• Skrevet: 29.12.2011  //  Kl: 15:04  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 7

Jeg skal innrømme at jeg satt med en liten klump i halsen etter at jeg hadde publisert innlegget i gårkveld, men den forsvant litt etter litt ettersom jeg leste kommentarene jeg fikk. Det er jo ingen grunn til å være redd for å være ærlig, når dere er så fantastiske og støttende. Tusen takk! Jeg håper jeg får muligheten til å hilse på dere alle sammen en dag, dere virker som utrolig flotte mennesker.

Jeg er ingen fan av at så mye skal være tabu, men jeg er sjeldent flink til å snakke åpent om de typiske tabu-temaene selv, dessverre. Men det føles iallefall overaskende bra å ha vært åpen om dette, og jeg føler meg faktisk mye lettere til sinns i dag.

 

Jeg fortsetter mine tankefulle innlegg jeg, men nå skal jeg over på noe litt hyggeligere, nemlig et helt nytt og blankt år!

Enn at nå er hele 2011 snart over, bare noen få dager igjen. Tida går så fort, og alt som virket så fjernt i fremtiden er like om hjørnet. Mitt først halvår med påbygning er alt over, og det har gått så fort! Om et halvt år er jeg helt ferdig med videregående, og jeg skal begi meg ut på nye veier. Det begynner omsider å gå opp for meg.

2012 tror jeg kommer til å bli et spennende og utfordrende år, på et positivt vis selvfølgelig. På nyåret blir jeg nødt til å bestemme meg for hva jeg skal gjøre angående videre studier, jeg må begynne å leite etter hybel i Trondheim, for for aller første gang blir jeg nødt til å stå helt på mine egne bein. Og så må jeg finne meg en jobb, slik at jeg har råd til å bo, leve, trene og ha det fint i Trønderhovedstaden. På toppen av det hele, så skal jeg på min aller første diett, og stille i min aller første konkurranse. Og jeg gleder meg sånn!

Men jeg har noen andre planer for 2012 også, blant annet har jeg tenkt meg på Fitnessmessa i Lillestrøm i februar, og i april blir det (i tillegg til diettstart) The Show Must Go On med Julie i Trondheim, også må jeg få med meg Oslo Grand Prix. Hadde vært moro og fått med seg Sandefjord Open og Loaded cup i Danmark også, men jeg tviler på at skolen og lommeboka er helt med på det. Men mye moro skal det iallefall bli!

 Dette skal bli et supert og minneverdig år!

 • Skrevet: 28.12.2011  //  Kl: 21:29  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 11

Advarsel: langt, personlig innlegg.

Jeg er ikke spesielt glad i å bli for personlig på et slikt offentlig sted på internett, -ja, jeg kan godt legge ut formbilder i undertøyet og fortelle om turer på byen, men temaer som har med meg selv psykisk å gjøre, det foretrekker jeg stortsett å holde for meg selv. Det er litt skummelt å være helt ærlig om sine svake sider, og jeg misliker å fremstå som svak. Men jeg merker også hvor mye det betyr for meg selv når andre bloggere jeg følger velger å være åpen, også om det som er tungt og vanskelig, så jeg tenkte å skrive litt om noe jeg selv har slitt med i mange år, som jeg vet jeg ikke er alene om. Det er litt ubehagelig å blottlegge seg slik på bloggen, særlig fordi jeg vet det er flere kjente som jeg treffer i daglivet som er innom her, men jeg rekner med det ikke gjøre noen forskjell, sånn helt egentlig.

Temaet er overspising, men for ordens skyld begynner jeg med litt forhistorie: Helt siden slutten av barneskolen har jeg hatt komplekser overfor min egen kropp. Jeg har alltid følt meg lubben, og aldri likt kroppen min i det hele tatt, til tross for at jeg alltid har vært normalvektig. Og vet du hva? Media får mye av skylden for det. Jeg var alltid på slanker'n, men hadde selvfølgelig ingen kunnskap om kropp, mat og helse. Jeg hatet alt som kaltes for trening, og jeg var en av dem som prøvde seg på all verdens unnskyldninger for å slippe unna gymmen. At jeg noen gang ville få en kropp jeg var fornøyd med, var så virkelighetsfjernt at jeg virkelig ikke trodde det var mulig. Allikevel måtte jeg prøve, hele tiden. Jeg aner ikke hvor mange "dietter" jeg prøvde, men ingen av dem funket selvfølgelig, for jeg klarte jo ikke å holde meg til dem. Jeg har heller ikke telling på hvor mange ganger jeg "begynte å jogge", men det varte toppen to uker før jeg ikke gadd noe mer.

Helt ærlig, så var det ikke før i vår/sommer at jeg endelig var komfortabel med min egen kropp.


Jeg har alltid vært glad i mat, så alle sulte-seg-dietter endte alltid med store smeller. Man blir sugen på et eller annet å spise på, og så begynner man med en liten bit. Og så bare en liten bit til. Når man først har spist to, så vil det jo ikke skade med tre heller, og har man først kommet så langt, så er det jo bare å fortsette. Man har alt skeiet ut uansett. Her pleier det å komme et øyeblikk, hvor jeg enten tar meg selv i nakken og pusser tennene, drikker litt vann og blir ferdig med det hele, eller så stenger jeg ut alt av sunn fornuft, og spiser på autopilot.

Ofte smaker det ikke godt lengre, det er ingenting som egentlig frister, men allikevel så må jeg spise noe. Så kommer skyldfølelsen, og den dårlige samvittigheten. Jeg har aldri kastet opp etter en slik spiseorgie, bank i bordet, men den påfølgende dagen har som regel gått med på å rakke ned på meg selv, og "straffe-trene" og faste for å gjøre opp.

 

 

På NHI.no skriver de dette om sykelig overspising:

Tilstanden er karakterisert ved hyppige episoder med raskt inntak av store mengder mat, overspising, uten kontroll over matinntaket og uten at du kaster opp (som ved bulimi). Slik episodisk overspising oppstår klart hyppigere blant personer som spiser mye i utgangspunktet. Sykelig overspising forekommer hos 2-3%, men i løpet av livet kan opptil 10% oppleve perioder med slike plager. Tilstanden opptrer hyppigst blant kvinner, men ca. 25% av de med tilstanden er menn.

Etter at jeg "oppdaget" styrketrening og fitness-verden, og fikk litt veiledning og oppfølging av coach, har jeg hatt god kontroll og vært glad i meg selv og kroppen min. Vi har jobbet sammen som et team, ikke imot hverandre, og det har det faktisk blitt resultater av. Hvem hadde vel trodd det? Jeg er fornøyd, og nå kan jeg faktisk kose meg med god samvittighet. Cluet er rett og slett av jeg må vite at jeg har kontroll. Men selv om spisemønsteret mitt er balansert, og forholdet mitt til mat har blitt veldig avslappet, så hender allikevel fortsatt en gang i blant at jeg får tilbakefall. Faller tilbake i gamle feller og tankemønster, og overspiser uten å tenke. Det skjedde senest i kveld. Nå sitter jeg ikke her og hater meg selv, heldigvis, men jeg kjenner at jeg blir litt irritert over at jeg ikke klarer å finne ut hvorfor dette skjer. Jeg veit ikke hva det er som trigger det, selv om jeg er ganske sikker på at kjedsomhet har mye med saken å gjøre. Jeg har alltid vært en småspiser om jeg går rundt i huset og kjeder meg.

Jeg har vel i grunn ingen konklusjon, eller et klart poeng. Jeg følte bare for å dele det, i håp om at jeg kanskje når ut til én person som sliter med det samme, og føler seg alene. Vi er ikke så mislykkede og annerledes helt egentlig. Vi er bare mennesker, med egne problemer. Akkurat som alle andre.

 • Skrevet: 27.12.2011  //  Kl: 21:29  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6

God kveld folkens!

Jeg nyter ferien til det fulle her. Utrolig godt å være hjemme hos mamma med familien og bare ta livet med ro. Jeg ga meg selv helt fri fra alt som heter balansert kosthold fra lille julaften til 1.juledag, og da var det nonstop hodeløs kosespising av alt jeg hadde lyst på, uten et eneste spor av dårlig samvittighet. Håper dere også har kost dere med alt jula har å by på, uten bekymringer.

I går var jeg tilbake i riktig spor, og jeg tror aldri min vanlige mat har smakt så godt før. I går var jeg i gang med treningen igjen også, og det var helt fantastisk bare å røre på kroppen! Cato og Dagmar og hvem det nå er, gjør at det ikke frister så veldig å tilbringe tid ute, så det har blitt mye stillesitting de siste dagene for min del. Men med all maten og all hvilen, så fant jeg ut at det passet bra og teste maksløft i diverse øvelser denne uka. I går testet jeg benkpress, og i dag var det knebøy. Kan ikke si jeg er spesielt imponert over min egen styrke, men nå veit jeg iallefall hvor jeg ligger slik at jeg kan sette meg noen nye mål og jobbe mot fremover. Skal sette opp en plan så snart jeg har fått testa markløft også. Om du vil vite hvordan det gikk, så finner du treningsloggen min her.Men i dag var også butikkene i gang igjen, og ettersom det ble noen ekstra kroner til jul, spratt jeg innom Stakset Sport etter trening i dag, og fikk ordnet meg med noen plagg med Levanger Gym-logoen for vaktene mine. Alt som er trykt opp fra før av er selvfølgelig beregna på voksne karer, og altfor stort til meg. De har dessverre ikke så altfor mye å velge i i butikken. Jeg kunne jo selvfølgelig tenkt meg en lekker singlet og gjerne ei snasen bukse, men det ble da ei ny bukse og ei T-skjorte på meg, i rikig størrelse. Beklager elendig lys på bildene.

Hvordan har deres jul vært så langt?

 • Skrevet: 24.12.2011  //  Kl: 15:01  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 6

Det ble visst aldri noe særlig til søvn på meg i natt, men hvem bryr seg, det er jo julaften!

Det første jeg gjorde i morges, var å åpne en mystisk pakke fra ukjent avsender. På forumet på Fitnessbloggen har vi hatt secret santa i desember, og jeg fikk en kjempeflott gave fra nissen min! Og verdens koseligste brev. Jeg tror aldri en ukjent person har rørt meg så sterkt ved å skrive til meg før. Nissen min la lista høyt for resten av dagen, for å si det sånn. Deretter stod jeg opp til mamma som puslet på kjøkkenet, med levende lys, tent juletre og julemusikk, og like før Askepott begynte, tok jeg og Monika en titt i julestrømpene våre. Nissen syntes visst vi hadde vært snille i år også.

Gaven oppe til venstre er secret santa-gaven min (med to pakker speltlomper!), og den nede til høyre er årets julestrømpe.

Jeg har 100% treningsfri i dag. Det nærmeste jeg har kommet noen form for fysisk aktivitet så langt, er å stappe kålrot til julemiddagen. Blir nok fri i morgen også, men så har jeg tenkt å bruke mellomjula på å teste maksløft, slik at jeg kan sette meg noen nye styrkemål å jobbe med på nyåret.

Nå skal jeg komme meg ut av julepysjen min, og levere ut de siste julegavene. Ute i siste liten i år, gitt.

 

Har dere hatt en fin julemorgen?

 • Skrevet: 24.12.2011  //  Kl: 03:20  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 5

Vel, dette er jo helt feil natt å ikke få sove på da.

Natten til julaften skal man jo helst sove dypt og godt, slik at julemorgenen kommer fort og man kan se på juletv, se hva som finnes i julestrømpa og starte hele julefeiringa, men jeg får vel bare bruke tida på å ønske dere alle en kjempegod jul!


og vise dere trøttingtrynet mitt!

Lille julaften var kjempekos! Først var jeg på julelunsj hos farmor, før jeg hadde ei lita vakt på gymmen hvor jeg ga meg selv en liten julepresang i form av 5 mer eller mindre godkjente pull-ups! Også small det i nøkkelkortlåsen på ytterdøra der. Det lukta brent i hele gymmen, og jeg måtte få noen til å komme med manuell nøkkel, for det gikk ikke an å få opp døra verken utenfra eller innenfra. For en timing! Men jeg kom meg ut og hjem, og da var det duket for den tradisjonelle risengrynsgrøten med mandel i! Det er så godt, det. Også fikk jeg en noe forsinket 18-årsgave av min storesøster og hennes samboer. En del cash, samt ei herlig Casall-treningsbukse. Gleder meg til å squatte i den!

Nå skal jeg gjøre et nytt forsøk på å bevege meg over i drømmeverdenen, også håper jeg dere alle får en magisk og herlig julaften!

Jeg tror aldri jeg har stressa og styra på med så mye de siste dagene før jul før! Har bakt som bare det, pakka inn litt gaver og prøvd å få laget ferdig kortene mine, samt vaska badet. Skulle vaska resten av huset også, men det har jeg ikke rukket med. Sier meg ferdig med baksten nå, men har fortsatt mange gaver og kort som må gjøres ferdig, skrives på og leveres. MEN jeg liker det! Har enormt med julestemning og juleglede i år. Fikk til og med sneket inn ei temmelig god høyreps-økt på beina i kveld!

I dag stod jeg opp litt seinere enn planlagt, og satte i gang med julekortene mine. Det er koselig å sitte ved kjøkkenbordet i nattboksa med en kopp te, julemusikk på radioen, mens det spraker i peisen og jeg klipper og limer. Ingen dårlig start på dagen det! Også har jeg hatt besøk av min bestevenninne Julie som jeg treffer så altfor sjeldent, og hennes sjarmtroll av en sønn.

Årets julebakst er nå oppe i seks sorter, pluss tre typer julenøtter:

- Mandelkjeks med oppskrift fra Blisunn.no

- Kransekakekuler som jeg har lagt ut tidligere her, men med fullfettsmandelmel slik at vann ikke er nødvendig.

- Noras kakemenn. Gjorde noen justeringer i oppskriften så de ble ikke helt som kakemenn, men fortsatt veldig gode!

- Vaniljemuffins som jeg har lagt ut her.

- Mandel- og kokosmakroner med oppskrift på bloggen til Vilde. + alle julenøttene hennes. Hva skulle jeg vel gjort uten bloggen din?

- Nøttecookies. Tok utgangspunkt i denne oppskriften, men byttet ut mandelmelet med peanøttmel, og stekte de i ovnen ved 200 grader i ca.10 min, med en cashewnøtt på toppen.

 


Årets mest forseggjorte gave. Lavkarbo-kakeboks med bakst og oppskrifter.

I morgen skal jeg på julelunsj hos farmor, før jeg drar hjem til momsen, mine søstre og deres kavalerer! Gleder meg sånn! Mamma og lillesøster bor riktignok bare på andre sida av byen, og jeg treffer søstra på skolen daglig, men det er ekstra stas når det er jul. Også er storesøster hjemme! Skal på vakt på gymmen også i morgen, men det er bare halv vakt før jeg skal hjem igjen og spise risengrynsgrøt med mandel i. GIRA!

Flere som deler min juleentusiasme?

Gjett hva jeg har brukt min første feriedag på!

Et lite hint:Du gjettet mest sannsynlig rett, for jeg er omsider ordentlig i gang med julebaksten min! Er ferdig med tre sorter nå, men må visst en tur på butikken før jeg kan fortsette. Alt er sukkerfritt selvfølgelig, og så langt er vel alt lavkarbo også. Ingen egenkomponerte oppskrifter denne gangen, har prist meg lykkelig over at det er så mange andre bloggere som er flinke med slikt, sånn at jeg bare kan låne deres oppskrifter. Skal legge ut linker og en dom for alle sortene når jeg har kommet litt lengre og fått prøvesmakt. Skal prøve å sette i gang med litt julevask også nå, men det er dessverre ikke like moro. Men det er moro å leke litt husmor, så jeg skal alltids få shina litt her.

 

Back to work, ha en fortreffelig dag alle sammen!

 • Skrevet: 20.12.2011  //  Kl: 19:54  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 9

Først vil jeg bare si tusen takk for støtten og kommentarene på forrige innlegg! Fint å se at det ble godt mottatt.

I morgen er det egentlig skoleavslutning, men ettersom det ikke er obligatorisk oppmøte for klassen, så har jeg herved tatt ferie. Har mer enn nok å gjøre, for nå skal jeg sette i gang med julevask og masse baking. Det blir kos! Jeg gleder meg virkelig til å komme hjem til mamma, treffe storesøstra mi som jeg ikke har møtt siden forrige jul, spise god tradisjonell julemat, høre på den gamle julemusikken, se de gamle julefilmene, og rett og slett ha jul!

 

Også er det så herlig å ha energi og fokus på trening. Ble ei god økt i dag, til tross for at styrken ikke var helt med. Kjørte ei lett økt på bryst, skuldre og triceps med følgende øvelser:

 • Dips
 • Cable crossovers
 • Hantelpress
 • Upright rows med stang
 • Sidehev
 • Overhead extensions
 • Dips mellom benker

Masse volum og masse pump!

Burde skaffe meg et kompaktkamera. Speilrefleksen er litt vel stor til å drasse med over alt, og mobilkameraet begynner visst å synge på siste verset. Og kanskje gjøre noe med ansiktrsuttrykkene mine..

 

Flere som har tatt ferie?

 • Skrevet: 20.12.2011  //  Kl: 09:07  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 8

I dag kom jeg til en tomt klasserom, og da jeg logget inn for å se om jeg hadde gått glipp av noe, viste det seg at vi hadde fri de tre første timene. Så her sitter jeg da. Jeg har tenkt litt de siste dagene, så da bruker jeg likså greit tiden på å lufte hodet litt. Jeg fikk en kommentar på innlegget jeg postet på fredag; "Jeg Elsker at du tenker på den Rygg økta di.. det er så deilig å se andre som prioriterer vær enkelt trening kanskje litt mer enn andre ting ;) kjør hardt!"  Da jeg kom hjem og leste den på søndag, fikk jeg nesten litt dårlig samvittighet. Jeg kom meg så alldeles ikke hjem i rett tid den kvelden, jeg var faktisk ikke hjemme før i halv 11-tida lørdag morgen, og da hadde jeg enda ikke sovet et sekund. Deretter skulle jeg til Trondheim, og den planlagte ryggøkta ble utsatt helt til mandag.

 

Jeg synes det blir for trist å ikke skulle være med på moroa når man egentlig vil, bare fordi det ikke var en del av planen. Livet er utforutsigbart, og av og til kan det faktisk være best å bare la det gå sin gang.


Mitt dilemma her er ikke at treninga ble utsatt et par dager. Det er tross alt helheten som teller uansett, og det er ingen krise på noe vis. Men jeg skriver en treningsblogg, og jeg har jo faktisk noen lesere her inne, og da mener jeg at man har et visst ansvar for hva man publiserer. Hvor mye skal man dele? I hele desember har det blitt en del festligheter utenom det vanlige, og helt ærlig, så synes jeg det er godt å slippe kontrollen litt og bare ha det moro. Denne helga har bestått av alkohol, lite søvn og dårlig mat. Til tross for det har ikke musklene mine skrumpa inn, og jeg har heller ikke est ut til ei oppblåst juleribbe. Jeg har vært innpå dette emnet tidligere her, og som jeg påpekte da, så handler det om balanse, og ikke minst målsetting. Hadde jeg vært på konkurransediett nå, hadde saken naturligvis blitt en helt annen.

Jeg vil ikke la treningen styre livet mitt, jeg vil at den skal være en stor del av livet mitt.


Horrible bilder, men det var et forsøk på å illustrere både treningsglede og.. sosial glede(?)

Om alt går etter planen, så setter jeg i gang med konkurransediett til våren. Da blir jeg nødt til å sette grenser og være litt sta. Jeg vet jeg kan når jeg vil, men akkurat nå er ikke viljen der, rett og slett fordi jeg ikke må. Det er jul, og jeg kommer ikke til å være streng med meg selv akkurat nå. Jeg skal spise hva jeg vil, gjøre hva jeg vil, og jeg skal teste maksløft på trening i mellomjula! Yes I can, yes I will.

 

Jeg er ikke helt sikker på hvor jeg egentlig ville med dette innlegget, men jeg er vel generelt for åpenhet.
Do whatever makes you smile.

 • Skrevet: 19.12.2011  //  Kl: 17:36  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 4

Da er den siste vinneren trukket, og det ble Eline Larssen som stakk av med den siste swebaren! Send meg adressen til marandy.rh@hotmail.com, så skal jeg få sendt den av gårde så snart som mulig.Nå har jeg bare to små dager igjen på skolen, og så er det offisielt jul og ferie og alt som følger meg. Denne frøkna gleder seg iallefall!

Ha en super mandagskveld!
Jeg skal ned på gymmen og ha årets siste vakt.

 • Skrevet: 17.12.2011  //  Kl: 12:56  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 6

Jeg kommer ikke til å ha internett-tilgang før i morgen kveld, derfor åpner jeg for den fjerde og siste adventsgaven allerede nå.
Julen handler jo om å spre glede, så denne gangen vil jeg oppfordre til å gjøre noe fint for noen andre. Typ "dagens gode gjerning", enten for noen du bryr deg om, noen du vet kunne trenge en oppmuntring, eller en helt tilfeldig fremmed. Legg igjen en liten kommentar om at du ønsker å delta, og fortell gjerne om hva du har gjort.

 

God lørdag, og på forhånd; god fjerde søndag i advent!

 • Skrevet: 16.12.2011  //  Kl: 16:42  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 8

Plutselig hadde uka gått, og stakkar bloggen har blitt nedprioritert. Jeg innbiller meg at jeg er veldig travel, selv om det antagelig kan diskuteres. Tida går iallefall mye raskere nå enn før, det er jeg sikker på! Men i dag har jeg iallefall hatt fri, og nå er det bare tre knappe skoledager igjen, og så er det ferie. Det kommer til å bli sabla godt!


Ettersom jeg hadde fri i dag, hadde jeg god tid og ekstra energi, så da fikk jeg kjørt på med ei ordentlig god beinøkt! Styrken i beina begynner å komme seg igjen, etter tørrperioden hvor jeg knapt fikk trent dem på grunn av kneet. Knebøy som har vært den store hat-øvelsen siden jeg begynte med styrketrening, begynner jeg faktisk å føle at jeg mestrer, og jeg liker den bare bedre og bedre.

Ellers så kommer jeg antagelig til å poste litt oppskrifter fremover, for jeg har store bakeplaner nå før julaften kommer. Har en fin liten samling med oppskrifter som skal testes ut, så da kan jeg glede meg til å smake, og dere glede dere til oppskrifter og eventuelle katastroferapporteringer.

I kveld skal jeg ut igjen, denne gangen for å ta en juleøl med klassen for å feire at vi er ferdig med første semesters tentamener. Det blir nok ingen sein-kveld på meg denne gangen, jeg begynner jo å bli for gammel for dette! Dessuten har jeg en del julegaver som skal handles ferdig i helga, og ei tung ryggøkt på planen, så da vil jeg helst være i form. haha..

 

Og til slutt så må jeg bare få dere alle til å se videoen som Ida postet på bloggen sin. Så. fantatisk. vakkert.

 

Hvordan ligger dere an i juleløypa? Alt under kontroll?

 • Skrevet: 12.12.2011  //  Kl: 10:19  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 3

Det er mange fine juletradisjoner ute og går, og det var moro å se at så mange faktisk har litt like tradisjoner som vi har her hjemme. Den tredje gaven trukket, og denne gangen var det Martine som hadde vinnertallet. Send meg en mail med fullt navn og adresse på marandy.rh@hotmail.com, så ligger den snart i postkassa.Ønsker dere alle en god mandag og ei kjempefin uke! Tren hardt og nyt førjulstida.

 • Skrevet: 11.12.2011  //  Kl: 19:53  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 9

God kveld!

Dette har vært en kjempefin søndag. Nå sitter jeg her med en kopp julete, har spist vafler, tent adventslys og sett Jul i Blåfjell. I gårkveld var det jo duket for julebord for alle "ansatte" på Levanger gym, og det ble langt hyggeligere enn forventet. Nesten så jeg er glad jeg ennå har et halvt år igjen her i byen før jeg forlater både den og den elskede kjære gymmen min. Tida går nesten skremmende fort om dagen. Det er jo bare to uker til jul, med andre ord er jeg nesten halvveis i skoleåret allerede.

Det ble naturligvis ganske sent før jeg kom meg i seng, og som alltid fikk jeg ikke sove mer enn 3-4 timer før jeg var lys våken igjen. Slår aldri feil når jeg har fått litt innabords. Men formen i dag har vært upåklagelig bra! Jeg stod opp med et stort smil om munnen, glad og fornøyd. Tente opp i peisen, satte på julemusikk og spiste en verdig søndagsmiddag med nystekte rundstykker. Plutselig fikk jeg ånden over meg og satte i gang å støvsuge, og jeg fant ut at dette var dagen for ei brukbar dagen derpå-treningsøkt.

Det ble til sammen en times gange tur-retur gymmen, og ei lett økt på bryst, skuldre og triceps.

 

Før jeg heiv innpå med god julemat og kaker, knipset jeg noen formbilder i går, og som den ordentlige treningsbloggeren som jeg er, så må jeg vel nesten poste dem også. Som jeg skrev i treningsloggen min på fitnessbloggen, er det ikke lov å mobbe verken poseringer eller ansiktsuttrykk....

Er fortsatt på bulk. Koser meg mye med mat om dagen, men jeg gleder meg litt til diett til våren også. Blir moro å se hva som skjuler seg under der! Men før den tid skal det BYGGES.


Har du hatt ei fin helg?

 • Skrevet: 11.12.2011  //  Kl: 10:49  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 18

Da var det plutselig tid for den tredje adventsgaven også!

Atter en gang kommer den litt sent, for atter en gang har jeg hatt en begivenhetsrik helg. Julebord med kjempehyggelige "kolleger" var stas!De aller fleste har en eller annen form for tradisjon i jula, enten det gjelder gaver, julebaking, nissebesøk, eller julemiddag. Fortell meg hva du liker best med de juletradisjonene du er vant med, så er du med i trekningen om søndagens pepperkakeswebar.

Vi har ikke så altfor mange tradisjoner her i familien, men pepperkakebaking sammen med mamma og lillesøster Monika er alltid det første store høydepunktet i desember. På lille julaften spiser vi risengrynsgrøt med mandel i, og det blir ikke jul uten å titte i julestrømpa og se Tre Nøtter til Askepott på julaften. Og når middag og dessert er overstått, sitter jeg og Monika ved juletreet og trekker annenhver julegave, og deler ut til alle som sitter rundt kaffebordet. Vi begynner kanskje å bli litt for gamle for det, men jeg har tenkt å holde fast ved tradisjonen en liten stund til. Så kommer julemorgen, og da er det duket for en ordentlig god julefrokost i julepysjen. I tillegg elsker jeg å bruke førjulstida på å klippe og lime egne julekort, og ettersom jeg nå er på tredje året med det så kan jeg vel kalle det en tradisjon. Dét var litt av det som gjør jula så kos i min verden, så nå vil jeg gjerne høre hva som gleder dere i jula!

 

God søndag!

 • Skrevet: 07.12.2011  //  Kl: 21:12  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

Det har kommet noen pakker til meg de siste dagene! To i posten og en overlevert av min lillesøster. Jeg har nemlig verdens søteste mor! Hver advent har vi pleid å ha hjemmelagde kalendere, hvor mamma har lagt kalendergavene i fra dag til dag. Ettersom jeg har flytta derfra er dette det første året jeg ikke får kalender, så da hadde hun funnet ut at jeg måtte få en liten pakke i stedet.

Den skal jeg kose meg med når jeg lager resten av årets julekort!

 
Også har jeg kjøpt førjulsgaver til meg selv. Nye plugger til ørene fra bodyjewelleryshop, og litt sminke fra Elf cosmetics. Utrolig billige sider begge to! Min lille kreative side som elsker å leke med utseendet blir for tiden litt nedprioritert til fordel for skole, trening, matlaging og husarbeid, but I'll be back.

Matlysten er forresten også tilbake, og jeg er på god vei til å veie opp for kaloriunderskuddet, for å si det sånn!


Har jeg noen lesere som er interessert i bodymod?

 • Skrevet: 07.12.2011  //  Kl: 15:14  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 2

Etter å ha ligget langflat både hele søndag og mandag, kom jeg meg av gårde på skolen i går. Jeg hadde pakket med treningstøy i tilfelle jeg skulle finne ut at formen var såpass at jeg ville prøve meg på ei økt, og det ble til slutt til at jeg gjorde det. Jeg begynte med første dag i den nye selvkomponerte 3-splitten min, og det var tung styrke på bryst, skuldre og triceps som stod på planen.Gårsdagens øvelser var benkpress, skrå hantelpress, skuldrepress og triceps pushdown. Fokus og vilje var til stede, men jeg følte meg svak som en liten stilk så det ble ikke akkurat noen nye perser, heller tvert i mot. Men forholdene tatt i betraktning ble det ei grei økt.

Tror nok jeg liker mitt nye program! Jeg foretrekker flere effektive økter i uka, fremfor få og lange. Føler jeg klarer å holde energi og fokus mye bedre om øktene er litt kortere. Jeg skulle egentlig trent bein i dag, men har utsatt det til i morgen. Tung beintrening når energinivået ikke er helt på topp er ikke akkuart ideelt. Uvant med så lite aktivitet, har jo til og med lurt meg med bussen til skola både i går og i dag. Skal gå hjem etter skolen i dag, og det blir den første fysiske anstrengelsen (sett bortfra gårsdagens trening) siden lørdag. Men nok treningspjatt.

Ellers tenkte jeg å videreformidle at Ida gir bort en smartshake på bloggen sin! Jeg elsker disse shakerne, og kunne godt tenkt meg en til. De har akkurat passe størrelse, og er veldig praktiske mtp at de har flere rom slik at man får med seg flere serveringer. Veldig snedig når man er lenge på farten. Trykk her for å komme til innlegget og delta du også!
 • Skrevet: 05.12.2011  //  Kl: 15:21  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Jeg har fortsatt minimalt med matlyst, og ettersom jeg ikke var hjemme i helga så er det ikke store utvalget i kjøkeskapet for øyeblikket. Når man da ikke har mulighet til å komme seg på butikken, og det eneste som frister bittelitt kun inneholder karbohydrater, så må man være kreativ. Musklene må jo få litt proteiner å vokse på, men tanken på søtt proteinpulver eller cottage cheese gjør meg nesten kvalm. Så da fant jeg en prøve på proteinpulver uten smak, og mikset sammen et enkelt og velsmakende måltid som jeg faktisk klarte å få ned.


Det  så kanskje ikke spesielt innbydende ut, men det var 100 ganger fristende enn kaker og sjokolade.

Jeg kokte opp 40g pasta og tilsatte en halv terning kyllingbuljong, litt løk og purre. Proteinpulveret helte jeg i ei skål, og da pastaen var ferdigkokt helte jeg først krafta over i skåla og blandet godt med pulveret, før jeg tilsatte pastaen og løken. Husk å vær litt forsiktig med buljongen alt etter hvor mye vann du bruker, min ble på nippet til å være for sterk.

Jeg skal innrømme at i dag hadde en frossenpizza lett gått i ovnen og smågodt hadde vært fint å trøste seg med, men jeg har "heldigvis" ikke sånt liggende. Når man føler seg slapp og ikke helt på topp så er ikke nødvendigvis fornuften og motivasjonen helt til stede heller, så man gjør seg selv en tjeneste ved å ha gode alternativer liggende, og ikke ha søppelmat og slikt stående i skapene. Det er jo når man føler seg skranglete at man mest av alt bør gi kroppen god og ordentlig næring, slik at det har mulighet til å komme seg raskt igjen. Men jeg skal også innrømme at det er store sjanser for at jeg tyr til en proteinbar i løpet av dagen.


Hva gjør du for å få i deg næring når matlysten ikke er helt til stede?

 • Skrevet: 05.12.2011  //  Kl: 11:59  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 12

Det er mandag, og jeg burde altså befunnet meg på skolen nå. Istedet sitter jeg her i morgenkåpa i senga med en kopp te. Jeg har hatt en kjempefin helg i Trondheim, men etter å ha vært og trent på Kaliber på lørdagskvelden ble jeg utrolig kvalm, og hele natta bestod av spyturer på badet og heller dårlig søvn, så søndagen gikk med på sofasliting og null matlyst gitt. Tror jeg må ha klart å lure på meg et magevirus av noe slag. Da jeg kom hjem i gårkveld fant jeg ut at det ville være best å holde seg hjemme til jeg var i ordentlig form igjen, så her sitter jeg altså litt mer uthvilt etter nesten 12 timers sammenhengende søvn. Det gjorde seg.

Men jeg rakk iallefall å få gjort unna en del gavehandel og speltlompehamstring mens jeg enda var i form. Også traff jeg hyggelige Vilde, og hun viste seg å være enda triveligere enn forventet! Vi gikk på Mormors stue og drakk te, også var hun så søt at hun hadde med en overaskelse til meg. Den inneholdt proteinbarer og hjemmelagd sukkerfritt godteri. Gjett hvem som gleder seg til å smake så snart matlysten er på plass igjen!Jeg føler at musklene bare svinner bort nå som jeg knapt har fått i meg noe næring, og det meste har kommet opp igjen (jada, hyggelig innhold her på bloggen), så egentlig har jeg kjempelyst til å komme i gang med treninga nå. Det siste halvåret har jeg jo trent med treningsprogrammer som Gunnar har satt opp til meg, og da har jeg fått prøvd ut litt av hvert. Nå kjenner jeg imidlertid at jeg har lyst til å gå litt back to basic med hovedfokus på basisøvelser, så da fant jeg ut at jeg ville gjøre et forsøk på å sette opp et program selv. For å være på den sikre siden la jeg den ut for å få litt innspill fra flinke folk på fitnessbloggen, så programmet ligger her om noen vil se. Forandringene som Kjetil Åmdal foreslår nedenfor har jeg tatt til meg, så programmet er modifisert en liten smule i forhold til det som står i førsteposten. Skal sette i gang med det programmet så snart formen er på plass igjen.

 Har dere hatt ei fin helg?

 • Skrevet: 05.12.2011  //  Kl: 10:46  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 3

Da har jeg trukket den andre vinneren, og denne gangen ble det Kristina! Send en mail med fullt navn og adresse til marandy.rh@hotmail.com, så ligger swebaren snart i postkassa. Jeg benytter meg forresten av denne når jeg trekker ut vinneren, om noen lurte på det.Da er det to barer igjen, så følg med neste søndag om du enda ikke har vunnet.
Ønsker dere alle en flott uke!

 • Skrevet: 04.12.2011  //  Kl: 13:24  //  Kategori: Konkurranser  //  Kommentarer: 24

God andre søndag i advent dere!

Jeg befinner meg i Trondheim, og i går må jeg ha spist noe jeg ikke tålte. Hele natta har gått med på x antall spyturer på badet, så adventsgaven kommer litt sent i dag. Men her er den iallefall!


I dag vil jeg høre hva det er dere liker å se på i jula! Alt av filmer, serier etc. Så alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen om dagens pepperkakeswebar er å legge igjen en liten kommentar om det i kommentarfeltet.

Ønsker dere en kjempeflott søndag!

I går var det tid for den etterlengtede pepperkakebakinga sammen med mamsen og Monika. Dét er helt klart en av adventstidas koseligste høydepunter. Da setter vi på julemusikken, mamma kjevler ut deigen, og jeg og Monika stikker utkakene og spiser opp en tredjedel av deigen. Vi brenner selvfølgelig et par av brettene, og hver eneste kake blir misformet. Det ble riktignok en liten hump i min sukkerfrie førjulstid, for man må jo smake på deigen gjennom hele bakeprosessen for å forsikre seg om at den holder seg like god. Også er det jo obligatorisk å dyppe (litt for mange) kjeks i iskald melk for å smake når de er ferdige. Gårsdagens kveldsmat ble med andre ord pepperkaker, klementiner, melk og nøtter. Jul anyone?

   

Jeg kjenner jeg har mer enn nok skolearbeid å henge fingrene i nå, og har vel egentlig ikke tid til verken baking eller Trondheimstur, men det er jo så mye triveligere. Fornuften lenge leve? Skal prøve å multitaske litt i løpet av skoledagen tenker jeg, men kjenner jeg meg selv rett så blir det vel mer facebook, fitnessbloggen og blogglesing. Selvdisiplinen min holder liksom ikke til mer enn trening og delvis kosthold. Men alt ordner seg til slutt, alltid. Livet er fint sånn.

Er du i gang med julebaksten?

I dag er egentreingsperioden i kroppsøvinga over, så i går dro jeg på gymmen for å teste hvordan det hadde gått med målene. Var ikke helt i mål med alt, men det var ikke langt i fra. Det sureste var at jeg ikke nådde målet om 5 pull-ups! Klarte 4,5 TO ganger, men den siste halvre rep'en ville bare ikke. Derfor måtte jeg lage litt trøstemat, og ettersom det nye proteinpulveret mitt fra x-life minna meg så vanvittig om vaniljekrem, ble det disse skolebollene! Jeg lærte at proteinpulveret ikke skal være med inn i ovnen da. Etter ti min der inne var proteinpulveret hard uspiselig gummi, men bollene ble iallefall gode. -og mettende! Det skal litt til for at jeg føler meg ordentlig mett (med mindre jeg har tatt av med et enormt spisegilde), men disse metta faktisk veldig. Nesten så jeg ble litt kvalm da jeg hadde trykt ned alle tre, haha. Nomnom.I dag er det bryst som står på treningsplanen, og jeg gleder meg til å kjøre benk igjen. Det har faktisk blitt en ny favoritt! Deretter skal jeg hjem og pakke litt, for etter skolen i morgen setter jeg snuten mot Trondheim hvor jeg skal tilbringe helga. Har planer om å få gjort unna en god del gavehandel, ta en tur på Kaliber, og hilse på Vilde/Lillemy! Og selvfølgelig (nesten viktigst av alt) kjøpe speltlomper!

 

Håper dere alle har en fin første desember. Nå kan vi telle ned til julestrømpa og tre nøtter til Askepott!Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits