• Skrevet: 27.09.2013  //  Kl: 12:30  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Her kommer en liten oppskrift til inspirasjon til helgekosen!

Som folk flest liker vi å kose oss med litt ekstra god middag i helgene, men med en med cølliaki i hus vil alternativene ofte begrense seg litt selv. Men i butikkhyllene har det kommet flere glutenfrie produkter de siste årene. Ikke alle er fullt like gode, men enkelte er kjempelure, og med litt kreativitet kan man få til det meste. Sist helg forsøkte vi oss iallefall på glutenfri lasagne for første gang. Selv om det ikke smakte helt som vanlig lasagne i følge Lasse, merket ikke jeg noen stor forskjell.

 

Med disse ingrediensene fikk vi tryllet frem ei god form med middag:


Glutenfrie pastaplater | Vi vil nok velge en annen pastasaus neste gang, for den smakte ikke helt "lasagne-saus".


Sett en kjele med 1l vann på koking, og la pastaplatene putre i 4-5 minutter. Steik karbonadedeigen og tilsett pastasausen. Sett steikeovnen på 180 grader, og legg pastaplatene og kjøttsausen lag på lag i ei ildfast form, og steik 35 minutter.

Server gjerne med en frisk salat og en god film :)

 

 • Skrevet: 04.11.2012  //  Kl: 17:36  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 3

God søndags ettermiddag! Da var nok en uke nesten over. Når jeg tenker meg om så skjønner jeg ikke helt hva jeg har brukt den til, men jeg har vel som vanlig jobba litt, trent masse, spist godt, sovet lenge og kost meg i godt selskap. Så ei fin uke har det vært! I dag har jeg dratt opp ermene og lett frem husmora i meg til og med. Har rydda, vaska, støvsugd og ordna. Tror ikke kjøkkenet her har vært så rent på nesten 20 år, altså mens mamma fortsatt bodde her!

Dagens vaskelåt:

 

Jeg er litt tafatt når det kommer til å ta bilder om dagen, derfor blir det også mindre blogging. Men jeg er ganske flink til å knipse bilder av maten da, så noen av søndagens matgleder kan jeg iallefall legge ut:


Pause i søndagsvasken med ovnsbakt makrellfilet, avocado, paprika og microvarma brokkoli. Synes makrell er 100 ganger bedre enn laks!


Etter en times tur ute i høstlufta var det ikke helt galt å komme inn og hive sammen ei stor skål med grønnsakssuppe heller. Suppe smaker aldri så godt som på høsten! Jeg kutta opp en kyllingfilet i passe biter og lot den steke i ovnen med 1ss eddik og toscanakrydder på ca.200 grader i 25 min. I mellomtiden kutta jeg opp potet, kålrot og gulrot som fikk koke i 15 min. De siste 5minuttene av koketida putta jeg også oppi brokkoli og vårløk, før jeg til slutt smuldra opp en terning med kyllingbuljong og vendte inn kyllingen.

 

Da skal jeg se om jeg kommer meg på beina og får fortsatt med søndagsvasken min! Da blir det iallefall trivelig å våkne opp til ei ny uke i morgentidlig.

Fortsatt god søndag!

 • Skrevet: 19.10.2012  //  Kl: 21:14  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

God kveld og god helg!


Jeg har som vanlig inntatt min stilling i godstolen med PCen på fanget og TVen i bakgrunnen. Jeg skal innrømme at formiddagen i dag må være en av de minst produktive jeg har hatt på lange tider. En sånn dag hvor man kjeder seg, men når man prøver å få seg selv til å gjøre noe fornuftig (eller moro), så innser man at man egentlig bare er tverr og lat. Så sitter man der og surmuler og stirrer i skjermen da. Men det resulterte i at jeg ble sittende og bla i gamle bilder og se gjennom blogginnlegg på den gamle bloggen min.. Klarte å kalle frem både latter og tårer der jeg satt for meg selv! 

Men kjedsomheten og nostalgien ble iallefall en gang avbrutt med en smakfull tallerken:


Seifilet stekt i ovnen med en boks makrell, avocado, hakket tomat, eddik og masse diverste krydder, servert med dampet brokkoli.

Men etterhvert tikket det inn en melding med ønske om at jeg skulle ta vakta for en av de andre vaktene på Levanger gym, og det passet i grunn ganske bra ettersom jeg uansett hadde tenkt meg på trening i den tida.

I dag fullførte jeg første uke med PHAT, og dag fem bestod av bryst og armer.. Ei ordentlig gutteøkt!

 • Benkpress, speedreps 6x3
 • Skråbenk med manualer 3x12
 • Brystpressmaskin 3x12-15
 • Skrå kabelflyes 3x20
 • Preachercurls 3x12
 • Hantelcurls 2x15
 • Dragcurls 2x15-20
 • JM-press 3x12
 • Pushdown med V-bar 2x15
 • Overhead extensions 2x15-20

Moro å pumpe disse musklegruppene litt også, de har liksom ikke helt vært førsteprioritet de siste månedene.. Eller noensinne, sånn helt egentlig. Stas å ha trykk, og kjenne at man faktisk blir sterkere igjen!

 

Vel hjemme var det klar for nok en sen middag, og i kveld ble det BBQ chicken sandwich!


Kyllingfilet skar jeg i tykke strimler, krydret med urtesalt og BBQ-krydder, og la i en ildfast form.  Jeg stekte kyllingstrimlene sammen med kålrabifries på 200 grader i ca.20min, og i mellomtiden kutta jeg ferdigkokte rødbeter, og ristet et par skiver med glutenfritt brød. Brødet smurte jeg med Walden farms miracle mayo (på den nedre skiva) og barbequesause (på den øvre skiva), og danderte litt salat, agurk, paprika og tomat på, før kyllingen til slutt fikk sin plass i midten. Fredagskos!

I morgen blir det iallefall andre boller, ingen kjedsomhet og surmuling på planen da! Da skal jeg nemlig på fjelltur med mamsen min! Har knapt vær ute i naturen i år, så dette blir en sårt etterlengtet tur.. Får bare håpe jeg klarer å holde tritt med mamma, hun er 100 ganger mer fjellvant enn meg, og bykset lett forbi meg sist vi var der oppe på tur sammen, haha.

Meg og mamma på toppen av Skallen i fjorsommer.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle ei fortreffelig helg!

 • Skrevet: 07.06.2012  //  Kl: 20:58  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Tenker det begynner å bli tid for litt matinspirasjon her inne igjen! Det går jo stortsett i de samme matvarene her hjemme nå for tida, men tilberedningsmåten  og smakstilsettinga prøver jeg å variere litt på iallefall. Nå husker jeg ikke nøyaktig hvilke krydder jeg brukte i de ulike rettene, men jeg er iallefall ikke gjerrig på krydderbruken om dagen. Det går mye salt, oregano, toscanakrydder, karri, hvitløkspulver, timian, paprikakrydder, cajennepepper.. Og også litt av popcornkrydderne.

Dette er altså kun enkle, sunne og næringsrike retter som jeg har laget nå den siste tida på diett.

 


Kylling, løk, sjampingjong, paprika og ris.


Stekt karbonadedeig, løk og tomat i salatwraps med ovnsbakte potetbåter.


Karbonadedeig og stekt løk på potet- og brokkolimos.


Kylling, stekt løk og sjampinjong på potet- og brokkolimos.


Kylling, wokgrønnsaker og ris.


Ovnsbakt kylling, tomat, løk, sjampinjong og potetbåter.


Karbonader (karbonadedeig smaksatt med ønsket krydder), friske grønnsaker og ovnsbakte potetskiver.


Hjemmelagde karbonader, potetstappe med biter av løk og sjampinjong og friske grønnsaker.

 

 Håper det var til inspirasjon, om ikke får jeg bruke det som et huske-innlegg til meg selv når krativiteten tar ferie.

 • Skrevet: 06.06.2012  //  Kl: 18:42  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 7

Jeg lovte jo dagens middagstips, så her kommer det!


Jeg har faktisk gjort noe nytt! Så neida, alle retter og varianter er ikke oppdaget enda. Dietten har nok fortsatt mye spennende jeg kan oppdage når som helst!


I dag ble det vel en slags form for pytt i panne(?), med små potetterninger og tomatsaus.

Du trenger:

 • potet -jeg brukte mandelpotet
 • tunfisk -eller annen proteinkilde. Kylling ville sikkert vært godt!
 • 1-2 tomater
 • 3-5 store sjampinjonger
 • 1 skive rødløk
 • 1-2 skiver gulløk
 • 2 fedd hvitløk
 • fersk basilikum

Potene hakket jeg i små terninger som jeg la i en ildfast form. De krydret jeg med salt og timian, helte over 2-3ss vann, og lot de steke i ovnen på 200 grader i ca.25 minutter.Tomatene kjørte jeg lett med stavmikseren, slik at det stortsett ble saft med enkelte små biter i. Man kan selvfølgelig like hjerne bruke opphakkede tomater, men det hadde jeg ikke i hus.

Løken og soppen hakket jeg opp i små biter, og freste i panna med salt. Deretter tilsatte jeg tunfisken og etterhvert tomatene, og krydret med cajennepepper, paprikakrydder, toscanakrydder og oregano. Til slutt blandet jeg inn fersk, opphakket basilikum. Smak til med salt etter behov.


Haha, ja dette så jo innbydende ut..


Til slutt blander man det hele sammen, og pynter med noen friske basilikumblader på toppen før servering. Og tadaa!Dette er billig, sunt og næringsrikt, og forholdsvis enkelt og fort gjort. Og selvfølgelig superdigg på smak!

 • Skrevet: 09.05.2012  //  Kl: 19:39  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Ah, i dag kunne jeg nyte middagen min ferdigtrent og nydusja ute på verandaen i sakkosekken mens jeg gjorde et tappert forsøk på å få litt mer farge på kroppen igjen! *pust!* Flere som har kost seg i sola i dag?

 Når det kommer til middagsmåltidet, merker jeg nesten ikke at jeg har begynt konkurranseoppkjøringen. Bortsett fra at jeg veier opp maten og ikke kan drysse på litt ost eller legge til en dæsj med kesam, så spiser jeg omtrent som jeg ville gjort til en hvilken som helst annen tid på året.Det ble igjen ovnsbakte potetbåter på meg, men i dag krydret jeg med salt og timian -takk for tipset, Marte! I salatwrapsene hadde jeg en duperdigg blanding med karbonadedeig, rødløk, gulløk, tomat og sjampinjong, krydret med salt, oregano paprikapulver og toscanakrydder.


Yums, blir nok samme kjøttblandinga i morgen tenker jeg. Det var godt, jeg liker løk!

 • Skrevet: 07.05.2012  //  Kl: 19:01  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 12

Da er jeg snart en uke ut i dietten, og den har vært alt annet enn tørr og kjedelig! Jeg har litt forskjellige matvarer å velge i til de ulike måltidene, og med litt kreativitet og gode smakstilsettinger er det ikke noe som står i veien for at jeg skal kunne kose meg med maten og allikevel bevege meg i riktig retning av målet mitt. Hittil har jeg spist meg god og mett til hvert måltid også, og ikke kjent noe til sultfølelse. Treningen går som bare det og jeg øker på nesten samtlige øvelser på hver økt, bank i bordet, og jeg føler ikke jeg har noe å klage på!

Jeg har selvfølgelig knipset litt bilder, og her er noen av ukas varmretter.

 


Karbonadedeig, stekt løk, agurk, paprika og kokt potet.


Potet- og brokkolimos med karbonadedeig og stekt løk.


Karbonade med potetbåter, grøntfor og walden farms thousand island-dressing.


Karbonadedeig- og blomkålblanding med potetbåter.


Stekt laks med friske grønnsaker.


Potet- og brokkolimos med tunfiskrøre.


Tunfiskblanding i salatwraps med potetbåter.

 

Ser da ikke så kjipt og kjedelig ut, gjør det?

Men jeg har tenkt å oppdatere krydderhylla mi litt, slik at jeg har flere variasjonsmuligheter. Har dere noen gode krydderfavoritter å anbefale?

 • Skrevet: 02.05.2012  //  Kl: 18:57  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Ja, så var vi så heldige å få én dag med sol og finvær her i trøndelag da. I dag våknet jeg til regn og vind igjen, og det var noen hakk mer slitsomt å komme seg opp av senga i dag, vel vitende om at jeg måtte ut i uværet og sykle ned til skolen. Jeg liker egentlig ikke å la været påvirke humøret mitt, ettersom det er en faktor vi rett og slett ikke kan styre eller gjøre noe med uansett, men jeg må innrømme at jeg faktisk blir pottesur når jeg trår meg fremover på sykkelen mens motvinden pisker regnet midt i fleisen på meg. Lite stas er det å komme frem til skolen å oppdage at vannet har trukket gjennom jakka også! Men hei, always look at the bright side (det er mitt bud nr.1 for tida). Livet er jo egentlig ganske så fint, litt vann får ikke ødelegge humøret.

Dagens middag; karbonadedeig, agurk, løk, paprika og masse potet og krydder.

Apropos vann, er dere klar over hvor stort utslag væskebalansen i kroppen kan gjøre på vekta? I gårmorges både veide jeg meg og tok mål av kroppen for å ha utgangspunktet dokumentert for dietten. Jeg syntes det var så merkelig at jeg syntes jeg merket forskjell på kroppen allerede i gårkveld (det er tross alt temmelig begrensa hva som kan skje i løpet av én dag), men det ble allikevel til at jeg gikk på vekta igjen i morges bare for å sjekke. Etter noen uker med mye rar mat holdt kroppen tydeligvis masse vann, og etter bare ett døgn med diettmat hadde jeg droppa hele 1,5kg med vann. Ikke se dere blind på vekta folkens!

 

Jeg er ferdigtrent for dagen, og resten av kvelden har jeg tenkt å tilbringe i stolen min med PC, pledd, TV og te.
God onsdagskveld!

 • Skrevet: 26.04.2012  //  Kl: 09:47  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Som sagt nyter jeg mine siste dager før diettstart nå, så jeg ser ikke bort ifra at det blir litt matporno her de kommende dagene. Kan jo se på det som tips til sunn kosemat, ettersom jeg lager maten stortsett av gode råvarer selv om jeg skal kose meg (selv om jeg skal tilstå at jeg tømte kakeboksen i går, hihii). Starter ganske greit med gårsdagens middag!

Hvem liker vel ikke en god burger? Eller enda bedre, -to gode burgere! Jeg har tidligere laget en versjon av polarburgeren, men fant ut at jeg skulle gjøre et forsøk på diggifisere den noen hakk ekstra.

Karbonadene bestod av 200g karbonadedeig, 1 eggehvite, 2ts pofiber og div krydder som jeg blandet godt sammen og stekte i panna til de fikk en gyllen stekeskorpe. Deretter la jeg karbonadene med en skive ost på toppen samt to polarbrød (havre) i stekeovnen, og lot de stå i 5min på 200 grader. Som tilbehør ble det salat, tomat, agurk, avocado, paprika, lett majones og sukkerfri ketchup.Flere som er glad i burger?

 • Skrevet: 18.04.2012  //  Kl: 20:20  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 19

I dag ble det noe nytt til middag, og jeg tok meg til og med tid til å dokumentere deler av prosessen! Ideen hentet jeg herfra, men jeg justerte litt på oppskriften. Ikke spesielt avanserte saker, men det enkle er ofte det beste, ikke sant?

 

Jeg blandet 200g karbonadedeig, 1 eggehvite fra et stort egg, 40g havregryn, 1/2 hvitløk, litt løk og krydder i en bolle, og formet runde kaker.


Kakene stekte jeg på høy varme med 1 kcal-spray i panna, og trykte de flate med stekespaden.


Oppskriften ga fem kaker, akkurat nok til en mettende liten middag til meg.Jeg brukte kålblader som wraps, med litt agurk og ketchup til. Skulle gjerne hatt tomat, ost og mer til, men det var ikke stort å finne i skapene i dag dessverre. Godt ble det uansett, og det blir nok ikke siste gang!


 • Skrevet: 14.04.2012  //  Kl: 09:49  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 11

Det blir litt stille her nå i helgen, for i dag tar jeg toget til Trondheim. Skal bo på hotell og finne på litt sprell (sjekk rimet!) sammen med fineste Julie.

Og i dag er det bare en uke til Oslo grand prix! Det har ordnet seg med skyss, så nå må jeg bare få bestilt billetter. Begynner vel å bli på tide, håper det er noen igjen! Elles så har jeg heller ikke ordnet med overnatting enda, så da tenkte jeg bare å nevne her at om noen har en sofa eller en ekstra madrass, så takker jeg nok ikke nei. ;P

 

Ellers så må jeg få promotere min gjenoppdagede kjærlighet som har fått litt mer oppmerksomhet her i huset den siste tida, nemlig kålrota

Kokt kålrot med salt og pepper, servert med strimlet svinekjøtt og stekt potet, paprika og løk.


Speltlomper med strimelt svinekjøtt, stekt løk og sukkerfri ketchup, med kokt kålrot som snack ved siden av.

Den tradisjonelle rotstappa er selvfølgelig det aller beste. Kålrot er veldig rik på C-vitaminer og kalles derfor for «Nordens appelsin».

 

God lørdag alle sammen! Jeg skal ut på en runde med morgenkardio i mine nye joggesko før jeg hopper på toget.

 • Skrevet: 27.01.2012  //  Kl: 21:02  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 9

På slike dager skulle jeg nesten ønske jeg hadde lappen og en bil til disposisjon. Var ferdig på skola alt kl.13, men hadde ikke vakt på gymmen før kl.16. Å gå hele veien hjem for så å snu og gå tilbake var ikke direkte fristende, men å sitte og stirre i PC-skjermen i tre timer er ikke akkurat givende det heller. Men tida gikk da den, og plutselig kunne jeg tusle av gårde, og så var det tid for trening! Kjente meg litt lei og umotivert til å begynne med, men jeg varmet opp og godsnakka litt med meg selv gjennom hele økta, og litt etter litt fikk jeg fullført det jeg hadde planlagt, og det ble ei helt grei økt! Jeg var så heldig å få skyss hjem, og nå er det helg!

Og slik så fredagsmiddagen min ut:

Bønnerull!

Jeg er fortsatt ikke lei av proteinrullen jeg, og kommer stadig på retter jeg vil bruke den på. Haha! I dag ble det en salt middagsversjon. Satte rullen i ovnen og forstekte den, mens jeg stekte en halv pakke bønner, litt løk og en boks champinjong i panna. Da rullen var stekt smurte jeg på tomatpurré, og fordelte bønneblandingen utover før jeg rullet sammen. Til slutt la jeg på et par osteskiver, og krydret med havsalt og oregano. Jeg lot rullen stå i ovnen til osten smeltet, delte den, og heiv innpå!I morgen er det vakt og trening på meg igjen, og så har jeg store planer om å gi etter for mitt smågodtsug! Det vil nemlig ikke gi seg, så da er det bare en ting å gjøre. Lørdag høres veldig bra ut i mine ører akkurat nå.

God helg alle sammen!

 • Skrevet: 06.01.2012  //  Kl: 21:13  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

Nå sitter jeg veldig godt planta i kosestolen min med morgenkåpa på etter en lang dag. Dagen har gått i ett med skole etterfulgt av vakt og trening, var ikke hjemme før 19.15. Jeg stelte i stand en enormt stor og god middag, og nå er jeg så god-sliten og mett at jeg sitter her halvt i koma. På trening hadde jeg tung-dag på bein i dag, + litt mageøvelser for moros skyld. Holder meg til knebøy, strakmark og bulgarske utfall på de tunge dagene mine, men lurer på om jeg skal legge inn en øvelse som tar litt mer på fremsiden. Føler det hovedsaklig er rumpe og hamstrings som får kjørt seg ordentlig.

I morgen blir det trenigsfri, og det kjenner jeg at blir godt nå. Jeg har hatt en tendens til å trene og trene og overse hviledager fordi jeg har hatt så lyst til å trene tidligere, men det har som regel endt i stagnasjon eller utmattelse. Har lært av det, så nå er jeg flink til å ta regelmessige hviledager, og jeg har faktisk lært å nyte dem. Derfor har jeg tenkt å tilbringe dagen med min lillesøster Monika i morgen, og vi skal utnytte januarsalget og få shoppet litt! Vi tar turen til Steinkjer på formiddagen, og på kvelden blir det litt kvalitetstid med pappsen også. Vi er litt for dårlige til å gjøre ting sammen i denne familien, så jeg kjenner jeg blir glad av tanken på å gjøre noe sammen med dem, sånn uten at det er julaften eller bursdag liksom.


Ovnsbakt søtpotet og eple med kanel, strimlet svinekjøtt og wokgrønnsaker. Fortsatt PF her, det er så digg å spise seg ordentlig mett uten å ha spist for mye. Jeg er faktisk fortsatt så mett her at jeg sitter og utsetter kveldsmaten. Den er ny!

Flere som er klare for helg?

 • Skrevet: 05.12.2011  //  Kl: 15:21  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 8

Jeg har fortsatt minimalt med matlyst, og ettersom jeg ikke var hjemme i helga så er det ikke store utvalget i kjøkeskapet for øyeblikket. Når man da ikke har mulighet til å komme seg på butikken, og det eneste som frister bittelitt kun inneholder karbohydrater, så må man være kreativ. Musklene må jo få litt proteiner å vokse på, men tanken på søtt proteinpulver eller cottage cheese gjør meg nesten kvalm. Så da fant jeg en prøve på proteinpulver uten smak, og mikset sammen et enkelt og velsmakende måltid som jeg faktisk klarte å få ned.


Det  så kanskje ikke spesielt innbydende ut, men det var 100 ganger fristende enn kaker og sjokolade.

Jeg kokte opp 40g pasta og tilsatte en halv terning kyllingbuljong, litt løk og purre. Proteinpulveret helte jeg i ei skål, og da pastaen var ferdigkokt helte jeg først krafta over i skåla og blandet godt med pulveret, før jeg tilsatte pastaen og løken. Husk å vær litt forsiktig med buljongen alt etter hvor mye vann du bruker, min ble på nippet til å være for sterk.

Jeg skal innrømme at i dag hadde en frossenpizza lett gått i ovnen og smågodt hadde vært fint å trøste seg med, men jeg har "heldigvis" ikke sånt liggende. Når man føler seg slapp og ikke helt på topp så er ikke nødvendigvis fornuften og motivasjonen helt til stede heller, så man gjør seg selv en tjeneste ved å ha gode alternativer liggende, og ikke ha søppelmat og slikt stående i skapene. Det er jo når man føler seg skranglete at man mest av alt bør gi kroppen god og ordentlig næring, slik at det har mulighet til å komme seg raskt igjen. Men jeg skal også innrømme at det er store sjanser for at jeg tyr til en proteinbar i løpet av dagen.


Hva gjør du for å få i deg næring når matlysten ikke er helt til stede?

 • Skrevet: 25.11.2011  //  Kl: 10:18  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

God morgen!

Jeg har fri fra skolen i dag av en eller annen grunn, så jeg har alt tatt helg. Det var helt fantastisk godt å kunne sove så lenge jeg ville uten å bli vekket av vekkerklokka for en gangs skyld. Jeg våknet faktisk av noe rart i drømmen min. ZMA gjør at jeg til stadghet våkner opp om morgenen og tenker "hva i..??" Drømmene er rett og slett sære, verken gode eller dårlige. Jeg må bare le.

At "fun light kan brukes til alt" slo meg igjen i går da jeg skulle lage kveldsmat, så da ble det sjokopeachgrøt med søt og syrlig topping!50g havregryn kokt med 1,5dl vann og en halv boks cottage cheese, smaksatt med 1-2ts kakaopulver, sukrin, kardemomme, litt salt, noen dråper stevia english toffee og en skvett fun light peach passion. Til topping hadde jeg litt cc søtet med stevia, nytynte varme jordbær, og klementinbiter. Perfekt kveldsmat til søtmomsen!

 

Nå skal jeg bare ta det rolig og kose meg med min gode gamle musikk (Vreid <3) som jeg har oppdaget på nytt, før jeg vender snuten mot sivilisasjonen for å få gjort litt førjulshandel, før det blir vakt og trening på gymmen. Skal trene rygg i dag, men tror jeg må prøve meg på litt egenmassasje først, for det kjennes ut som jeg har en del knuter. Trenger egen massør, betaler med hjemmebakst!

Ønsker dere alle en kjempeflott helg!

 • Skrevet: 24.11.2011  //  Kl: 18:23  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 11

Huffameg, for et vær vi har fått! Våkna en gang i natt at det small utafor vinduet mitt. Har ikke sjekka hva det var, men antar at det var bordet som ble blåst bortover. Glad jeg fikk skyss både til og fra skole/trening i dag, for å si det sånn!

Jeg hadde ei god økt på bryst i dag. Økte fint i samtlige øvelser, og var meget fornøyd da jeg gikk i garderoben. Hadde klart å glemme ettertrenings-rosinene mine, men riskaker og proteinpulver hadde jeg i det minste klart å pakke med, så jeg sultet iallefall ikke helt.


Jeg fikk plutselig så lyst på grønnsakssuppe av alle ting, så på vei hjem måtte jeg innom og handle purreløk og gulrøtter. Blir ikke ordentlig suppe uten purre!


Enn at noe så sunt og næringsrikt kan smake sååå godt og mette så mye! Kokte potet, gulrot, purreløk, brokkoli og løk, og tilsatte kyllingbuljong, og stekte en kyllingfilet som jeg heiv oppi til slutt. Blir nødt til å skaffe meg ei ordentlig suppeskål også fant jeg ut. For det første er det jordbær på den, og det passer jo ikke til grønnsakssuppe. For det andre fikk jeg ikke plass til hele suppa..

 

Har du trent i dag?

 • Skrevet: 16.11.2011  //  Kl: 22:40  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

I kveld bestemte jeg meg for å lage sjokogrøt til kvelds, og plutselig husket jeg hvorfor jeg spiste denne til frokost så og si hver dag i hele vår og hele sommer. Mmmm!

 


40g havregryn, 1/2 boks cottage cheese, 2ts kakaopulver, 1ss sukrin, 8 dråper stevia english toffee, kardemomme, salt og litt vann, servert med kanel og varme bringebær rørt med sukrin. Sammen med funfarrisbrus, et par kransekakekuler og te ble kveldsmaten perfekt!

 • Skrevet: 16.11.2011  //  Kl: 19:28  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 5

Allright, først må jeg få dele min store glede over dagens pers! Tok en runde med gerilja-kardio, og deretter bestemte jeg meg for å teste pull-ups, selv om jeg egentlig ikke skal trene rygg før på fredag. Har nemlig stått fast de siste ukene, til min store irritasjon. Men i dag ble 4! Så da går det endelig fremover igjen. Made my day.


Meget flatterende. Bra jeg ikke tar meg selv så høytidelig.

Vel hjemme glad og fornøyd, lagde jeg fiskekakemiddag med poteter. Jeg husker faktisk ikke sist jeg spiste potet, så det var litt ekstra stas! Middagen ble veldig god.


Ovnsbakte potetbåter smurt med kavli magerost, fiskekaker stekt med løk i panna, og saltet brokkoli dampet i mikroen. Yums!

Har dere noe spennende å fortelle i dag?

 • Skrevet: 12.11.2011  //  Kl: 20:29  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 6

Prøvde å finne frem min kreative side i matveien igjen i dag. Jeg lagde noe nytt til middag, og tror du ikke det ble nok en suksess!
En tortillalefse smurt med et tynt lag sukkerfri ketchup, og fyllt med en pakke krydret kalkunskinke og mozarellaost. Stekte den i toast-jernet, og fikk en slags calzone som smakte himmelsk. Salaten bestod av hjertesalat, tomat, spisspaprika, agurk og melon.
Det var en verdig lørdagsmiddag.Dagen i dag har vært litt opp og ned i grunn. En blanding av frustrasjon pga den ubrukelige tommelen og hormoner på ville veier pga den elskede jenteuka har fått små ting som jeg enkelt mestrer og overser ellers i hverdagen til å blusse opp og virke som enorme problemer. Det er vel bare en sånn dag. Etter en runde med varm dusj, mamma-musikk, baking, god mat og kommentarer fra dere, er dagen blitt mye bedre igjen. Tommelen er på bedringens vei også -jeg kan faktisk holde ting nå, så lenge det ikke er for tungt.

Men selv om humøret er bedre og livet ser litt lysere ut nå, så må jeg fortsatt bare påpeke hvor mye jeg ser frem til våren. Da flytter jeg til en større by, er ferdig med påbygningsåret, kan få meg en liten jobb og en liten hybel, ta deltidsstudier på NIH, og trene på Kaliber. Og ikke minst så finnes det buss! Og forhåpentligvis nye mennesker med samme interesser. For ikke å snakke om sommervær. Enn så lenge sitter jeg her alene i et stort hus ute på landet, uten verken bil, buss eller gatelys. Det er mer enn nok å gjøre på skolen, det blir kaldere og mørkere for hver dag, og jeg føler meg rimelig isolert. Tida går heldigvis fort, ukene bare flyr av gårde. Snart er det jul, og etter det er det bare å jobbe seg gjennom de tyngste vintermånedene, og plutselig kan jeg flytte på meg. Always look at the bright side.


Jeg har bakt kransekakekuler til farsdagen, og laget krydderkake til meg selv igjen. Også har jeg prøvd meg på sunn is! Den ble god, men ikke perfekt. Målet om å holde meg sukkerfri går lett som bare det -har ikke tenkt på smågodt eller andre sukkerholdige saker i det hele tatt, når jeg tenker meg om.

Hvordan har deres lørdag vært?

 • Skrevet: 02.11.2011  //  Kl: 18:16  //  Kategori: Varmretter  //  Kommentarer: 7

Nå har vi begynt med en egentreningsperiode i gymmen på skola, hvor utholdenhetstrening er obligatorisk. Dermed ble det 40 min med 4x4-intervaller på meg i dag, og det var da faktisk ikke så galt!

Dagens middag ble veldig god (og ikke minst enkel), så den tenkte jeg å dele:


Hakket opp hvitløk, cherrytomater og paprika, og stekte karbonadedeig med jeger-krydder. Blandet i mais, la det over på et fat, og strødde mozzarella over, med en dæsj taco-saus på siden. Jeg spiser gjerne litt mindre karbohydrater på styrkefri dager, så da ble mais hovedkarb-kilden i dag. Bambusskudd hadde jeg ikke prøvd før, så jeg fant ut at jeg måtte smake på det også. Synes egentlig ikke det smakte så spennende alene. Er det noen som har noen gode forslag til hvordan man kan tilberede det?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits