Da går mandagen mot slutten, og jeg sitter planta i sofaen og har akkurat slukt ei stor skål med havregrøt.

Det ble en rolig start på uka med bare 4 timers arbeid på ettermiddagen, så morgentimene benyttet jeg til å gå en tur til Økomat og handle inn litt spreke farger til uka. Økomat er en lokal butikk som selger økologiske produkter, og i tillegg har abbonementsordning på frukt, grønt og andre produkter. Ta gjerne en titt på hjemmesiden deres.

Tirsdag og onsdag blir lange dager med jobb på både Life og Care begge dagene, så for å slippe å leve på proteinpulver og melkeprodukter ble det litt matpakkelaging her på formiddagen.


Laks, avocado og grønnsaker til lunsj, sei, couscous og grønnsaker til middag. I tillegg har jeg alltid frukt, nøtteblanding/rosiner og evt en shake eller skyr tilgjengelig.I dag var det faktisk sol å se -første gang jeg blir blenda av sola i 2015. Fin dag å ut og gå på, selv om det enkelte dager hadde gjort seg med førerkort. Etter å ha gått til Økomat, gått til Care, gått til Life og deretter hjem igjen har jeg fått totalt nesten 2 timers kardio i løpet av dagen, men ingenting som er så galt at det ikke er godt for noe? Jeg skal nok bli sprek utover våren!

Da skal jeg oppe til sengs og ladebatteriene til morgendagen.

Hvordan har deres mandag vært?

God onsdag!

Lillelørdag er det vel den kalles, og det passer i grunn fint for meg som har hjemmedag i dag. Ikke galt å sove til kl.09 midt i uka. Denne og neste uke er vikariatet mitt i resepsjonen på CARE redusert til to dager i uka (+et par halvdager i helga). Jeg har til gjengjeld hatt et par kostholdsplaner å henge fingrene i, og det er alt annet enn galt med litt hjemmekontor av og til!


Den nye planten har til og med slått ut i full blomst.I dag har jeg også treningsfri, men skal istedet i vei og pushe andre på gruppetimen CARE X-FIT igjen i ettermiddag kl.17.30. Jeg husker jeg var rå-nervøs da jeg skulle ha den aller første gruppetimen tidlig i sommer, men det tok ikke lange tida før jeg innså hvor moro det faktisk er -og det har bare blitt morsommere og morsommere å ha instruktørrollen for hver time jeg har hatt. Hiv deg gjerne med på timen i ettermiddag hvis du vil svette og ta i litt! Jeg lover en masse spennende øvelser.


Foto: Monika R. Halsan

 

Og med det ønsker jeg dere ei fortsatt fin uke!
(og nå er det neimen ikke lenge til julepynten skal frem og julebaksten skal i gang heller. Kjenner det begynner å krible litt etter julestemning!)

De aller fleste av oss kjenner på søtsuget innimellom -noen oftere enn andre. Det jeg selv har erfart, og som også andre kilder også hevder, er at det kan lønne seg å holde seg unna mat som trigger søtsug. Dette innebærer gjerne prossesert mat med smaksforsterkere eller mat med mye sukker, gjerne i kombinasjon med dårlig fett. Ved å holde meg til rene matvarer som kjøtt, egg, fisk, melkeprodukter, havregryn, ris, potet, grønnsaker, bær og frukt etc. opplever jeg at mye av suget etter "noe godt" som ofte er der i perioder med mer ferdigmat og søtsaker forsvinner. "Mye vil ha mer," er det vel noe som heter. Årsaken til dette skal være at produkter med smaksforsterkere og/eller sukker stimulerer et nytelsessenter i hjernen og skaper en avhengighet som gjør at man bare vil ha mer.

Mine to råd er derfor:

1. Spis så rene produkter som mulig. Lag maten selv, og unngå hel- og halvfabrikat. Hold det enkelt og naturlig.

2. Spis nok. Spiser du for lite av ordentlig mat på daglig basis er sjansen for at kroppen begynner å hige etter kaloririk mat stor (gjerne fett og søtt) for å få dekket sitt energibehov.

Nå er det ikke sagt at alt av søtsug derfor vil forsvinne for godt selv om du spiser sunt og variert, men overse smågodthylla i butikken og lag heller et sunt og godt måltid med næringsstoffer som kroppen faktisk drar nytte av. Både du og kroppen vil nok bli langt mer fornøyd slik. Her er eksempler på søte, sunne og enkle mellommåltider:


Synnøve gresk yoghurt naturell toppet med blåbær, tørket frukt og havreblanding.


Proteinkaffe. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her.


Cottage cheese med et par dråper stevia vanilje, toppet med hakkede mandler, gresskarkjerner og litt økologisk honning.


Proteinkaffe sammen med Yoplait double 0% yoghurt topppet med bringebær og klementin.


Smoothie. Bruk f.eks frosne bær, frukt, melk, yoghurt, kokosmelk eller juice. Ønsker du å gjøre smoothien til et mer fullkomment måltid kan du også tilsette havregryn eller næringsrike frø.


Søte pannekaker. Det finnes flust av oppskrifter på sunne og proteinrike pannekaker på nett. Her kan du blande deg frem til ei god røre med f.eks egg, havregryn, melk, kesam, proteinpulver, mandelmel/kokosmel osv osv. Bare fantasien og innholdet i kjøkkenskapet setter grenser. Bruk gjerne sukrin som søtningsmidler. Se gjerne min oppskrift på havrepannekaker her!


Yoghurt med druer og gresskarkjerner.


Selvfølgelig skal man unne seg en godtepose på lørdag eller kake i bursdag hos bestemor, men dette bør heller være unntaket enn regelen! Forsøk å lev etter 80-20 regelen. Spis ordentlig mat du vet kroppen har godt av 80% av tiden, og la kosematen utgjøre de siste 20%. Nå skal jeg på ingen måte påstå at jeg hele tiden gjør dette selv. Jeg har perioder med mer søtsaker jeg som alle andre, men det er helt klart når hovedparten av kosten består av skikkelig mat at jeg er mest opplagt og har det best.

Hva pleier du å gjøre når søtsuget melder seg?

Da har det plutselig gått en uke siden sist, og denne gangen skylder jeg på flatt kamerabatteri og litt flytte-kaos (iallefall i hodet mitt, hehe). Kjellerleiligheten hjemme hos mamma begynner å bli innflytningsklar, så vi holder på å innretter oss der nede om dagen.

Men over til dagens anbefaling -Synnøve gresk yoghurt. Tidligere har det gått mye i cottage cheese og kesam hos meg når jeg har hatt behov for noe raskt, enkelt og søtt. Cottage cheese har jeg nesten spist meg litt lei på, og etter at jeg smakte gresk yoghurt har kesam aldri helt blitt det samme igjen. På konsistens og næringsinnhold ligner yoghurten mye på mager kesam, men inneholder litt mindre protein og dermed også litt færre kalorier.På smak er den litt mildere enn kesamen, og smaker ikke fullt så syrlig. Den har også en litt fyldigere og mer kremet konsistens. Jeg pleier å spise den naturell uten smakstilsetning, og topper gjerne med bær, frukt, tørket frukt, nøtter og/eller kokosflak -bare fantasien og ens egne preferanser setter grenser. Om du synes den smaker for syrlig naturell går det også an å tilsette søtning som stevia, sukrin eller fun light-saft.
I dag fikk jeg til og med kost meg med yoghurt-skåla mi ute i høst-sola:

 

Har du smakt gresk yoghurt?
Hva synes du?

Da har jeg nok en gang entret sofaen med te-koppen min etter en dag på jobb, og her har jeg tenkt å bli resten av dagen! I dag har jeg stått i resepsjonen det meste av dagen og avslutta med en veiledningstime før jeg vendte snuten hjemover.

Da jeg kom inn døra rumlet det godt i magen, så da ble det en kjapp og enkel middag:Stekte egg med paprika, vårløk, oregano, salt og pepper servert med mikrotilberedt brokkoli, kalkunbacon og et par skiver av mammas hjemmelagde økologiske fullkornsbrød. Jeg spiser i utgangspunktet ikke så mye brødmat, men dette brødet har jeg blitt litt hekta på. Heldigvis er det en sunn næringsbombe som jeg spiser med den beste samvittighet! Det bakes kun på fullkornsmel, og inneholder bl.a cashewnøtter og rosiner. Ikke minst er det utrolig rikt på smak, og smaker veldig godt selv uten pålegg. Jeg tenkte jeg skulle lure oppskrifta ut av henne og dele den her inne.Dagens siste oppgave blir å forberede en PT-time til i morgentidlig, og ellers tror jeg kvelden kommer til å gå med på ren avslapping -jeg i den ene sofaen og Monika i den andre. Pusen ligger nok plassert på et av sine merkelige steder rundt om i huset som hun pleier.

Baker du brødet selv (eller gjør du som meg og snylter på mor)?

De fleste av oss er glad i enkle løsninger når det kommer til mat -ja, man bør prioritere å lage maten med gode råvarer fra bunnen selv, og med litt planlegging skal det ikke være noe problem å ha sunn mat tilgjengelig både hjemme og på jobb. Men av og til har man ikke planlagt godt nok, man har hatt litt dårlig tid, eller man har rett og slett ikke hatt ork til å stå og lage matpakker for hele dagen. Da er det fint å kunne stikke innom butikken og kjøpe noe raskt og enkelt der og da.

Løsningen for enkle, sunne og gode mellommåltider i farta for min del blir ofte meieriprodukter med frukt, bær, rosiner, nøtter og/eller grønnsaker til. Men så er det en gang sånn at de fleste smakssatte meieriprodukter (f.eks yoghurt og vaniljekesam) ofte inneholder mer sukker enn naturelle varianter. Jeg kjøper derfor naturell, men en hel boks kesam uten smak kan bli litt i meste laget selv for min del. Jeg rekner med jeg ikke er alene om det, så derfor tenkte jeg å tipse om denne lure pakken:

Denne eska inneholder 100 porsjonspakninger med stevia som er enkle å ha med seg. Stevia er et naturlig søtningsmiddel uten kalorier, som ikke er skadelig for tennene, og som heller ikke påvirker blodsukkeret. Disse små pakningene er perfekte til å ha i veska sammen med ei lita t-skjei, slik at man enkelt kan kjøpe både kesam og cottage cheese og blande inn stevia når man er ute av huset. Dette er iallefall en løsning som har fungert kjempegreit for meg i lang tid.

Pakken kan bestilles fra iHerb på denne linken. Bruker du rabattkoden HUC846 sparer du også noen kroner!


Hva spiser du som "mat i farta" på travle dager?

Da er det tre uker siden tredje og siste eksamen ble avlagt, og nå er resultatet kommet. Jeg trenger ikke å ta opp noen av dem, og det betyr at jeg faktisk er ferdig med mitt år med Grunnleggende Ernæring! Det har gått overaskende greit å jobbe jevnt og komme seg gjennom stoffet til tross for at jeg kun har jobbet hjemmefra over nett. Jeg har til tider kjent på at jeg savnet det å ha en lærer til stede, og gjerne også medelever å diskutere emnene med, men alt i alt synes jeg det har vært veldig greit å være nettstudent for et år. 

Selve opplegget til Bjørknes høyskole synes jeg var veldig oversiktelig og lett å forholde seg til -lett å forstå, gode fagtekster, og gode undervisningsvideoer. I tillegg var det selvfølgelig mulig å få svar av konktaktlærer om det var noe jeg lurte på.Jeg må si meg godt fornøyd med eksamenskarakterene også, selv om jeg er ganske sikker på at jeg kunne gjort det enda bedre nå på den siste om jeg hadde lagt meg litt mer i selene og jobba litt mer den siste tida. Ettersom jeg begynte å være på Care to dager i uka før eksamen var jeg noe umotivert til å jobbe mer med stoffet som jeg allerede hadde gått gjennom et par ganger, og ville helst bare bli ferdig med eksamen. Det ble uansett tippel-B til slutt, og det skal jeg nok fint kunne leve med.Jeg har iallefall lært veldig mye det siste året -både om kroppen ned på cellenivå, om matvarer og næringsstoffer, om helse og sykdommer, og ikke minst fått testet egne grenser med tanke på vilje og disiplin ved å kombinere nettstudier og ekstravakter på sykehjem. Jeg har allerede begynt å sette det jeg har lært ut i praksis ved kostholdsveiedning av kunder på treningssenteret, og gleder meg til å fortsette å både jobbe og lære mer innen feltet.

"Lysten til å lykkes må være større enn frykten for å feile"

-både ja og nei.

Jeg vet jeg ikke er alene om å være svak for smaken av peanøttsmør -aller helst i kombinasjon med noe søtt som bær eller syltetøy. Men bør det inngå som en del av et daglig kosthold? Slik jeg ser det er det både et klart ja og et nei her, helt avhengig av hvilket produkt du velger. Mange typer peanøttsmør (ofte de aller billigste) inneholder både sukker og palmeolje, og disse produktene får iallefall aldri plass i handlevogna mi. Heldigvis finnes det et langt bedre alternativ, og denne varianten har fast plass i kosten hjemme hos oss!

Den økologiske krukka med peanøttsmør består nemlig av 99,3% peanøtter, og de siste 0,7% er kun havsalt. Med andre ord et langt mer naturlig produkt, og vel verdt de ekstra kronene det koster i forhold til billig-varianten.Peanøtter inneholder ca. 45?50 g fett (høyt innhold av flerumettede fettsyrer), ca. 25 g protein, og 12?19 g karbohydrat per 100 g. Nøttene har også et høyt innhold av B- og E-vitaminer, sink og magnesium som bl.a er viktig for immunforsvaret og inngår i flere viktige prosesser i kroppen.

Jeg sier derfor JA til peanøttsmør, såfremt man velger riktig type. Om man ikke har planer om å gå opp i vekt bør man imidlertid være obs på at nøtter er veldig energirike pga. det høye fettinnholdet, og derfor bør spises med moderasjon. Ei t-skje eller to holder som regel lenge som topping på cottage cheesen eller havregrøten for min del. Dette er en fettkilde jeg ofte også anbefaler for kunder.

 
Cottage cheese, jorbær, peanøttmør og sukrin. Mmm...


Spiser du peanøttsmør?

God morgen!

Har dere sovet godt? Det har iallefall jeg! Tirsdag og onsdag var jeg på Care, og torsdag, fredag og lørdag hadde jeg vakter på sykehjemmet så da det var godt å få sove ut i natt. Det er også derfor bloggen har blitt nedprioritert de siste dagene. I dag har jeg helt fri, og skal bare bruke formiddagen på litt hjemmearbeid med kostholdsplaner og treningsprogram. Helt greit med hjemmekontor!Etter gårsdagens lørdagsmiddag bestående av biffsnadder med godt tilbehør etterfulgt av snop til dessert, fristet det mer med noe friskt og lett til frokost i dag. Hva er vel da bedre enn bær? Det går mye i frosne bær hos meg, ettersom det er rimelig, men jeg hadde visst helt glemt hvor fantastisk godt det er med friske bringebær!

Denne skåla gikk iallefall lett ned:


Cottage cheese med steviadrper toppet med friske bringebær og økologisk peanøttsmør.


Senere i dag skal vi selvfølgelig også komme oss på trening igjen, og da skal jeg begynne med uke 2 av 5/3/1-programmet. Treningsukene mine starter nemlig på søndag for tiden! Denne uka er det arbeidssett helt ned på 3 repetisjoner på baseøvelsene, så det blir moro.

Dagens økt blir i grove trekke seende slik ut:

 • Militærpress 3x 3, 3, 3+
 • Dips 5x 10
 • Chins/nedtrekk 5x 10

Ikke så mye hokus pokus, annet enn at arbeidsvekta på militærepressen er nøysommelig regnet ut.

 

Håper dere også har hatt ei fin helg til nå, og nyter søndagen til det fulle!

Trening og kosthold går hånd i hånd, og som personlig trener mener jeg derfor det nesten er like viktig å ha god kunnskap om kost og ernæring som innen trening. Det er derfor jeg har tatt studiet Grunnleggende Ernæring det siste året, og derfor jeg også leser en del om emnet på egen hånd. Det finnes riktignok en jungel av informasjon innen dette store feltet, så det gjelder å sortere ut hva man skal ta til seg og hva man skal ta med en god klype salt.

I går kom iallefall Mona med en forsinket bursdagsgave til meg, og den gleder jeg meg til å pløye gjennom!


Nå mener jeg ikke at en lav fettprosent er det viktigste her i livet (god helse kommer selvfølgelig først!), men det er tross alt en problemstilling man til stadighet møter i PT-yrket. Det å bli kvitt det overflødige fettet -og holde det borte.


Forever Fat Loss er skrevet av Ari Whitten, spesialist på tap av fettmasse og på metabolisme, og utifra det jeg har skjønt av det lille jeg foreløbig har lest, så er ikke dette en bok som handler om å kutte ut eller ned på mat eller næringsstoffer. Den skal være skrevet med utgangspunkt i menneskets biologi, så det kan bli interessant å se hvilken konklusjon jeg sitter igjen med når boka er ferdiglest.

Boka satte jeg i gang med på toget hjem fra Levanger og den ser ut til å være relativt lettlest, så jeg tror jeg skal sette meg og lese videre nå i kveld. Jeg er sikker på at man aldri blir ferdig utlært, og det er alltid moro med ny kunnskap!

I morgen er det treningsdag igjen, og da skal jeg prøve meg på økt 3 på 5/3/1-programmet. Da er det benkpress på planen!

Nå begynner det å bli en stund siden jeg har skrevet noe kostholdsrelatert her inne på bloggen, så nå synes jeg det er på sin plass med et enkelt og utrolig næringsrikt kostholdstips!

Jeg har i en stund hatt lyst til å prøve quinoa, og omsider kom jeg på å kjøpe det med da jeg var innom butikken.
Quinoa er en frøvekst som kommer fra Sør-Amerika, og kan brukes som basismatvare i måltider på lik linje med ris og potet. Med tanke på smak og næringsinnhold ligner den mye på ris, men quinoaen innholder mindre karbohydrater enn det ris gjør, mer fiber, og hele 14g protein per 100g (nesten dobbelt så mye som i ris). Frøene er i tillegg en kilde til omega-3, og  inneholder vitamin B1, B6, kalium, magnesium, jern og sink.


Det finnes også rød og svart quinoa, men de har jeg fortsatt til gode å prøve.Tilbereding (enkel forklaring på baksiden av Helios' pakke):
Skyll quinoaen i varmt vann før koking. Bruk to deler vann til en del quinoa. Ha vannet i en kjele og kok opp. Tilsett den ferdig skyllede quinoaen og la den koke over middels varme i ca 12-15 minutter. Ta kjelen av varmen og la quinoaen "hvile" i kjelen med lokket på til alt vannet er absorbert.

I dag ble det dermed quinoa både til lunsj og middag -først til kylling og så til ørret.


Jeg vinner nok ikke Masterchef med denne presentasjonen, men jeg lover at det smakte ordentlig godt! Utrolig mettende var det også.

Dagens quinoa- og ørretwok: Tilbered guinoaen etter innstruksene ovenfor. Steik wok-grønnsakene med litt maldonsalt og legg de til side. Steik deretter fisken med litt sitronsaft, sitronpepper og maldonsalt, og tilsett til slutt grønnsakene og quinoaen og bland alt sammen. Stort enklere og mer næringsrikt blir det ikke!

Her lå det en del andre oppskrifter på hvordan man kan bruke og tilberede quinoa.

 

Har du smakt quinoa? Om ikke utfordrer jeg deg til å prøve!

God morgen!

Bare så det er sagt; jeg gleder meg til den dagen vi har en leilighet hvor soverom og kjøkken har lang avstand, slik at jeg kan få trakte meg kaffe om morgenen uten å vekke Lasse som sover i naborommet etter å ha jobbet om natta. Mvh Frøken Kaffetørst.

Men jeg tenkte å spole tilbake et lite døgn, for i går var det lørdag og lørdag betyr god-dag! Jeg våknet veldig uthvilt etter en 10 timers søvn kl.8 (dovendyret kan kunsten å sove når jeg kan og vil), koste meg med en solid frokost, og deretter jogget jeg ned til bootcamp-brakka i godværet. Jeg elsker sol! Dette var min andre bootcamp-time der nede, og det ble en hard, bra og morsom time med en stor og livlig gjeng. Jeg var godsliten og fornøyd da jeg trasket hjemover igjen!
Ettersom både jeg og Lasse har bestemt oss for å kjøre litt smålig sommerdiett fremover, har vi også bestemt oss for å bytte ut lørdagsmiddagene med litt ordentlig oppkarbing etter boka, det vil si mindre fett og mer karbohydrat. Bye bye bacon! Jeg startet bra med havregrøt, riskaker, frokostblanding og banan, men den "superdigge" lørdagmiddagen med biff og ovnsbakte poteter ble nok den mest mislykka lørdagsmiddagen vi har hatt til nå, for å være helt ærlig! Kjøttet var ordentlig seigt (no more Coop-kjøtt), og vi (jeg) bomma litt med timinga på poteten. Den ble ikke ferdig i tide til kjøtt og tilbehør var ferdig, så resultatet var at vi tok de ut litt for tidlig og de ble småharde og tørre. Great success! Å karbe opp på potet var nok heller ikke helt veien å gå; 400g potet ble litt i overkant for ei lita frøken -selv ei som kan spise som undertegnede. Bedre lykke neste gang!


Proteiniskaffe og havregrøt med sukkerfritt eple/pæresyltetøy.


Riskaker med cottage cheese og syltetøy.

Lørdagsmiddagen tok jeg meg ikke en gang bryet med å forevige, hehe..

I dag har vi planlagt å se om de latterlige potetmengdene kan utnyttes til ei super skulderøkt, og så må vel studenten her prøve å jobbe litt med skolearbeid. Kanskje fortsetter vi Disney-trenden også -i helga har vi sett både Tangled, Min bror bjørnen og Atlantis, så det spørs om det blir Tarzan i dag. Man blir aldri for gammel for Disney!

Håper dere har hatt ei flott helg til nå og fått ladet batteriene for ei ny uke!

God morgen! Jeg lovte et innlegg om hvordan jeg studerer som nettstudent, så her er det.

Som nettstudent er man avhengig av en liten blanding av planlegging og selvdisiplin for å komme i mål. I mitt tilfelle er det riktignok kun snakk om deltidsstudie (jeg ser for meg at å studere fulltid må være veldig krevende på egen hånd), men det har vært en god del å jobbe seg gjennom å lære med kun deltidsstudie også. For min del har løpet vært delt i tre deler over et år, med en eksamen for hver modul; en i november, en i feburar og en i mai. De to første har gått veldig fint, og nå jobber jeg med siste modul.

Jeg studerer altså Grunnleggende ernæring, deltid over ett år, ved Bjørknes høyskole.

Tanken her var iallefall å skrive noen ord om hvordan jeg jobber for å tilegne meg stoffet så godt som mulig. Situasjonen blir litt annerledes når du ikke fysisk befinner deg ved skolepulten i et klasserom med medstudenter og en lærer til stede. Nå har jeg riktignok aldri satt meg så godt inn i hvordan "god studieteknikk" egentlig bør gjøres, men dette har iallefall fungert ganske godt for meg!
 • Få oversikt: For hver modul har jeg laget meg en arbeidsoversikt for å følge med at jeg rekker meg gjennom stoffet i god tid før eksamen. Bildet oppe til venstre viser oversikten for emnene jeg skal gjennom på tredje og siste modul, og der har jeg også notert pensum som hører til emnene. Der kan jeg krysse av underveis som jeg har jobbet meg gjennom emnene.
 • Les: For hvert emne leser jeg gjennom undervisningstekstene og ser videoene på nettportalen, og leser deretter kapitlene som hører til.
 • Notér: Jeg tar notater av det viktigste stoffet i undervisningstekstene på nettportalen. Ukjente ord og begreper googler jeg og noterer meg betydningen av så jeg har det klart.
 • Repeter: Til slutt repeterer jeg stoffet og sjekker at jeg har fått med meg det jeg skal i forhold til læringsmålene.

 • Oppgaver: På nettportalen ligger det en god del oppgaver for hvert tema som etterpå viser løsningsprosentene dine, slik at man kan repetere og terpe de emnene som viser seg å ikke sitte så godt.

 

Jeg prøver å komme meg gjennom alt i god tid til eksamen slik at jeg rekker å repetere litt igjen og lese ekstra på det som ikke har satt seg helt. I tillegg har vi naturligvis en kontaktlærer på nettportalen som er tilgjengelig for å svare på spørsmål, og der er det også muligheter for å chatte med de andre elevene i "klassen din".

Det var vel i grunn det hele! Er det noe du lurer på så er det bare å spørre.

 

I dag tikket eksamensresultatet fra eksamen nr.2 inn, og nok en gang kunne jeg puste lettet ut. Jeg hadde blandede føleser for denne eksamenen ettersom jeg visste med meg selv at innsatsen i denne perioden ikke hadde vært helt 100% og en del av stoffet var litt tungtfordøyelig, men så fryktelig galt hadde det visst ikke gått allikevel.. Det ble nok en B på meg!

 


Også en selfie ofc.. I tøflene


Det var godt å få bekrefta at to av tre nå er i boks, så da er det bare å legge ned en ordentlig innsats før den siste nå i vår. Motivasjonen er iallefall ordentlig til stede igjen, så jeg skal suge til meg det jeg klarer av kunnskap. Nå skal jeg se om jeg får påbegynt neste emne på modul 3 før nattarbeideren min våkner fra duppen sin, og så står ryggtrening for tur!

Ønsker alle en finfin dag videre!

Da kan jeg endelig puste ut og senke skuldrene. De siste tre timene har det vært tivoli i magen min -jeg blir så nervøs under eksamen! Men andre eksamen er iallefall nå besvart og levert, og forhåpentligvis vil nakken min roe ned litt nå fremover. Fremoverlent studiepositur + eksamensstress- og nerver har satt seg i nakke og hode de siste dagene, men nå er jeg hvertfall ferdig for en stund!Litt av grunnen til at jeg har kjent ekstra på stress med tanke på denne eksamen i forhold til forrige, ligger nok rett og slet i at jeg ikke følte meg like godt forberedt til denne. Litt fordi det var mer nytt stoff på denne modulen enn forrige (på forrige modul var det mer av stoffet jeg kjente til fra før av), men også litt fordi jeg rett og slett ikke har jobbet like godt og konsentrert som i høst. Jeg velger å skylde litt på vintermørket, for jeg har alltid blitt litt sløvere og mer giddeslaus når vinteren med kulde og mørke herjer. Skal forsøke å komme med ovenpå igjen til tredje og siste modul! Jeg har iallefall svart på alle eksamensoppgavene etter beste evne, og så gjenstår det bare å se om det holder mål.I GERN 2 har jeg vært gjennom:

1 Grunnleggende cellebiologi

2 Generell sykdomslære

3 Vevslære

4 Fordøyelsessystemet

5 Fordøyelsessykdommer

6 Energigivende næringsstoffer

7 Fordøyelse og absorpsjon

8 Omsetning og klinisk biokjemi

9 Blodsukkerkurs

Til tross for at jeg ikke følte jeg hadde helt kontroll før eksamen denne gang, så har jeg lært utrolig mye! Litt klokere nå enn før jeg starta, hehe. I dag blir det fri fra alle tanker om skole og lesing, og så er det vel på tide å trekke pusten på ny og få en oversikt over neste modul. Antagelig blir bloggen litt opp-prioritert igjen også nå!

I kveld blir det å feire overstått med intervaller og noen minutter i solsenga, og kanskje en litt bedre middag med min bedre halvdel.

Jeg hadde jo tenkt å blogge litt underveis av ernæringsstudiet, så det begynner vel å bli på sin plass med en liten oppdatering igjen. Som jeg skrev tidligere er jeg ferdig med første modul, samt første eksamen, og det gikk iallefall veldig bra -B på første eksamen var jeg godt fornøyd med.

Det har med andre ord fungert godt for meg å studere over nett, men jeg tror nok det er mye takket være at det er et deltidsstudie. Hadde det vært fulltid tror jeg ikke jeg hadde funnet disiplinen til å jobbe nok på egenhånd. Jeg må vel også innrømme at jeg har latt meg distrahere litt ekstra nå i førjulstida, men jeg passer på å jobbe jevnt og få til litt lesing så og si hver dag uansett.

Også på denne modulen har jeg ordnet meg en liten oversikt over hva jeg skal gjennom og hva jeg skal kunne til neste eksamen som er i starten av februar, og jeg skal nok komme i mål denne gangen også! Til nå har jeg jobber meg gjennom 1. Grunnleggende cellebiologi, 2. Generell sykdomslære, 3. Vevslære, 4. Fordøyelsessystemets oppbygging og funksjon, 5. Fordøyelsessykdommer og 6. Energigivende næringsstoffer (her var det i grunn mye repetisjon fra del1). Jeg har tre emner igjen å jobbe meg gjennom, og deretter begynner jeg med repetisjon og pugging.Jeg skal innrømme at jeg ikke fulgte så godt med i naturfagtimene på ungdomskola, og til nå har jeg faktisk ikke hatt helt kontroll på fordøyelsessysytemet og hvor organene faktisk ligger, hehe.. Men det ser ut til å være på plass nå! +funksjon, oppgaver og vanlige sykdommer i de ulike organene.. Jeg beundrer medisin-studenter, for dette er nok bare en bitteliten brøkdel av hva de lærer.


Sånn ligger det altså an omtrent halvveis i denne modulen.
Om noen har spørsmål til studiet eller livet som nettstudent så svarer jeg gjerne!

Hei, og god tirsdag! En ny liten oppdatering av hvordan det går på skolefronten her i lesekroken i Malvik.

Første modul av skoleåret nærmer seg slutten, og i går var det nøyaktig tre uker til min første eksamen innen grunnleggende ernæring. I dag jobba jeg meg gjennom det siste av stoffet på nettportalen, og den siste tida nå kommer til å gå med på å repetere, lese litt ekstra, og gjøre ferdig et par oppgaver jeg enda ikke har fått gjort. Jeg føler jeg har lært veldig mye i løpet av mine første måneder som nettstudent, og fått en grei forståelse for det har jeg vært gjennom. Men det er fortsatt mye som må terpes og masse som skal sitte før eksamen.


Mye av stoffet er slikt jeg "kan fra før", for å si det litt bastant. Jeg har jo lest mye om kost og ernæring på privaten fra før av, og har jo prøvd ut litt av hvert selv. På disse emnene har det vært veldig greit å få en dypere innføring, og ikke minst bedre forståelse. Videre har det vært mye nytt -mange navn, ord, uttrykk og mekanismer jeg aldri har hørt om før, og som gjerne er det som er vanskeligst å få til å sitte. I tillegg er det mye jeg har hørt om og så vidt lest om før, men aldri forstått eller gått nærmere inn på. Kroppen er en sammensatt organisme, og drivstoffet, opptaket og omsettinga er mer enn bare kalorier inn og energi ut. Jeg har nok å bryne hodet mitt på om dagen!

I utgangspunktet har det vel vært ernæring i sammenheng med trening -altså med tanke på forming av kroppen og prestasjoner, som har vekket interessen min for kunnskap om kosthold, det skal jeg ærlig innrømme. Men jeg har merket det etterhvert som jeg har lest, at jeg synes det er utrolig interessant å lese om hvilken innvirkning ulike næringsstoffer og typer kosthold har på helsa. At det er viktig å "spise sunt og variert for å være frisk og rask" er vel noe "alle" vet, men nøyaktig hva det innebærer har jeg egentlig aldri tenkt så hardt over. Bare tanken på hvor mange mangelsymptomer man kan få bare pga av mangel på et enkelt lite sporstoff er fascinerende.Det blir litt rabbelbabbel her, men når man er nettstudent er det ikke så mange å dele skolestoffet med, så da får jeg ta det ut her istedet! Lasse får nemlig plages nok med meg som tvinger han til å spise grønnsakene sine!

Jeg er glad i varme, skikkelige måltider med kjøtt og grønnsaker, men har også  alltid vært en liten søtmums. Dessuten er det ikke alltid jeg har verken tid eller tålmodighet til å stå og steike og tilberede hvert måltid, så noen enkle, søte og næringsrike småmåltider gjør seg i løpet av dagen. Melkeprodukter og proteinpulver blir mye brukt i den sammenheng her i huset, så jeg har samlet noen bilder av noen enkle og gode småmåltider.

Håper de kan være til inspirasjon!


Yoplait double 0%, fersken og gresskarkjerner, og en proteinkaffe (pulverkaffe, 1 scoop proteinpulver og 1dl ekstra lettmelk)


Mager kesam med steviadråper, toppet med druer og gresskarkjerner, med en kopp te til. Dette har blitt en favoritt om dagen.


Kanskje verdens enkleste knallgode smoothie; jordbær, en frossen banan, en scoop proteinpulver og litt melk/vann som dures sammen i blenderen.Mager kesam med søtning, bringebær og gresskarkjerner.


Microbrownie med blåbær, druer og melon til.


Cottage cheese, jordbær og økologisk peanøttsmør.


Cottage cheese, blåbær, pinjekjerner og sukrin.


Mager kesam, fersken, Go lean cereal og bringebær.


Fortell meg gjerne hva du pleier å spise som mellommåltid. Alltid åpen for nye forslag!

Denne høsten blir det altså ernæringsstudier over nett på meg, og jeg føler jeg har kommet godt i gang. Jeg tenkte å skrive litt om mine erfaringer om studiet underveis, i håp om at det kanskje er til hjelp for andre som vurderer å studere hjemmefra (eller andre steder).  Det var vel dette innlegget som egentlig skulle ut på fredagen, men bedre sent enn aldri.

Kort om studiet; Jeg går grunnleggende ernæring, som er et deltidsstudie over ett år, på nett ved Bjørknes høyskole. "Undervisningen" foregår på en nettportal som heter Qybele, og der ligger forelesninger, videoer og oppgaver til alle emner vi skal gjennom. Siden er veldig oversiktelig og rimelig lett å forstå, og det er lett å følge med på hvor langt man selv har kommet med stoffet. I tillegg har vi en egen kontaktlærer vi kan kontakte om vi har faglige spørsmål. Studiet er delt inn i tre moduler, og jeg skal dermed også ha tre eksamener -en i november, en i vinter, og en til våren.


Det er nå tre uker siden jeg satte i gang, og hittil føler jeg denne studiemåten passer meg veldig bra. I ukedagene er jeg stort sett tidlig oppe og er gjerne i gang med studiene i 8-tida, og da jobber jeg godt og konsentrert i ca. tre timer. Ganske behagelig å kunne stå opp, gå på badet, steike pannekakene mine, og deretter sette meg rett ved skirvebordet i nattøyet og studere, uten å måtte stresse seg til skolen tidlig om morgenen. Men med så mye frihet og fleksibilitet er det selvfølgelig fort gjort å sluntre unna og bli hengende etter, så allerede fra starten av prøvde jeg å få en viss oversikt over hva jeg skulle gjennom i løpet av første modul, og satte opp en veiledende studieplan for meg selv. Foreløbig ligger jeg foran skjema.


Det har selvfølgelig mye å si for arbeidsmoralen at skolestoffet er interessant, og det er det iallefall! Mat og kost har jeg tross alt lest mye om de siste årene på fritida, så å kunne gjøre det i skolesammenheng er jo bare topp. Til nå har jeg jobbet meg gjennom Mat og matvarekunnskap (matvaregrupper, tilsetningssoffer, matvaremerking ++), Vitenskap og kostholdsforskning, og holder nå på med Mat og energi (næringsstoffer ++).

Jeg kommer nok til å skrive flere evalueringsinnlegg om hvordan jeg synes det fungerer med en slik skolehverdag underveis, så de som er interesserte får bare følge med.

God lørdag!

Jeg er jo så og si hjemmeværende for tida, og når jeg er på jobb så er det like gjerne i helga som i hverdagen. Men det har alltid vært noe spesielt over lørdagen uansett, og det er det fortsatt. Lørdag skal liksom være en fin dag det, og med den forestillingen gjør man det som regel til en fin dag også! Lasse har jobba i natt og ligger derfor å sover store deler av formiddagen, mens jeg for min del var oppe i nogenlunde rett tid til lørdag å være, og gikk en liten morgentur.


Dette er riktignok fra en dag tidligere, og himmelen var ikke fullt så blå i dag. Men frisk luft gjør godt uansett!


Vel hjemme igjen ble det en ordentlig god og lett lørdagsfrokost;


Denne herligheten består av Go lean frokostblanding (kan bestilles på iHerb her), fersken, bringebær og Yoplait double 0%. Yoghurten har jeg ikke prøvd før, men ettersom jeg egentlig er ganske glad i yoghurt fant jeg ut at jeg ville gi den en sjanse.


Som regel holder jeg meg til cottage cheese og kesam når det kommer til melkeprodukter fordi de er gode proteinkilder med relativt lavt fett- og sukkerinnhold, men denne yoghurten var ikke så dum den heller. Den inneholder i grunn lite av alt; omtrent 0g fett, lite karbohydrat (og det som er er kun laktose/melkesukker), og et beger gir 50kcal. Proteininnholdet kunne godt vært noe høyere (4g per 100g), men det et greit alternativ til et lite mellommåltid når søtsuget melder seg og grønnsaker ikke er det som frister mest. I tillegg er den tilsatt litt ekstra fiber som gjør godt for fordøyelsen og metter mer, og smaken var var som en hvilken som helst annen yoghurt, etter min mening.
.

Det var altså lørdagens yoghurtvurdering, og med det ønsker jeg alle en fortryllende helg videre!

I helga fikk jeg lurt Lasse til å gå med på å gå litt bort fra de vanlige lørdagsmiddagene våre, og heller lage tapas. Jeg skal være forsiktig med å kludre med lørdagsmiddagen vår som som regel er hjemmelaget pizza eller biff og fløtegratinerte poteter, men denne gangen ble det iallefall suksess!

Tapas er småretter og fingermat, og inneholder ofte oster, skinke og kjøttpålegg, småbrød osv. Man kan egentlig bruke hva man måtte ønske, og fordelen med det er at alle kan velge og plukke akkurat hva man har lyst på, uansett om det er storselskap eller middag for to. Ingen av oss hadde prøvd å lage det før, men vi tok en handletur på Meny og kjøpte inn en del matvarer vi vet vi liker, og så fikk jeg leke meg litt på kjøkkenet. 

Vi brukte:

 • Brie -kanskje verdens beste ost?
 • Krydderost
 • Stranda spekeskinke
 • Serranoskinke
 • Kjøttboller -vi brukte Peppes pizzaboller. De er glutenfrie.
 • Saltpølse
 • Oliven
 • Pesto
 • Soltørkede tomater
 • Druer
 • Melon
 • Grillspyd med biff og honningmarinade
 • Glutenfrie kjeks -Lasse har cølliaki
 • Glutenfri lefse

Jeg brukte tuppen på grillspyd for å sette sammen smårettene på fatet oppe til venstre, men jeg vil nok anbefale å bruke tannpirkere e.l istedet, da de ble litt i tykkeste laget.


Resten av lørdagen og hele søndagen gikk faktisk med på litt skikkelig nerding! Lasse kjøpte med War of the Ring hjem fra byen på lørdag, og det holdt vi på med i ett sett fra lørdagskvelden og til vi la oss på søndag, kun avbrutt av mat, søvn og en tur på trening. Vi avsluttet i dag, og jeg ble dessverre nødt til å innse at jeg var slått.. De gode vinner alltid.

Ettersom vi måtte bruke 4-5 timer å lese reglement tok det litt tid, men det var vldig moro når vi først kom i gang. Neste gang går det nok langt fortere, og da skal jeg seire!


Er innom en tur for å dele denne frokostfavoritten med dere! De gode, gamle proteinpannekakene mine er tatt inn i varmen igjen. De var fast frokost så og si hver dag for et par år siden, men så hadde jeg en periode hvor jeg begynte å reagere på egg. Det ser ut til at reaksjonene har gitt seg, så nå er de tilbake for å bli igjen.

De smaker kjempegodt, holder meg mett og er ypperlig hjernemat mtp konsentrasjoen for min del. Perfekt start på en studiedag!Oppskrifta er ganske basic, og du trenger ikke halve helsekosten for å få den til. Jeg bruker:

 • 40g havregryn
 • 2egg og en eggehvite
 • 1ts fiberhusk
 • 1/2 ts bakepulver
 • kardemomme
 • salt
 • fun light (gjør pannekakene saftigere og gir søtsmak. Du kan evt. brukt sitronsaft og annen søting.)
 • vann/melk

Bland det tørre først, og tilsett deretter egg og vann/melk. La røra svelle i minst 10 min, før du steker på lav-middels varme. Bruk gjerne litt stekefett i panna  Selv bruker jeg olivenolje på sprayboks, for den fordeler oljen jevnt i panna. Genialt til pannekakesteiking!

Jeg fyller mine med kanel, sukrin og bær, og koser meg med en kopp grønn te til.Røra gir to store pannekaker, og for den som er interessert inneholder hele røra ca.347 kcal, hvorav 23g er protein, 16g fett, 16g karbohydrater og 4g kostfiber. Egg inneholder alle de essensielle aminosyrene, og i tillegg får du i deg massevis av vitaminer og andre viktige næringsstoffer.

Åååh, dere! Jeg var innom Meny i går som planlagt, og butikken levde opp til forventningene! Den hadde alt det Meny skal ha, og jeg gikk og hadde nesten lyst til å bryte ut i gledesgråt.. Er det det som kalles matglede? Eller var det et tegn på mental forstyrrelse?..

Ukas mathandel hadde jeg jo allerde gjort unna på mandag, men det ble med noe småtteri ut allikevel. Mitt første kjøp på min nye favorittbutikk.. Finn én feil:


Neida, det har ikke vært noen sprekk på dietten. Her snakker vi bare prøve-oppkarbing! 

I gårkveld gikk det i ris og havregryn i bøtter og spann, i dag er det havregrøt til frokost, og så fikk jeg beskjed om å ta meg en snickers en time før fotoshooten. Gunnars ord er min lov, dere skal ikke høre meg klage! Men jeg må si det føles litt rart.. Var helt merkelig å gå til kassa og legge en sjokolade på varebåndet. Kan ikke si jeg har nevneverdig lyst på den en gang, sukkeravhengigheten er forlengst frosvunnet. Setter nok langt mer pris på havregryna mi
Haha, så delikat alt så ut.. Men godt var det!


Hva jeg skal si om resultatet av karbinga er jeg ikke helt sikker på. Synes ikke jeg ser noen veldig store endringer sånn egentlig, men så er jeg jo vant med å ha en god del karb til vanlig også. Litt mer trykk er det selvfølgelig, men synes kanskje ikke jeg er så hard som jeg håper å bli til konkurranse. Men jeg er ikke ferdig enda, så jeg får vel se hvordan dagens bilder blir. Skal på formsjekk også i ettermiddag, så da får Gunnar gjøre en vurdering. Det er tross alt han som styrer skuta her!


Nå har jeg hivd i meg dagens skål med havregrøt, og er sminket og mer eller mindre klar for fotoshoot.. Tror jeg. Jeg innså i morges at jeg egentlig ikke har noe passende å ha på meg, men det får bare være. DeT som er surt er at Mona egentlig skulle være med, men ble oppringt fra arbeid og må jobbe istedet. Da må jeg visst klare meg på egen hånd! Wish me luck..

Nyt lørdagen alle sammen!

God lørdagsmorgen alle sammen!

Her sitter jeg i morgenkåpa og super presskannekaffe med kanel i med tegneserier på TVen i bakgrunnen.

Jeg tenkte det var på sin plass med en liten rapport her inne etter gårsdagens formsjekk. Gunnar var vel fornøyd og er sikker på at jeg skal komme i mål, han mente jeg hadde fått mer definisjoner på magen. Men jeg har ennå litt som sitter igjen på beina, så for å få bukt med det ble det litt kutt i maten i går.

Da jeg begynte på dietten lå jeg flatt på et visst antall kalorier hver dag, men ettersom jeg begynte å bli lita pøste vi på med masse ekstra karbohydrater på treningsdagene. I utgangspunktet ca.150g havregryn ekstra, og hele 250g ekstra på beindagene mine. Nå har vi kuttet ut den ekstra havregryna på de dagene jeg ikke trener bein, og beindagene er redusert fra 250g til 150g.

Avstandsforhold er tøffe saker mine kjære, elskede karbohydrater, men vi ses igjen om ikke lenge.Vi har jo etterhvert konkludert med at jeg er ei karbo-jente og responderer veldig godt på å ligge høyt på karbohydrat-inntaket. Jeg blir utrolig tom og flat når jeg ikke får i meg mye, så som Gunnar sa så får jeg bare unngå å se på formen i speilet, og holde meg unna poseringstreninga så jeg slipper å bli gjort narr av. ;P Grunnen til at vi skal gjøre det sånn et par uker fremover nå, er for å se om det siste fettet slipper. Kroppen forbrenner heller glykogenet i musklene fremfor kroppsfettet, så når de lagrene er tomme vil kroppen heller benytte seg av fett som energikilde -eller noe i den duren. Så kommer nok trykket og formen tilbake igjen så snart vi kjører opp karbomengden.

Men jeg blir ikke bare flat i formen, jeg blir også helt snål i hodet av å spise sånn, så dette skal bli moro! Om jeg virker kort i replikken eller usaklig irritabel, så er det rett og slett at jeg er noe distré og ikke helt på nett. No worries!

De siste dagene har jeg forøvrig vært rimelig speisa oppi topplokket til tross for at jeg faktisk hadde ordentlig høydag i går, og innen jeg fant senga i gårkveld måtte jeg visst bare innse at det var en forkjølelse på gang. Har vært sliten i kroppen, fjern i toppen, og blank og fjern i blikket. Halsen har vært litt sår, jeg har vært usaklig frossen, og så begynte nysinga. Nå er jeg tett og hodet kjennes litt tungt ut.

Men always look at the bright side; da passa det jo utmerket at jeg uansett hadde planlagt helt treningsfri i dag! Får hive innpå med hvitløk og vitaminer, kle meg godt og tenke friske tanker, så er jeg forhåpentligvis frisk som en fisk in no time.

 Karbokutt og forkjølelse? BRING IT ON, sier jeg bare! Klar for å gå den siste mila. Skal bare fylle motivasjonslagrene nå!

 

Beklager om jeg har skrevet mye rart og overdrevent bastant eller "høy i hatten"-aktig, jeg skylder på at det ikke kjennes ut som om hodet sitter helt som det skal. Jeg skal prøve å skru det ordentlig på plass i løpet av dagen. ;)

Dette har virkelig vært en ordentlig søndag, akkurat slik søndager skal være. Sove lenge, gjøre unna litt husarbeid, gå en herlig søndagstur, lese i ei god bok, og bake søndagsbakst. Om man legger godviljen til kan det vel iallefall kalles bakst.. Jeg kan fort kjede meg på slike dager, men innimellom er det rett og slett godt å bare ikke gjøre noe som helst, ta det med ro og la både hodet og kroppen koble ut for en stund.

Ettersom dagen bare har vært rolig, får jeg vel vise frem dagens høydepunkter, med andre ord dagens måltider:

Dagens friske brunch!

 


Dagen startet grå og våt, men etterhvert lettet skylaget og jeg fikk spise middagen min ute i sola, herlig! Har forresten pakket overmadrassen til ei seng som ikke er i bruk inni et dynetrekk, og bruker den som solmadrass ute på verandaen når sola titter frem. Ikke dumt, hæh?
Og kveldsmaten ble ny og spennende i kveld, det gjør seg virkelig med litt egg på dietten! I dag ble det marrengs med sjokoladekrem (cc + sjokoladeprotein i blenderen), med selvplukkede bringebær fra hagen. I tillegg ble det mitt første kokte egg på månedsvis, og min standard boks med makrell. Den makrellen er virkelig et høydepunkt hver eneste dag. Da jeg først begynte på dietten hadde jeg knapt smakt det før, men nå er det virkelig noe av det beste jeg får!

Jeg tror jeg tar tidllig kveld i kveld, så er det back to work i morgen! Da blir det både jobb og trening igjen. Også skal jeg hente mine nye pumps på posten! Er spent på om de kommer til å passe.

Flere som har nytt søndagen?

Det ble både trening og formsjekk på Kaliber på meg i går ja, og begge deler gikk meget bra! Gunnar var langt mer fornøyd med formen nå enn tidligere, og jeg skal bare fortsette som jeg har gjort nå den siste tida med ekstra karbohydrat og så og si ingen ekstra kardio. Det føles jo nesten ikke som om jeg er på diett om dagen -i gårkveld var jeg så vanvittig mett at jeg nesten hadde vondt i magen da jeg krøp til sengs. Og det skal litt til før denne magen blir så mett!

Det er moro å trene på Kaliber, jeg trives veldig godt der. I går var det rumpe, hamstrings og rygg som stod på planen, og jeg fikk ei knallbra økt med super kontakt. Det svei! Kjørte følgende øvelser:

 • Ettbeins strakmark (synes denne er utrolig god for å få aktivert riktige muskler)
 • Nordic hamstrings (denne river som bare F!)
 • Bulgarske utfall
 • Goblet squats
 • Bred nedtrekk
 • Hantelroing
 • Kabelroing

Noen gram med karb etter endt økt:

Riskaker, havregryn, proteinpulver, kanel og stevia.


På toget hjem etterpå ble det mer mat på frøkna, samt min elskede cherry coke

Da jeg kom hjem ble det enda 100g havregryn, 100g ris, en boks mager kesam, bær, 0,5l fun light og 0,5l te.. Kanskje ikke så rart magen begynte å bli full!..

I dag har jeg vært og gjort min ukentlige handletur, og her er handlenettets innhold:

Jeg elsker å se på handlevogna mi mens jeg fyller den med diettmat og fargerike grønnsaker. Det ser liksom så friskt og godt ut!

Og en annen gladnyhet hva dietten angår; jeg får spise egg! Og det åpner opp for mange nye muligheter. Gjett om kokke-kreativitetssenteret i hjernen har lagt planer for hva disse eggene kan brukes til!

I kveld ble det pannekaker! Jeg stivpisket min første eggehvite siden jeg begynte på diett.. Merkelig hvor godt jeg liker å stå med stavmikservispen min og se eggehviten forandres til en hvit krem.

Nå er jeg egentlig bare utrolig motivert for å dra det som er igjen av rævva mi ned på gymmen og trene hardt i morgen! Jeg blir kanskje lita på scenen, men søren heller, formen skal iallefall være bra! Jeg skal utnytte all denne ekstra maten for alt den er verdt, å prøve å forme kroppen så godt det lar seg gjøre den siste tida som er igjen.

Eat clean, train dirty!

God lillelørdag! Onsdager har jo virkelig blitt lillelørdag for meg nå, ettersom jeg har høydag da, hihi!

I natt sov jeg som et lite barn igjen, og det var herlig. Enten eller, sånn er det visst bare! Men jeg våknet iallefall langt mer uthvilt i dag enn i går, fikk på meg klær og ansikt, spiste litt og dro av gårde på trening.


Treningen i dag gikk ikke helt som normalt, for jeg hadde med meg en journalist fra lokalavisa. Å bli fotografert og intervjet mens man trener er visst ikke helt oppskrifta på fokus og persing, men veldig hyggelig var det! Det blir visst en liten sak om konkurranseplanene. Jeg synes i grunn det er litt flaut og kleint med slike ting -både det å bli fotografert på gymmen mens det er andre som trener, og det å se seg selv i avisa i ettertid. For ikke å snakke om at kjentfolk faktisk leser avisa og ser det. Men jeg kan ikke legge skjul på at det er moro at folk faktisk viser litt interesse for det en driver med, jeg er jo tross alt glad i å snakke og skrive om denne galskapen, og har tydeligvis et visst eksponeringsbehov ettersom jeg nå har både blogg, facebookside og treningslogg. Høhøø, haters gonna hate!

 

Men over til høydag, ja!

Her er dagens godis:


Havrekarbonader med stekt løk og ertestuing. Har egentlig aldri spist noe særlig til ertestuing i mitt liv, men det har jeg da altså hatt veldig lyst på i det siste!


Varme speltlomper med bringebær- og eplesyltetøy, kanel og mager cottage cheese.

 
Og så til toppen av kransekaka:
Sjokogrøt! 100g havregryn, 1/2 boks mager cc, 30g proteinpulver, salt, stevia, kardemomme, kanel og cappuccinodryss, med syltetøy på toppen. Det ble så masse grøt at det holdt på å renne over skåla, måtte spise siste rest fra kjelen! Omnomnomnomnom.

 

Nå er jeg temmelig god og mett, så krysser fingrene for ordentlig skjønnhetssøvn i natt også. I morgen har jeg friiidag, så det blir jo som en søndag, bare med åpne butikker! Beintrening og litt taning står også på planen.

Har dere noe spennende å fortelle i dag?

Og da var søndagen nesten over også! Ble jo ekstravakt på meg i dag, så jeg var oppe og satte i gang dagen allerede 06.30 i morges, etter å ha blitt holdt våken av alskens fugler, insekter, telefonlyder, temperaturproblemer og irriterende dreads gjennom nattetimene. Jadda, enten sover jeg som tornerose i timesvis, ellers sover jeg knapt i det hele tatt. En mellomting ville jo vært for dumt. Men arbeidsdagen gikk veldig fint, og etterpå bar det av sted for å trene bein!I går hadde jeg jo høydag, altså ekstra masse karbohydrater. Det resulterte naturgvis i ekstra trykk og energi som gjorde seg godt på dagens trening! Ble masse persing hele veien, digg å kjenne at man har litt innabords når man har tung beindag. Yihaa!

Ettersom jeg ikke rakk å prakke på dere bilder av vidunderkarben i gårkveld, får jeg vel nesten gjøre det nå. Jeg er så ubeskrivelig insane overlykkelig og glad for at coachen ikke har funnet på å sette meg på lavkarbodiett, jeg er og forblir en carbojunkie og disse høydagene jeg nå plutselig har fått hele TO STYKKER  av i UKA, er som en gudegave sendt fra oven. For å sette det litt på spissen.. Men over til det visuelle:


Middagen; speltlomper smurt med walden farms barbecuesaus, fyllt med biffstrimler, løk, sjampinjong og paprika, og potet- og gulrotstappe til. Det ble en fjerde lompe med sukrin og kanel varma i microen også, dét er digg det! Også må jeg bare dele min lykke over at jeg fant Buer speltlomper her på Kiwien i Levanger i går! Da slipper jeg å måtte dra helt til Meny på Solsiden i Trondheim for å hamstre det.


Kveldsmaten; Rooosa havregrøt og sjokohavregrøt med syltetøy uten tilsatt sukker på. ♥ Også en mango som snack!


Kveldstimene har jeg forresten brukt på å flette ut de syntetiske dreadsene igjen. Det er virkelig helt ubeskrivelig deilig å kunne vaske håret ordentlig med masse sjampo, massere hodet, og dra en børste langs hodebunnen etter å ha hatt det pelsdyret på hodet i en mnd. Dere skulle bare visst, hehe! Gleder meg til å legge meg uten at pølsene er i veia i kveld!

 

Ønsker alle en super, ny uke!

Tirsdager er som regel fast handledag for meg, ganske enkelt fordi jeg da har skyss slik at jeg faktisk får med meg maten hjem.

Nå er jeg kanskje litt merkelig av meg, men jeg synes det er moro å fylle vogna og se hvor fin, ren og frisk den ser ut nå som jeg utelukkende handler diettmatt. Masse fargerike grønnsaker og gode proteinkilder!


Ingen skal få påstå at man må spise lite selv om man er på diett iallefall. Enkelte varer hadde jeg allerede også i hus og trengte ikke påfyll av riktig enda. I tillegg til maten på bildet er det også kylling, karbonadedeig, mager biff, proteinpulver og ris å finne på kjøkkenet mitt.Min nye basilikumplante! Herremiiin, så godt den lukter.

 


Også fikk jeg med meg en pakke fra iHerb hjem også. Gleder meg til å smake proteinpulveret! Har ikke smakt det før, men det ser ut til at de som har det lovpriser det iallefall. Jeg har tidligere smakt penøttsmaken, og det var iallefall veldig godt!

 

Da er jeg med andre ord klar for å ta fatt på uke 6 av dietten!

Det ble jo som nevnt ikke akkurat all verden til kvalitetssøvn på meg i natt, men etter natte-teen fikk jeg da noen timer på øyet, og stod opp i 9-tida i morges. Klokka 12 skulle jeg ha vakt på Levanger gym, og da fikk jeg tilbragt noen trivelige timer der nede, med både trening og utpakking av vareleveranser i hyggelig selskap.

Oppkarbing stod jo også på planen for dagen, men de sinnsyke cravingsene og sulten som holdt meg våken halve natta hadde liksom gitt seg litt da jeg stod opp. -of course. Man vil ha alt man ikke kan få, men når man først har muligheten, da er det ikke så prekært allikevel, er det ikke sånn med det meste? Men det har blitt litt ymse i løpet av dagen, selv om Frøken Ubesluttsom virkelig har gjort seg gjeldende i dag. Men det ble blant annet:

Etter trening tok jeg en tur innom kjøpesenteret, men resten av kvelden har bare vært rolig og stortsett gått med på sofasliting. Jeg har iallefall fått i meg mye drivstoff i dag, så satser på å få lagt inn et par ordentlige økter i morgen!

Ellers har jeg egentlig ikke så voldsomt mye på hjertet i kveld.
Synes dere heller kan fortelle om deres lørdag!Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


Annonser


alleoppskrifter.no

Copyright

hits