på Vitamin A og D, og inneholder umettede fettsyrer. Mange nordmenn får ikke i seg nok Omega-3, så med mindre du spiser mye fet fisk kan det lønne seg med litt fiskeolje i tillegg. Det er viktig for hjerte og kretsløp, og sies også å ha gunstig effekt på ledd og hud.

 

 


Proteinpulver

Tilskudd av protein er strengt tatt ikke nødvendig med mindre du har problemer med å spise nok i form av kjøtt, fisk eller melkeprodukter i løpet av dagen, men jeg synes det er veldig greit å slippe å steke kylling dagen lang. I tillegg er det fint med noe som smaker søtt og godt ettersom jeg er en ordentlig søtmoms, også er det veldig greit for å gjøre bakst og annen mat litt mer proteinrik. Det ser ut til at mange har den oppfatning av at proteinpulver er veldig dyrt, men det stemmer ikke nødvendigvis om man ser på hvor mange gram protein man faktisk får for pengene, sammenlignet med andre proteinkilder.

Mine favoritter:

Whey 80 fra Gymgrossisten - fordi det er billig, og helt ok på smak.
Whey gourmet fra Nordic Nutrition - fordi det er fantastisk godt!
Fast-1 fra x-life - fordi det er det beste jeg har smakt, og ikke fultt så søtt som de andre.


BCAA

Branched chained amino accids (forgrenede aminosyrer) tar jeg før all fysisk aktivitet. Bruker stortsett pulver, men har også shots som er veldig enkle å ha med seg, og som smaker litt som drops.

Jeg skal ikke prøve meg på en forklaring på produktet her, men her er det Gymgrossisten har skrevet om den jeg har stående i kjøkkenhylla mi:

BCAA Xplode kan oppsummeringvis hjelpe til med:
- Forbedrer restitusjon.
- Øke ATP produksjonen og fremme musklenes cellevolum.
- Hemme muskelnedbrytningen og kortisolnivåene (muskelnedbrytende stresshormon)
- Motvirke trøtthet gjennom å blokkere trøtthetsvirkende tryptophan til hjernen.
- Øke proteinsyntesen, immunforsvar og fordøyelsessystemet.
- Maksimere opptaket av protein
- Optimere syntesen av veksthormonerKreatin monohydrat

Veldig enkelt forklart bringer kreatin energi til musklene og gjør deg sterkere og mer utholdende, og gir mer muskelvolum. Det hjelper også på restitusjonen. Jeg tar 4-5g sammen med proteinpulver og krabohydrat etter trening, samt sammen med frokosten.

Du kan lese mer om det på wikipedia, eller på produktbeskrivelsen hos Gymgrossisten.

 ZMA

ZMA er en blanding av sink, magnesium og vitamin B-6. Det skal øke produksjonen av testosteron, som igjen vil bidra til økt muskelvekst, styrke og utholdenhet. Det skal også gi økt søvnkvalitet og raskere restitusjon. Jeg tar 3 kapsler ved sengetid hver kveld, og kan meddele at jeg har hatt mange merkelige og morsomme drømmer etter at jeg begynte med det, noe som visstnok er en vanlig bieffekt.

 

 
Vitaminbjørner

Jeg spiser masse frukt og grønnsaker hver dag, men for å være på den sikre tiden tar jeg også et par vitaminbjørner sammen med frokosten min. Om ikke annet, så smaker de iallefall godt!

 

 

 

 

Det ble et langt, kjedelig og informativt innlegg, men for de som lurte så er iallefall dette det man finner i kjøkkenhyllene mine.

Bruker du kosttilskudd?

 • Skrevet: 28.11.2011  //  Kl: 10:39  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 5

Kjempehyggelig at så mange ønsket å delta i trekningen om adventsgaven. Det var ordenltig hyggelig å lese gjennom alle de fine tingene som gjør jula så stas. Vinneren er herved trukket, og den første swebaren går til M! Send meg fullt navn og adresse på marandy.rh@hotmail.com, så skal jeg få sendt den av gårde.
For de som ikke vant denne gang blir det en ny mulighet neste søndag.

Ønsker dere alle en flott uke!

 • Skrevet: 27.11.2011  //  Kl: 17:09  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 10

For ei herlig helg!

Fredag hadde jeg fri fra skolen og dro dermed på førjulshandel og fikk kjøpt litt gaver, samt en ny kjole så jeg har noe å ha på meg på julebord om et par uker. Jeg hadde vakt på gymmen, et par kjempegode treningsøkter og bakte kokoscookies, før jeg dro av gårde på konsert med verdens herligste venninne Julie. Åge Sten Nilsen skulle spille på et arrangement på et sted som heter Skogn, og de som har kjent meg en stund veit at vi (jeg, Julie og min søster Monika) har fulgt Wig Wam rundt om på konserter de 6 siste årene.

Kvelden gikk over all forventning, og vi hadde det kjempehyggelig ute på byen etter showet. Jeg sleit riktignok litt med å få tak i taxi, så jeg var halvt ihjelfrosset innen jeg kom meg inn og fikk satt meg på det varme baderomsgulvet i 04-tida i natt, men jeg våkna allikevel glad og fornøyd til snø og første søndag i advent.

Søndagen startet jeg med å tusle en tur ute i snøen og teste pull-ups og dips. Dagen derpå er kanskje ikke den mest optimale dagen å gjøre makstester på, men resultatet ble neimen ikke dårlig. Ellers har jeg nå offisielt satt i gang jula her i huset! I dag har jeg hørt på julemusikk, funnet frem litt julepynt og laget julekort.Bloggen min er riktignok i hovedsak en treningsblogg, men jeg mener at balanse er viktig, uansett. Nå sier jeg ikke at trening og bra kost må veies opp med fyll og fjas, men man må huske å leve og ha det moro også. Man lever tross alt bare én gang, og jeg for min del vil iallefall fylle det livet med så mange gode historier og minner jeg kan.

 

Har du hatt ei fin helg?

 • Skrevet: 27.11.2011  //  Kl: 09:35  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 17

Det er 1. søndag i advent, og jeg våknet til en hvitkledd verden. Snøen har kommet!

Nå sitter jeg her med verdens beste proteiniskaffe og hører på julemusikk mens snøen daler etter en helt uforglemmelig tur ut på byen(!) i går/natt. Flott start på advenstida!

Men her kommer overaskelsen jeg snakket om i går. Hver søndag fremover kommer jeg til å dele ut en liten adventsgave til en av dere, nemlig en Swebar med pepperkakesmak. Jula er jo en tid for å spre litt ekstra glede, så da gjør jeg et lite forsøk på det her inne, jeg.

Alt du trenger å gjøre for å delta er i grunn å skrive en liten kommentar om at du ønsker å være med i trekningen, og nevne en eller flere ting du synes er spesielt koselig med jula. Det er ingen krav om at du må poste det på egen blogg, men om du ønsker å spre det så må du gjerne gjøre det.

Og med det ønsker jeg dere alle en kjempeflott søndag og en fortyllende adventstid! Jeg har tenkt meg ut og gå tur i snøen, og så skal jeg ha litt juleverksted og mekke julekort.

 • Skrevet: 26.11.2011  //  Kl: 15:31  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 12

God lørdag!

Håper dere ikke har blåst bort i løpet av natta? Jeg var på god vei til å fyke av gårde da jeg gikk hjem etter vakt i går iallefall.

I dag har jeg vært og trent bein, og til tross for at knebøy og beinpress fortsatt går på grunn av kneet, ble det ei kjempegod økt! Jeg er alltid så vanvittig lykkelig etter at jeg har trent markløft og/eller strakmark. Har liksom en deilig følelse i hele kroppen lenge etterpå. Beste rusen som finnes.

I morgen er det allerede 1. søndag i advent, så da må dere ta turen innom, for det blir en liten overaskelse her! Og ettersom adventstida nå banker på døra, så har jeg snekra sammen ei lita ønske/handleliste. Utifra ønskelista begynner jeg jo nesten å se voksen ut.. Sett bort ifra Løvenes konge da, men det har jeg aldri tenkt å vokse ifra.
Har du noen spesielle juleønsker i år?

 • Skrevet: 25.11.2011  //  Kl: 10:18  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

God morgen!

Jeg har fri fra skolen i dag av en eller annen grunn, så jeg har alt tatt helg. Det var helt fantastisk godt å kunne sove så lenge jeg ville uten å bli vekket av vekkerklokka for en gangs skyld. Jeg våknet faktisk av noe rart i drømmen min. ZMA gjør at jeg til stadghet våkner opp om morgenen og tenker "hva i..??" Drømmene er rett og slett sære, verken gode eller dårlige. Jeg må bare le.

At "fun light kan brukes til alt" slo meg igjen i går da jeg skulle lage kveldsmat, så da ble det sjokopeachgrøt med søt og syrlig topping!50g havregryn kokt med 1,5dl vann og en halv boks cottage cheese, smaksatt med 1-2ts kakaopulver, sukrin, kardemomme, litt salt, noen dråper stevia english toffee og en skvett fun light peach passion. Til topping hadde jeg litt cc søtet med stevia, nytynte varme jordbær, og klementinbiter. Perfekt kveldsmat til søtmomsen!

 

Nå skal jeg bare ta det rolig og kose meg med min gode gamle musikk (Vreid <3) som jeg har oppdaget på nytt, før jeg vender snuten mot sivilisasjonen for å få gjort litt førjulshandel, før det blir vakt og trening på gymmen. Skal trene rygg i dag, men tror jeg må prøve meg på litt egenmassasje først, for det kjennes ut som jeg har en del knuter. Trenger egen massør, betaler med hjemmebakst!

Ønsker dere alle en kjempeflott helg!

 • Skrevet: 24.11.2011  //  Kl: 20:11  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 11

Ettersom pappsen var så grei og kjørte meg hjem i dag, fikk jeg plukket opp pakken min fra x-life!


De var ikke grådige med teipen iallefall.

I pakken lå et eksemplar Kristine Webers sunne fristelser, så nå skal jeg iallefall bake til krampa tar meg! I tillegg var det et par poser med sukkerfri gelé, 9kg proteinpulver og en smart shake med ROSA lokk!

Meget rask levering, så jeg liker x-life.

 

Hvor foretrekker du å bestille kosttilskudd o.l fra?

 • Skrevet: 24.11.2011  //  Kl: 18:23  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 11

Huffameg, for et vær vi har fått! Våkna en gang i natt at det small utafor vinduet mitt. Har ikke sjekka hva det var, men antar at det var bordet som ble blåst bortover. Glad jeg fikk skyss både til og fra skole/trening i dag, for å si det sånn!

Jeg hadde ei god økt på bryst i dag. Økte fint i samtlige øvelser, og var meget fornøyd da jeg gikk i garderoben. Hadde klart å glemme ettertrenings-rosinene mine, men riskaker og proteinpulver hadde jeg i det minste klart å pakke med, så jeg sultet iallefall ikke helt.


Jeg fikk plutselig så lyst på grønnsakssuppe av alle ting, så på vei hjem måtte jeg innom og handle purreløk og gulrøtter. Blir ikke ordentlig suppe uten purre!


Enn at noe så sunt og næringsrikt kan smake sååå godt og mette så mye! Kokte potet, gulrot, purreløk, brokkoli og løk, og tilsatte kyllingbuljong, og stekte en kyllingfilet som jeg heiv oppi til slutt. Blir nødt til å skaffe meg ei ordentlig suppeskål også fant jeg ut. For det første er det jordbær på den, og det passer jo ikke til grønnsakssuppe. For det andre fikk jeg ikke plass til hele suppa..

 

Har du trent i dag?

 • Skrevet: 23.11.2011  //  Kl: 12:27  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 22

Hei folkens!

Har både mindre tid og overskudd til å blogge i ukedagene sammenlignet med helgene merker jeg, men sånn er det bare med den saken. I går hadde jeg ekstravakt på gymmen, så da var det fullt kjør så og si hele dagen, fra 06 om morgenen til jeg krøp i seng litt senere enn vanlig. Må si jeg synes det er mye bedre med noen slike dager, fremfor å sitte i sofaen og kope foran PCen hver kveld.

Det merkes at fotballsesongen nærmer seg slutten iallefall, for nå kryr det av fotballgutter i knallrøde skjorter på gymmen. De som faktisk er der for å trene har jeg ikke noe imot, men jeg kjenner at jeg irriterer meg litt over de som bare kommer for å henge med kompisene, og kanskje kjører et par sett med bicepscurls med hele kroppen, eller tar noen endeløse sett med sit-ups. Train hard or go home!

Ble bare harrypumping av armene på meg i går. Merker at jeg ikke er noe særlig fan av å stå og curle til den store gullmedalje i grunn. Joda, det er stas å kjenne at det svir om man virkelig får pump, men det er 110 ganger morsommere å dra mark eller tyne skuldrene til man ikke klarer å løfte armene mer. Er iallefall støl i armene i dag, så satser på at det blir muskler av det i det minste!


Har aldri kjent så enormt med pump i biceps før. Ikke at det synes, men det kjentes!

Usikker på hva jeg skal trene i dag. Onsdag har pleid å være min intervall-dag, men nå som kneet ikke er villig til å bevege seg opp på mølla må jeg finne på noe annet. Misliker sterkt å sykle, så vurderer å prøve meg på noe intervall-lignende roing. Noen tips?

 

Hatt en fin uke så langt?

Mitt første forsøk på bakst med kokosmel ble veldig vellykket, så da deler jeg liksågodt oppskriften jeg. • 2 store egg
 • 30g kokosmel
 • 1ss proteinpulver med vaniljesmak
 • 1ss mager kesam
 • 1 liten ts bakepulver
 • 1ts vaniljepulver
 • 2-3ss sukrin
 • noen dråper stevia vanilla
 • vann

Jeg pisket egg og sukrin luftig i en bolle, og tilsatte bakepulver, vaniljepulver, stevia og kesam, og pisket godt. Deretter siktet jeg kokosmelet oppi, og tilsatte vann til det ble ei fin muffinsrøre. Kokosmelet trekker til seg mye vann, så tilsett etterhvert etter behov. Til slutt smurte jeg formene med cocosa, og stekte muffinsene på 175 grader i ca. 20 min.Hele oppskriften inneholder sånn ca. 290kcal, så jeg spiste alle fire med meget god samvittighet.

Neste gang skal jeg prøve å lage glasur også. Jeg er litt utålmodig av meg, og vil helst sluke alt med én gang. Har du en god glasuroppskrift til meg?

 • Skrevet: 19.11.2011  //  Kl: 20:22  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 3

Herremin, dere toppet akkurat dagen min! så utrolig hyggelig det var å sette seg ned her og lese gjennom kommentarene på forrige innlegg. Tusen takk alle sammen!

Dette har alt i alt vært en veldig fin lørdag!
Dagen startet med at jeg kunne ligge og dra meg i senga så lenge jeg ville (det vil si til jeg måtte sånn på do at det bare var å komme seg opp), og etter frokost og formdokumentering ble jeg hentet av momsen, og sammen dro vi på litt førjulshandel og spiste lunsj på kafé. Så da har jeg kommet et lite skritt lengre med julegavene.


Salat meg loff og melk til. Dét er det lenge siden jeg har smakt!

Deretter dro jeg av gårde på trening, og gjorde så godt jeg kunne med å trene beina uten å belaste kneet. Knebøy og beinpress gikk ut, men til gjengjeld bestemte jeg meg for at jeg i det minste skulle perse i markløft. Prøvde meg på 90kg for første gang, og stanga gikk opp 2 ganger. Da var jeg temmelig fornøyd!Vel hjemme i godstolen ble det god mat!


Sushi er sååå godt, så det er jo en lykke at Kiwi har begynt å selge det! Nå synes jeg 99kr for 8 ferdigbiter er litt i dyreste laget da, det er jo billigere på resturant. Får vel prøve å lage selv en gang. Også har jeg baket med kokosmel for første gang! Vaniljemuffins, nomnomnom.


Håper dere har en fortreffelig lørdagskveld!
Også tar jeg gjerne imot oppskriftsforslag med kokosmel. Det er helt nytt for meg.

 • Skrevet: 19.11.2011  //  Kl: 10:35  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 13

Plutselig har jeg fått to kommentarer fra et par som trener på gymmen om at ryggen min har blitt bredere. Ettersom det er litt vanskelig å stå og flekse ryggen og se selv i speilet, så knipset jeg noen bilder for å sammenligne selv. Det er bare to mnd mellom de første og de andre bildene, så det er jo selvfølgelig litt begrensa hvor mye som kunne ha skjedd på den tida, men litt mer bredde er det kanskje?


Litt ulike farger. Om det er jeg som har blitt bleikere eller lyset som har forandra seg kan jo diskuteres. Jeg har iallefall blitt sterkere, om ikke annet. Det er 4 pull-ups mellom de bildene.


Dette er jo kleint, men er man treningsblogger så er man treningsblogger. Jeg er forresten "på bulk" og ikke diett, så det er en grunn til at fettprosenten ikke akkurat har gått ned, haha..

 

Nå skal jeg få på meg litt klær, og så blir det gavehandel og lunsj med min kjære mor, før jeg skal prøve meg på å trene lår og stump litt. Føler meg halvt handikappa om dagen.. Tommelen er enda ikke helt bra, også har jeg fått så vondt i kneet. Jeg tror det er intervall-løpingen som har skylden. Jeg klarer ikke en gang å sette meg ned uten at det skyter til å gjør vondt, så knebøyen går iallefall ut. Frustrasjooooon! Men jeg skal da få trent beina på et eller annet vis uansett, men det blir nok ikke helt etter planen.

 

Har dere planer for lørdagen?

 • Skrevet: 16.11.2011  //  Kl: 22:40  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

I kveld bestemte jeg meg for å lage sjokogrøt til kvelds, og plutselig husket jeg hvorfor jeg spiste denne til frokost så og si hver dag i hele vår og hele sommer. Mmmm!

 


40g havregryn, 1/2 boks cottage cheese, 2ts kakaopulver, 1ss sukrin, 8 dråper stevia english toffee, kardemomme, salt og litt vann, servert med kanel og varme bringebær rørt med sukrin. Sammen med funfarrisbrus, et par kransekakekuler og te ble kveldsmaten perfekt!

 • Skrevet: 16.11.2011  //  Kl: 19:28  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

Allright, først må jeg få dele min store glede over dagens pers! Tok en runde med gerilja-kardio, og deretter bestemte jeg meg for å teste pull-ups, selv om jeg egentlig ikke skal trene rygg før på fredag. Har nemlig stått fast de siste ukene, til min store irritasjon. Men i dag ble 4! Så da går det endelig fremover igjen. Made my day.


Meget flatterende. Bra jeg ikke tar meg selv så høytidelig.

Vel hjemme glad og fornøyd, lagde jeg fiskekakemiddag med poteter. Jeg husker faktisk ikke sist jeg spiste potet, så det var litt ekstra stas! Middagen ble veldig god.


Ovnsbakte potetbåter smurt med kavli magerost, fiskekaker stekt med løk i panna, og saltet brokkoli dampet i mikroen. Yums!

Har dere noe spennende å fortelle i dag?

Det var visst flere som ønsket oppskrift på cappuccino-rundstykkene, men etter å ha lett gjennom PCen, arkivet på den gamle bloggen, skrivebøker og papirdunger så har jeg enda ikke funnet den. Men jeg fant ut at å servere bare kransekakekuler kanskje var litt i minste laget, så da slumpet jeg sammen en bolledeig før farsdags-selskapet kom, så her er iallefall oppskriften på dem! De ble veldig gode, om jeg får si det selv. Til og med pappa, som som regel er litt skeptisk til mine sunne og sære kreasjoner, syntes de var veldig gode.Ingredienser:

 • 2dl sammalt spelt (du kan selvfølgelig bruke siktet mel om du ønsker lysere boller)
 • 20g proteinpulver (jeg brukte vanilje)
 • 1ts bakepulver
 • 1ss sukrin
 • kardemomme
 • salt
 • 6 dråper stevia vanilla
 • 1 egg
 • 2ss mager kesam
 • vann til det blir en smidig deig

Stekte de i 15 min på 200 grader.

 

Hver jul er det kransekakekulene pappa forsyner seg mest av, så til farsdagen lagde jeg en sunnere variant.

Man tager 125g mandelmel, 125g sukrinmelis og to eggehviter, blander sammen og tilsetter forsiktig vann til man har marsipan. Deretter er det bare å trille ut kuler i ønsket størrelse, steke på 200 grader i 6-8 min, og la de avkjøles. Også må man selvfølgelig prøvesmake litt på marsipanen mens man triller. Det er veldig viktig for perfekt resultat. ;)

Hele oppskriften inneholder ca:
400 kcal
58g protein
10g karb
14g fett
41g kostfiber

Jeg trillet 40 kuler, så hver inneholder ca. 10 kcal.

Så da er det bare å kose seg i jula med god samvittighet.
Ønsker alle en god farsdag!

 • Skrevet: 13.11.2011  //  Kl: 12:02  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 6

I dag sitter jeg med en mye bedre følelse i kroppen. Jeg startet dagen med en proteiniskaffe, før jeg la ut på en morgentur. Jeg gikk ned til gymmen, trente litt på pull-ups, og gikk hjem igjen. Det ble tilsammen drøye 60 min gange og 3 / 2,5 / 2,5 / 2,5 / 2,5 / 2 pull-ups. Jeg har stått fast på maks 3 ganske lenge nå føler jeg, men det er vel bare å fortsette å trene så kommer det seg.


Speilblanke veier opp gjennom bakkene her i dag. Jeg tuller ikke, en kunne stått på skøyter.

Vel hjemme stelte jeg i stand en ordentlig søndagsfrokost! Varme, hjemmelagde, grove cappuccino-rundstykker som jeg hadde liggende i fryseren med krydret kalkunfilet, kokt egg, salat, tomat, paprika og agurk, med en kopp grønn te til. Sååå godt! Jeg er egentlig en ordentlig brød-fanatiker, og synes tørt brød alene er godt. Det er bare det at kroppen ikke responderer særlig bra på det, så det blir bare en sjelden gang. Om jeg ikke husker feil, så bestod melblandingen i disse rundstykkene hovedsaklig av sammalt spelt og proteinpulver. Gode er de iallefall! Må se om jeg finner igjen oppskriften.Nå skal jeg bare ta det rolig resten av dagen. Har en norsk-oppgave jeg må få skrevet ferdig, også skal jeg rydde og ordne litt før pappa og Monika kommer oppover i kveld. Det er jo farsdag, så da blir det te, kaffe, kakao og litt hjemmebakt.

Har dere planer for farsdagen?

 • Skrevet: 12.11.2011  //  Kl: 20:29  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Prøvde å finne frem min kreative side i matveien igjen i dag. Jeg lagde noe nytt til middag, og tror du ikke det ble nok en suksess!
En tortillalefse smurt med et tynt lag sukkerfri ketchup, og fyllt med en pakke krydret kalkunskinke og mozarellaost. Stekte den i toast-jernet, og fikk en slags calzone som smakte himmelsk. Salaten bestod av hjertesalat, tomat, spisspaprika, agurk og melon.
Det var en verdig lørdagsmiddag.Dagen i dag har vært litt opp og ned i grunn. En blanding av frustrasjon pga den ubrukelige tommelen og hormoner på ville veier pga den elskede jenteuka har fått små ting som jeg enkelt mestrer og overser ellers i hverdagen til å blusse opp og virke som enorme problemer. Det er vel bare en sånn dag. Etter en runde med varm dusj, mamma-musikk, baking, god mat og kommentarer fra dere, er dagen blitt mye bedre igjen. Tommelen er på bedringens vei også -jeg kan faktisk holde ting nå, så lenge det ikke er for tungt.

Men selv om humøret er bedre og livet ser litt lysere ut nå, så må jeg fortsatt bare påpeke hvor mye jeg ser frem til våren. Da flytter jeg til en større by, er ferdig med påbygningsåret, kan få meg en liten jobb og en liten hybel, ta deltidsstudier på NIH, og trene på Kaliber. Og ikke minst så finnes det buss! Og forhåpentligvis nye mennesker med samme interesser. For ikke å snakke om sommervær. Enn så lenge sitter jeg her alene i et stort hus ute på landet, uten verken bil, buss eller gatelys. Det er mer enn nok å gjøre på skolen, det blir kaldere og mørkere for hver dag, og jeg føler meg rimelig isolert. Tida går heldigvis fort, ukene bare flyr av gårde. Snart er det jul, og etter det er det bare å jobbe seg gjennom de tyngste vintermånedene, og plutselig kan jeg flytte på meg. Always look at the bright side.


Jeg har bakt kransekakekuler til farsdagen, og laget krydderkake til meg selv igjen. Også har jeg prøvd meg på sunn is! Den ble god, men ikke perfekt. Målet om å holde meg sukkerfri går lett som bare det -har ikke tenkt på smågodt eller andre sukkerholdige saker i det hele tatt, når jeg tenker meg om.

Hvordan har deres lørdag vært?

Tommelen var kanskje ikke helt i form i går, men hodet var heldigvis fortsatt delvis i brukbar stand! Jeg har nemlig oppdaget noe revolusjonerende, som vil øke livskalviteten min med ganske så mange prosent. Jeg skulle lage mine vanlige kveldspannekaker, da det slo meg at fun light egentlig kan brukes til alt...Dermed ble pannekakerøra som følger:

 • 50g havregryn
 • 2 egg og en hvitte
 • Kanel
 • Kardemomme
 • Sukrin
 • Pittelitt salt
 • En dæsj med Fun light eple og pære
 • Vann til ønsket konsistens

Det luktet eplekake på hele kjøkkenet!

Men jeg lot ikke lukta lure meg, for når jeg får slike lure ideer så ender det som regel i fiasko. Men denne gangen dere, denne gangen gjorde jeg det helt store. For de smakte faktisk best alene, uten pålegg på! Suksess! Også fikk de så fin farge. mihihii.

 

Ha en fortreffelig lørdag! Jeg skal nå prøve å ise tommelen frisk.

 • Skrevet: 11.11.2011  //  Kl: 20:59  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 19

I går kveld lå jeg lenge og fikk ikke sove, rett og slett fordi jeg lå spent og ivrig og så for meg og gleda meg til dagens ryggøkt. Elsker slike perioder hvor treningsgleden virkelig setter inn, og jeg faktisk ser frem til hvert eneste sett. Det er så digg!


Speilbilder med crappy mobilkamera på bakrommet. Blir ikke bedre enn dét.

Økta ble bra, selvom pull-upsene kjentes litt tunge. Det er godt med mer volum igjen! Elsker å ha én muskelgruppe å konsentrere meg om i løpet av økta. Det er så herlig å kjenne at jeg virkelig har fått kjørt musklene ordentlig på alle mulige måter. Hadde vakt i dag også, så da tok jeg meg god tid. Er så fint å ikke stresse.

På planen i dag stod det:

 • Pull-ups
 • Nedtrekk smalt grep
 • Sittende roing
 • Hammer strength roing (vi har ikke den maskina, så det ble en form for roing hvor man ligger på magen og drar stanga opp)
 • Facepulls
 • Shrugs -haha! gjett om jeg må terpe teknikk der. Det verken så eller kjentes rett ut.
 • Foroverbøyde sidehev

Da jeg syklet hjem hadde jeg et stort smil om munnen mens jeg så på den fine fullmånen og den stjerneklare himmelen, før jeg plutselig lå på bakken. Veiene er glatte! Så nå sitter jeg her og trøstedrikker sprite zero. Mistenker at jeg kanskje har forstua tommelen, for den er hoven og vond. Har ikke grepsstyrke i det hele tatt i høyrehanda, og det gjør vondt bare å skrive på tastaturet her nå. Dere kan jo se for dere hvordan det gikk da jeg skulle prøve å få i meg spaghetti-middagen med venstrehånda. Jeg håper bare det har gått over til i morgen, for da skal jeg liksom kjøre strakmark. Det kan bli litt vanskelig om jeg ikke klarer å holde stanga.

Hvilke planer har dere for helga?

 • Skrevet: 10.11.2011  //  Kl: 19:08  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 11

I dag var det klart for den første brystøkta med den nye 5-splitten, og det innebar at jeg skulle kjøre ordentlig benk igjen. Det har jeg ikke gjort siden i vår, for det har ikke stått på noen av programmene jeg har fått av Gunnar hittil. Jeg var selvfølgelig bekymret for at det lå enda dårligere an nå enn sist jeg kjørte, ettersom man bli flink på det man øver på, og ikke nødvendigivs blir noe sterkere i én øvelse av å trene muskelen på andre vis. Men benkpressen gikk jo over all forventning! Vektene jeg var redd jeg ikke ville få opp i det hele tatt gikk jo lett som bare det! Gleder meg allerede til neste torsdag!

Dagens benkpress:
30kg x 14 (hvor målet var 12)
35kg x 10
37,5kg x 8
40kg x 7 (hvor målet var 6)

-etterfulgt av skrå brystpress i maskin, skrå hantelpress og cable crossovers. Skal si jeg var fornøyd da jeg gikk i garderoben og koste meg riskakene med rosinsjokoproteinpålegg. For ikke å snakke om hvor godt (ille) det svei!

Etter nøyaktig 30min gange hjem, ble det en reste-slumpmiddag. Den ble så stygg at jeg måtte ta bilde av den:


Jeg skal ikke si hva det minner meg om en gang. Men det det faktisk er, er spaghetti, litt sei, cc, kesam, hakkede tomater og krydder. Det smakte bedre enn det så ut til, heldigvis.

 • Skrevet: 10.11.2011  //  Kl: 09:25  //  Kategori: Blogg  //  Kommentarer: 0

Ønsker du informasjon om personlig trening og/eller kostholdsveiledning eller du lurer på noe annet, så kan jeg kontaktes via mail på pt@care-trening.no


Vil du bestille time kan du ta kontakt i resepsjonen på CARE eller direkte med meg på mail eller på min facebookside.

CARE treningssenter ligger i Halsanveien i Levanger, og har et bredt og godt tilbud for sine medlemmer til en veldig konkurransedyktig pris. Besøk gjerne hjemmesiden eller facebooksiden for mer informasjon.

 

I kveld ble det en liten vri på pannekakene mine, så det ble sjokolapper med sjokosaus istedet.
Noen som hadde et sjokoladebehov å dekke mon tro?Jeg blandet 50g havregryn, 2 egg og en hvitte, 2ts kakao, kanel, kardemomme og sukrin med en dæsj vann, og lot det svelle i en times tid før jeg stekte på middels-høy varme med cocosa. Neste gang bruker jeg ei større panne så jeg får plass til flere av gangen eller lager større lapper, for røra tok jo ingen ende! Godt jeg har god tid i kveld. Sjokosausen er bare proteinpulver. Med sukrinmelis.. Det blir aldri for søtt nemlig!

Ha en fin onsdagskveld!

 • Skrevet: 09.11.2011  //  Kl: 18:39  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 10

Puh, i dag dere! I dag har jeg løpt 4x4-intervaller igjen. Selvfølgelig takket være kroppsøvings-egentreninga. Men det er ikke så verst altså, jeg begynner nesten så vidt å få littegranne sansen for det. Skal innrømme at jeg ikke akkurat presser meg selv til nær døden-opplevelser på intervallene, men den biten vil jeg helst spare til styrkeøktene. I dag løp jeg sammen med min gode venn Mr.Muscle:Etter treninga svippet jeg nedom Mix'en for å plukke opp en pakke fra Gymgrossisten. Ble litt skuffa og små-irritert da mannen ikke fant pakken der den skulle ligge, men da jeg skulle til å gå derfra oppdaga jeg en pakke med kjent tape på øverste hylle. Så da fikk jeg med meg pakken min hjem allikevel! Godt at Gymgrossisten har egen tape gitt. Tror nesten jeg må kjøre på med litt gratis-reklame også. Gymgrossisten er billig, rask, har godt utvalg, og de har aldri rota til bestillingene mine. I tillegg får man med gratis-varer. Just the way I like it!


BCAA-shots, ZMA og Swebarer med pepperkakesmak! Det er jo snart adventstider, og gjett hva jeg har planlagt for barene!

 • Skrevet: 08.11.2011  //  Kl: 20:24  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 25

I morges våknet jeg med godt humør etter en god natts søvn, satte på musikk og ble i enda litt bedre humør, og sjekket mailen og ble i supergodt humør. Der var det mail fra coach Gunnar med det nye treningsprogrammet mitt! Det er alltid like moro med nytt program, nesten som å ha bursdag. Jeg er nødt til å variere program ganske ofte. Én ting er at man bør periodisere for kroppen og fremgangens del, men jeg går lei av å trene med de samme øktplanene i for mange uker, så for motivasjonen sin del er det viktig med noe nytt med jevne mellomrom.


Gammelt bilde fra NM. Meeen jeg var ivrig og glad da også. (Jeg nekter blankt å poste innlegg uten bilder. Punktum.)

Jeg tenkte å vurdere den siste treningsperioden, ettersom jeg prøver å være bevisst på å finne ut hva som fungerer for meg og ikke. Det har vært forholdsvis korte økter de siste fire ukene, men her vil jeg fastslå at kvalitet over kvantitet virkelig teller. De eneste øvelsene jeg har hatt på armer f.eks, er pull-ups og dips. Ingen isolasjonsøvelser eller noe slikt, annet enn noen få lette oppvarmingssett. Jeg var selv litt skeptisk i starten, og hadde vanskelig for å tro at jeg kunne vokse noe særlig med så lite trening, men vet du hva som har skjedd? Armene har vokst ganske mye faktisk, jeg har nemlig kontrollmålt med måleband, samt at jeg ser godt i speilet at triceps har kommet seg en god del. Jeg fikk til og med høre at jeg har fått mer bredde på ryggen på trening i dag. Når det gjelder doggcrap, så kan jeg bekrefte at det gjør det det lover. Jeg økte i styrke fra økt til økt. Det var en grei måte å trene på for variasjon, men av alle programmene jeg har prøvd, så er det nok ikke favorittprogrammet mitt.

Uansett, over til det nye programmet! Jeg er tilbake på en 5-splitt, og det synes jeg er veldig greit. Nå blir det litt høyere volum igjen; flere øvelser, flere sett og flere repetisjoner, men fordelt utover flere dager. Det kommer til å svi ser jeg. Avslutter hver økt med en øvelse på 7 sett x 15 reps med 30 sekunders pause. Pump sa du? I dag testa jeg ut arm-dagen. Lenge siden jeg har kjørt disse øvelsene, så det ble litt prøving og feiling med vektene, men da har jeg litt mer oversikt til neste gang.

Splitten ser iallefall slik ut:

 • Dag 1: Bryst
 • Dag 2: Øvre rygg og bakside skuldre
 • Dag 3: Lår og stump
 • Dag 4: Skuldre og legger
 • Dag 5: Armer

 

Trener du etter et fast program?
Får du hjelp med treningen?

Her er kveldens bryllupsbartender-matpakke. Brukte oppskriften på Kristine Webers krydderkake, men helte røra over i muffinsformer istedet for kakeform. Hele høydepunktet med bakeprosessen er selvfølgelig å spise tom bollen, og røra smakte yums! Det finnes få kaker som kan måle seg med krydderkake i mine øyne, så om disse ble vellykka så blir jeg noen prosent lykkeligere. Da skal jeg spise kake til det tyter ut ørene på meg i hele advent.


Og her er kveldens bryllupsbartender-antrekk.
Kjole kjøpt på salg på Bik bok, faktisk. Det er sjeldent jeg bruker penger på kjoler i det hele tatt, og enda sjeldnere jeg legger igjen penger der. Men jeg likte den.


Jada, nok et tappert forsøk på å få tatt et dugelig bilde av seg selv. Tror jeg bare skal gi opp hele selvdigginga.

Hvilke planer har dere for kvelden?

 • Skrevet: 05.11.2011  //  Kl: 15:35  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 13

Et av de store irritasjonsmomentene i min noe ensformede hverdag, er det med å få tatt rettferdige formbilder. Jeg kan nemlig stå foran speilet og føle at den og den muskelen begynner å komme seg, og tenke at formen ikke er så verst der og da. Så skal jeg prøve å dokumentere det, for jeg synes det er veldig greit å ha bilder og sammenligne med over tid, samt at det er greit å ha noe å vise her, ettersom det stortsett er en treningsblogg. Men så var det det med lys, kamerainnstillinger og vinkler. For på et eller annet vis, så ender jeg alltid opp med å se FLAT og tynnfeit ut på bildene. For ikke å snakke om de skremmende ansiktsuttykkene og de keitete poseringene. Noen som kjenner seg igjen?

Jeg prøver allikevel å ha det som en regel at jeg tar formbilder lørdag formiddag, på samme sted i nogen lunde samme lys. Det er mest for min egen del til sammenligning, og de fleste bildene ser aldri nettets lys. Men her er iallefall ca. dagens form. Frøkna har lagt på seg 5-6kg siden sommeren, og jeg tror det er en salig blanding av muskler og fett. Vel, ok. Mest fett og vann, muskler vokser ikke så raskt.


Dagens mest harry posering.

I kveld skal jeg leke bartender i bryllupet til ei klassevenninne, av alle ting. Jeg har ingen peiling på blanding av drinker o.l, så jeg håper jeg ikke skal gjøre noe annet enn å helle drikke i glass og passe på at de som har fått for mye ikke får mer. Men operasjon "sukkerfri frem til jul" gjelder uansett. Jeg har enda ikke det minste lyst på sukker eller annet rareri, så jeg har laget min egen ekstra gode matpakke for anledningen, nemlig kryddermuffins og 7-up zero!

 • Skrevet: 03.11.2011  //  Kl: 20:40  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 14

Vel, jeg prøvde iallefall, og det var et tappert forsøk.

Inspirert av Sunn mat og trening fikk jeg lyst til å gjøre et forsøk på "rømmegrøt", men jeg skal innrømme at den ble så kvalmende at jeg ikke klarte å spise opp. Og når jeg ikke klarer å spise opp noe, da er det ikke bra. Jeg kan spise alt, selv om jeg egentlig ikke synes det er spesielt godt. Brukte mager kesam, havregryn, litt fiberhusk, salt og vann. Den ble sur, rett og slett. Ikke en gang kanel og sukrin kunne redde den. Tror det ville vært bedre med original kesam, ettersom det er mer fett i den. Men den så iallefall god ut, før jeg smakte.


På mandag skal jeg på besøk hos gammeltanta mi og spise ordentlig graut.

Ikke særlig flink på kjøkkenet, men jeg har vært meget flink innenfor gymmens skrå vegger i dag! Ettersom vi har egentreningsperiode i kroppsøvinga, blir det litt ekstra trening på meg en stund fremover. I dag ble det 40 min på mølla igjen, etterfulgt av tøying av bakside lår og rygg, før det ble styrke på skuldre, armer og bryst. Holdt på i nesten to timer (med næringspåfyll mellom kardio og styrke). Jeg er riktignok for kvalitet over kvantitet, men når det blir både kvalitet og kvantitet, da er jeg meget fornøyd. Men i morgen blir det treningsfri.


Hohoo, ser nesten ut som om jeg sjeler med øynene. Men jeg tror triceps har vokst litt i det siste.

Hva har dere brukt dagen på?

 • Skrevet: 02.11.2011  //  Kl: 18:16  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 7

Nå har vi begynt med en egentreningsperiode i gymmen på skola, hvor utholdenhetstrening er obligatorisk. Dermed ble det 40 min med 4x4-intervaller på meg i dag, og det var da faktisk ikke så galt!

Dagens middag ble veldig god (og ikke minst enkel), så den tenkte jeg å dele:


Hakket opp hvitløk, cherrytomater og paprika, og stekte karbonadedeig med jeger-krydder. Blandet i mais, la det over på et fat, og strødde mozzarella over, med en dæsj taco-saus på siden. Jeg spiser gjerne litt mindre karbohydrater på styrkefri dager, så da ble mais hovedkarb-kilden i dag. Bambusskudd hadde jeg ikke prøvd før, så jeg fant ut at jeg måtte smake på det også. Synes egentlig ikke det smakte så spennende alene. Er det noen som har noen gode forslag til hvordan man kan tilberede det?

 • Skrevet: 01.11.2011  //  Kl: 17:43  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6

Jeg kan ikke få sagt hvor godt det er å ha kosten på stell igjen. Og jeg skjønner heller ikke hvordan jeg klarte å kombinere skole, hobbyer og festing hver helg før. På den tida var det ikke snakk om en liten tur ut en kveld heller, da var det fest fra fredag til søndag. I helga var det bare én kveld, men det holdt i lange baner. Når skal man liksom få tid til å lade batteriene for ei ny uke med skole og trening? Jeg tror jeg holder på å bli gammel.Men jeg kunne trengt noen tips! Jeg er tom for Jack3d, og ettersom jeg ikke har mulighet til å komme meg over grensa med det første, lurte jeg på om dere hadde noen erfaringer med pre-workout tilskudd å dele. Helst innelands, og til en overkommelig pris for studentlommeboka mi. Kvalitet hadde selvfølgelig også gjort seg. Jeg merker at sukkerfri redbull vil bli overdrevent dyrt etterhvert, men etter en skoledag trenger jeg litt ekstra energipåfyll for å kunne yte ordentlig på trening.Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


Annonser


alleoppskrifter.no

Copyright

hits