• Skrevet: 27.09.2013  //  Kl: 12:30  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Her kommer en liten oppskrift til inspirasjon til helgekosen!

Som folk flest liker vi kose oss med litt ekstra god middag i helgene, men med en med clliaki i hus vil alternativene ofte begrense seg litt selv. Men i butikkhyllene har det kommet flere glutenfrie produkter de siste rene. Ikke alle er fullt like gode, men enkelte er kjempelure, og med litt kreativitet kan man f til det meste. Sist helg forskte vi oss iallefall p glutenfri lasagne for frste gang. Selv om det ikke smakte helt som vanlig lasagne i flge Lasse, merket ikke jeg noen stor forskjell.

Med disse ingrediensene fikk vi tryllet frem ei god form med middag:


Glutenfrie pastaplater | Vi vil nok velge en annen pastasaus neste gang, for den smakte ikke helt "lasagne-saus".


Sett en kjele med 1l vann p koking, og la pastaplatene putre i 4-5 minutter. Steik karbonadedeigen og tilsett pastasausen. Sett steikeovnen p 180 grader, og legg pastaplatene og kjttsausen lag p lag i ei ildfast form, og steik 35 minutter.

Server gjerne med en frisk salat og en god film :)

  • Skrevet: 04.11.2012  //  Kl: 17:36  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 3

God sndags ettermiddag! Da var nok en uke nesten over. Nr jeg tenker meg om s skjnner jeg ikke helt hva jeg har brukt den til, men jeg har vel som vanlig jobba litt, trent masse, spist godt, sovet lenge og kost meg i godt selskap. S ei fin uke har det vrt! I dag har jeg dratt opp ermene og lett frem husmora i meg til og med. Har rydda, vaska, stvsugd og ordna. Tror ikke kjkkenet her har vrt s rent p nesten 20 r, alts mens mamma fortsatt bodde her!

Dagens vaskelt:

Jeg er litt tafatt nr det kommer til ta bilder om dagen, derfor blir det ogs mindre blogging. Men jeg er ganske flink til knipse bilder av maten da, s noen av sndagens matgleder kan jeg iallefall legge ut:


Pause i sndagsvasken med ovnsbakt makrellfilet, avocado, paprika og microvarma brokkoli. Synes makrell er 100 ganger bedre enn laks!


Etter en times tur ute i hstlufta var det ikke helt galt komme inn og hive sammen ei stor skl med grnnsakssuppe heller. Suppe smaker aldri s godt som p hsten! Jeg kutta opp en kyllingfilet i passe biter og lot den steke i ovnen med 1ss eddik og toscanakrydder p ca.200 grader i 25 min. I mellomtiden kutta jeg opp potet, klrot og gulrot som fikk koke i 15 min. De siste 5minuttene av koketida putta jeg ogs oppi brokkoli og vrlk, fr jeg til slutt smuldra opp en terning med kyllingbuljong og vendte inn kyllingen.

Da skal jeg se om jeg kommer meg p beina og fr fortsatt med sndagsvasken min! Da blir det iallefall trivelig vkne opp til ei ny uke i morgentidlig.

Fortsatt god sndag!

  • Skrevet: 19.10.2012  //  Kl: 21:14  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

God kveld og god helg!


Jeg har som vanlig inntatt min stilling i godstolen med PCen p fanget og TVen i bakgrunnen. Jeg skal innrmme at formiddagen i dag m vre en av de minst produktive jeg har hatt p lange tider. En snn dag hvor man kjeder seg, men nr man prver f seg selv til gjre noe fornuftig (eller moro), s innser man at man egentlig bare er tverr og lat. S sitter man der og surmuler og stirrer i skjermen da. Men det resulterte i at jeg ble sittende og bla i gamle bilder og se gjennom blogginnlegg p den gamle bloggen min.. Klarte kalle frem bde latter og trer der jeg satt for meg selv!

Men kjedsomheten og nostalgien ble iallefall en gang avbrutt med en smakfull tallerken:


Seifilet stekt i ovnen med en boks makrell, avocado, hakket tomat, eddik og masse diverste krydder, servert med dampet brokkoli.

Men etterhvert tikket det inn en melding med nske om at jeg skulle ta vakta for en av de andre vaktene p Levanger gym, og det passet i grunn ganske bra ettersom jeg uansett hadde tenkt meg p trening i den tida.

I dag fullfrte jeg frste uke med PHAT, og dag fem bestod av bryst og armer.. Ei ordentlig guttekt!

  • Benkpress, speedreps 6x3
  • Skrbenk med manualer 3x12
  • Brystpressmaskin 3x12-15
  • Skr kabelflyes 3x20
  • Preachercurls 3x12
  • Hantelcurls 2x15
  • Dragcurls 2x15-20
  • JM-press 3x12
  • Pushdown med V-bar 2x15
  • Overhead extensions 2x15-20

Moro pumpe disse musklegruppene litt ogs, de har liksom ikke helt vrt frsteprioritet de siste mnedene.. Eller noensinne, snn helt egentlig. Stas ha trykk, og kjenne at man faktisk blir sterkere igjen!

Vel hjemme var det klar for nok en sen middag, og i kveld ble det BBQ chicken sandwich!


Kyllingfilet skar jeg i tykke strimler, krydret med urtesalt og BBQ-krydder, og la i en ildfast form. Jeg stekte kyllingstrimlene sammen med klrabifries p 200 grader i ca.20min, og i mellomtiden kutta jeg ferdigkokte rdbeter, og ristet et par skiver med glutenfritt brd. Brdet smurte jeg med Walden farms miracle mayo (p den nedre skiva) og barbequesause (p den vre skiva), og danderte litt salat, agurk, paprika og tomat p, fr kyllingen til slutt fikk sin plass i midten. Fredagskos!

I morgen blir det iallefall andre boller, ingen kjedsomhet og surmuling p planen da! Da skal jeg nemlig p fjelltur med mamsen min! Har knapt vr ute i naturen i r, s dette blir en srt etterlengtet tur.. Fr bare hpe jeg klarer holde tritt med mamma, hun er 100 ganger mer fjellvant enn meg, og bykset lett forbi meg sist vi var der oppe p tur sammen, haha.

Meg og mamma p toppen av Skallen i fjorsommer.

Da gjenstr det bare nske dere alle ei fortreffelig helg!

  • Skrevet: 07.06.2012  //  Kl: 20:58  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Tenker det begynner bli tid for litt matinspirasjon her inne igjen! Det gr jo stortsett i de samme matvarene her hjemme n for tida, men tilberedningsmten og smakstilsettinga prver jeg variere litt p iallefall. N husker jeg ikke nyaktig hvilke krydder jeg brukte i de ulike rettene, men jeg er iallefall ikke gjerrig p krydderbruken om dagen. Det gr mye salt, oregano, toscanakrydder, karri, hvitlkspulver, timian, paprikakrydder, cajennepepper.. Og ogs litt av popcornkrydderne.

Dette er alts kun enkle, sunne og nringsrike retter som jeg har laget n den siste tida p diett.


Kylling, lk, sjampingjong, paprika og ris.


Stekt karbonadedeig, lk og tomat i salatwraps med ovnsbakte potetbter.


Karbonadedeig og stekt lk p potet- og brokkolimos.


Kylling, stekt lk og sjampinjong p potet- og brokkolimos.


Kylling, wokgrnnsaker og ris.


Ovnsbakt kylling, tomat, lk, sjampinjong og potetbter.


Karbonader (karbonadedeig smaksatt med nsket krydder), friske grnnsaker og ovnsbakte potetskiver.


Hjemmelagde karbonader, potetstappe med biter av lk og sjampinjong og friske grnnsaker.

Hper det var til inspirasjon, om ikke fr jeg bruke det som et huske-innlegg til meg selv nr krativiteten tar ferie.

  • Skrevet: 06.06.2012  //  Kl: 18:42  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 7

Jeg lovte jo dagens middagstips, s her kommer det!


Jeg har faktisk gjort noe nytt! S neida, alle retter og varianter er ikke oppdaget enda. Dietten har nok fortsatt mye spennende jeg kan oppdage nr som helst!


I dag ble det vel en slags form for pytt i panne(?), med sm potetterninger og tomatsaus.

Du trenger:

  • potet -jeg brukte mandelpotet
  • tunfisk -eller annen proteinkilde. Kylling ville sikkert vrt godt!
  • 1-2 tomater
  • 3-5 store sjampinjonger
  • 1 skive rdlk
  • 1-2 skiver gullk
  • 2 fedd hvitlk
  • fersk basilikum

Potene hakket jeg i sm terninger som jeg la i en ildfast form. De krydret jeg med salt og timian, helte over 2-3ss vann, og lot de steke i ovnen p 200 grader i ca.25 minutter.



Tomatene kjrte jeg lett med stavmikseren, slik at det stortsett ble saft med enkelte sm biter i. Man kan selvflgelig like hjerne bruke opphakkede tomater, men det hadde jeg ikke i hus.

Lken og soppen hakket jeg opp i sm biter, og freste i panna med salt. Deretter tilsatte jeg tunfisken og etterhvert tomatene, og krydret med cajennepepper, paprikakrydder, toscanakrydder og oregano. Til slutt blandet jeg inn fersk, opphakket basilikum. Smak til med salt etter behov.


Haha, ja dette s jo innbydende ut..


Til slutt blander man det hele sammen, og pynter med noen friske basilikumblader p toppen fr servering. Og tadaa!



Dette er billig, sunt og nringsrikt, og forholdsvis enkelt og fort gjort. Og selvflgelig superdigg p smak!

  • Skrevet: 09.05.2012  //  Kl: 19:39  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Ah, i dag kunne jeg nyte middagen min ferdigtrent og nydusja ute p verandaen i sakkosekken mens jeg gjorde et tappert forsk p f litt mer farge p kroppen igjen! *pust!* Flere som har kost seg i sola i dag?



Nr det kommer til middagsmltidet, merker jeg nesten ikke at jeg har begynt konkurranseoppkjringen. Bortsett fra at jeg veier opp maten og ikke kan drysse p litt ost eller legge til en dsj med kesam, s spiser jeg omtrent som jeg ville gjort til en hvilken som helst annen tid p ret.



Det ble igjen ovnsbakte potetbter p meg, men i dag krydret jeg med salt og timian -takk for tipset, Marte! I salatwrapsene hadde jeg en duperdigg blanding med karbonadedeig, rdlk, gullk, tomat og sjampinjong, krydret med salt, oregano paprikapulver og toscanakrydder.


Yums, blir nok samme kjttblandinga i morgen tenker jeg. Det var godt, jeg liker lk!

  • Skrevet: 07.05.2012  //  Kl: 19:01  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 12

Da er jeg snart en uke ut i dietten, og den har vrt alt annet enn trr og kjedelig! Jeg har litt forskjellige matvarer velge i til de ulike mltidene, og med litt kreativitet og gode smakstilsettinger er det ikke noe som str i veien for at jeg skal kunne kose meg med maten og allikevel bevege meg i riktig retning av mlet mitt. Hittil har jeg spist meg god og mett til hvert mltid ogs, og ikke kjent noe til sultflelse. Treningen gr som bare det og jeg ker p nesten samtlige velser p hver kt, bank i bordet, og jeg fler ikke jeg har noe klage p!

Jeg har selvflgelig knipset litt bilder, og her er noen av ukas varmretter.


Karbonadedeig, stekt lk, agurk, paprika og kokt potet.


Potet- og brokkolimos med karbonadedeig og stekt lk.


Karbonade med potetbter, grntfor og walden farms thousand island-dressing.


Karbonadedeig- og blomklblanding med potetbter.


Stekt laks med friske grnnsaker.


Potet- og brokkolimos med tunfiskrre.


Tunfiskblanding i salatwraps med potetbter.

Ser da ikke s kjipt og kjedelig ut, gjr det?

Men jeg har tenkt oppdatere krydderhylla mi litt, slik at jeg har flere variasjonsmuligheter. Har dere noen gode krydderfavoritter anbefale?

VTT

  • Skrevet: 02.05.2012  //  Kl: 18:57  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Ja, s var vi s heldige f n dag med sol og finvr her i trndelag da. I dag vknet jeg til regn og vind igjen, og det var noen hakk mer slitsomt komme seg opp av senga i dag, vel vitende om at jeg mtte ut i uvret og sykle ned til skolen. Jeg liker egentlig ikke la vret pvirke humret mitt, ettersom det er en faktor vi rett og slett ikke kan styre eller gjre noe med uansett, men jeg m innrmme at jeg faktisk blir pottesur nr jeg trr meg fremover p sykkelen mens motvinden pisker regnet midt i fleisen p meg. Lite stas er det komme frem til skolen oppdage at vannet har trukket gjennom jakka ogs! Men hei, always look at the bright side (det er mitt bud nr.1 for tida). Livet er jo egentlig ganske s fint, litt vann fr ikke delegge humret.

Dagens middag; karbonadedeig, agurk, lk, paprika og masse potet og krydder.

Apropos vann, er dere klar over hvor stort utslag vskebalansen i kroppen kan gjre p vekta? I grmorges bde veide jeg meg og tok ml av kroppen for ha utgangspunktet dokumentert for dietten. Jeg syntes det var s merkelig at jeg syntes jeg merket forskjell p kroppen allerede i grkveld (det er tross alt temmelig begrensa hva som kan skje i lpet av n dag), men det ble allikevel til at jeg gikk p vekta igjen i morges bare for sjekke. Etter noen uker med mye rar mat holdt kroppen tydeligvis masse vann, og etter bare ett dgn med diettmat hadde jeg droppa hele 1,5kg med vann. Ikke se dere blind p vekta folkens!

Jeg er ferdigtrent for dagen, og resten av kvelden har jeg tenkt tilbringe i stolen min med PC, pledd, TV og te.
God onsdagskveld!

  • Skrevet: 26.04.2012  //  Kl: 09:47  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Som sagt nyter jeg mine siste dager fr diettstart n, s jeg ser ikke bort ifra at det blir litt matporno her de kommende dagene. Kan jo se p det som tips til sunn kosemat, ettersom jeg lager maten stortsett av gode rvarer selv om jeg skal kose meg (selv om jeg skal tilst at jeg tmte kakeboksen i gr, hihii). Starter ganske greit med grsdagens middag!

Hvem liker vel ikke en god burger? Eller enda bedre, -to gode burgere! Jeg har tidligere laget en versjon av polarburgeren, men fant ut at jeg skulle gjre et forsk p diggifisere den noen hakk ekstra.

Karbonadene bestod av 200g karbonadedeig, 1 eggehvite, 2ts pofiber og div krydder som jeg blandet godt sammen og stekte i panna til de fikk en gyllen stekeskorpe. Deretter la jeg karbonadene med en skive ost p toppen samt to polarbrd (havre) i stekeovnen, og lot de st i 5min p 200 grader. Som tilbehr ble det salat, tomat, agurk, avocado, paprika, lett majones og sukkerfri ketchup.



Flere som er glad i burger?

  • Skrevet: 18.04.2012  //  Kl: 20:20  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 19

I dag ble det noe nytt til middag, og jeg tok meg til og med tid til dokumentere deler av prosessen! Ideen hentet jeg herfra, men jeg justerte litt p oppskriften. Ikke spesielt avanserte saker, men det enkle er ofte det beste, ikke sant?

Jeg blandet 200g karbonadedeig, 1 eggehvite fra et stort egg, 40g havregryn, 1/2 hvitlk, litt lk og krydder i en bolle, og formet runde kaker.


Kakene stekte jeg p hy varme med 1 kcal-spray i panna, og trykte de flate med stekespaden.


Oppskriften ga fem kaker, akkurat nok til en mettende liten middag til meg.



Jeg brukte klblader som wraps, med litt agurk og ketchup til. Skulle gjerne hatt tomat, ost og mer til, men det var ikke stort finne i skapene i dag dessverre. Godt ble det uansett, og det blir nok ikke siste gang!


  • Skrevet: 14.04.2012  //  Kl: 09:49  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 11

Det blir litt stille her n i helgen, for i dag tar jeg toget til Trondheim. Skal bo p hotell og finne p litt sprell (sjekk rimet!) sammen med fineste Julie.

Og i dag er det bare en uke til Oslo grand prix! Det har ordnet seg med skyss, s n m jeg bare f bestilt billetter. Begynner vel bli p tide, hper det er noen igjen! Elles s har jeg heller ikke ordnet med overnatting enda, s da tenkte jeg bare nevne her at om noen har en sofa eller en ekstra madrass, s takker jeg nok ikke nei. ;P

Ellers s m jeg f promotere min gjenoppdagede kjrlighet som har ftt litt mer oppmerksomhet her i huset den siste tida, nemlig klrota

Kokt klrot med salt og pepper, servert med strimlet svinekjtt og stekt potet, paprika og lk.


Speltlomper med strimelt svinekjtt, stekt lk og sukkerfri ketchup, med kokt klrot som snack ved siden av.

Den tradisjonelle rotstappa er selvflgelig det aller beste. Klrot er veldig rik p C-vitaminer og kalles derfor for Nordens appelsin.

God lrdag alle sammen! Jeg skal ut p en runde med morgenkardio i mine nye joggesko fr jeg hopper p toget.

  • Skrevet: 27.01.2012  //  Kl: 21:02  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 9

P slike dager skulle jeg nesten nske jeg hadde lappen og en bil til disposisjon. Var ferdig p skola alt kl.13, men hadde ikke vakt p gymmen fr kl.16. g hele veien hjem for s snu og g tilbake var ikke direkte fristende, men sitte og stirre i PC-skjermen i tre timer er ikke akkurat givende det heller. Men tida gikk da den, og plutselig kunne jeg tusle av grde, og s var det tid for trening! Kjente meg litt lei og umotivert til begynne med, men jeg varmet opp og godsnakka litt med meg selv gjennom hele kta, og litt etter litt fikk jeg fullfrt det jeg hadde planlagt, og det ble ei helt grei kt! Jeg var s heldig f skyss hjem, og n er det helg!

Og slik s fredagsmiddagen min ut:

Bnnerull!

Jeg er fortsatt ikke lei av proteinrullen jeg, og kommer stadig p retter jeg vil bruke den p. Haha! I dag ble det en salt middagsversjon. Satte rullen i ovnen og forstekte den, mens jeg stekte en halv pakke bnner, litt lk og en boks champinjong i panna. Da rullen var stekt smurte jeg p tomatpurr, og fordelte bnneblandingen utover fr jeg rullet sammen. Til slutt la jeg p et par osteskiver, og krydret med havsalt og oregano. Jeg lot rullen st i ovnen til osten smeltet, delte den, og heiv innp!



I morgen er det vakt og trening p meg igjen, og s har jeg store planer om gi etter for mitt smgodtsug! Det vil nemlig ikke gi seg, s da er det bare en ting gjre. Lrdag hres veldig bra ut i mine rer akkurat n.

God helg alle sammen!

  • Skrevet: 06.01.2012  //  Kl: 21:13  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

N sitter jeg veldig godt planta i kosestolen min med morgenkpa p etter en lang dag. Dagen har gtt i ett med skole etterfulgt av vakt og trening, var ikke hjemme fr 19.15. Jeg stelte i stand en enormt stor og god middag, og n er jeg s god-sliten og mett at jeg sitter her halvt i koma. P trening hadde jeg tung-dag p bein i dag, + litt magevelser for moros skyld. Holder meg til kneby, strakmark og bulgarske utfall p de tunge dagene mine, men lurer p om jeg skal legge inn en velse som tar litt mer p fremsiden. Fler det hovedsaklig er rumpe og hamstrings som fr kjrt seg ordentlig.

I morgen blir det trenigsfri, og det kjenner jeg at blir godt n. Jeg har hatt en tendens til trene og trene og overse hviledager fordi jeg har hatt s lyst til trene tidligere, men det har som regel endt i stagnasjon eller utmattelse. Har lrt av det, s n er jeg flink til ta regelmessige hviledager, og jeg har faktisk lrt nyte dem. Derfor har jeg tenkt tilbringe dagen med min lillesster Monika i morgen, og vi skal utnytte januarsalget og f shoppet litt! Vi tar turen til Steinkjer p formiddagen, og p kvelden blir det litt kvalitetstid med pappsen ogs. Vi er litt for drlige til gjre ting sammen i denne familien, s jeg kjenner jeg blir glad av tanken p gjre noe sammen med dem, snn uten at det er julaften eller bursdag liksom.


Ovnsbakt stpotet og eple med kanel, strimlet svinekjtt og wokgrnnsaker. Fortsatt PF her, det er s digg spise seg ordentlig mett uten ha spist for mye. Jeg er faktisk fortsatt s mett her at jeg sitter og utsetter kveldsmaten. Den er ny!

Flere som er klare for helg?

  • Skrevet: 05.12.2011  //  Kl: 15:21  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Jeg har fortsatt minimalt med matlyst, og ettersom jeg ikke var hjemme i helga s er det ikke store utvalget i kjkeskapet for yeblikket. Nr man da ikke har mulighet til komme seg p butikken, og det eneste som frister bittelitt kun inneholder karbohydrater, s m man vre kreativ. Musklene m jo f litt proteiner vokse p, men tanken p stt proteinpulver eller cottage cheese gjr meg nesten kvalm. S da fant jeg en prve p proteinpulver uten smak, og mikset sammen et enkelt og velsmakende mltid som jeg faktisk klarte f ned.


Det s kanskje ikke spesielt innbydende ut, men det var 100 ganger fristende enn kaker og sjokolade.

Jeg kokte opp 40g pasta og tilsatte en halv terning kyllingbuljong, litt lk og purre. Proteinpulveret helte jeg i ei skl, og da pastaen var ferdigkokt helte jeg frst krafta over i skla og blandet godt med pulveret, fr jeg tilsatte pastaen og lken. Husk vr litt forsiktig med buljongen alt etter hvor mye vann du bruker, min ble p nippet til vre for sterk.

Jeg skal innrmme at i dag hadde en frossenpizza lett gtt i ovnen og smgodt hadde vrt fint trste seg med, men jeg har "heldigvis" ikke snt liggende. Nr man fler seg slapp og ikke helt p topp s er ikke ndvendigvis fornuften og motivasjonen helt til stede heller, s man gjr seg selv en tjeneste ved ha gode alternativer liggende, og ikke ha sppelmat og slikt stende i skapene. Det er jo nr man fler seg skranglete at man mest av alt br gi kroppen god og ordentlig nring, slik at det har mulighet til komme seg raskt igjen. Men jeg skal ogs innrmme at det er store sjanser for at jeg tyr til en proteinbar i lpet av dagen.


Hva gjr du for f i deg nring nr matlysten ikke er helt til stede?

  • Skrevet: 25.11.2011  //  Kl: 10:18  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

God morgen!

Jeg har fri fra skolen i dag av en eller annen grunn, s jeg har alt tatt helg. Det var helt fantastisk godt kunne sove s lenge jeg ville uten bli vekket av vekkerklokka for en gangs skyld. Jeg vknet faktisk av noe rart i drmmen min. ZMA gjr at jeg til stadghet vkner opp om morgenen og tenker "hva i..??" Drmmene er rett og slett sre, verken gode eller drlige. Jeg m bare le.

At "fun light kan brukes til alt" slo meg igjen i gr da jeg skulle lage kveldsmat, s da ble det sjokopeachgrt med st og syrlig topping!



50g havregryn kokt med 1,5dl vann og en halv boks cottage cheese, smaksatt med 1-2ts kakaopulver, sukrin, kardemomme, litt salt, noen drper stevia english toffee og en skvett fun light peach passion. Til topping hadde jeg litt cc stet med stevia, nytynte varme jordbr, og klementinbiter. Perfekt kveldsmat til stmomsen!

N skal jeg bare ta det rolig og kose meg med min gode gamle musikk (Vreid <3) som jeg har oppdaget p nytt, fr jeg vender snuten mot sivilisasjonen for f gjort litt frjulshandel, fr det blir vakt og trening p gymmen. Skal trene rygg i dag, men tror jeg m prve meg p litt egenmassasje frst, for det kjennes ut som jeg har en del knuter. Trenger egen massr, betaler med hjemmebakst!

nsker dere alle en kjempeflott helg!

  • Skrevet: 24.11.2011  //  Kl: 18:23  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 11

Huffameg, for et vr vi har ftt! Vkna en gang i natt at det small utafor vinduet mitt. Har ikke sjekka hva det var, men antar at det var bordet som ble blst bortover. Glad jeg fikk skyss bde til og fra skole/trening i dag, for si det snn!

Jeg hadde ei god kt p bryst i dag. kte fint i samtlige velser, og var meget fornyd da jeg gikk i garderoben. Hadde klart glemme ettertrenings-rosinene mine, men riskaker og proteinpulver hadde jeg i det minste klart pakke med, s jeg sultet iallefall ikke helt.


Jeg fikk plutselig s lyst p grnnsakssuppe av alle ting, s p vei hjem mtte jeg innom og handle purrelk og gulrtter. Blir ikke ordentlig suppe uten purre!


Enn at noe s sunt og nringsrikt kan smake s godt og mette s mye! Kokte potet, gulrot, purrelk, brokkoli og lk, og tilsatte kyllingbuljong, og stekte en kyllingfilet som jeg heiv oppi til slutt. Blir ndt til skaffe meg ei ordentlig suppeskl ogs fant jeg ut. For det frste er det jordbr p den, og det passer jo ikke til grnnsakssuppe. For det andre fikk jeg ikke plass til hele suppa..

Har du trent i dag?

  • Skrevet: 16.11.2011  //  Kl: 22:40  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

I kveld bestemte jeg meg for lage sjokogrt til kvelds, og plutselig husket jeg hvorfor jeg spiste denne til frokost s og si hver dag i hele vr og hele sommer. Mmmm!


40g havregryn, 1/2 boks cottage cheese, 2ts kakaopulver, 1ss sukrin, 8 drper stevia english toffee, kardemomme, salt og litt vann, servert med kanel og varme bringebr rrt med sukrin. Sammen med funfarrisbrus, et par kransekakekuler og te ble kveldsmaten perfekt!

  • Skrevet: 16.11.2011  //  Kl: 19:28  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

Allright, frst m jeg f dele min store glede over dagens pers! Tok en runde med gerilja-kardio, og deretter bestemte jeg meg for teste pull-ups, selv om jeg egentlig ikke skal trene rygg fr p fredag. Har nemlig sttt fast de siste ukene, til min store irritasjon. Men i dag ble 4! S da gr det endelig fremover igjen. Made my day.


Meget flatterende. Bra jeg ikke tar meg selv s hytidelig.

Vel hjemme glad og fornyd, lagde jeg fiskekakemiddag med poteter. Jeg husker faktisk ikke sist jeg spiste potet, s det var litt ekstra stas! Middagen ble veldig god.


Ovnsbakte potetbter smurt med kavli magerost, fiskekaker stekt med lk i panna, og saltet brokkoli dampet i mikroen. Yums!

Har dere noe spennende fortelle i dag?

  • Skrevet: 12.11.2011  //  Kl: 20:29  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Prvde finne frem min kreative side i matveien igjen i dag. Jeg lagde noe nytt til middag, og tror du ikke det ble nok en suksess!
En tortillalefse smurt med et tynt lag sukkerfri ketchup, og fyllt med en pakke krydret kalkunskinke og mozarellaost. Stekte den i toast-jernet, og fikk en slags calzone som smakte himmelsk. Salaten bestod av hjertesalat, tomat, spisspaprika, agurk og melon.
Det var en verdig lrdagsmiddag.



Dagen i dag har vrt litt opp og ned i grunn. En blanding av frustrasjon pga den ubrukelige tommelen og hormoner p ville veier pga den elskede jenteuka har ftt sm ting som jeg enkelt mestrer og overser ellers i hverdagen til blusse opp og virke som enorme problemer. Det er vel bare en snn dag. Etter en runde med varm dusj, mamma-musikk, baking, god mat og kommentarer fra dere, er dagen blitt mye bedre igjen. Tommelen er p bedringens vei ogs -jeg kan faktisk holde ting n, s lenge det ikke er for tungt.

Men selv om humret er bedre og livet ser litt lysere ut n, s m jeg fortsatt bare ppeke hvor mye jeg ser frem til vren. Da flytter jeg til en strre by, er ferdig med pbygningsret, kan f meg en liten jobb og en liten hybel, ta deltidsstudier p NIH, og trene p Kaliber. Og ikke minst s finnes det buss! Og forhpentligvis nye mennesker med samme interesser. For ikke snakke om sommervr. Enn s lenge sitter jeg her alene i et stort hus ute p landet, uten verken bil, buss eller gatelys. Det er mer enn nok gjre p skolen, det blir kaldere og mrkere for hver dag, og jeg fler meg rimelig isolert. Tida gr heldigvis fort, ukene bare flyr av grde. Snart er det jul, og etter det er det bare jobbe seg gjennom de tyngste vintermnedene, og plutselig kan jeg flytte p meg. Always look at the bright side.


Jeg har bakt kransekakekuler til farsdagen, og laget krydderkake til meg selv igjen. Ogs har jeg prvd meg p sunn is! Den ble god, men ikke perfekt. Mlet om holde meg sukkerfri gr lett som bare det -har ikke tenkt p smgodt eller andre sukkerholdige saker i det hele tatt, nr jeg tenker meg om.

Hvordan har deres lrdag vrt?

  • Skrevet: 02.11.2011  //  Kl: 18:16  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 7

N har vi begynt med en egentreningsperiode i gymmen p skola, hvor utholdenhetstrening er obligatorisk. Dermed ble det 40 min med 4x4-intervaller p meg i dag, og det var da faktisk ikke s galt!

Dagens middag ble veldig god (og ikke minst enkel), s den tenkte jeg dele:


Hakket opp hvitlk, cherrytomater og paprika, og stekte karbonadedeig med jeger-krydder. Blandet i mais, la det over p et fat, og strdde mozzarella over, med en dsj taco-saus p siden. Jeg spiser gjerne litt mindre karbohydrater p styrkefri dager, s da ble mais hovedkarb-kilden i dag. Bambusskudd hadde jeg ikke prvd fr, s jeg fant ut at jeg mtte smake p det ogs. Synes egentlig ikke det smakte s spennende alene. Er det noen som har noen gode forslag til hvordan man kan tilberede det?



Andrea Halsan



21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver ogs om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn









Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


Annonser



Copyright

hits