• Skrevet: 29.10.2013  //  Kl: 08:06  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 4

Jeg har et par motivasjonsvideoer litt utenom det vanlige som jeg ønsker å dele med dere! Ikke alle har helt samme forutsetninger her i livet, og å se slike saker setter iallefall ting litt i perspektiv for min del. Det er bare å legge fra seg unnskyldningene..
Det man vil, det får man til -man må bare ville det nok.

 

Bodybuilder og to-barnsmor -uten armer!

Denne stjal jeg fra bloggen til Nathalie. Jeg ble nesten rørt til tårer da jeg så den.

Beundringsverdig å se hva folk kan få til, eller hva?

 • Skrevet: 16.09.2013  //  Kl: 07:43  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 7

Når man skal studere og jobbe konsentrert er det godt å ha det stille og rolig rundt seg, men helt stille, det går ikke for min del. Når jeg sitter hjemme alene er jeg avhengig av litt rolig bakgrunnsmusikk for at det ikke skal bli for stille, og når Lasse er hjemme og TVen står på, da trenger jeg øreklokkene og musikken for å forsvinne inn i min egen lille leseboble. Det skal helst være litt rolig, fin musikk uten sang for at jeg skal kunne jobbe konsentrert. Sånn sett synes jeg filmmusikk er suverent! De varer såpass lange at det er bare å la det spille uten at jeg lar meg distrahere av å skifte melodi.

Jeg er såpass gammeldags at jeg rett og slett leter opp soundtracks på gode, gamle youtube. Her er iallefall noen lesefavoritter som har fungert bra for meg den første måneden med nettstudier;

The hobbit -an unexpected journey

Titanic

The chrinicles of Narnia

Relaxing soft piano music

10 hour Classical Music Mix playlist

 
Hører du på musikk når du studerer? Jeg tar gjerne imot tips til nye fine soundtracks.

 • Skrevet: 10.09.2013  //  Kl: 08:25  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 17

Let's face it; vi nordmenn tilbringer store deler av hverdagen vår stillesittende. En stor andel tilbringer så og si hele dagen i sittende posisjon -enten på skolebenken, på et kontor, hjemme ved spisebordet eller godt planta i sofaen. Til og med vi som trener så og si daglig ender opp med å sitte veldig mange timer i løpet av døgnet, og denne stillesittinga har ikke bare innvirkning på energiforbruket vårt, det påvirker også sener og muskler. Noen blir stive og stramme, andre blir underaktive. Resultatet er at begge musklene blir svake, og vi får dårlig holdning, noe som igjen kan føre til plager.

La meg illustrere:1. Normal positur | 2. Upper crossed syndrome | 3. Lower crossed syndrome | 4. En salig blanding satt litt på spissen.

 

Lower crossed syndrome (se illustrasjonsbilde 3 ovenfor): Ved å sitte vil hofteleddsbøyerne med tiden bli overaktige. Ofte blir rumpa og magen på den andre siden igjen underaktive. Dette gjør at bekkenet tilter fremover, og rumpa skyter ut. Rumpa ser kanskje spretten og fin ut på dette viset, men dette vil høyst sannsynglig føre til smerter og problemer i korsryggen med tid og stunder. Been there.

Upper crossed syndrome (se illustrasjonsbilde 2 ovenfor): Veldig mange av oss sitter også gjerne mye foroverlent. Kanskje jobber vi med PC, leser bøker ved et bord, eller spiser ved et bord som er for lavt (jeg er selv skyldig i samtlige). Dette vil igjen føre til at brystmusklene og den store ryggmuskelen (som er festet oppe på fremsiden av arma) blir overaktive, og dermed drar skuldrene fremover. Er øvre del av ryggen og baksiden av skuldrene i tillegg underaktive, vil de ikke klare å motvirke dette.

Men nå har det seg en gang sånn at det for mange av oss er vanskelig å unngå å sitte store deler av dagen -kanskje er man student, eller kanskje man har en jobb som innebærer sittende arbeid. Jeg merker det selv godt nå som jeg sitter hjemme og jobber med skolearbeid store deler av dagen, for så å gjerne tilbringe en del timer i sofaen med kjæresten, hvor jeg kanskje også både spiser (ved det lave stuebordet) og nerder litt med PCen. Er man da dømt til å bli både upper- og lower crossed?

Neida. De fleste av oss har tid til å ta oss 5 minutter innimellom i løpet av dagen, og de 5 minuttene kan utnyttes godt til å tøye litt på disse overaktive musklene. Jeg tok meg friheten til å knipse noen veldig fine illustrasjonsbilder, så bare følg med. Aller først vil jeg bare påpeke at man skal være forsiktig med å tøye kalde og stive muskler, så om du ikke har mulighet til å varme opp først, så start veldig rolig og forsiktig.

 

Tøy hofteleddsbøyerne for å motvirke lower crossed syndrome:

 


Knel på gulvet med ryggen rak, stram rumpa alt du klarer, og forsøk å skyve hofta frem. Det skal tøye i hofta på samme side som det beinet som ligger i gulvet.

 

Tøy brystet for å motvirke upper crossed syndrome:

Hold en 90 graders vinkel i skulder og albue, og press mot en vegg, f.eks en dørkarm. Viktig å skjære en grimase med det samme.

og den store ryggmuskelen:


Plasser hendene på en flate med tomlene pekende opp. Legg hodet mellom skuldrene med ryggen rak, og press forsiktig ned.

I tillegg til å tøye de overaktive musklene, vil de fleste ha godt av å trene og styrke de motstående musklene, ettersom de ofte er underaktive. Det vil si at å styrke rumpa, magen, øvre/midtre del av ryggen og baksiden av skuldrene vil bidra til bedre holdning og motvirke probleme jeg har beskrevet ovenfor. Det vil også lønne seg å være litt bevisst når man står og sitter til vanlig. Faller skuldrene fremover? Skyt brystet frem. Står du med svai ryggen? Knip rumpa stram magen.


Også tøyer jeg litt for beveglighetens skyld. Kjempegodt.

I et senere innlegg skal jeg ta det et steg videre og vise hvordan du kan forebygge og "behandle" muskelvondter- og knuter selv med foam-rolling og tøying.

 

 • Skrevet: 11.04.2012  //  Kl: 10:30  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 22

Advarsel: dette kommer til å bli et lite pekefingerinnlegg, og gjelder antagelig ikke de fleste av dere som leser denne bloggen, men les gjerne og del din mening. Kanskje kjenner du deg igjen i min lille frustrasjon?

Det er nemlig en liten sak som går igjen, både på nett og ellers ute in real life, som irriterer meg litt. Det finnes mange mennesker som har oppnådd en form for resultater ved kroppen og livsstilen sin, enten det er vektnedgang eller "oppstramming" og muskelbygging. Disse menneskene tror jeg er til inspirasjon for mange som også gjerne skulle oppnådd det samme, men det virker som det er en del som misforstår hvordan de har klart å oppnå det de har. Det er selvfølgelig flott at man lar seg inspirere og at man beundrer andres resultater, og enda bedre er det når vedkommende som lar seg inspirere bestemmer seg for å gi en form for kompliment angående resultatet. Men det er her det lille irritasjonsmomentet ofte oppstår nemlig. "Skulle ønske jeg hadde en kropp som deg!", "shit, jeg er så misunnelig!", "ville dødd for en kropp som det der!" -jeg tror kanskje dere skjønner hvor jeg vil?

Hvor mange timers trening tror du vedkommende har lagt ned for å nå målet sitt? Hvor mange kaker og sjokoladebiter tror du han/hun har takket nei til? De fikk nemlig ikke resultatene levert på døra en rolig søndagsmorgen de heller, de har gjort det. Hver eneste dag har de tatt valg og lagt ned en innsats for å ta et skritt i riktig retning. Man kan ønske i det uendelige, og man kan få så masse medlidenhet at det ikke er måte på, men det er ingen som kan forandre kroppen din. Det er det kun DU som kan gjøre, og det holder ikke å ønske det, du må GJØRE det! Ting tar tid, sånn er det bare, men til slutt er det kanskje du som blir beundret for resultatene dine.

"I never said it would be easy, I only said it would be worth it."
  - Mae West

 

Jeg vet mange her liker å skylde på genene sine, eller en altfor travel hverdag. Selvfølgelig har ingen av oss helt like utgangspunkt, men det er snakk om marginale forskjeller her. Du kan om du vil, kroppen din er høyst sannsynlig ikke et spesielt og umulig tilfelle. Og en hektisk hverdag er sjeldent en akseptabel unnskyldning, her er det snakk om prioritering og planlegging. Om du ikke er villig til å prioritere tid til trening og ordentlig mat, så er det en ærlig sak, men da synes jeg heller ikke man har noen rett til å klage over fraværende resultater. Jeg kunne dratt frem mange eksempler på mennesker som har en utrolig stå på-vilje som har oppnådd utrolige resultater til tross for at de ikke hadde det beste utgangspunktet, eller har en fullstappet hverdag.

 

"If it's important to you, you'll find a way. If not, you'll find an excuse."

 

Det var dagens utblåsing, og jeg håper jeg ikke har tråkket noen på tærne. Det er selvfølgelig lov å være uenig, men jeg håper dere ser poenget mitt. Jeg har iallefall tenkt meg ut på en runde med morgenkardio nå!

 • Skrevet: 05.04.2012  //  Kl: 14:04  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 2

Da var det visst skjærtorsdag, og for min del startet den med å ligge og dra seg så lenge som mulig i senga, helt til jeg rett og slett måtte opp fordi jeg måtte sånn på do. Det ble en runde med morgenkardio i dag også, selv om været ikke akkurat lokker så veldig. Godt å få rørt på kroppen! Vel hjemme igjen ble det litt mat, og i dag fant jeg ut at jeg skulle prøve noe nytt. Utrolig enkelt, og jeg har sett ideen flere ganger på nett, men rett og slett ikke syntes at det så så spennende ut. Men så ville jeg prøve allikevel da, og jeg ble overasket over at noe så simpelt kunne være så godt og genialt.

Tadaaa:

For første gang i historien ble det med meg et kålhode hjem fra butikken i går, og det brukte jeg som tortillalefser. Bladene er fylt med tunfiskrøre av en boks tunfisk, 1/3 boks cottage cheese, 1ss walden farms miracle mayo, rødløk og oregano, og små terninger av agurk og paprika. Så godt, enkelt og sunt, det kommer nok helt klart til å bli gjentatt. -antagelig allerede i morgen.


Angående hodet så tror jeg jeg begynner å være litt mer på nett i dag. Det er kjedelig og frustrerende når motivasjonen sitter langt inne, men jeg vet at den i aller høyeste grad ligger der inne, så jeg sitter og prøver å dra den opp til overflata igjen. Kjenner at den kommer krypende litt etter litt nå!

En av dagens motvasjonsfrøkner; Heidi Vuorela

  

Ikke bare har hun den fysikken, men hun er rå i tillegg!

 

I dag vil jeg være fokusert og gi 100%, og jeg vet jeg kan. Bryst, skuldre og triceps skal få trygle om nåde i kveld!

Whether you think you can, or that you can't -you're right.

 • Skrevet: 20.01.2012  //  Kl: 15:20  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 8

I det siste er det flere rundt meg som har fortalt at de vil begynne å trene, spise sunnere.. Forandre litt på livsstilen, rett og slett. Men slike forandringer er tross alt ikke gjort over natta. Man har vaner og uvaner, og disse tar det tid å snu og forandre på. Mange vet ikke helt hvor de skal begynne, og ender opp med å prøve noe helt ekstremt og forandre alt på et blunk i det motivasjonen plutselig dukker opp, men dette ender som regel i en smell, skuffelse, og manglende resultater, før man er tilbake i gamle spor igjen. Noen som kjenner seg igjen her? Sånn var det iallefall for meg, før jeg kom dit jeg er i dag.

Derfor tenkte jeg å komme med noen generelle råd og retningslinjer for de som har et ønske om å gjøre forandringer i livet, med tanke på helse og livsstil.

 

 • Ta deg tid! En ting er at kroppen krever tid for å kunne forandre seg, en annen er at du selv, psykisk, trenger tid til å innarbeide gode vaner og rutiner. Ta én dag av gangen, og bytt ut uvaner med vaner, en etter en. Ikke alle på én gang! Du har tross alt hele livet på deg.

Fitness is a journey, not a destination.

 • Skaff deg kunnskap! Dette er kanskje det viktigste punktet av alle. Så snart du vet hvordan kroppen fungerer, hva maten inneholder, hvordan øvelsen utføres osv osv, er det så mye enklere å ha et avslappet forhold til det hele, samtidig som man oppnår resultater. Da jeg begynte leste jeg artikkel etter artikkel, og lette internett opp og ned etter treningsblogger. Så les, MEN vær kritisk til hvilke kilder du velger å høre på. Det er mange myter og masse svada ute og går, så hold deg til troverdige kilder. Fitnessbloggen.no har mange gode artikler basert på fakta, enten du vil opp eller ned i vekt, øke i styrke, eller bare ta vare på kroppen din.

 • Våg å prøve! De aller fleste synes det er nervepirrende skummelt de første gangene de skal på treningsstudio, og særlig når de skal begynne å bevege seg inn i frivektsavdelinga. Man tror gjerne at alle andre glor og følger med, og tenker at man gjør alt feil, eller er svak som ei pingle. Snu på denne tankegangen tvert, alle har vært der for første gang, og de husker nok hvordan det var å være "den nye". Alle må begynne en plass, rett og slett. Tilbring litt tid der, så blir du kjent og føler deg hjemme i løpet av noen uker. Be gjerne andre medlemmer der om hjelp og råd, de fleste er behjelpelige og synes det er moro at du vil lære. • Sett deg mål. Dette gjelder nesten uansett hva det er snakk om her i livet. Vil du oppnå noe, så må du vite hva du vil. Sett deg både langsiktige mål, og små delmål på veien. Da kan du måle fremgangen, i tillegg til at det er motiverende å se at man faktisk når målene man har satt seg. Da har man hele tiden noe å strekke seg etter.

 • Søk hjelp. Det finnes mange dyktige personer full av kunnskap og erfaring som de veldig gjerne vil dele med andre, så hvorfor ikke benytte seg av denne muligheten? Finn en personlig trener som kan veilede deg, og hjelpe deg å sette opp en plan for hvordan du skal gå frem for å nå målene dine. Selv hadde jeg stor nytte av å få hjelp av min PT Gunnar Strand Jacobsen, og er fortsatt veldig glad for å ha han i ryggen. Det er virkelig gull verdt!

 • Mitt siste generelle tips er å melde deg inn i forumet på fitnessbloggen. Der er det mange hyggelige og entusiastiske sjeler med kjærlighet for trening, og veldig mange sitter på mye kunnskap. Der kan du enten logge treningen din, få hjelp eller tips på kostholdsfronten, eller rett og slett bare diskutere og lese deg frem til mer kunnskap og bevisstgjøring. Jeg synes iallefall det er moro og motiverende å logge trening og fremgang der, og få oppmuntring og tilbakemelding fra de andre medlemmene.

 

Ikke vent til i morgen, start i dag!

 • Skrevet: 09.01.2012  //  Kl: 15:52  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 11


Jeg er rett og slett nødt til å tipse dere om min ny fruktfavoritt, nemlig sharonfrukten!

Kanskje ikke helt ny for alle, men det er iallefall ikke lenge siden jeg smakte den for første gang. Tidligere har den bare vært en av de ukjente fruktene som jeg overså i frukthylla.

Den ser litt ut som en gul-orange tomat, men smaker mer som en fersken. Søt og syrlig og kjempegod!
I tillegg inneholder den mye A-vitamin, og noe kalium og C-vitamin.

 

 

Den er veldig god å spise for seg selv, men jeg synes også den gjør seg godt i salater, på grøten eller i yoghurtblandinger med f.eks skyr og cottage cheese, gjerne med bær og annen frukt.


Har du smakt den?

 • Skrevet: 27.10.2011  //  Kl: 18:35  //  Kategori: Tips og triks  //  Kommentarer: 13

Jeg har fått inntrykk av at ganske mange er av den oppfatning at en sunn og god matpakke til lunsjen krever mye tid og arbeid, så jeg tenkte å gjøre et forsøk på å avkrefte dette. Kantiner har som regel ikke det mest gunstige utvalget om man vil spise litt bedre, spesielt ikke om man ender opp med å kjøpe lunsjen sin der hver dag. Det kan fort bli dyrt i lengden også.

Mitt første tips er å gå til innkjøp av noen praktiske matbokser i passende størrelse, slik at oppbevaring ikke står i veien iallefall. Deretter foreslår jeg at man setter av 10 min en ettermiddag, skrur på steikovnen og setter en kasserolle på plata. Jeg pleier å koke opp masse pasta eller ris, og steike proteinkildene (f.eks fisk eller kylling) i ovnen. Alt lager seg selv, og så er det bare å fordele i matbokser, og tilsette friske grønnsaker utover uka.

   
Jeg har porsjonspakker med fiskekaker liggende i fryseren, i tilfelle jeg faktisk ikke skulle ha tid eller ork til å steike opp noe. Ikke det beste alternativet, men se etter de med mest mulig fisk.

Noen forslag om du er på farten, er å evt. ha med en porsjon proteinpulver eller kanskje litt havregryn når du drar ut. Da har du både en protein- og en karbohydratkilde tilgjengelig, og kan ta en snartur innom en dagligvarebutikk og supplere med f.eks skyr, kesam eller cottage cheese, litt frukt eller grønnsaker og kanskje noen nøtter. Speltlomper er et greit alternativ til karbs på farta, og med en pakke kalkunskinke eller en tube med Kavli magerost får man en enkel og god lunsj. Tunfisk er også en enkel og rimelig proteinkilde, for den som liker det. Plutselig har du et enkelt, balansert og velsmakende måltid tilgjengelig.

Ikke glem bestikk! Jeg har funnet ut at det kan lønne seg å alltid ha ei te-skje eller en liten gaffel tilgjengelig i veska, slik at det faktisk går an å få i seg maten på en folkelig måte. Prøv å slurpe i deg kesam uten skjei liksom.

 

Har du noen gode matpakketips?Andrea Halsan21, Levanger

Jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har erfaring som bodyfitness-utøver. Bloggen er i all hovedsak en trenings- og kostholdsblogg, men jeg skriver også om mer hverdagslike temaer og hendelser.

+ Legg meg til som venn

Kategorier


Arkiv


Blogger jeg leser


Bloggdesign


AnnonserCopyright

hits