• Skrevet: 30.12.2013  //  Kl: 19:56  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

God kveld!

Bare innom for å klage litt. Neida. Men den feberen satt i lengre enn jeg hadde tenkt! Jeg ble nødt til å ta meg fri to dager fra jobb, og det synes jeg er så surt og kjedelig at nei.. Kom meg omsider i løpet av lørdagen, så i går og i dag har jeg iallefall vært på jobb igjen. Jeg kom meg til og med på trening igjen i dag! Men nok om det.

I går fikk vi besøk her i leiligheten! Det skjer ikke så altfor ofte, men veldig hyggelig var det. Mamma og Monika kom kjørende en tur, så vi spiste både middag og koste oss med litt til kaffen (vi fikk oss nemlig kaffetrakter til jul som måtte testes ut med selskap tilstede! Mamma hadde til og med med en kaffekanne som forsinka innflyttingsgave, hihi!).


Mine egne bilder ble stortsett bare blurry, så jeg stjal et par fra mamsen.
Jeg gjorde et forsøk på å være god vert med hjemmelagde cookies. De ble gode på smak, men altfor myke. Burde sikkert fått litt lengre steketid.

 

Da er det bare én dag igjen av dette året da, og så er det bare å ta fatt på neste! Om å gjøre å få fyllt 2014 med så mye givende og moro som mulig, ey? Jeg kjenner jeg begynner å bli litt klar til å lege julefeiringa (og da kanskje spesielt det daglige sukkerinntaket) på hylla for et år igjen, og komme litt tilbake til vanlige rutiner på den fronten.

Jeg har  vel i grunn ingen konkrete nyttårsforsetter, men jeg har et mål om å bli flinkere til å gjøre ting, og slutte med å utsette. Jeg er ram på nettopp det, og det liker jeg ikke. I tillegg har jeg noen mål for året, bl.a å kjøre opp, finne meg jobb som er litt mer retta mot det jeg faktisk har tenkt å jobbe med, og selvfølgelig bestå resten av ernæringsstudiet (og en ny liten tattoo?).

Har du noen mål for 2014?

 • Skrevet: 27.12.2013  //  Kl: 11:48  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 2

Heihei, og fortsatt god jul!

De siste dagene har det gått i julekos og julemat og minimalt med aktivitet -akkurat slik det pleier å være rundt julaften. Jeg har overnattet hjemme hos mamma og Monika, men selve julaften feiret vi med pinnekjøtt hjemme hos gammeltanta og gammelonkelen min. Jeg har kost meg i massevis! Med tanke på mat, godteri og julebakstinntaket tror jeg vi kan konkludere med at det er godt det er jul bare én gang i året, haha. Men det er sånn det skal være! Vi er ikke så flinke til å ta bilder når alle er samlet dessverre, men noen bilder har det blitt allikevel.

Julemorgen med strømpepakker, Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen:Pyntet og klare for julekvelden:
Hei sveis

Årets juletre og pakkehaug hjemme hos gammeltanta og gammelonkelen:

Julefrokost 1.juledag:2.juledag var det middag hos svigers, samtidig som jeg klarte å bli syk -i år også. Det ble et lite døgn med feber på meg, og jeg må si at det er alt annet enn behagelig! Skulle egentlig vært på jobb i skrivende stund, men ettersom jeg jobber på sykehjem med eldre og syke mennesker er det i grunn like greit å holde seg unna når man er syk. Vil ikke smitte både beboere og personale. Satser på å være frisk og rask til jobb i morgen igjen.

Anyways, det har vært ei fin og koselig jul for min del, og det håper jeg dere også har hatt!

 • Skrevet: 23.12.2013  //  Kl: 19:03  //  Kategori: Annet  //  Kommentarer: 5

Hei, og god jul!

Da er det visst lille julaften allerede, og jeg sitter nå hjemme hos mamma i Levanger, og her skal jeg være til 1.juledag. Om jeg skal være helt ærlig så forsvant visst julestemninga mi litt med snøen da den smelta, men den er på vei tilbake i nå. I kveld har vi nemlig hatt den årlige julegrøten med mandel i! Monika stakk av med mandelen og gaven.

Men desember betyr ikke bare jul, for i går hadde jeg og Lasse offisiell ett-årsdag! Den ble selvfølgelig feiret. Lasse som hadde vært på jobb om natta stod ikke opp før kl.14, men da ble det en skikkelig julefrokost på oss, med tente adventslys og nystekte rundstykker. Jeg klarte faktisk å bake ordentlige rundstykker som ikke ble verken seige gummiklumper eller harde mursteinsblokker, slik glutenfritt ofte blir. De ble gode og saftige, om det er lov å si slikt selv, selv om de kanskje ble litt i flateste laget. Oppskrift kommer i mellomjula.

Dette året har iallefall fløyet av sted.. I 3,5 mnd befant jeg meg i USA, og deretter flyttet jeg inn hos Lasse i Malvik. Siden har dagene og ukene fløyet av sted med mye sofakos, trening og annet tull og fanteri. Jeg fikk printet ut så og si alle bildene fra det første året vårt sammen, og ga meg selv litt av en jobb med å sette sammen et album, hehe.. Men det er så mye koseligere å ha bildene i papirformat enn kun på PC-skjermen! Det ble iallefall en veldig fin dag. Resten av ettermiddagen gikk med til litt gavepakking og diverse, før vi avsluttet kvelden med Love actually og en bedre middag.Jeg har fortsatt en HAUG med bilder fra konkurransetida i fjor + oppholdet i Florida i vår, så jeg må vel til innkjøp av et par svære album til..


Velvel, da skal jeg logge ut for i kveld og kose meg resten av førjulskvelden før vi hopper til sengs. Gleder meg til julestrømpe, Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen i morgen! Selve julaften skal vi feire hos gammeltanta og gammelonkelen min, og jeg ser frem til å ha familien samla igjen.

GOD JUL ALLE SAMMEN!

 • Skrevet: 16.12.2013  //  Kl: 12:06  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 5

Titter bare innom en tur for å ønske alle en super uke! Bare dager igjen til det faktisk er jul nå, så det er vel siste uke med innstats før det blir ferie på de aller fleste antar jeg.

Selv har jeg hatt ei super helg med kino-date (Hobbiten♥), trening, og generell helgekos, og var i grunn klar for en ny uke. Kom meg opp av senga da vekkerklokka ringte 06.10 i morges, men rakk ikke mer enn å lage pannekakerøra og begynne med oppvasken før all strømmen forsvant -for andre gang på fem dager.. Hurra! Dermed fikk jeg forsøkt å både sminke meg og vaske kopper i lyset av stearinlys, og pannekakene ble utsatt og byttet ut med havregrynsrøre.


Instagram: @artisticfitness

Planen var å opp og jobbe med skolearbeid slik jeg pleier mandags morgen, så etter at jeg hadde ringt Lasse og furtet fra meg fikk jeg bunkra meg til på et pledd på gulvet med ekstra lys, en liten mag-lite og ei skolebok. Jeg fikk iallefall lest litt, men det ble en søvnig atmosfære!


Minna vel kanskje mer om en slags religiøst rituale?..

 

Uansett -strømmen kom heldigvis tilbake etter et par timer, og jeg fikk iallefall lest littegranne etter det. Pannekakene mine har jeg også omsider fått stekt og gomlet i meg, så da får vi se om jeg får gjort noe mer fornuftig før det blir jobb i kl.15.

Håper dere har hatt en litt lysere start på dagen (hah) enn meg!

Jeg hadde jo tenkt å blogge litt underveis av ernæringsstudiet, så det begynner vel å bli på sin plass med en liten oppdatering igjen. Som jeg skrev tidligere er jeg ferdig med første modul, samt første eksamen, og det gikk iallefall veldig bra -B på første eksamen var jeg godt fornøyd med.

Det har med andre ord fungert godt for meg å studere over nett, men jeg tror nok det er mye takket være at det er et deltidsstudie. Hadde det vært fulltid tror jeg ikke jeg hadde funnet disiplinen til å jobbe nok på egenhånd. Jeg må vel også innrømme at jeg har latt meg distrahere litt ekstra nå i førjulstida, men jeg passer på å jobbe jevnt og få til litt lesing så og si hver dag uansett.

Også på denne modulen har jeg ordnet meg en liten oversikt over hva jeg skal gjennom og hva jeg skal kunne til neste eksamen som er i starten av februar, og jeg skal nok komme i mål denne gangen også! Til nå har jeg jobber meg gjennom 1. Grunnleggende cellebiologi, 2. Generell sykdomslære, 3. Vevslære, 4. Fordøyelsessystemets oppbygging og funksjon, 5. Fordøyelsessykdommer og 6. Energigivende næringsstoffer (her var det i grunn mye repetisjon fra del1). Jeg har tre emner igjen å jobbe meg gjennom, og deretter begynner jeg med repetisjon og pugging.Jeg skal innrømme at jeg ikke fulgte så godt med i naturfagtimene på ungdomskola, og til nå har jeg faktisk ikke hatt helt kontroll på fordøyelsessysytemet og hvor organene faktisk ligger, hehe.. Men det ser ut til å være på plass nå! +funksjon, oppgaver og vanlige sykdommer i de ulike organene.. Jeg beundrer medisin-studenter, for dette er nok bare en bitteliten brøkdel av hva de lærer.


Sånn ligger det altså an omtrent halvveis i denne modulen.
Om noen har spørsmål til studiet eller livet som nettstudent så svarer jeg gjerne!

 • Skrevet: 11.12.2013  //  Kl: 16:57  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 6

Da begynner det vel å bli på tide med et lite treningsrelatert innlegg her inne igjen da!

I går var det tung trening på overkropp, og i dag var det beina som stod for tur. Følger fortsatt PHAT-programmet, men har tilpassa det litt mtp øvelser. Det er rett og slett ikke alt vi har på gymmet, og enkelte øvelser vil jeg ha med av andre årsaker, som for eksempel den nye trap baren som kom for et par uker siden!

Til stor glede for både meg og Lasse stod trap baren der da vi kom på trening en dag. Lasse har slitt litt med lysken ei stund, og synes det er langt bedre å kjøre markløft i den enn andre baseøvelser som f.eks knebøy. Jeg for min del elsker den fordi den "tvinger" meg til å koble inn fremsiden av låret, og jeg har ikke mulighet til å havne frempå og belaste ryggen på samme måte som jeg ofte gjør i knebøy og vanlig mark. Man er rett og slett nødt til å holde ryggen veldig rett. 

Denne økta pleier iallefall å se omtrent slik ut:

 • Masse rulling og tøying samt oppvarmingssett. Det slår ikke feil -økta blir alltid bedre både mtp styrke og kontakt om jeg har varma opp skikkelig på forhånd! Det er verdt den ekstra tida det tar.
 • Trap bar 3x3-5
 • Smal beinpress (horisontal beinpress hvor man flytter seg selv og ikke plata man har beina på) 2x6-10
 • Utspark 2x6-10
 • Strakmark med manualer 3x5-8
 • Leg curl 2x6-10

 • Evt. legger og core. I dag kjørte jeg hengende beinhev, abwheel og litt tåhev.


Instagram: @artisticfitness


Utenom trening og en liten runde med støvsugeren har jeg ikke vært så fysisk aktiv i dag, men jeg kjenner jeg er sliten og nesten litt klar for senga alt! Haha.. Får vel koke litt kaffe. I kveld kommer nemlig Lasse hjem fra Manchester, og selv om han sikkert er sliten selv rekner jeg med han kommer til å være i fyr og flamme og ha litt å fortelle ettersom det ble seier for Manu i går. Fotballfrue 2 much?

Hva er din favorittøvelse for beina?
Velvel, god lillelørdag da folkens!

 • Skrevet: 10.12.2013  //  Kl: 11:20  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 12

Hjemme alene dag 2 er i gang, og i skrivende stund sitter jeg og dytter i meg sjokogrøten min og lader opp til overkropps-trening. Jeg trodde jeg skulle ha så god tid i dag, men i gårkveld fikk jeg forespørsel om å komme på jobb i kveld, så da blir det sånn. Derfor har jeg forsøkt å være litt effektiv her disse morgentimene (med trykk på prøvd, for så effektiv har jeg egentlig ikke vært).Jeg vil uansett poste et lite innlegg om gårsdagens Trondheimstur med Monika, for det var veldig hyggelig!

Jeg busset inn til byen hvor hun kom med toget, og deretter ble det butikkvandring i noen timer før vi tok en spisepause på Wok a Way (noe som visstnok ble litt i sterkeste laget til Monika som ikke klarte å spise opp, hihi). Deretter ble det enda litt mer handel, før vi avsluttet kvelden med et par timer på Choco Boco.Vi kom litt lengre med julegavene, men jeg klarte jo ikke å dy meg for litt Andrea-handel når vi først var rundt i butikkene og tittet. Det ble med noe småtteri til meg også med andre ord, og nå tror jeg det blir pengebruks-forbud på meg for en stund! Haha.. Kun julegaver (som ikke er til meg), husleie, mat og strøm ...til januarsalget starter *kremt*..

 
 Decide. Commit. Succeed. || No rules.


Velvel, da skal jeg straks pakke treningsbagen og gjøre meg klar for ukas første økt. Tung overkroppstrening står på planen! Skulle aller helst hatt treningspartneren med meg, men det får vel gå allikevel. Energi og motivasjon er iallefall på plass.

Er det flere enn meg som tar seg selv i å bruke litt mer penger enn man kanskje egentlig bør i disse førjulstider?
Ønsker dere uansett en fortsatt fin tirsdag!

 • Skrevet: 09.12.2013  //  Kl: 09:47  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 4

God morgen, og ikke minst ny uke!

Da er jeg plutselig hjemme alene -Lasse forsvant ut døra på fotballtur til Manchester før jeg stod opp i dag. Jeg skal være så klissete å si at jeg savner han allerede, haha.. MEN jeg har i grunn planer om å kose meg og utnytte tida også! Litt godt er det jo å få leiligheten for seg selv et par dager.I dag har jeg iallefall julehandel i Trondheims gater med lillesøster Monika på agendaen, og det blir stas! Ute er det minusgrader, så det er vel bare å pakke seg inn. Satser på at det finnes litt snø i sentrumen også, for det er så fint med julelysene i Desember. Det bringer meg til nok et pluss med å være hjemme alene, nemlig at jeg kan pakke meg inn og gå for skikkelig boyfriend-style uten fare for å få klage på låning av klær (mwuaha, rebell going wild..!).Ellers er vel i grunn dagene stortsett som før. Det går i trening, skolearbeid litt jobb på sykehjemmet, og rolig-tid hjemme. I går ble det 2.søndag i advent med hjemmelaga pizza og Hobbiten til "adventsstunda", hihi. Jau, litt nerdy er vi nok. Film nr. 2 er jo rett rundt hjørnet nå!

Velvel, da skal jeg bare "pakke" veska og se om jeg får lurt inn en liten time med skolearbeid før jeg hopper på bussen inn til byen.

Ha en flott mandag!

 • Skrevet: 06.12.2013  //  Kl: 20:54  //  Kategori: Trening  //  Kommentarer: 4

Heihei!

Og vips, så var fredagskvelden her da! Jeg får vel gjøre som vanlig og starte med været, hehe.. Her i trøndelag snør vi snart inne! De siste dagene har det kommet store mengder snø, og selv om det blir litt ekstra styr med måking og nedsnødde biler, så synes jeg det er utrolig fint og koselig -enda mer julestemning! Hadde det bare kunne holde seg stabilt sånn som det er nå..


Koselig å ut i vinterværet før og etter jobb!

Men i dag hadde jeg ordentlig knall-økt! Endelig ei økt hvor alt "stemte" hele veien. I sommer hadde jeg både gode og dårlige i økter, i høst har det stortsett vært bra økter, men det var veldig godt å få ei økt som var godt over gjennomsnittet igjen. Hei, treningsglede!

Fikk testa ut den nye camo-buksa mi på trening også. Kanskje det var den som fikk fart på ting? Jeg har iallefall  gjenoppdaget ebay..(!)

Dagens økt:

 • T-bar row, speedreps 6x3
 • Pull-ups (her går det omsider litt fremover igjen, klarte nesten tre brede pull-ups, høhø) + 2x10-8 med strikk
 • Bred kabelroing 3x12
 • Kroc rows 2x14-12
 • Smal nedtrekk 2x15
 • Sittende skulderpress 3x12-10-10
 • Omvendte flyes 2x15
 • Sidehev 3x18-16-16


Jaja, da er det tid for kveldsgrøten på denne frøkna! Skal tidlig opp på dagvakt i morgen, og så blir det kosehelg hjemme med Lasse før han reiser på fotballtur til Manchester tiiidlig på mandag.

God helg!

 • Skrevet: 02.12.2013  //  Kl: 07:54  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 7

God morgen!

Ny uke, nye muligheter -og forhåpentligvis bedre vær. Flere som har merket seg uværet de siste dagene? Vi bor i sokkelleilighet og er i grunn godt skjerma mot vær og vind, men da jeg ankom gymmen i går var det bekmørkt! Strømmen hadde visst gått i hele området pga an noen velta trær, som jeg forstod. Men jeg kan da trene i mørke og stillhet også jeg, det funka tydeligvis det også for det ble ei veldig god økt på bryst og armer!

Jeg har holdt på i litt over ei uke med PHAT nå, og til tross for at det er drøyt mange øvelser per økt, husker jeg godt hvorfor jeg alltid har likt dette programmet så godt. Det er ikke akkurat de tyngste vektene jeg kjører med om dagen, men jeg har iallefall drøyt med pump og får generelt god kontakt på hypertrofi-dagene.

Og ja, strømmen kom tilbake mot slutten av økta, så det jeg gikk an å ta et flexe-selfie i garderoben etterpå:

 
..det går i julegrøt i julepysjen med julemusikk og jule-te til mens jeg skriver her nå.Til tross for for trening og seinvakt (og fotballkamp for Lasse sin del) i går, rakk vi så vidt å tenne årets første adventslys og smake på Grans sukkerfrie julebrus. Den gikk det mye av i fjor!
Følg meg gjerne på instagram: @artisticfitness

 

Da skal jeg straks i gang med litt skolearbeid igjen. Det har blitt litt så som så med skolearbeid de siste dagene pga jule-distraksjoner (jaddajadda), jobb og trening, men jeg må forsøke å jobbe litt godt og jevnt nå frem mot jula -da blir det nok ikke mye skolelesing ser jeg for meg, hehe..

Er det flere som merker litt til julesteming eller, eller er det bare jeg som går litt bananas?
Ønsker alle uansett en flott uke!

 • Skrevet: 01.12.2013  //  Kl: 13:09  //  Kategori: Hverdag  //  Kommentarer: 1

Som jeg tidligere har nevnt, har jeg som prinsipp å la alt julerelatert være fobehold desember (med unntak av julegaver), men jeg må innrømme at jeg skyvstartet med et par dager i år.

På torsdag var jeg hjemme hos mamma og Monika på Levanger for å holde pepperkakebake-tradisjonen ved like, og på fredag lekte jeg husmor og vasket og begynte med å julepynte leiligheten. Med arbeids- og treningshelg ble det nemlig ikke tid til det i helga, og det må vel være gyldig unnskyldning. Julebrusen har jeg uansett spart til desember!


Det er aldri så hyggelig i hjemmet som i juletida, synes jeg.. Julepynt, adventsstake, levende lys og spesielle julelukter.Jeg kan ikke love at jeg ikke kommer til å infisere bloggen med min jule-entusiasme resten av desember, men jeg lover at det kommer noe mer trenings- og kostholdsrelatert igjen om ikke lenge. Treninga går utrolig bra om dagen, og jeg føler jeg er tilbake i en god flyt igjen -bank i bordet.

Nå skal jeg snart drikke mitt første glass med Remas sukkerfrie julebrus for i år, og så står seinvakt på sykehjemmet for tur.
Ha en kjempeflott 1. søndag i advent!Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits