• Skrevet: 25.11.2013  //  Kl: 18:49  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

I morges tikket det inn en melding på telefonen om at eksamensresultatet fra første eksamen nå lå ute.. Plutselig satt jeg med vidåpne øyne og muterte sommerfugler i magen. Jeg prøvde å mentalt forberede meg på hva det verst tenkelige utfallet var (som da selvfølgelig ville vært stryk) -og hva jeg isåfall skulle gjøre. Nervøs lette jeg meg frem til resultatet, og ble mer enn bare lettet! Det ble en B på modul 1, og det må jeg si meg godt fornøyd med.


Bare å jobbe på til neste da.


Jeg hadde egentlig tenkt med på trening idag, men Lasse fikk overtalt meg til å utsette økta til i morgen så han også får være med. Vi har ikke trent sammen på altfor lenge nå, ettersom han har måttet ta seg et langt opphold. Blir herlig å ha med treningspartneren igjen!

Men tilbake til saken -ettersom det ble treningsfri på meg i dag også, måtte jeg nesten finne på noe annet. Jeg blir rastløs utav en annen verden av å bare være inne og sitte på røva, så jeg trasket en tur bort til Lillesand, gikk 10 minutter på mølla, og tok meg deretter goood tid til å rulle og tøye beina skikkelig. Deretter ble det 16 minutter i solariumet, før jeg ruslet fornøyd hjem igjen. En ok erstatning, men jeg må si jeg gleder veldig til å løfte litt tungt igjen i morgen!


Jeg og Hr. Rulle har et lite elsk/hat-forhold..Ha en flott uke alle sammen!

 • Skrevet: 23.11.2013  //  Kl: 17:34  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 1

Vel, dette er da historien om Andrea og hennes venn Retningssansen som skulle ut på nye eventyr for å finne Malviksenteret.
Uten annet enn Lasses instrukser og veibeskrivelser, la de av sted ved godt mot opp bakkene fra bunnen av Smiskaret og hele veien opp gjennom is, sørpe, skog og oppoverbakker. De pustet og peste og undret på hva som ville skje om noen hoppet ut fra bak en busk og stengte de inne i en varebil. Men i en lysning i toppen av skogen kom et etterlengtet syn til syne -gården som stien skulle passere gjennom. Omsider på kjente trakter! Da jublet de høyt inni seg, og ruslet raskt av sted mot målet.Yes, i dag har jeg nemlig vært på årets første julehandel! Jeg elsker førjulstida, med gavehandel, pynting av hus, juleverksted, pepperkakebaking osv osv, men jeg har i grunn som prinsipp og la alt slikt være forbeholdt Desember måned. Men jeg har ett unntak, og det er julegavene. De begynner jeg aller helst med i god tid. I tillegg må man jo ha adventslys o.l i hus, så den delen av julehandelen synes jeg det er greit å ta allerede nå. Å gå i butikker når jula nærmer seg er uansett en tålmodighetsprøve for min del -da er jeg ikke særlig glad i folk som absolutt skal stå i veien!..


Fangsten etter første runde. Det blir nok noen turer til -jeg mangler fortsatt både gaver og litt mer til leiligheten.

Ja, også ble det jo med litt annet småtteri da når jeg først var i gang da..


Jeg synes i grunn jeg har vært veldig sparsom siden jeg kom hjem fra USA, og har handlet veldig lite utenom mat. Som student er det jo liksom ikke meningen at jeg skal hive pengene rundt meg heller, men det var moro å få shoppa litt igjen!

Deretter var det i vei på lørdagstrening -bryst og armer:

Skoene blir nok innesko til våren kommer. I luvs them!


Nå blir det innekveld med barnefilm, biff og kjæresteklissklasskos resten av dagen.
God lørdagskveld!

Som dere kanskje ser har jeg gjort et lite forsøk på å endre litt på designet her inne, men totalgrønn som jeg er når det kommer til koding og denslags er det ikke store greiene jeg får gjort akkurat, haha.. Velvel, litt mer stilrent ble det nå iallefall, og det er godt med litt forandring så det får være sånn enn så lenge.

Som jeg skrev på instagram her om dagen, er jeg nok ikke vinterens største fan. Når det kommer til kulde er jeg ei lita pingle, mørket er ikke spesielt oppløftende, og jeg har aldri vært spesielt glad i vinteraktiviteter. Men en ting skal vinteren ha -den er utrolig vakker å se på! Iallefall når snøen har lagt seg og himmelen er klar. Da er det også utrolig herlig å gå turer, for lufta er ekstra frisk om vinteren synes jeg. Og så kommer jo jula da, og en jul uten snø er jo trist.Men nå hadde jeg egentlig ikke tenkt å diskurere vinteren med meg selv her.

Jeg har gjenoppdaget søtpoteten, og den siste uka har den inngått i middagen både som chips og stappe, men denne lure rota gjør seg også i bakst. Tidligere har jeg laget Børges søtpotetkake, og den er også god å bruke muffins. Denne gang ble det pannekaker, og det var slettes ikke galt det heller!To mellomstore pannekaker:

 • 1 søtpotet (kokt og stappet)
 • 1 egg
 • 10g proteinpulver
 • 1ss fiberhusk
 • 2-3ss sukrin
 • kanel, kardemomme, steviadråper

Søtpoteten deler jeg opp i 4-5 biter og koker i 15-20 minutter. Deretter tar jeg av skallet og moser den med en gaffel (behold gjerne skallet om du moser den med en mix master e.l, der er det mye god næring). Bland sammen det tørre, tilsett egget og potetmosen, og spe eventuelt med litt vann eller melk. Stekes på lav varme.

 

Nå står frihelg for tur, og jeg ønsket helga velkommen med min første beinøkt på PHAT-programmet -uvant med så mange øvelser på en og samme økt! Pump i hver en fiber i lårene.. Men det er bare digg ;)

God helg!

 • Skrevet: 21.11.2013  //  Kl: 16:29  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

Jeg får ikke satt meg ned og prioritert bloggen fullt så ofte som jeg egentlig vil, men akkurat det har jeg vel konstatert mange nok ganger før.

Dagene rusler iallefall bare raskt av sted, og jeg har i grunn innsett at tilværelsen akkurat nå i grunn er ganske fin -jeg studerer hjemme på deltid og sitter derfor og leser og jobber for meg selv om morgenen, med frokost, te og musikk. Utenom det blir det noen vakter på sykehjemmet i løpet av uka, og resten av tiden kan jeg bruke på hva jeg vil, og da går det for det meste i trening og avslapping sammen med Lasse.

Det har så smått begynt å slå meg at jeg faktisk burde tenke på hva jeg skal gjøre til neste høst, så jeg må nok litt i tenkeboksen. Jeg vil selvfølgelig gjerne bruke den utdanninga jeg da har, både som PT og innen ernæring, men jeg veit ikke helt hvordan jeg skal gå fram enda.Jeg har blitt langt flinkere til å oppdatere på instagram iallefall: @artisticfitness

Etter en ukes delaod er jeg nå også i gang med nytt treningsprogram igjen, og det blir nok en gang PHAT! Jeg har trent med det et par ganger tidligere, og hatt gode resultater med det. Jeg startet med første økt i går, og det skal bli moro å se hvor det bærer hen denne gang. Jeg hadde iallefall bra pump i rygg, skuldre og armer i går!

 

Nå venter snart ei lita tre-timers vakt på sykehjemmet, og det er nok bare å pakke seg godt inn på veien dit! Ute er det minusgrader.
Ha en fortsatt fin torsdag folkens!

 • Skrevet: 16.11.2013  //  Kl: 11:38  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 13

I 8 uker nå har jeg trent beina tre ganger i uka, og det begynner å bli tid for å gjøre litt endringer igjen -det tror jeg beina er enige i! Hehe.. Før jeg setter i gang med noe nytt vil jeg bare skrive et lite evalureingsinnlegg om denne treningsperioden. Bare for å ha avklart det; dette er ingen vitenskapelig begrunnet artikkel basert på forskning e.l, kun en egenevaluering med egne erfaringer og min bakgrunnskunnskap .Grunnen til at jeg ville prøve å trene beina såpass hyppig i utgangspunktet er litt sammensatt:

For det første er beina prioritert muskelgruppe for min del, og det er mye som tyder på at å trene en muskelgruppe ofte (min to ganger i uken) er gunstig mtp muskelvekst. Jeg vet det finnes mange typiske byggersplitter hvor man har én økt per muskelgruppe i uka, og mange får også gode resultater på denne måten, men da er man nødt til å kjøre muskelen hardt på denne ene økta -du har tross alt en hel uke på restituere deg etterpå. Jeg har selv prøvd det, men det er ikke sånn jeg foretrekker å legge opp treninga. Ved å trene musklene oftere trenger man ikke å kjøre de like hardt som om man trener de sjeldnere, og om økta ikke ble helt 100% så er det kun et par dager til man får en ny mulighet, sammenlignet med en hel uke.

For det andre ønsket jeg å trene litt crossfit-style og gjerne med olympiske løft, og da er det helt naturlig at beina blir mye involvert.

For det tredje er jeg glad i kjøre på med både høyrep med pump, og tyngre løft med færre repetisjoner. Derfor synes jeg det er veldig greit med en høyrep- og en lavrepdag, slik at jeg får variert.

 

Med dette i tankene gikk jeg litt i tankeboksen for å sette meg opp et lite program, og tok tildels utgangspunkt i denne artikkelen av Martin Norum. Kort sagt en lavrepdag på 4-6 repetisjoner, en hypertrofidag på 8-12 repetisjoner, og en eksplosiv dag som da i mitt tilfelle ble crossfit-økta.

Det er en meget viktig faktor som spiller inn uansett hvordan man trener, og den avhenger av hvor ofte du trener -nemlig belastning. Skal man trene en muskelgruppe såpass hyppig, kan man ikke trene til failure. Da vil musklene rett og slett ikke rekke å restituere seg igjen til neste økt, og resultatet da vil være at man bare fortsetter å bryte ned muskelvevet, uten å få bygget det opp tilstrekkelig.

Om jeg skal si noe av min egen erfaring og resultatene etter denne perioden, så vil jeg jeg først og fremst si at jeg liker veldig godt å trene slik. Det blir variert, noe jeg synes er moro -og trening skal jo være noe man gjør fordi man liker det! Variasjon er også viktig for resultatens skyld. I tilleg får jeg trent beina ofte, men slipper å ta meg helt ut på hver økt.

Når det kommer til endringer i muskelmasse er det vanskelig å anslå hverken det ene eller det andre ettersom jeg ikke har gjort noen konkrete målinger, men jeg tror og synes selv det ser ut til at beina har respondert godt på denne måten å trene på, når det kommer til å vokse.

På styrkefronten derimot gikk det veldig greit til å begynne med, men de siste ukene har styrken gradvis begynt å avta og jeg har slitt mer og mer med de samme vektene jeg brukte tidligere. Grunnen til det tror jeg er såre enkel; jeg har bomma på belastningsbiten. Jeg har nok blitt litt for ivrig til tider, og trent litt tyngre og litt nærmere utmattelse enn jeg burde, og resultatet blir da det jeg nevnte i avsnittet om belastning.

Om jeg skal forsøke med på å trene slik igjen senere, så kommer jeg til å være langt nøyere på å tilpasse belastningen, og antagelig legge inn en deload-uke litt tidligere enn denne gangen. Det har nok vært 8 harde uker for beina mine!


Beina skal få litt tid på å hvile seg nå, og deretter tror jeg jeg kommer til å hive meg på PHAT-programmet igjen. Det har jeg fulgt to-tre ganger før, og har gode erfaringer med det. Temperaturen har begynt å krype seg såpass langt ned på graderstokken at jeg ikke kommer til å være i bootcamp-brakka stort fremover uansett, så da tror jeg to økter i uka blir passende. Også her får jeg variere mellom lav- og høyrep, så da er jeg fornøyd!

 • Skrevet: 15.11.2013  //  Kl: 10:07  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 0

God morgen!


Gabrielle Aplin - November. Ny favoritt!

Den selvutnevnte morgenfuglen her har allerede vært våken noen timer, og jobbet litt videre med studiene. Jeg er i gang med del 2 av 3 på dette studiet, og har jobbet meg gjennom Grunnleggende cellebiologi og Generell sykdomslære på del 2. Jeg elsker disse morgenene mine med frokost/proteinkaffe, koselig musikk, hyggelig belysning og notatskriving. Da koser jeg meg!
Det blir ikke 100% helg her i leiligheten denne helga heller ettersom Lasse jobber hver natt og jeg selv skal jobbe både i kveld og på søndag, med i morgen er det uansett lørdag, og det liker vi. Litt helgekos blir det uansett!

Jeg skal forsøke å få skrevet ferdig et innlegg om den siste treningsperioden hvor jeg har trent beina veldig hyppig, så det kommer forhåpentligvis om ikke så lenge.

Enn så lenge ønsker jeg alle ei super helg -enten dere har fri eller jobbhelg!

 • Skrevet: 13.11.2013  //  Kl: 13:57  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 7

Halvveis i uken da, og her sitter jeg nå litt småfrustrert i godstolen. Småfrustrert over sjakk, faktisk! Lasse ble litt inspirert etter å ha sett litt av sjakk-VM på TV, så i gårkveld ble det en tur på lekebutikken for å kjøpe et brett. Første runde vant jeg med glans, men siden det har han klart å lure seg til seier hver gang! Jeg er en veldig dårlig taper når det kommer til slikt, så nå nekter jeg å spille mer på en god stund. Sådet.


Ellers så kom jeg omsider inn på skolesida igjen i går, slik at jeg er back on track med studiene. Litt surt når nettsida ikke fungerer som den skal når man driver med nettstudier, men de var heldigvis raske med å ordne problemet. Morgenen både i går og i dag har dermed gått med på å lese om celler og patologi (oh yes, sykepleier next!). Janeida, jeg synes det er veldig interessant å lære om helse og sykdommer, men jeg kan ikke se for meg å utdanne meg innen det, og  jobbe med sykepleie og medisinering. Da blir det nok heller forebygging og livsstilsrådgivning!


På treningsfronten er det nok ikke så mye nytt å fortelle, annet enn jeg kjenner på beina -og tildels knærne, at de er klare for en hvileuke. Jeg har tross alt kjørt de tre ganger i uka ei god stund nå, så da roer jeg litt ned denne uka nå når jeg kjenner at det trengs. Det blir sikkert ei lita beinøkt i morgen uansett, men da skal jeg ta lett og forsiktig. Jeg kommer til å skrive et eget innlegg om den siste treningsperioden, og så spørs det om jeg endrer litt igjen fra neste uke av. Variasjon og kontinuitet er viktig!

Håper dere har hatt en fin uke til nå, og får en fortreffelig uke videre :)

 • Skrevet: 11.11.2013  //  Kl: 19:33  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

Da var det ny uke igjen da folkens!

Jeg for min del jobba i helga, og starta derfor uka med fri. Vekkerklokka var allikevel stilt til 7 så jeg skulle få opp og jobbe med skolearbeid, men jeg skulle "bare strekke meg et par minutter" og plutselig hadde en halvtime fløyet av sted.

Det gjorde riktignok ikke noe med den ekstra halvtimen, for da jeg skulle logge inn på skolenettsida var det noe galt med innloggingen, så skolearbeid der utgikk. Jeg kan ha rimelig kort lunte når slike ting ikke fungerer som jeg vil, men etter å ha rast fra meg litt fant jeg ut at jeg fikk prøve å bruke dagen til litt annet fornuftig. Jeg fikk bl.a omsider oppretta en BSU-konto, samt gjort unna litt husarbeid, og vips så var smilet tilbake!


I dag kom den første snøen hit! Jeg synes vinteren er en utrolig vakker tid, men jeg må si at jeg foretrekker å betrakte den fra innsiden hvor det er varmt og godt.

 

Resten av dagen har gått litt for raskt i grunn -en handletur på butikken, litt tid med Lasse før han hoppa i seng allerede klokka 15, og så ei treningsøkt på Lillesand.

I dag bestemte jeg meg for at jeg skulle jogge/gå 3km på mølla, og det gjorde jeg også! Er ikke akkurat noen reserkanin, men det tok meg iallefall 25 min og 25 sekunder. Etterpå ble det tre sett med trisett, med markløft x 5, Hengende beinhev x 6 og goblet squats x 15. Avslutta med litt ekstra core-øvelser, før jeg skynda meg hjem i sluddværet. Takk og lov for store, varme kjærestejakker!Jeg koser meg som vanlig med maten min, jeg da! Og nå er sharonfrukt/persimon endelig å finne i butikkhyllene igjen. Det betyr Happy Me!


Da skal jeg prøve å bruke siste del av denne mandagen til å få gjort litt mer før jeg krabber tidlig til sengs. Matlaging og julegaveplanlegging står på planen for resten av kvelden! Jeg gleder meg til jul!Håper alle har hatt en super mandag og får god uke videre!

 • Skrevet: 09.11.2013  //  Kl: 18:42  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

Hei, og god lørdag!

Tida flyr av sted som vanlig, men uka har hatt sine høydepunkter; 1. Første eksamen ble overstått på mandag, og jeg venter nå på resultatet. Del to av studiet er også påbegynt! 2. Jeg og Lasse har vært på kino og sett den nye Thor-filmen. Anbefales om du fortsatt har et eventyrlystent barn i deg som liker superhelter! 3. Jeg har vært på Levanger hos tannlegen igjen, og benytta anledningen til å kose meg hjemme hos mamsen og lillesøster Monika. 4. Det ble til slutt full arbeidshelg på meg, så treninga blir litt omrokkert på denne uka. Jeg har til nå rukket med fire økter, og det har iallefall vært gode!

 Følg meg gjerne på instagram: @artisticfitness


Lasse har vært i småsjaber form og jeg var sliten etter å jobbe seint på  fredag for så å rett opp til jobb tidlig på lørdag (hvor jeg til og med missa bussen og dermed måtte gå til beins og bli sein til jobb), så selv om lørdag i utgangspunktet er beindag for min del, ga jeg for en gangs skyld blaffen i planen og tok latmannskveld på sofaen. Det er ikke ofte jeg skipper ei planlagt økt, men i dag frista det rett og slett mer å ta det rolig. Film og burger står herved på planen resten av dagen, og økta får bare tas igjen før jobb i morgen!

Ønsker alle en super lørdagskveld!

 • Skrevet: 03.11.2013  //  Kl: 17:53  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

For ett år siden på denne dagen tok jeg en råsjans -med verdens største sommerfugler i magen satte jeg meg på toget til Malvik, hvor jeg for første gang traff kjekkasen som skulle vise seg å bli en veldig stor del av hverdagen min i tida fremover. Jeg husker jeg satt på toget og tenkte for meg selv at jeg ikke var i nærheten av å være så nervøs da jeg skulle på scenen da jeg debuterte i bodyfitness en gang, men jeg har ikke angret en dag siden! Det er ikke den offisielle årsdagen vår, men det er uansett en symbolsk dato som endret livet mitt på mange måter.

Siden den gang har vi kost oss masse, trent sammen, overlevd tre måneders avstandsforhold mens jeg var i Florida, tattovert oss sammen på Miami Ink, reist et par turer sammen til Oslo, og ikke minst flyttet sammen.Ettersom vi er like barnslige begge to så vi Istid 3 på vår første date i nettopp denne leiligheten 03.november i fjor, og det blir gjentatt i kveld.
Takk for at du er du ♥

 • Skrevet: 02.11.2013  //  Kl: 16:22  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 3

God helg!

På torsdag dro jeg og var hjemme-hjemme på Levanger en tur, og traff nære og kjære og koste meg. Det var rktignok først og fremst tannlegetime som stod på kalenderen, men jeg fikk med meg så mye jeg klarte når jeg først var på hjemlige trakter! Det ble en tur på Magneten med Julie og Monika, familiemiddag hjemme hos farmor, og overnatting og tid hos mamsen. I tillegg fikk jeg tatt meg ei treningsøkt på mitt absolutte favorittgym -gode, gamle, elskede Levanger gym.

 Kamera var med på tur, og det ble noen bilder i løpet av de to dagene:

 
Mine to favorittjenter i hele verden ♥ Begge med egen blogg -Monikas her, og Julies her.

Jeg ga etter for shopping-abstinensene, så det ble en tights og en treningsjumper fra H&M på meg, hihii. (sjekk gærne-pusen!)


Jesus og mamma etter fredagslunsjen :) Det er nok ingen plass jeg slapper av så godt som hjemme hos mamsen.


Jeg har kosa og lekt med supergærne pusen! Dyret har noen skruer løs ♥

Gymmen ♥


 Jeg tok toget hjem til Malvik i gårkveld, og i dag blir det hjemmekveld med kjærestekos her i heimen. For øyeblikket er det fotballkamp på skjermen, og etterpå blir det beintrening etterfulgt av hjemmelaga pizza, grønnsaker og dip, og The Lone Ranger resten av lørdagskvelden.

God lørdag folkens!Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits