• Skrevet: 16.02.2015  //  Kl: 22:24  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 1

Da gr mandagen mot slutten, og jeg sitter planta i sofaen og har akkurat slukt ei stor skl med havregrt.

Det ble en rolig start p uka med bare 4 timers arbeid p ettermiddagen, s morgentimene benyttet jeg til g en tur til komat og handle inn litt spreke farger til uka. komat er en lokal butikk som selger kologiske produkter, og i tillegg har abbonementsordning p frukt, grnt og andre produkter. Ta gjerne en titt p hjemmesiden deres.

Tirsdag og onsdag blir lange dager med jobb p bde Life og Care begge dagene, s for slippe leve p proteinpulver og melkeprodukter ble det litt matpakkelaging her p formiddagen.


Laks, avocado og grnnsaker til lunsj, sei, couscous og grnnsaker til middag. I tillegg har jeg alltid frukt, ntteblanding/rosiner og evt en shake eller skyr tilgjengelig.



I dag var det faktisk sol se -frste gang jeg blir blenda av sola i 2015. Fin dag ut og g p, selv om det enkelte dager hadde gjort seg med frerkort. Etter ha gtt til komat, gtt til Care, gtt til Life og deretter hjem igjen har jeg ftt totalt nesten 2 timers kardio i lpet av dagen, men ingenting som er s galt at det ikke er godt for noe? Jeg skal nok bli sprek utover vren!

Da skal jeg oppe til sengs og ladebatteriene til morgendagen.

Hvordan har deres mandag vrt?

  • Skrevet: 26.11.2014  //  Kl: 11:53  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 0

God onsdag!

Lillelrdag er det vel den kalles, og det passer i grunn fint for meg som har hjemmedag i dag. Ikke galt sove til kl.09 midt i uka. Denne og neste uke er vikariatet mitt i resepsjonen p CARE redusert til to dager i uka (+et par halvdager i helga). Jeg har til gjengjeld hatt et par kostholdsplaner henge fingrene i, og det er alt annet enn galt med litt hjemmekontor av og til!


Den nye planten har til og med sltt ut i full blomst.



I dag har jeg ogs treningsfri, men skal istedet i vei og pushe andre p gruppetimen CARE X-FIT igjen i ettermiddag kl.17.30. Jeg husker jeg var r-nervs da jeg skulle ha den aller frste gruppetimen tidlig i sommer, men det tok ikke lange tida fr jeg inns hvor moro det faktisk er -og det har bare blitt morsommere og morsommere ha instruktrrollen for hver time jeg har hatt. Hiv deg gjerne med p timen i ettermiddag hvis du vil svette og ta i litt! Jeg lover en masse spennende velser.


Foto: Monika R. Halsan

Og med det nsker jeg dere ei fortsatt fin uke!
(og n er det neimen ikke lenge til julepynten skal frem og julebaksten skal i gang heller. Kjenner det begynner krible litt etter julestemning!)

  • Skrevet: 03.10.2014  //  Kl: 12:47  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 1

De aller fleste av oss kjenner p stsuget innimellom -noen oftere enn andre. Det jeg selv har erfart, og som ogs andre kilder ogs hevder, er at det kan lnne seg holde seg unna mat som trigger stsug. Dette innebrer gjerne prossesert mat med smaksforsterkere eller mat med mye sukker, gjerne i kombinasjon med drlig fett. Ved holde meg til rene matvarer som kjtt, egg, fisk, melkeprodukter, havregryn, ris, potet, grnnsaker, br og frukt etc. opplever jeg at mye av suget etter "noe godt" som ofte er der i perioder med mer ferdigmat og stsaker forsvinner. "Mye vil ha mer," er det vel noe som heter. rsaken til dette skal vre at produkter med smaksforsterkere og/eller sukker stimulerer et nytelsessenter i hjernen og skaper en avhengighet som gjr at man bare vil ha mer.

Mine to rd er derfor:

1. Spis s rene produkter som mulig. Lag maten selv, og unng hel- og halvfabrikat. Hold det enkelt og naturlig.

2. Spis nok. Spiser du for lite av ordentlig mat p daglig basis er sjansen for at kroppen begynner hige etter kaloririk mat stor (gjerne fett og stt) for f dekket sitt energibehov.

N er det ikke sagt at alt av stsug derfor vil forsvinne for godt selv om du spiser sunt og variert, men overse smgodthylla i butikken og lag heller et sunt og godt mltid med nringsstoffer som kroppen faktisk drar nytte av. Bde du og kroppen vil nok bli langt mer fornyd slik. Her er eksempler p ste, sunne og enkle mellommltider:


Synnve gresk yoghurt naturell toppet med blbr, trket frukt og havreblanding.


Proteinkaffe. Oppskrift og fremgangsmte finner du her.


Cottage cheese med et par drper stevia vanilje, toppet med hakkede mandler, gresskarkjerner og litt kologisk honning.


Proteinkaffe sammen med Yoplait double 0% yoghurt topppet med bringebr og klementin.


Smoothie. Bruk f.eks frosne br, frukt, melk, yoghurt, kokosmelk eller juice. nsker du gjre smoothien til et mer fullkomment mltid kan du ogs tilsette havregryn eller nringsrike fr.


Ste pannekaker. Det finnes flust av oppskrifter p sunne og proteinrike pannekaker p nett. Her kan du blande deg frem til ei god rre med f.eks egg, havregryn, melk, kesam, proteinpulver, mandelmel/kokosmel osv osv. Bare fantasien og innholdet i kjkkenskapet setter grenser. Bruk gjerne sukrin som stningsmidler. Se gjerne min oppskrift p havrepannekaker her!


Yoghurt med druer og gresskarkjerner.


Selvflgelig skal man unne seg en godtepose p lrdag eller kake i bursdag hos bestemor, men dette br heller vre unntaket enn regelen! Forsk lev etter 80-20 regelen. Spis ordentlig mat du vet kroppen har godt av 80% av tiden, og la kosematen utgjre de siste 20%. N skal jeg p ingen mte pst at jeg hele tiden gjr dette selv. Jeg har perioder med mer stsaker jeg som alle andre, men det er helt klart nr hovedparten av kosten bestr av skikkelig mat at jeg er mest opplagt og har det best.

Hva pleier du gjre nr stsuget melder seg?

  • Skrevet: 16.09.2014  //  Kl: 18:24  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 2

Da har det plutselig gtt en uke siden sist, og denne gangen skylder jeg p flatt kamerabatteri og litt flytte-kaos (iallefall i hodet mitt, hehe). Kjellerleiligheten hjemme hos mamma begynner bli innflytningsklar, s vi holder p innretter oss der nede om dagen.

Men over til dagens anbefaling -Synnve gresk yoghurt. Tidligere har det gtt mye i cottage cheese og kesam hos meg nr jeg har hatt behov for noe raskt, enkelt og stt. Cottage cheese har jeg nesten spist meg litt lei p, og etter at jeg smakte gresk yoghurt har kesam aldri helt blitt det samme igjen. P konsistens og nringsinnhold ligner yoghurten mye p mager kesam, men inneholder litt mindre protein og dermed ogs litt frre kalorier.



P smak er den litt mildere enn kesamen, og smaker ikke fullt s syrlig. Den har ogs en litt fyldigere og mer kremet konsistens. Jeg pleier spise den naturell uten smakstilsetning, og topper gjerne med br, frukt, trket frukt, ntter og/eller kokosflak -bare fantasien og ens egne preferanser setter grenser. Om du synes den smaker for syrlig naturell gr det ogs an tilsette stning som stevia, sukrin eller fun light-saft.




I dag fikk jeg til og med kost meg med yoghurt-skla mi ute i hst-sola:

Har du smakt gresk yoghurt?
Hva synes du?

  • Skrevet: 21.08.2014  //  Kl: 19:40  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 4

Da har jeg nok en gang entret sofaen med te-koppen min etter en dag p jobb, og her har jeg tenkt bli resten av dagen! I dag har jeg sttt i resepsjonen det meste av dagen og avslutta med en veiledningstime fr jeg vendte snuten hjemover.

Da jeg kom inn dra rumlet det godt i magen, s da ble det en kjapp og enkel middag:



Stekte egg med paprika, vrlk, oregano, salt og pepper servert med mikrotilberedt brokkoli, kalkunbacon og et par skiver av mammas hjemmelagde kologiske fullkornsbrd. Jeg spiser i utgangspunktet ikke s mye brdmat, men dette brdet har jeg blitt litt hekta p. Heldigvis er det en sunn nringsbombe som jeg spiser med den beste samvittighet! Det bakes kun p fullkornsmel, og inneholder bl.a cashewntter og rosiner. Ikke minst er det utrolig rikt p smak, og smaker veldig godt selv uten plegg. Jeg tenkte jeg skulle lure oppskrifta ut av henne og dele den her inne.



Dagens siste oppgave blir forberede en PT-time til i morgentidlig, og ellers tror jeg kvelden kommer til g med p ren avslapping -jeg i den ene sofaen og Monika i den andre. Pusen ligger nok plassert p et av sine merkelige steder rundt om i huset som hun pleier.

Baker du brdet selv (eller gjr du som meg og snylter p mor)?

  • Skrevet: 08.07.2014  //  Kl: 08:23  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 0

De fleste av oss er glad i enkle lsninger nr det kommer til mat -ja, man br prioritere lage maten med gode rvarer fra bunnen selv, og med litt planlegging skal det ikke vre noe problem ha sunn mat tilgjengelig bde hjemme og p jobb. Men av og til har man ikke planlagt godt nok, man har hatt litt drlig tid, eller man har rett og slett ikke hatt ork til st og lage matpakker for hele dagen. Da er det fint kunne stikke innom butikken og kjpe noe raskt og enkelt der og da.

Lsningen for enkle, sunne og gode mellommltider i farta for min del blir ofte meieriprodukter med frukt, br, rosiner, ntter og/eller grnnsaker til. Men s er det en gang snn at de fleste smakssatte meieriprodukter (f.eks yoghurt og vaniljekesam) ofte inneholder mer sukker enn naturelle varianter. Jeg kjper derfor naturell, men en hel boks kesam uten smak kan bli litt i meste laget selv for min del. Jeg rekner med jeg ikke er alene om det, s derfor tenkte jeg tipse om denne lure pakken:





Denne eska inneholder 100 porsjonspakninger med stevia som er enkle ha med seg. Stevia er et naturlig stningsmiddel uten kalorier, som ikke er skadelig for tennene, og som heller ikke pvirker blodsukkeret. Disse sm pakningene er perfekte til ha i veska sammen med ei lita t-skjei, slik at man enkelt kan kjpe bde kesam og cottage cheese og blande inn stevia nr man er ute av huset. Dette er iallefall en lsning som har fungert kjempegreit for meg i lang tid.

Pakken kan bestilles fra iHerb p denne linken. Bruker du rabattkoden HUC846 sparer du ogs noen kroner!


Hva spiser du som "mat i farta" p travle dager?

  • Skrevet: 25.06.2014  //  Kl: 09:27  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 5

Da er det tre uker siden tredje og siste eksamen ble avlagt, og n er resultatet kommet. Jeg trenger ikke ta opp noen av dem, og det betyr at jeg faktisk er ferdig med mitt r med Grunnleggende Ernring! Det har gtt overaskende greit jobbe jevnt og komme seg gjennom stoffet til tross for at jeg kun har jobbet hjemmefra over nett. Jeg har til tider kjent p at jeg savnet det ha en lrer til stede, og gjerne ogs medelever diskutere emnene med, men alt i alt synes jeg det har vrt veldig greit vre nettstudent for et r.

Selve opplegget til Bjrknes hyskole synes jeg var veldig oversiktelig og lett forholde seg til -lett forst, gode fagtekster, og gode undervisningsvideoer. I tillegg var det selvflgelig mulig f svar av konktaktlrer om det var noe jeg lurte p.



Jeg m si meg godt fornyd med eksamenskarakterene ogs, selv om jeg er ganske sikker p at jeg kunne gjort det enda bedre n p den siste om jeg hadde lagt meg litt mer i selene og jobba litt mer den siste tida. Ettersom jeg begynte vre p Care to dager i uka fr eksamen var jeg noe umotivert til jobbe mer med stoffet som jeg allerede hadde gtt gjennom et par ganger, og ville helst bare bli ferdig med eksamen. Det ble uansett tippel-B til slutt, og det skal jeg nok fint kunne leve med.



Jeg har iallefall lrt veldig mye det siste ret -bde om kroppen ned p celleniv, om matvarer og nringsstoffer, om helse og sykdommer, og ikke minst ftt testet egne grenser med tanke p vilje og disiplin ved kombinere nettstudier og ekstravakter p sykehjem. Jeg har allerede begynt sette det jeg har lrt ut i praksis ved kostholdsveiedning av kunder p treningssenteret, og gleder meg til fortsette bde jobbe og lre mer innen feltet.

"Lysten til lykkes m vre strre enn frykten for feile"

  • Skrevet: 24.06.2014  //  Kl: 16:12  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 12

-bde ja og nei.

Jeg vet jeg ikke er alene om vre svak for smaken av peanttsmr -aller helst i kombinasjon med noe stt som br eller syltety. Men br det inng som en del av et daglig kosthold? Slik jeg ser det er det bde et klart ja og et nei her, helt avhengig av hvilket produkt du velger. Mange typer peanttsmr (ofte de aller billigste) inneholder bde sukker og palmeolje, og disse produktene fr iallefall aldri plass i handlevogna mi. Heldigvis finnes det et langt bedre alternativ, og denne varianten har fast plass i kosten hjemme hos oss!

Den kologiske krukka med peanttsmr bestr nemlig av 99,3% peantter, og de siste 0,7% er kun havsalt. Med andre ord et langt mer naturlig produkt, og vel verdt de ekstra kronene det koster i forhold til billig-varianten.



Peantter inneholder ca. 45?50 g fett (hyt innhold av flerumettede fettsyrer), ca. 25 g protein, og 12?19 g karbohydrat per 100 g. Nttene har ogs et hyt innhold av B- og E-vitaminer, sink og magnesium som bl.a er viktig for immunforsvaret og inngr i flere viktige prosesser i kroppen.

Jeg sier derfor JA til peanttsmr, sfremt man velger riktig type. Om man ikke har planer om g opp i vekt br man imidlertid vre obs p at ntter er veldig energirike pga. det hye fettinnholdet, og derfor br spises med moderasjon. Ei t-skje eller to holder som regel lenge som topping p cottage cheesen eller havregrten for min del. Dette er en fettkilde jeg ofte ogs anbefaler for kunder.


Cottage cheese, jorbr, peanttmr og sukrin. Mmm...


Spiser du peanttsmr?

  • Skrevet: 22.06.2014  //  Kl: 10:31  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 5

God morgen!

Har dere sovet godt? Det har iallefall jeg! Tirsdag og onsdag var jeg p Care, og torsdag, fredag og lrdag hadde jeg vakter p sykehjemmet s da det var godt f sove ut i natt. Det er ogs derfor bloggen har blitt nedprioritert de siste dagene. I dag har jeg helt fri, og skal bare bruke formiddagen p litt hjemmearbeid med kostholdsplaner og treningsprogram. Helt greit med hjemmekontor!



Etter grsdagens lrdagsmiddag bestende av biffsnadder med godt tilbehr etterfulgt av snop til dessert, fristet det mer med noe friskt og lett til frokost i dag. Hva er vel da bedre enn br? Det gr mye i frosne br hos meg, ettersom det er rimelig, men jeg hadde visst helt glemt hvor fantastisk godt det er med friske bringebr!

Denne skla gikk iallefall lett ned:


Cottage cheese med steviadrper toppet med friske bringebr og kologisk peanttsmr.


Senere i dag skal vi selvflgelig ogs komme oss p trening igjen, og da skal jeg begynne med uke 2 av 5/3/1-programmet. Treningsukene mine starter nemlig p sndag for tiden! Denne uka er det arbeidssett helt ned p 3 repetisjoner p basevelsene, s det blir moro.

Dagens kt blir i grove trekke seende slik ut:

  • Militrpress 3x 3, 3, 3+
  • Dips 5x 10
  • Chins/nedtrekk 5x 10

Ikke s mye hokus pokus, annet enn at arbeidsvekta p militrepressen er nysommelig regnet ut.

Hper dere ogs har hatt ei fin helg til n, og nyter sndagen til det fulle!

  • Skrevet: 18.06.2014  //  Kl: 18:53  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 5

Trening og kosthold gr hnd i hnd, og som personlig trener mener jeg derfor det nesten er like viktig ha god kunnskap om kost og ernring som innen trening. Det er derfor jeg har tatt studiet Grunnleggende Ernring det siste ret, og derfor jeg ogs leser en del om emnet p egen hnd. Det finnes riktignok en jungel av informasjon innen dette store feltet, s det gjelder sortere ut hva man skal ta til seg og hva man skal ta med en god klype salt.

I gr kom iallefall Mona med en forsinket bursdagsgave til meg, og den gleder jeg meg til plye gjennom!


N mener jeg ikke at en lav fettprosent er det viktigste her i livet (god helse kommer selvflgelig frst!), men det er tross alt en problemstilling man til stadighet mter i PT-yrket. Det bli kvitt det overfldige fettet -og holde det borte.


Forever Fat Loss er skrevet av Ari Whitten, spesialist p tap av fettmasse og p metabolisme, og utifra det jeg har skjnt av det lille jeg forelbig har lest, s er ikke dette en bok som handler om kutte ut eller ned p mat eller nringsstoffer. Den skal vre skrevet med utgangspunkt i menneskets biologi, s det kan bli interessant se hvilken konklusjon jeg sitter igjen med nr boka er ferdiglest.





Boka satte jeg i gang med p toget hjem fra Levanger og den ser ut til vre relativt lettlest, s jeg tror jeg skal sette meg og lese videre n i kveld. Jeg er sikker p at man aldri blir ferdig utlrt, og det er alltid moro med ny kunnskap!

I morgen er det treningsdag igjen, og da skal jeg prve meg p kt 3 p 5/3/1-programmet. Da er det benkpress p planen!

  • Skrevet: 23.05.2014  //  Kl: 19:24  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 8

N begynner det bli en stund siden jeg har skrevet noe kostholdsrelatert her inne p bloggen, s n synes jeg det er p sin plass med et enkelt og utrolig nringsrikt kostholdstips!

Jeg har i en stund hatt lyst til prve quinoa, og omsider kom jeg p kjpe det med da jeg var innom butikken.
Quinoa er en frvekst som kommer fra Sr-Amerika, og kan brukes som basismatvare i mltider p lik linje med ris og potet. Med tanke p smak og nringsinnhold ligner den mye p ris, men quinoaen innholder mindre karbohydrater enn det ris gjr, mer fiber, og hele 14g protein per 100g (nesten dobbelt s mye som i ris). Frene er i tillegg en kilde til omega-3, og inneholder vitamin B1, B6, kalium, magnesium, jern og sink.


Det finnes ogs rd og svart quinoa, men de har jeg fortsatt til gode prve.



Tilbereding (enkel forklaring p baksiden av Helios' pakke):
Skyll quinoaen i varmt vann fr koking. Bruk to deler vann til en del quinoa. Ha vannet i en kjele og kok opp. Tilsett den ferdig skyllede quinoaen og la den koke over middels varme i ca 12-15 minutter. Ta kjelen av varmen og la quinoaen "hvile" i kjelen med lokket p til alt vannet er absorbert.

I dag ble det dermed quinoa bde til lunsj og middag -frst til kylling og s til rret.


Jeg vinner nok ikke Masterchef med denne presentasjonen, men jeg lover at det smakte ordentlig godt! Utrolig mettende var det ogs.

Dagens quinoa- og rretwok: Tilbered guinoaen etter innstruksene ovenfor. Steik wok-grnnsakene med litt maldonsalt og legg de til side. Steik deretter fisken med litt sitronsaft, sitronpepper og maldonsalt, og tilsett til slutt grnnsakene og quinoaen og bland alt sammen. Stort enklere og mer nringsrikt blir det ikke!

Her l det en del andre oppskrifter p hvordan man kan bruke og tilberede quinoa.

Har du smakt quinoa? Om ikke utfordrer jeg deg til prve!

  • Skrevet: 23.03.2014  //  Kl: 09:51  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 0

God morgen!

Bare s det er sagt; jeg gleder meg til den dagen vi har en leilighet hvor soverom og kjkken har lang avstand, slik at jeg kan f trakte meg kaffe om morgenen uten vekke Lasse som sover i naborommet etter ha jobbet om natta. Mvh Frken Kaffetrst.

Men jeg tenkte spole tilbake et lite dgn, for i gr var det lrdag og lrdag betyr god-dag! Jeg vknet veldig uthvilt etter en 10 timers svn kl.8 (dovendyret kan kunsten sove nr jeg kan og vil), koste meg med en solid frokost, og deretter jogget jeg ned til bootcamp-brakka i godvret. Jeg elsker sol! Dette var min andre bootcamp-time der nede, og det ble en hard, bra og morsom time med en stor og livlig gjeng. Jeg var godsliten og fornyd da jeg trasket hjemover igjen!




Ettersom bde jeg og Lasse har bestemt oss for kjre litt smlig sommerdiett fremover, har vi ogs bestemt oss for bytte ut lrdagsmiddagene med litt ordentlig oppkarbing etter boka, det vil si mindre fett og mer karbohydrat. Bye bye bacon! Jeg startet bra med havregrt, riskaker, frokostblanding og banan, men den "superdigge" lrdagmiddagen med biff og ovnsbakte poteter ble nok den mest mislykka lrdagsmiddagen vi har hatt til n, for vre helt rlig! Kjttet var ordentlig seigt (no more Coop-kjtt), og vi (jeg) bomma litt med timinga p poteten. Den ble ikke ferdig i tide til kjtt og tilbehr var ferdig, s resultatet var at vi tok de ut litt for tidlig og de ble smharde og trre. Great success! karbe opp p potet var nok heller ikke helt veien g; 400g potet ble litt i overkant for ei lita frken -selv ei som kan spise som undertegnede. Bedre lykke neste gang!


Proteiniskaffe og havregrt med sukkerfritt eple/presyltety.


Riskaker med cottage cheese og syltety.

Lrdagsmiddagen tok jeg meg ikke en gang bryet med forevige, hehe..

I dag har vi planlagt se om de latterlige potetmengdene kan utnyttes til ei super skulderkt, og s m vel studenten her prve jobbe litt med skolearbeid. Kanskje fortsetter vi Disney-trenden ogs -i helga har vi sett bde Tangled, Min bror bjrnen og Atlantis, s det sprs om det blir Tarzan i dag. Man blir aldri for gammel for Disney!

Hper dere har hatt ei flott helg til n og ftt ladet batteriene for ei ny uke!

  • Skrevet: 19.03.2014  //  Kl: 07:57  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 3

God morgen! Jeg lovte et innlegg om hvordan jeg studerer som nettstudent, s her er det.

Som nettstudent er man avhengig av en liten blanding av planlegging og selvdisiplin for komme i ml. I mitt tilfelle er det riktignok kun snakk om deltidsstudie (jeg ser for meg at studere fulltid m vre veldig krevende p egen hnd), men det har vrt en god del jobbe seg gjennom lre med kun deltidsstudie ogs. For min del har lpet vrt delt i tre deler over et r, med en eksamen for hver modul; en i november, en i feburar og en i mai. De to frste har gtt veldig fint, og n jobber jeg med siste modul.

Jeg studerer alts Grunnleggende ernring, deltid over ett r, ved Bjrknes hyskole.

Tanken her var iallefall skrive noen ord om hvordan jeg jobber for tilegne meg stoffet s godt som mulig. Situasjonen blir litt annerledes nr du ikke fysisk befinner deg ved skolepulten i et klasserom med medstudenter og en lrer til stede. N har jeg riktignok aldri satt meg s godt inn i hvordan "god studieteknikk" egentlig br gjres, men dette har iallefall fungert ganske godt for meg!




  • F oversikt: For hver modul har jeg laget meg en arbeidsoversikt for flge med at jeg rekker meg gjennom stoffet i god tid fr eksamen. Bildet oppe til venstre viser oversikten for emnene jeg skal gjennom p tredje og siste modul, og der har jeg ogs notert pensum som hrer til emnene. Der kan jeg krysse av underveis som jeg har jobbet meg gjennom emnene.
  • Les: For hvert emne leser jeg gjennom undervisningstekstene og ser videoene p nettportalen, og leser deretter kapitlene som hrer til.
  • Notr: Jeg tar notater av det viktigste stoffet i undervisningstekstene p nettportalen. Ukjente ord og begreper googler jeg og noterer meg betydningen av s jeg har det klart.
  • Repeter: Til slutt repeterer jeg stoffet og sjekker at jeg har ftt med meg det jeg skal i forhold til lringsmlene.

  • Oppgaver: P nettportalen ligger det en god del oppgaver for hvert tema som etterp viser lsningsprosentene dine, slik at man kan repetere og terpe de emnene som viser seg ikke sitte s godt.

Jeg prver komme meg gjennom alt i god tid til eksamen slik at jeg rekker repetere litt igjen og lese ekstra p det som ikke har satt seg helt. I tillegg har vi naturligvis en kontaktlrer p nettportalen som er tilgjengelig for svare p sprsml, og der er det ogs muligheter for chatte med de andre elevene i "klassen din".

Det var vel i grunn det hele! Er det noe du lurer p s er det bare sprre.

  • Skrevet: 26.02.2014  //  Kl: 13:50  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 7

I dag tikket eksamensresultatet fra eksamen nr.2 inn, og nok en gang kunne jeg puste lettet ut. Jeg hadde blandede fleser for denne eksamenen ettersom jeg visste med meg selv at innsatsen i denne perioden ikke hadde vrt helt 100% og en del av stoffet var litt tungtfordyelig, men s fryktelig galt hadde det visst ikke gtt allikevel.. Det ble nok en B p meg!


Ogs en selfie ofc.. I tflene


Det var godt f bekrefta at to av tre n er i boks, s da er det bare legge ned en ordentlig innsats fr den siste n i vr. Motivasjonen er iallefall ordentlig til stede igjen, s jeg skal suge til meg det jeg klarer av kunnskap. N skal jeg se om jeg fr pbegynt neste emne p modul 3 fr nattarbeideren min vkner fra duppen sin, og s str ryggtrening for tur!

nsker alle en finfin dag videre!

  • Skrevet: 05.02.2014  //  Kl: 12:47  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 8

Da kan jeg endelig puste ut og senke skuldrene. De siste tre timene har det vrt tivoli i magen min -jeg blir s nervs under eksamen! Men andre eksamen er iallefall n besvart og levert, og forhpentligvis vil nakken min roe ned litt n fremover. Fremoverlent studiepositur + eksamensstress- og nerver har satt seg i nakke og hode de siste dagene, men n er jeg hvertfall ferdig for en stund!



Litt av grunnen til at jeg har kjent ekstra p stress med tanke p denne eksamen i forhold til forrige, ligger nok rett og slet i at jeg ikke flte meg like godt forberedt til denne. Litt fordi det var mer nytt stoff p denne modulen enn forrige (p forrige modul var det mer av stoffet jeg kjente til fra fr av), men ogs litt fordi jeg rett og slett ikke har jobbet like godt og konsentrert som i hst. Jeg velger skylde litt p vintermrket, for jeg har alltid blitt litt slvere og mer giddeslaus nr vinteren med kulde og mrke herjer. Skal forske komme med ovenp igjen til tredje og siste modul! Jeg har iallefall svart p alle eksamensoppgavene etter beste evne, og s gjenstr det bare se om det holder ml.



I GERN 2 har jeg vrt gjennom:

1 Grunnleggende cellebiologi

2 Generell sykdomslre

3 Vevslre

4 Fordyelsessystemet

5 Fordyelsessykdommer

6 Energigivende nringsstoffer

7 Fordyelse og absorpsjon

8 Omsetning og klinisk biokjemi

9 Blodsukkerkurs

Til tross for at jeg ikke flte jeg hadde helt kontroll fr eksamen denne gang, s har jeg lrt utrolig mye! Litt klokere n enn fr jeg starta, hehe. I dag blir det fri fra alle tanker om skole og lesing, og s er det vel p tide trekke pusten p ny og f en oversikt over neste modul. Antagelig blir bloggen litt opp-prioritert igjen ogs n!

I kveld blir det feire oversttt med intervaller og noen minutter i solsenga, og kanskje en litt bedre middag med min bedre halvdel.

  • Skrevet: 12.12.2013  //  Kl: 16:50  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 3

Jeg hadde jo tenkt blogge litt underveis av ernringsstudiet, s det begynner vel bli p sin plass med en liten oppdatering igjen. Som jeg skrev tidligere er jeg ferdig med frste modul, samt frste eksamen, og det gikk iallefall veldig bra -B p frste eksamen var jeg godt fornyd med.

Det har med andre ord fungert godt for meg studere over nett, men jeg tror nok det er mye takket vre at det er et deltidsstudie. Hadde det vrt fulltid tror jeg ikke jeg hadde funnet disiplinen til jobbe nok p egenhnd. Jeg m vel ogs innrmme at jeg har latt meg distrahere litt ekstra n i frjulstida, men jeg passer p jobbe jevnt og f til litt lesing s og si hver dag uansett.

Ogs p denne modulen har jeg ordnet meg en liten oversikt over hva jeg skal gjennom og hva jeg skal kunne til neste eksamen som er i starten av februar, og jeg skal nok komme i ml denne gangen ogs! Til n har jeg jobber meg gjennom 1. Grunnleggende cellebiologi, 2. Generell sykdomslre, 3. Vevslre, 4. Fordyelsessystemets oppbygging og funksjon, 5. Fordyelsessykdommer og 6. Energigivende nringsstoffer (her var det i grunn mye repetisjon fra del1). Jeg har tre emner igjen jobbe meg gjennom, og deretter begynner jeg med repetisjon og pugging.



Jeg skal innrmme at jeg ikke fulgte s godt med i naturfagtimene p ungdomskola, og til n har jeg faktisk ikke hatt helt kontroll p fordyelsessysytemet og hvor organene faktisk ligger, hehe.. Men det ser ut til vre p plass n! +funksjon, oppgaver og vanlige sykdommer i de ulike organene.. Jeg beundrer medisin-studenter, for dette er nok bare en bitteliten brkdel av hva de lrer.


Snn ligger det alts an omtrent halvveis i denne modulen.
Om noen har sprsml til studiet eller livet som nettstudent s svarer jeg gjerne!

  • Skrevet: 15.10.2013  //  Kl: 11:36  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 3

Hei, og god tirsdag! En ny liten oppdatering av hvordan det gr p skolefronten her i lesekroken i Malvik.

Frste modul av skoleret nrmer seg slutten, og i gr var det nyaktig tre uker til min frste eksamen innen grunnleggende ernring. I dag jobba jeg meg gjennom det siste av stoffet p nettportalen, og den siste tida n kommer til g med p repetere, lese litt ekstra, og gjre ferdig et par oppgaver jeg enda ikke har ftt gjort. Jeg fler jeg har lrt veldig mye i lpet av mine frste mneder som nettstudent, og ftt en grei forstelse for det har jeg vrt gjennom. Men det er fortsatt mye som m terpes og masse som skal sitte fr eksamen.


Mye av stoffet er slikt jeg "kan fra fr", for si det litt bastant. Jeg har jo lest mye om kost og ernring p privaten fra fr av, og har jo prvd ut litt av hvert selv. P disse emnene har det vrt veldig greit f en dypere innfring, og ikke minst bedre forstelse. Videre har det vrt mye nytt -mange navn, ord, uttrykk og mekanismer jeg aldri har hrt om fr, og som gjerne er det som er vanskeligst f til sitte. I tillegg er det mye jeg har hrt om og s vidt lest om fr, men aldri forsttt eller gtt nrmere inn p. Kroppen er en sammensatt organisme, og drivstoffet, opptaket og omsettinga er mer enn bare kalorier inn og energi ut. Jeg har nok bryne hodet mitt p om dagen!

I utgangspunktet har det vel vrt ernring i sammenheng med trening -alts med tanke p forming av kroppen og prestasjoner, som har vekket interessen min for kunnskap om kosthold, det skal jeg rlig innrmme. Men jeg har merket det etterhvert som jeg har lest, at jeg synes det er utrolig interessant lese om hvilken innvirkning ulike nringsstoffer og typer kosthold har p helsa. At det er viktig "spise sunt og variert for vre frisk og rask" er vel noe "alle" vet, men nyaktig hva det innebrer har jeg egentlig aldri tenkt s hardt over. Bare tanken p hvor mange mangelsymptomer man kan f bare pga av mangel p et enkelt lite sporstoff er fascinerende.



Det blir litt rabbelbabbel her, men nr man er nettstudent er det ikke s mange dele skolestoffet med, s da fr jeg ta det ut her istedet! Lasse fr nemlig plages nok med meg som tvinger han til spise grnnsakene sine!

  • Skrevet: 01.10.2013  //  Kl: 13:23  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 9

Jeg er glad i varme, skikkelige mltider med kjtt og grnnsaker, men har ogs alltid vrt en liten stmums. Dessuten er det ikke alltid jeg har verken tid eller tlmodighet til st og steike og tilberede hvert mltid, s noen enkle, ste og nringsrike smmltider gjr seg i lpet av dagen. Melkeprodukter og proteinpulver blir mye brukt i den sammenheng her i huset, s jeg har samlet noen bilder av noen enkle og gode smmltider.

Hper de kan vre til inspirasjon!


Yoplait double 0%, fersken og gresskarkjerner, og en proteinkaffe (pulverkaffe, 1 scoop proteinpulver og 1dl ekstra lettmelk)


Mager kesam med steviadrper, toppet med druer og gresskarkjerner, med en kopp te til. Dette har blitt en favoritt om dagen.


Kanskje verdens enkleste knallgode smoothie; jordbr, en frossen banan, en scoop proteinpulver og litt melk/vann som dures sammen i blenderen.



Mager kesam med stning, bringebr og gresskarkjerner.


Microbrownie med blbr, druer og melon til.


Cottage cheese, jordbr og kologisk peanttsmr.


Cottage cheese, blbr, pinjekjerner og sukrin.


Mager kesam, fersken, Go lean cereal og bringebr.


Fortell meg gjerne hva du pleier spise som mellommltid. Alltid pen for nye forslag!

  • Skrevet: 09.09.2013  //  Kl: 17:35  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 4

Denne hsten blir det alts ernringsstudier over nett p meg, og jeg fler jeg har kommet godt i gang. Jeg tenkte skrive litt om mine erfaringer om studiet underveis, i hp om at det kanskje er til hjelp for andre som vurderer studere hjemmefra (eller andre steder). Det var vel dette innlegget som egentlig skulle ut p fredagen, men bedre sent enn aldri.

Kort om studiet; Jeg gr grunnleggende ernring, som er et deltidsstudie over ett r, p nett ved Bjrknes hyskole. "Undervisningen" foregr p en nettportal som heter Qybele, og der ligger forelesninger, videoer og oppgaver til alle emner vi skal gjennom. Siden er veldig oversiktelig og rimelig lett forst, og det er lett flge med p hvor langt man selv har kommet med stoffet. I tillegg har vi en egen kontaktlrer vi kan kontakte om vi har faglige sprsml. Studiet er delt inn i tre moduler, og jeg skal dermed ogs ha tre eksamener -en i november, en i vinter, og en til vren.


Det er n tre uker siden jeg satte i gang, og hittil fler jeg denne studiemten passer meg veldig bra. I ukedagene er jeg stort sett tidlig oppe og er gjerne i gang med studiene i 8-tida, og da jobber jeg godt og konsentrert i ca. tre timer. Ganske behagelig kunne st opp, g p badet, steike pannekakene mine, og deretter sette meg rett ved skirvebordet i nattyet og studere, uten mtte stresse seg til skolen tidlig om morgenen. Men med s mye frihet og fleksibilitet er det selvflgelig fort gjort sluntre unna og bli hengende etter, s allerede fra starten av prvde jeg f en viss oversikt over hva jeg skulle gjennom i lpet av frste modul, og satte opp en veiledende studieplan for meg selv. Forelbig ligger jeg foran skjema.


Det har selvflgelig mye si for arbeidsmoralen at skolestoffet er interessant, og det er det iallefall! Mat og kost har jeg tross alt lest mye om de siste rene p fritida, s kunne gjre det i skolesammenheng er jo bare topp. Til n har jeg jobbet meg gjennom Mat og matvarekunnskap (matvaregrupper, tilsetningssoffer, matvaremerking ++), Vitenskap og kostholdsforskning, og holder n p med Mat og energi (nringsstoffer ++).

Jeg kommer nok til skrive flere evalueringsinnlegg om hvordan jeg synes det fungerer med en slik skolehverdag underveis, s de som er interesserte fr bare flge med.

  • Skrevet: 07.09.2013  //  Kl: 11:33  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 1

God lrdag!

Jeg er jo s og si hjemmevrende for tida, og nr jeg er p jobb s er det like gjerne i helga som i hverdagen. Men det har alltid vrt noe spesielt over lrdagen uansett, og det er det fortsatt. Lrdag skal liksom vre en fin dag det, og med den forestillingen gjr man det som regel til en fin dag ogs! Lasse har jobba i natt og ligger derfor sover store deler av formiddagen, mens jeg for min del var oppe i nogenlunde rett tid til lrdag vre, og gikk en liten morgentur.


Dette er riktignok fra en dag tidligere, og himmelen var ikke fullt s bl i dag. Men frisk luft gjr godt uansett!


Vel hjemme igjen ble det en ordentlig god og lett lrdagsfrokost;


Denne herligheten bestr av Go lean frokostblanding (kan bestilles p iHerb her), fersken, bringebr og Yoplait double 0%. Yoghurten har jeg ikke prvd fr, men ettersom jeg egentlig er ganske glad i yoghurt fant jeg ut at jeg ville gi den en sjanse.


Som regel holder jeg meg til cottage cheese og kesam nr det kommer til melkeprodukter fordi de er gode proteinkilder med relativt lavt fett- og sukkerinnhold, men denne yoghurten var ikke s dum den heller. Den inneholder i grunn lite av alt; omtrent 0g fett, lite karbohydrat (og det som er er kun laktose/melkesukker), og et beger gir 50kcal. Proteininnholdet kunne godt vrt noe hyere (4g per 100g), men det et greit alternativ til et lite mellommltid nr stsuget melder seg og grnnsaker ikke er det som frister mest. I tillegg er den tilsatt litt ekstra fiber som gjr godt for fordyelsen og metter mer, og smaken var var som en hvilken som helst annen yoghurt, etter min mening.
.

Det var alts lrdagens yoghurtvurdering, og med det nsker jeg alle en fortryllende helg videre!

  • Skrevet: 26.08.2013  //  Kl: 16:04  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 4

I helga fikk jeg lurt Lasse til g med p g litt bort fra de vanlige lrdagsmiddagene vre, og heller lage tapas. Jeg skal vre forsiktig med kludre med lrdagsmiddagen vr som som regel er hjemmelaget pizza eller biff og fltegratinerte poteter, men denne gangen ble det iallefall suksess!

Tapas er smretter og fingermat, og inneholder ofte oster, skinke og kjttplegg, smbrd osv. Man kan egentlig bruke hva man mtte nske, og fordelen med det er at alle kan velge og plukke akkurat hva man har lyst p, uansett om det er storselskap eller middag for to. Ingen av oss hadde prvd lage det fr, men vi tok en handletur p Meny og kjpte inn en del matvarer vi vet vi liker, og s fikk jeg leke meg litt p kjkkenet.

Vi brukte:

  • Brie -kanskje verdens beste ost?
  • Krydderost
  • Stranda spekeskinke
  • Serranoskinke
  • Kjttboller -vi brukte Peppes pizzaboller. De er glutenfrie.
  • Saltplse
  • Oliven
  • Pesto
  • Soltrkede tomater
  • Druer
  • Melon
  • Grillspyd med biff og honningmarinade
  • Glutenfrie kjeks -Lasse har clliaki
  • Glutenfri lefse





Jeg brukte tuppen p grillspyd for sette sammen smrettene p fatet oppe til venstre, men jeg vil nok anbefale bruke tannpirkere e.l istedet, da de ble litt i tykkeste laget.


Resten av lrdagen og hele sndagen gikk faktisk med p litt skikkelig nerding! Lasse kjpte med War of the Ring hjem fra byen p lrdag, og det holdt vi p med i ett sett fra lrdagskvelden og til vi la oss p sndag, kun avbrutt av mat, svn og en tur p trening. Vi avsluttet i dag, og jeg ble dessverre ndt til innse at jeg var sltt.. De gode vinner alltid.

Ettersom vi mtte bruke 4-5 timer lese reglement tok det litt tid, men det var vldig moro nr vi frst kom i gang. Neste gang gr det nok langt fortere, og da skal jeg seire!


  • Skrevet: 23.08.2013  //  Kl: 17:37  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 6

Er innom en tur for dele denne frokostfavoritten med dere! De gode, gamle proteinpannekakene mine er tatt inn i varmen igjen. De var fast frokost s og si hver dag for et par r siden, men s hadde jeg en periode hvor jeg begynte reagere p egg. Det ser ut til at reaksjonene har gitt seg, s n er de tilbake for bli igjen.

De smaker kjempegodt, holder meg mett og er ypperlig hjernemat mtp konsentrasjoen for min del. Perfekt start p en studiedag!



Oppskrifta er ganske basic, og du trenger ikke halve helsekosten for f den til. Jeg bruker:

  • 40g havregryn
  • 2egg og en eggehvite
  • 1ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • kardemomme
  • salt
  • fun light (gjr pannekakene saftigere og gir stsmak. Du kan evt. brukt sitronsaft og annen sting.)
  • vann/melk

Bland det trre frst, og tilsett deretter egg og vann/melk. La rra svelle i minst 10 min, fr du steker p lav-middels varme. Bruk gjerne litt stekefett i panna Selv bruker jeg olivenolje p sprayboks, for den fordeler oljen jevnt i panna. Genialt til pannekakesteiking!

Jeg fyller mine med kanel, sukrin og br, og koser meg med en kopp grnn te til.



Rra gir to store pannekaker, og for den som er interessert inneholder hele rra ca.347 kcal, hvorav 23g er protein, 16g fett, 16g karbohydrater og 4g kostfiber. Egg inneholder alle de essensielle aminosyrene, og i tillegg fr du i deg massevis av vitaminer og andre viktige nringsstoffer.

  • Skrevet: 15.09.2012  //  Kl: 09:44  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 5

h, dere! Jeg var innom Meny i gr som planlagt, og butikken levde opp til forventningene! Den hadde alt det Meny skal ha, og jeg gikk og hadde nesten lyst til bryte ut i gledesgrt.. Er det det som kalles matglede? Eller var det et tegn p mental forstyrrelse?..

Ukas mathandel hadde jeg jo allerde gjort unna p mandag, men det ble med noe smtteri ut allikevel. Mitt frste kjp p min nye favorittbutikk.. Finn n feil:


Neida, det har ikke vrt noen sprekk p dietten. Her snakker vi bare prve-oppkarbing!

I grkveld gikk det i ris og havregryn i btter og spann, i dag er det havregrt til frokost, og s fikk jeg beskjed om ta meg en snickers en time fr fotoshooten. Gunnars ord er min lov, dere skal ikke hre meg klage! Men jeg m si det fles litt rart.. Var helt merkelig g til kassa og legge en sjokolade p varebndet. Kan ikke si jeg har nevneverdig lyst p den en gang, sukkeravhengigheten er forlengst frosvunnet. Setter nok langt mer pris p havregryna mi




Haha, s delikat alt s ut.. Men godt var det!


Hva jeg skal si om resultatet av karbinga er jeg ikke helt sikker p. Synes ikke jeg ser noen veldig store endringer snn egentlig, men s er jeg jo vant med ha en god del karb til vanlig ogs. Litt mer trykk er det selvflgelig, men synes kanskje ikke jeg er s hard som jeg hper bli til konkurranse. Men jeg er ikke ferdig enda, s jeg fr vel se hvordan dagens bilder blir. Skal p formsjekk ogs i ettermiddag, s da fr Gunnar gjre en vurdering. Det er tross alt han som styrer skuta her!


N har jeg hivd i meg dagens skl med havregrt, og er sminket og mer eller mindre klar for fotoshoot.. Tror jeg. Jeg inns i morges at jeg egentlig ikke har noe passende ha p meg, men det fr bare vre. DeT som er surt er at Mona egentlig skulle vre med, men ble oppringt fra arbeid og m jobbe istedet. Da m jeg visst klare meg p egen hnd! Wish me luck..

Nyt lrdagen alle sammen!

  • Skrevet: 25.08.2012  //  Kl: 10:51  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 1

God lrdagsmorgen alle sammen!

Her sitter jeg i morgenkpa og super presskannekaffe med kanel i med tegneserier p TVen i bakgrunnen.

Jeg tenkte det var p sin plass med en liten rapport her inne etter grsdagens formsjekk. Gunnar var vel fornyd og er sikker p at jeg skal komme i ml, han mente jeg hadde ftt mer definisjoner p magen. Men jeg har enn litt som sitter igjen p beina, s for f bukt med det ble det litt kutt i maten i gr.

Da jeg begynte p dietten l jeg flatt p et visst antall kalorier hver dag, men ettersom jeg begynte bli lita pste vi p med masse ekstra karbohydrater p treningsdagene. I utgangspunktet ca.150g havregryn ekstra, og hele 250g ekstra p beindagene mine. N har vi kuttet ut den ekstra havregryna p de dagene jeg ikke trener bein, og beindagene er redusert fra 250g til 150g.

Avstandsforhold er tffe saker mine kjre, elskede karbohydrater, men vi ses igjen om ikke lenge.



Vi har jo etterhvert konkludert med at jeg er ei karbo-jente og responderer veldig godt p ligge hyt p karbohydrat-inntaket. Jeg blir utrolig tom og flat nr jeg ikke fr i meg mye, s som Gunnar sa s fr jeg bare unng se p formen i speilet, og holde meg unna poseringstreninga s jeg slipper bli gjort narr av. ;P Grunnen til at vi skal gjre det snn et par uker fremover n, er for se om det siste fettet slipper. Kroppen forbrenner heller glykogenet i musklene fremfor kroppsfettet, s nr de lagrene er tomme vil kroppen heller benytte seg av fett som energikilde -eller noe i den duren. S kommer nok trykket og formen tilbake igjen s snart vi kjrer opp karbomengden.

Men jeg blir ikke bare flat i formen, jeg blir ogs helt snl i hodet av spise snn, s dette skal bli moro! Om jeg virker kort i replikken eller usaklig irritabel, s er det rett og slett at jeg er noe distr og ikke helt p nett. No worries!

De siste dagene har jeg forvrig vrt rimelig speisa oppi topplokket til tross for at jeg faktisk hadde ordentlig hydag i gr, og innen jeg fant senga i grkveld mtte jeg visst bare innse at det var en forkjlelse p gang. Har vrt sliten i kroppen, fjern i toppen, og blank og fjern i blikket. Halsen har vrt litt sr, jeg har vrt usaklig frossen, og s begynte nysinga. N er jeg tett og hodet kjennes litt tungt ut.

Men always look at the bright side; da passa det jo utmerket at jeg uansett hadde planlagt helt treningsfri i dag! Fr hive innp med hvitlk og vitaminer, kle meg godt og tenke friske tanker, s er jeg forhpentligvis frisk som en fisk in no time.



Karbokutt og forkjlelse? BRING IT ON, sier jeg bare! Klar for g den siste mila. Skal bare fylle motivasjonslagrene n!

Beklager om jeg har skrevet mye rart og overdrevent bastant eller "hy i hatten"-aktig, jeg skylder p at det ikke kjennes ut som om hodet sitter helt som det skal. Jeg skal prve skru det ordentlig p plass i lpet av dagen. ;)

  • Skrevet: 05.08.2012  //  Kl: 21:40  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 7

Dette har virkelig vrt en ordentlig sndag, akkurat slik sndager skal vre. Sove lenge, gjre unna litt husarbeid, g en herlig sndagstur, lese i ei god bok, og bake sndagsbakst. Om man legger godviljen til kan det vel iallefall kalles bakst.. Jeg kan fort kjede meg p slike dager, men innimellom er det rett og slett godt bare ikke gjre noe som helst, ta det med ro og la bde hodet og kroppen koble ut for en stund.

Ettersom dagen bare har vrt rolig, fr jeg vel vise frem dagens hydepunkter, med andre ord dagens mltider:

Dagens friske brunch!




Dagen startet gr og vt, men etterhvert lettet skylaget og jeg fikk spise middagen min ute i sola, herlig! Har forresten pakket overmadrassen til ei seng som ikke er i bruk inni et dynetrekk, og bruker den som solmadrass ute p verandaen nr sola titter frem. Ikke dumt, hh?




Og kveldsmaten ble ny og spennende i kveld, det gjr seg virkelig med litt egg p dietten! I dag ble det marrengs med sjokoladekrem (cc + sjokoladeprotein i blenderen), med selvplukkede bringebr fra hagen. I tillegg ble det mitt frste kokte egg p mnedsvis, og min standard boks med makrell. Den makrellen er virkelig et hydepunkt hver eneste dag. Da jeg frst begynte p dietten hadde jeg knapt smakt det fr, men n er det virkelig noe av det beste jeg fr!

Jeg tror jeg tar tidllig kveld i kveld, s er det back to work i morgen! Da blir det bde jobb og trening igjen. Ogs skal jeg hente mine nye pumps p posten! Er spent p om de kommer til passe.

Flere som har nytt sndagen?

  • Skrevet: 30.07.2012  //  Kl: 22:38  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 12

Det ble bde trening og formsjekk p Kaliber p meg i gr ja, og begge deler gikk meget bra! Gunnar var langt mer fornyd med formen n enn tidligere, og jeg skal bare fortsette som jeg har gjort n den siste tida med ekstra karbohydrat og s og si ingen ekstra kardio. Det fles jo nesten ikke som om jeg er p diett om dagen -i grkveld var jeg s vanvittig mett at jeg nesten hadde vondt i magen da jeg krp til sengs. Og det skal litt til fr denne magen blir s mett!

Det er moro trene p Kaliber, jeg trives veldig godt der. I gr var det rumpe, hamstrings og rygg som stod p planen, og jeg fikk ei knallbra kt med super kontakt. Det svei! Kjrte flgende velser:

  • Ettbeins strakmark (synes denne er utrolig god for f aktivert riktige muskler)
  • Nordic hamstrings (denne river som bare F!)
  • Bulgarske utfall
  • Goblet squats
  • Bred nedtrekk
  • Hantelroing
  • Kabelroing

Noen gram med karb etter endt kt:

Riskaker, havregryn, proteinpulver, kanel og stevia.


P toget hjem etterp ble det mer mat p frkna, samt min elskede cherry coke

Da jeg kom hjem ble det enda 100g havregryn, 100g ris, en boks mager kesam, br, 0,5l fun light og 0,5l te.. Kanskje ikke s rart magen begynte bli full!..

I dag har jeg vrt og gjort min ukentlige handletur, og her er handlenettets innhold:

Jeg elsker se p handlevogna mi mens jeg fyller den med diettmat og fargerike grnnsaker. Det ser liksom s friskt og godt ut!

Og en annen gladnyhet hva dietten angr; jeg fr spise egg! Og det pner opp for mange nye muligheter. Gjett om kokke-kreativitetssenteret i hjernen har lagt planer for hva disse eggene kan brukes til!

I kveld ble det pannekaker! Jeg stivpisket min frste eggehvite siden jeg begynte p diett.. Merkelig hvor godt jeg liker st med stavmikservispen min og se eggehviten forandres til en hvit krem.

N er jeg egentlig bare utrolig motivert for dra det som er igjen av rvva mi ned p gymmen og trene hardt i morgen! Jeg blir kanskje lita p scenen, men sren heller, formen skal iallefall vre bra! Jeg skal utnytte all denne ekstra maten for alt den er verdt, prve forme kroppen s godt det lar seg gjre den siste tida som er igjen.

Eat clean, train dirty!

  • Skrevet: 04.07.2012  //  Kl: 20:40  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 17

God lillelrdag! Onsdager har jo virkelig blitt lillelrdag for meg n, ettersom jeg har hydag da, hihi!

I natt sov jeg som et lite barn igjen, og det var herlig. Enten eller, snn er det visst bare! Men jeg vknet iallefall langt mer uthvilt i dag enn i gr, fikk p meg klr og ansikt, spiste litt og dro av grde p trening.


Treningen i dag gikk ikke helt som normalt, for jeg hadde med meg en journalist fra lokalavisa. bli fotografert og intervjet mens man trener er visst ikke helt oppskrifta p fokus og persing, men veldig hyggelig var det! Det blir visst en liten sak om konkurranseplanene. Jeg synes i grunn det er litt flaut og kleint med slike ting -bde det bli fotografert p gymmen mens det er andre som trener, og det se seg selv i avisa i ettertid. For ikke snakke om at kjentfolk faktisk leser avisa og ser det. Men jeg kan ikke legge skjul p at det er moro at folk faktisk viser litt interesse for det en driver med, jeg er jo tross alt glad i snakke og skrive om denne galskapen, og har tydeligvis et visst eksponeringsbehov ettersom jeg n har bde blogg, facebookside og treningslogg. Hh, haters gonna hate!

Men over til hydag, ja!

Her er dagens godis:


Havrekarbonader med stekt lk og ertestuing. Har egentlig aldri spist noe srlig til ertestuing i mitt liv, men det har jeg da alts hatt veldig lyst p i det siste!


Varme speltlomper med bringebr- og eplesyltety, kanel og mager cottage cheese.


Og s til toppen av kransekaka:




Sjokogrt! 100g havregryn, 1/2 boks mager cc, 30g proteinpulver, salt, stevia, kardemomme, kanel og cappuccinodryss, med syltety p toppen. Det ble s masse grt at det holdt p renne over skla, mtte spise siste rest fra kjelen! Omnomnomnomnom.

N er jeg temmelig god og mett, s krysser fingrene for ordentlig skjnnhetssvn i natt ogs. I morgen har jeg friiidag, s det blir jo som en sndag, bare med pne butikker! Beintrening og litt taning str ogs p planen.

Har dere noe spennende fortelle i dag?

  • Skrevet: 01.07.2012  //  Kl: 22:14  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 14

Og da var sndagen nesten over ogs! Ble jo ekstravakt p meg i dag, s jeg var oppe og satte i gang dagen allerede 06.30 i morges, etter ha blitt holdt vken av alskens fugler, insekter, telefonlyder, temperaturproblemer og irriterende dreads gjennom nattetimene. Jadda, enten sover jeg som tornerose i timesvis, ellers sover jeg knapt i det hele tatt. En mellomting ville jo vrt for dumt. Men arbeidsdagen gikk veldig fint, og etterp bar det av sted for trene bein!



I gr hadde jeg jo hydag, alts ekstra masse karbohydrater. Det resulterte naturgvis i ekstra trykk og energi som gjorde seg godt p dagens trening! Ble masse persing hele veien, digg kjenne at man har litt innabords nr man har tung beindag. Yihaa!

Ettersom jeg ikke rakk prakke p dere bilder av vidunderkarben i grkveld, fr jeg vel nesten gjre det n. Jeg er s ubeskrivelig insane overlykkelig og glad for at coachen ikke har funnet p sette meg p lavkarbodiett, jeg er og forblir en carbojunkie og disse hydagene jeg n plutselig har ftt hele TO STYKKER av i UKA, er som en gudegave sendt fra oven. For sette det litt p spissen.. Men over til det visuelle:


Middagen; speltlomper smurt med walden farms barbecuesaus, fyllt med biffstrimler, lk, sjampinjong og paprika, og potet- og gulrotstappe til. Det ble en fjerde lompe med sukrin og kanel varma i microen ogs, dt er digg det! Ogs m jeg bare dele min lykke over at jeg fant Buer speltlomper her p Kiwien i Levanger i gr! Da slipper jeg mtte dra helt til Meny p Solsiden i Trondheim for hamstre det.


Kveldsmaten; Rooosa havregrt og sjokohavregrt med syltety uten tilsatt sukker p. ♥ Ogs en mango som snack!


Kveldstimene har jeg forresten brukt p flette ut de syntetiske dreadsene igjen. Det er virkelig helt ubeskrivelig deilig kunne vaske hret ordentlig med masse sjampo, massere hodet, og dra en brste langs hodebunnen etter ha hatt det pelsdyret p hodet i en mnd. Dere skulle bare visst, hehe! Gleder meg til legge meg uten at plsene er i veia i kveld!

nsker alle en super, ny uke!

  • Skrevet: 05.06.2012  //  Kl: 21:25  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 16

Tirsdager er som regel fast handledag for meg, ganske enkelt fordi jeg da har skyss slik at jeg faktisk fr med meg maten hjem.

N er jeg kanskje litt merkelig av meg, men jeg synes det er moro fylle vogna og se hvor fin, ren og frisk den ser ut n som jeg utelukkende handler diettmatt. Masse fargerike grnnsaker og gode proteinkilder!


Ingen skal f pst at man m spise lite selv om man er p diett iallefall. Enkelte varer hadde jeg allerede ogs i hus og trengte ikke pfyll av riktig enda. I tillegg til maten p bildet er det ogs kylling, karbonadedeig, mager biff, proteinpulver og ris finne p kjkkenet mitt.



Min nye basilikumplante! Herremiiin, s godt den lukter.


Ogs fikk jeg med meg en pakke fra iHerb hjem ogs. Gleder meg til smake proteinpulveret! Har ikke smakt det fr, men det ser ut til at de som har det lovpriser det iallefall. Jeg har tidligere smakt penttsmaken, og det var iallefall veldig godt!

Da er jeg med andre ord klar for ta fatt p uke 6 av dietten!

  • Skrevet: 02.06.2012  //  Kl: 21:50  //  Kategori: Kosthold / Ernring  //  Kommentarer: 8

Det ble jo som nevnt ikke akkurat all verden til kvalitetssvn p meg i natt, men etter natte-teen fikk jeg da noen timer p yet, og stod opp i 9-tida i morges. Klokka 12 skulle jeg ha vakt p Levanger gym, og da fikk jeg tilbragt noen trivelige timer der nede, med bde trening og utpakking av vareleveranser i hyggelig selskap.

Oppkarbing stod jo ogs p planen for dagen, men de sinnsyke cravingsene og sulten som holdt meg vken halve natta hadde liksom gitt seg litt da jeg stod opp. -of course. Man vil ha alt man ikke kan f, men nr man frst har muligheten, da er det ikke s prekrt allikevel, er det ikke snn med det meste? Men det har blitt litt ymse i lpet av dagen, selv om Frken Ubesluttsom virkelig har gjort seg gjeldende i dag. Men det ble blant annet:





Etter trening tok jeg en tur innom kjpesenteret, men resten av kvelden har bare vrt rolig og stortsett gtt med p sofasliting. Jeg har iallefall ftt i meg mye drivstoff i dag, s satser p f lagt inn et par ordentlige kter i morgen!

Ellers har jeg egentlig ikke s voldsomt mye p hjertet i kveld.
Synes dere heller kan fortelle om deres lrdag!



Andrea Halsan



21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver ogs om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn









Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


Annonser


alleoppskrifter.no

Copyright

hits